αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Αναξιος εραστης
...Πάντοτε ανήσυχος
05 Μαρτίου 2010, 01:48
Η θερμοκρασία της Κόλασης και του Παραδείσου!!!


ή

Γιατί θα πρέπει ο Παράδεισος να έχει δυνατό κλιματιστικό.

Μια απολαυστική ιστορία κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στο Internet. Αφορά στην φανταστική απάντηση σε μια ερώτηση εξέτασης τριμήνου στη Χημεία σε ένα πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. Η απάντηση των μαθητών - η μόνη στην τάξη που πήρε "Α" - είναι τόσο ευφυής που θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε τα ίχνη του συγγραφέα, έτσι μπορούμε απλά να παραφράσουμε την ιστορία. Έχει την αίσθηση μιας λαϊκής παράδοσης και ίσως να μην έχει πραγματικά συμβεί.

Η ερώτηση των εξετάσεων του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον:

"Είναι η Κόλαση εξώθερμη ή ενδόθερμη; Στηρίξτε την απάντησή σας με απόδειξη."
"Εξώθερμη" σημαίνει ότι το σύστημα εκπέμπει θερμότητα· "ενδόθερμη" σημαίνει ότι απορροφά θερμότητα.

 

Για το Νόμο του Μπόιλ

Οι περισσότερες απ' τις απαντήσεις των μαθητών έκαναν αναφορά στο Νόμο του Μπόιλ. Είναι ένας θεμελιώδης νόμος της χημείας, που περιγράφει πώς μεταβάλλεται η θερμοκρασία ενός αερίου με την πίεσή του. Όταν ένα αέριο διαστέλλεται, ψύχεται. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί όταν ανοίγετε τη βαλβίδα ενός σωλήνα πεπιεσμένου αέρα· ο αέρας που απελευθερώνεται θα χαμηλώσει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όταν ένα αέριο συμπιέζεται, θερμαίνεται. Αυτό εξηγεί, γιατί όταν φουσκώνετε ένα λάστιχο με μια τρόμπα, το αέριο συμπιέζεται και ζεσταίνει το στέλεχος της τρόμπας.

Τα air condition λειτουργούν συμπιέζοντας αρχικά ένα αέριο, κάνοντάς το να ζεσταθεί. Μετά το αέριο αφήνεται να ψυχθεί. Τελικά, αφήνεται να διασταλεί, ψύχοντας έτσι το περιβάλλον.

Η απάντηση:

Ο φοιτητής που πήρε "Α" άρχισε τους υπολογισμούς του εξετάζοντας αν η συνολική μάζα της Κόλασης αυξάνονταν ή μειώνονταν με το χρόνο. Γι' αυτό έπρεπε πρώτα να υπολογίσει, αν υπήρχε τελική αύξηση ή μείωση του αριθμού των ψυχών στην Κόλαση, με το χρόνο.

Από βασικές θεολογικές υποθέσεις, οι ψυχές δεν εγκαταλείπουν ποτέ την Κόλαση. Η Κόλαση γίνεται αντιληπτή σαν μέρος τιμωρίας, όπου οι τρόφιμοί της βασανίζονται στην αιωνιότητα. Απ' την άλλη μεριά, συνέχεια εισέρχονται ψυχές στην Κόλαση. Ο φοιτητής παρατήρησε ότι, πολλές θρησκείες διδάσκουν ότι οποιοσδήποτε που δεν είναι μέλος τους, θα πάει στην Κόλαση. Ιστορικά, οι Χριστιανοί έχουν διδάξει ότι, όλοι οι μη-Χριστιανοί θα πάνε στην Κόλαση. Και πολλοί μη-Χριστιανοί έχουν πειστεί ότι όλοι οι Χριστιανοί θα πάνε επίσης εκεί. Γι' αυτό κάποιος ίσως να υποθέσει ότι όλες οι ψυχές θα καταλήξουν στην Κόλαση. Έτσι, με το να εισέρχονται συνεχώς ψυχές στην Κόλαση και να μην εξέρχονται, η συνολική μάζα της Κόλασης αυξάνεται.

Υπάρχουν δύο πιθανότητες:

1. Αν ο όγκος της Κόλασης αυξάνεται με χαμηλότερο ρυθμό απ' αυτόν των ψυχών που εισέρχονται, τότε η θερμοκρασία και η πίεση στην Κόλαση θα "αυξηθεί ξεκάθαρα, έως ότου η Κόλαση διαλυθεί."
2. Αντίθετα, αν η Κόλαση αυξάνεται πιο γρήγορα απ' αυτόν τον ρυθμό, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα "πέσει, έως ότου η Κόλαση παγώσει".

