αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Ευτυχείτε....
22 Ιουνίου 2010, 12:42
Λες και ήταν χθές


 

                 

Πρίν λίγο καιρό ,τακτοποιούσα  το υπόγειο του ανακαινισμένου πατρικού μου σπιτιού στο χωριό μου, και τα μάτια μου έπεσαν σε κάτι που με αναστάτωσε.

Ηταν μια..... αυτοσχέδια κιθάρα που είχα κατασκευάσει , στα παιδικά μου χρόνια. ΄Ενοιωσα  τη καρδιά μου να χοροπηδά τρελά  μέσα μου. Κρεμασμένη εκεί πίσω από το πάτερο του πατώματος, νόμιζα πως μου μίλαγε , σαν να   την ακουγα να μου λέει : πάρε με στα χέρια σου,  οπως τότε που ήσουν παιδί, παίξε με . Ένοιωσα πως με........ λαχταρούσε .Την πήρα και την κράτησα με ..........ευλάβεια  . Τι φοβερή κατασκευή !!!!!!!!!!!!!!!!.

Ενα σανίδι  για μπράτσο και ένα κουτί από  από πεπιεμένο χαρτόνι για «σκάφος»  . Στο «μπράτσο»  δεμένα  σύρματα αναλογικά-αρμονικά , σφυκτά τυλιγμένα  γύρω από το σανίδι . ΄ Ηταν τα.......«τάστα» της «κιθάρας».Στην άκρη του «μπράτσου» δυο  πρόκες στραβωμένες  ,.........ήταν τα «κλειδιά» . Πάνω σαυτές ήταν τεντωμένες δυο «χορδές» . Χαχαχα  χορδές!!!!,δυο σύρματα διαφορετικής διατομής βγαλμένα από συρματόσχοινα . Ηταν πράγματι μια.......... φοβερή κατασκευή . Ενα........... αριστούργημα τέχνης (χαχαχαχα) . Ηταν η αυτοσχέδια κιθάρα μου στα παιδικά μου  ,φτωχά, τότε  χρόνια .  Προσπάθησα να παίξω ένα τραγουδάκι  , -Το μοναδικό που μπορούσα να ψελίζω στην «κιθάρα» αυτή, όταν ήμουν παιδί . Ηταν   το  «γελεκάκι που φοράς». Πόσο είχα αλήθεια παιδευτεί για να  το μάθω; («μάθω»!!!!  τέλος πάντων ). Βλέπετε τότε δεν υπήρχαν κασετόφωνα , cd play, mp3, yοutube, κλπ. Aπλώς το άκουγα (όποτε το έβαζαν), από ένα  πικάπ ή γραμμόφωνο- δεν θυμάμαι καλά- , που υπήρχε στο καφενείο του χωριού μου , αλλά και από άλλους  μεγαλύτερους  που το τραγουδούσαν σε γλέντια κλπ. Συγκινήθηκα και έμεινα εκεί για αρκετή ώρα   μετέωρος, βυθισμένος στις παιδικές μου αναμνήσεις . Ρε παιδιά !!!! ......................Πόσο γρήγορα αλήθεια  περνούν  τα χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Λες και ήταν................. χθές .

 

 


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από rollinngstone (22.06.2010)
Όντως. Τα χρόνια περνάνε πολύ γρήγορα και φεύγουν σαν ατμός. Το έχω ακούσει αυτό από μεγαλύτερους και σιγά σιγά θα αρχίσω να το νιώθω κι εγώ. Πολύ όμορφο το περιστατικό σου reteos. Πραγματικά συγκινήθηκα διαβάζοντας το ποστ.