Ο σπουδαστής θυμήθηκε ένα αξίωμα που του δόθηκε από κάποια φοιτήτρια, στο πρώτο έτος της φοίτησής του. Του είπε ότι, "θα υπάρξει μια κρύα νύχτα στην Κόλαση, πριν κοιμηθώ μαζί σου". Ο φοιτητής παρατήρησε, ότι ακόμα δεν είχε καταφέρει να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί της. Συμπέρανε ότι η Κόλαση δεν κινδυνεύει να παγώσει. Έτσι η δεύτερη πιθανότητα είναι άκυρη, η θερμοκρασία της Κόλασης αυξάνεται και γι' αυτό η Κόλαση είναι εξώθερμη.

Είναι ο Παράδεισος θερμότερος απ' την Κόλαση;

Οι θερμοκρασίες του Παράδεισου και της Κόλασης δεν ορίζονται συγκεκριμένα στη Βίβλο. Αυτό γίνεται ίσως, επειδή οι διάφορες θερμοκρασιακές κλίμακες (Φαρενάιτ, Κελσίου, Ράνκιν και Κέλβιν) δεν είχαν δημιουργηθεί τον 1ο αιώνα μ.Χ.!!!

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν διαθέσιμα επαρκή δεδομένα για να υπολογίσουμε την θερμοκρασία του Παράδεισου. Μπορεί επίσης να καθοριστεί η μέγιστη θερμοκρασία της Κόλασης.

Θερμοκρασία του Παράδεισου:

Το "Ησαΐας 30:26" αναφέρει: "Επιπλέον, το φως της Σελήνης θα είναι όπως το φως του Ήλιου και το φως του Ήλιου θα είναι επταπλό, όπως το φως επτά ημερών." Κάποιος ερμήνευσε αυτό το απόσπασμα, με την έννοια ότι, η ακτινοβολία που θα δέχεται ο Παράδεισος απ' τον ήλιο είναι 7 φορές 7 ή 49 φορές απ' αυτήν που δέχεται σήμερα η γη. Η συνεισφορά της σελήνης θα είναι επιπρόσθετη, η οποία ισούται με την παρούσα ποσότητα που η γη λαμβάνει απ' τον ήλιο. Έτσι, ο Παράδεισος θα δέχεται (49+1) ή 50 φορές την ακτινοβολία που δέχεται σήμερα η γη. Ο νόμος Stefan-Boltzmann για την ακτινοβολία συνδέει τη θερμοκρασία ενός αντικειμένου με τη ποσό της ακτινοβολίας που λαμβάνει. Θα πρόβλεπε ότι η θερμοκρασία του παράδεισου θα ήταν 498 βαθμοί Κελσίου πιο υψηλή από την παρούσα θερμοκρασία της γης. Έτσι ο Παράδεισος θα είχε γύρω στους 525 °C ή 977 °F.

Παρ' όλα αυτά, αυτή η θερμοκρασία θα ήταν μόνο η θερμοκρασία "σταθερής κατάστασης". Πιθανά, ο Παράδεισος να δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη Γη ώστε να είναι έτοιμος για τους πρώτους κατοίκους του: τον Άβελ, τον Αδάμ και την Εύα. Η "Αποκάλυψη 21:17" λέει ότι οι τοίχοι της Νέας Ιερουσαλήμ είναι 144 κυβικά στο πάχος. Αυτό είναι περίπου 66 μέτρα ή 216 πόδια. Αυτό το πάχος του τοίχου θα ήταν ένα αποτελεσματικό μονωτικό υλικό. Έτσι ο Παράδεισος θα έκανε πολλούς μήνες για να φτάσει στη θερμική του ισορροπία. Αλλά πιθανά αυτή να έχει φτάσει σήμερα τους 525 °C.


Η θερμοκρασία της Κόλασης:

Η "Αποκάλυψη 21:8" αναφέρει : "Αλλά ο δειλός και ο άπιστος … θα έχουν το μερίδιό τους στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι." Το θειάφι είναι το θείο. Για να λιώσει το θείο, η θερμοκρασία του πρέπει να είναι 444.6 °C ή 832 °F, ή χαμηλότερη.

Έτσι ο Παράδεισος είναι τουλάχιστον 80 °C ή 145 °F θερμότερος απ' την Κόλαση. Αν υποθέσουμε, ότι τα λαμπρά σώματα που θα έχουν οι κάτοικοι του Παράδεισου, είναι τόσο ευαίσθητα στη θερμότητα όσο και τα γήινά μας σώματα, τότε θα υπέφεραν πολύ. Ο Παράδεισος θα γίνονταν χειρότερος απ' την Κόλαση. Αφού αυτό δεν γίνεται να συμβεί, λόγω θεολογικών θεωρήσεων, ο Παράδεισος θα πρέπει να έχει κάποιες πολύ αποτελεσματικές μεθόδους κλιματισμού για να ελέγξει την υπερβολική εισερχόμενη ακτινοβολία!!!

http://religioustolerance.org/hell_tem.htm

Πρόκειται  φίλοι μου για μιαν παστοκοπίαν από το Esoterica.gr .

Eτσι για να ευθυμήσετε και όχι για να κουράσετε
το υπέροχο μυαλό σας .
 Ελπίζω από αύριο να μην με κυνηγά κάποιος ιερατικός σύλλογος .
Εαν δω να σουλατσάρει έξω από την  πόρτα μου κάποια κυρία με γυαλιά και κουραδόκοτσο , να ξεύρει πως θα το θεωρήσω απειλή και θα την ψεκάσω DDT μέσω κλειδαρότρυπας .
Διαθέτω και νεροπίστολο .
Βuona sera  σε όλο το γλόμπο !


Και ένα φαινομενικά αθώο πλην
 αισιόδοξο τραγουδάκι !
 

video 

 


 

 


9 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από movflower (05.03.2010)
Ωραία τα σκεπτικά της απόδειξης.
Όμως... ο Παράδεισος δεν φτιάχτηκε μετά τη Γη, αφού εκεί έπαιζαν η Εύα με τον Αδάμ, πριν γνωρίσουν το φίδι.
Και η κόλαση θα προϋπήρχε αφού στη Γη,ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν οι μοναδικοί άνθρωποι-η πληροφορία κρύβεται με την τιμωρία του Κάιν.
Μπουρλουμπουμ,
εγώ πάντως καίγομαι όταν έχω τύψεις, άγχος και προθεσμίες. Δεν θέλω να σκέφτομαι πόσο ζεστή είναι η Κόλαση.
Η εικόνα που έβαλες αρχή αρχή, μου θύμισε τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα με το περίφημο πορνό.
Αν διαθέτεις νεροπίστολο, οπλίστου! Κρατάω νερόφουσκες! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Σχόλιο από DemetresOpc (05.03.2010)
να δεις που έχω αρχίσει να πιστεύω πως δεν υπάρχει κόλαση και παράδεισος..


Σχόλιο από Hastaroth (05.03.2010)
Ως γνωστόν,ο νόμος τών Boyle-Mariotte δέν αφορά χημικά,αλλά φυσικά φαινόμενα (τέτοια είναι η συμπίεση και η εκτόνωση τών αερίων) καί εκφράζεται μέ την σχέση PV=nRT.

Εξ άλλου,επειδή η Κόλαση είναι καυτή (διότι άν ήταν κρύα δέν θα έβραζαν οι κολασμένοι σέ καζάνια αλλά θά ήταν εγκλωβισμένοι σέ τεράστια δοχεία μέ παγωμένο νερό) τούτο σημαίνει ότι εντός της λαμβάνουν χώρα εξώθερμοι χημικαί αντιδράσεις,δηλαδή καύσεις.

Αλλά,από την άλλη,επειδή δέν υπάρχει ούτε κόλαση ούτε παράδεισος,απλώς μετά τόν αποχωρισμό μας από το φθαρτό γήινο σώμα μας,μεταβαίνουμε σέ μία άλλη διάσταση όπου αποκτούμε την μορφή που αποκαλείται μοροντιανή και έρχεται ο προσαρμοστής τής σκέψης και μάς υπενθυμίζει ποιοί είμαστε και πόσο είχαμε συμβάλει στην συμπαντική πρόοδο,συμπεραίνω οτι ο συγγραφέας έμπλεξε την θερμοδυναμική μέ την θρησκειολογία καί την θεολογία.

Ο δέ φοιτητής μπορεί μέν να πήρε A στην φυσική μέ τήν πρωτότυπη απάντηση που έδωσε (μήπως ήτο Ελλην ομογενής και ελέγετο Τριτσιμπίρδουλας;),αλλά ωμολόγησε ότι η συμφοιτήτριά του τον περιφρονούσε τόσο πολύ που προτιμούσε να κρυώση η Κόλαση,ανατρέποντας ούτω τά δόγματα τής θρησκείας της,παρά να κάνη σέξ μαζί του.....


Σχόλιο από inappropriate (05.03.2010)
Zarathustra μου σ' ευχαριστώ πολύ...
Πάντα ήθελα να πάω στην Κόλαση, το μόνο που με προβλημάτιζε ήταν η ζέστη. Δεν μπορώ τη ζέστη, την σιχαίνομαι λέμε!!
Τώρα που ξέρω πως ο Παράδεισος είναι πιο ζεστός, έφυγε μεμιάς κάθε ενδοιασμός, να 'σαι καλά γι' αυτό σου το post :))

ΥΣ: Αν σου την πέσουν οι ιερατικοί σύλλογοι, σφύρα για ενισχύσεις εδώ είμαστε...κι' είμαστε και πολλοί!!!

Καλό ΣΚ...


Σχόλιο από pterarhos (06.03.2010)
Το μονο σιγουρο αγαπητε φιλε Ζαρατουστρα, ειναι οτι σαν χωρα, παμε χειροποδαρα δεμενοι κατα διαολου.
Με οποιες θερμοκρασιες...
Την καλησπερα μου.
Για μερικα πραγματα ισως οι νομοι και τα αξιωματα δεν επαρκουν.
Κανεις δεν εστειλε καρτα η mail,απο το ενα η το αλλο μερος.
Παντως εκει που θα παω με το καλο, θα ηθελα να μπορω να πινω κανα ποτακι, ν'ακουω καινα διαβαζω αυτα που αγαπω και να μπορω να φλερταρω.
Ελπιζω μονο να μη πεσω σε προεκλογικη περιοδο του μεν η της δε.
Ποιος ειπε οτι η κολαση και ο παραδεισος ειναι εδω;
Τα υπολοιπα οταν ερθει το πληρωμα του χρονου...


Σχόλιο από Tsipouraki (08.03.2010)

Γεια χαρά ΖωρΖάρα:),
Σπάνια φωνή και καλλιτέχνης ο Α. Καλογιάννης. Το συγκεκριμένο τραγουδάκι είχα να το ακούσω χρόοοοοοοοοοοοονια πολλά, για να μην πω...δεκαετίες, και χαίρομαι που μου το θύμισες.

Επειδή, πρέπει να ομολογήσω ότι μάλλον φέρνω λίγο στην ξαδέρφη...Κιτσικιτσίκη:) και είμαι καλύτερη στο ποδόσφαιρο:)απ’ότι στη φυσική ή/και στη χημεία, δεν κούρασα και πολύ το υπέροχο μυαλό μου και απλά ευθύμησα με το ποστ σου...
Κουράστηκα όμως πάρα πολύ να σουλατσάρω έξω από την πόρτα σου. Για την ακρίβεια, ξενύχτησα στην πόρτα σου, όπως λέει το παρακάτω τραγουδάκι.

http://www.youtube.com/watch?v=ag9oWb3lD60

Μια διευκρίνιση μόνο πριν με ψεκάσεις.
ΔΕΝ ήμουν εγώ αυτή με τα γυαλιά και τον κουραδόκοτσο :)))))))))

Καλό μεσημέρι, καλή βδομάδα:)!

ΥΓ: Παντελώς άσχετο... Έφαγα φλασιά τώρα που έγραψα για ποδόσφαιρο και θυμήθηκα ότι είσαι κι εσύ ΑΕΚτζής. Θυμάσαι έναν τερματοφύλακα που είχε η ΑΕΚ, περίπου την περίοδο '88-'91 (δεν είμαι καθόλου σίγουρη για τις χρονολογίες), που ήταν για ένα διάστημα και τερματοφύλακας της Εθνικής; Οικονομόπουλος το επώνυμο. Το μικρό του; Σπύρος;


Σχόλιο από ZARATHUSTRA (08.03.2010)
Aφου σκοτωσα με τσεκουρι τον νοικοκυρη μεσα μου (πλυντηριο - ηλεκτρικη - σφουγγαρισμα ) ορκιστηκα να μην τα κανω ολα σε μια μερα ξανα ,
σας ερχομαι αγαπες μου !

movflowerακι μου ηθελα να σας διασκεδασω λιγο με παραδεισο-κολασεις ,θεωριες κλπ .
Προυπηρχε ο παραδεισος ε ?
Και φανταζομαι οτι Αδαμ και Ευα θα ηταν και οι πρωτοι μαζι με αλλους χριστιανοι , ελληνορθοδοξοι , χε!χε!
Θα βαλω στο νεροπιστολο σαμπανια και και λιγο υγρο SKIP γλυκεια μου , να αφρισει η κολαση τζουλ ... μωβααακι μου ! Εσυ ριχνεις πρωτη !Οχι ρε Μητσο , στο ορκιζομαι στα μπρικια μου !
Μην αρχιζεις να εμπιστευεσαι ψευδεις διαδοσεις .
Ολακερο χωραφι απαλλοτριωσαμε δια την υποδοχην !
Εγω κι εσυ στη ρεσεψιον !
Προχωρα στα γονατα καταραμενη !Τι να περιμενεις απο μιαν απιστη Αλβερτο μου , προκοπη ?
Τζαμπα τα αριστεια του ανθρωπου ! χε!χε!
Το ξερεις το ασμα , αμα πεθανω , χ.στε με !
Αυτο προσμενω και ειναι το μονο σιγουρο .


Πτεραρχε μου που να τρεχουμε , δεν εχουμε δει και το προσπεκτους !
Ποτακι με ευγενικες ψυχουλες κι ας μας καινε με θειαφι στην πλατη !χε!χε!
Υπομονη , δεν μας νοικιαζουν απο τωρα να ησυχασουμε ?
θελω να με προσλαβει μπατλερ μια γερμανιδα πυργοδεσποινα !
Wurst , meine Liebe ?Αναρμοστουλα μου εχασα τη σειρα .
Τρεξε γρηγορα με εχουν περικυκλωσει οι αρμόζουσες !
Να φορεσεις μαγιο και να κρατας μια Dom Pérignon στο χερι να σκορπισουμε το κακο ! Ειναι να μην ζηλεψω εγω !


Τσιπουρακι μου καλο , αυτο ακριβως επιδιωκα , να ευθυμησεις .
Τα ειπες ολα με το τραγουδακι της Μοσχολιου .
(...Εδώ είν ο ήλιος κι η βροχή
Αγάπες και φαρμάκια) .
Ηταν απο τα πρωτα μου ακουσματα .
Ο Καλοjohn απο τους πιο αγαπημενους , χαρηκα που στο θυμησα .
Ελα να αλληλοψεκαστουμε darling !!!
Σωστη σε βρισκω ,Σπυρο τον ελεγαν , ικανος για το καλυτερο και για το χειροτερο .
Απο τους πολυ σπουδαιους που περασαν .
Εχω κι εγω φιλο Σπυρο Οικονομοπουλο .
Πετα του μια πιτα γυρο στο ταβανι και θα δεις για ποτε την προσγειωνει !
Σχόλιο από Emilia_ (15.03.2010)
Apolaystiko to keimeno sou, k akrws endiaferon....den mou pige pote o nous na skeftw kati tetoio! koita na deis pou kapoioi to exoun ws sovarotato thema akadimaiko kiolas!! xixixi :D

An deis tin giagia pou legame, dwstou na katalavei!!!! (plits plits plits )


Σχόλιο από ZARATHUSTRA (28.03.2010)
Emilia μου, πω, πω ειχα να μπω μερες να σας διαβασω , Ευχαριστω εστω και καθυστερημενα για το περασμα σου !Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
zarathustra
Πού να χωρέσεις δυόσμε...
από ΠΑΤΡΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/zarathustra

Κι αν στο πω θα με πιστεψεις;Tags

Κάτι θυμήθηκα! 10...9 ...8...7... Eρχομαι από παντού και ... tajabone Αβάσταχτη ελαφρότητα ... Αναφορές - υπενθυμίσεις Απορίες Αφιερώσεις Βιτριολικόν ! Γλωσσάρι ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ Παπαράτσι αγάπη μου ! Ποίηση Σκέψεις ΣΤΙΧΟΙ ; Τραγούδια που αγαπώ Φιλοσοφικές αναζητήσεις
Επίσημοι αναγνώστες (10)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης

template design: Jorge