Σχόλιο από Tsipouraki (23.06.2010)

Συγκινήθηκα διαβάζοντας το ποστ σου reteos. Πολύ τρυφερές στιγμές κι εικόνες μας μεταφέρεις.
Αυτές οι "βουτιές" στις παιδικές μας αναμνήσεις, άλλοτε είναι βάλσαμο, άλλοτε πονούν, άλλοτε μας κάνουν να γελάμε και να νοσταλγούμε, αλλά κάθε φορά μας θυμίζουν αυτό ακριβώς που γράφεις. "Ρε παιδιά !!!! ......................Πόσο γρήγορα αλήθεια περνούν τα χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Λες και ήταν................. χθές"!

Με την ευκαιρία που σου γράφω εδώ, να σου ευχηθώ περαστικά και σιδερένιος.
Και μιας κι έχουν περάσει κάμποσες μέρες, εύχομαι να είσαι ήδη τελείως καλά.

Επίσης να σου πω κι ένα μεγάλο μπράβο αλλά κι ευχαριστώ για το άρθρο σου "Ελληνικοί ρυθμοί: τεχνική εκμάθησης τραγουδιών" στο e-περιοδικό! Είναι εξαιρετικό, και, αν και κανονικά θα έπρεπε να σου γράψω εκεί, και θα το κάνω κάποια στιγμή, δεν μπορούσα να μην το αναφέρω κι εδώ!:)
Το έχω προσθέσει στα "αγαπημένα" για να μπορώ να ανατρέξω σ’αυτό κάποια άλλη στιγμή που θα μπορώ να του δώσω την πρέπουσα προσοχή. Αν και με μια σχετικά γρήγορη ανάγνωση πρέπει να πω ότι είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικό και με βοήθησε να ξεκαθαρίσω αρκετά πράγματα.
Χαιρετώ:)


Σχόλιο από reteos (23.06.2010)
rollinngstone : φίλε μου καλέ , πράγματι τα χρόνια περνάνε σαν ατμός . Αλλά δεν πειράζει ,η κάθε ηλικία έχει τα ωραία της . Στραβές να μην έρχονται και όλα mια χαρά είναι .
zeta490 :Αντιγόνη μου σε καταλαβαίνω απόλυτα . Τα «κειμήλια» και τα μάτια μας .
Tsipouraki : Χαίρoμαi που «συναντιόμαστε» (για πρώτη φορά), στα σχόλια ,είτε αυτά είναι στα μπλογκ είτε σε άρθρα .
Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου ως πρός τα «περαστικά» μου . Διστυχώς δεν είμαι ακόμα καλά και το χειρότερο είναι πώς θα τραβήξει για πολύ ακόμα. Εχω κτυπήσει άσχημα , και όπως φαίνεται θα ταλαιπωρηθώ για αρκετό καιρό .
Το θέμα είναι να μην μείνει κανά κουσούρι .
Δεν πειράζει αν περνούν τα χρόνια , το θέμα είναι να περνούν χωρίς μεγάλες στενοχώριες και όσο το δυνατόν με πρισσότερες χαρές .
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια ως πρός τα άρθρα μου (Ελληνικοί ρυθμοί),στο e-περιοδικό . Η μελέτη των στοιχείων μουσικής , είναι για μένα κάτι παραπάνω από το χόμπυ ενός ερασιτέχνη και είναι μεγάλη μου η χαρά που τα μοιράζομαι μαζί σας .


Σχόλιο από linkin-fan (24.06.2010)
Είναι πολύ συγκινιτικό το άρθρο σου Γιάννη. Αυτές οι μνήμες είναι τα κειμήλια που κουβαλάμε όλοι στις ζωές μας.
Περαστικά επίσης! Τελευταία δεν μπαίνω στο τσατ λόγω εξεταστικής. Τα λέμε σε λίγες εβδομάδες.


Σχόλιο από reteos (24.06.2010)
Οκευ Ειρήνη . Ευχαριστώ για τις ευχές σου . Καλό κουράγιο στην Εξεταστική .Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
reteos
Γιάννης
http://blogs.musicheaven.gr/reteos
από ΚΟΡΙΝΘΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/reteos

Διάφορα Προσωπικά θέματα .


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (6)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης