αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

05 Οκτωβρίου 2010, 13:30
Βόλτα στη Θεσσαλονίκη
ταξίδι  

Προχθές το πρωί, με αφορμή ένα χαριστικό παζάρι, από ένα site που είμαι μέλος, το xariseto, πήγαμε στη Θεσσαλονίκη. Πήραμε τον προαστιακό από Κατερίνη. Φτάσαμε με ταξί στο σταθμό, και η σκέψη μου ήταν πόσο εύκολα βρίσκεις ταξί εδώ, που η πιάτσα είναι στα 5 λεπτά από το σπίτι μας, και πόσο παιδεύεσαι στην Αθήνα να βρεις ταξί και καταφεύγεις στο ραδιοταξί τελικά, που έρχεται στην πόρτα σου. Η ζωή στην επαρχία είναι πολύ πιο εύκολη ,σε όλους τους τομείς, αλλά όσοι μένουν εδώ, δεν μπορούν να το εκτιμήσουν, γιατί δεν έχουν δει τα χειρότερα, να μένεις δηλαδή στην Αθήνα.. Τα βλέπουν στις ειδήσεις μόνο και τα σχολιάζουν, ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν στην Αθήνα. Δεν έχουν ζήσει να δουν την γλύκα.. Εγώ πάντως νιώθω εδώ σαν να έμενα από πάντα.. Το μόνο μου πρόβλημα ο καιρός, που αν ξεκινήσει η βροχή δεν λέει να σταματήσει, η τρομερή υγρασία που σε κάνει να σηκώνεσαι ορθή γωνία από το κρεβάτι και γενικά ο χειμώνας που έρχεται πιο γρήγορα εδώ… Το μόνο καλό που βρίσκω στην Αθήνα είναι το καλό της κλίμα.

Ως συνήθως έχω ξεφύγει από το θέμα.

Πήραμε λοιπόν το πρωί τον προαστιακό, που κάνει λιγότερο από μια ώρα. Αν μου έλεγε κάποιος ότι κάποτε θα πήγαινα Θεσ/κη για καφέ και θα γύριζα, δεν θα τον πίστευα..

Φτάσαμε στον σταθμό και απ’ έξω ήταν το λεωφορείο που θέλαμε, να μας πάει στο παζάρι, στην Πολίχνη.

Δεν είχαμε ψιλά για τα εισιτήρια, δεν έφταναν για δυο εισιτήρια.. Βγάζεις και μέσα στο λεωφορείο. Μας έδωσε μια γυναίκα το δικό της, όταν κατέβηκε, αλλά ήταν μισό… Έβγαλα άλλο ένα μισό και έκανα προσευχή να μην μπει κανένας ελεγκτής και εξηγούμε τι έγινε..

Πήγαμε στο παζάρι, φορτωμένοι με 3 τσάντες πράγματα, πετσέτες, μαξιλαροθήκες, κάτι μπλούζες δικές μου που μου είναι μεγάλες, καλλυντικά, μια τσάντα δική μου καλοκαιρινή, τετράδια, στυλό.

Φύγαμε απ’ το παζάρι με μια μεγάλη τσάντα πράγματα, αυτή την τσάντα την βρήκαμε εκεί, δεν είχαμε άλλη μαζί μας… Είχαν εκεί πολλά πράγματα, έπαιρνες ό, τι ήθελες, και συνέχεια έβαζαν καινούρια όταν κάποιος έφερνε κι άλλα πράγματα. Πήραμε κάτι ρούχα, περισσότερο ο Στέλιος, 2 παντελόνια, 2-3 μπλούζες, κάτι γραβάτες. Εγώ πήρα μόνο ένα πουκάμισο και ένα μαντήλι. Πήραμε και κάτι cd και dvd. Πάλι περισσότερο ο Στέλιος. Πήρα και 2 βιβλία και ένα φλιτζανάκι που μου άρεσε, με κάτι σχεδιάκια και καρδούλες.

Καθίσαμε και λίγο έξω, στα παγκάκια, φάγαμε από ένα κομμάτι από μια πίτα που είχα φτιάξει την προηγούμενη μέρα, με τυρί, πατάτα και μπέηκον, κάναμε τη βόλτα μας και βγάλαμε φωτογραφίες μες το χώρο εκεί, και μετά φύγαμε.Το παζάρι, ξέχασα να πω, ήταν στο χώρο ενός παλιού στρατοπέδου.

Στο γυρισμό με το λεωφορείο πάθαμε χειρότερη βλακεία με τα εισιτήρια. Δεν ήξερα ότι το μηχάνημα δεν δίνει ρέστα, ρίχνω 2 ευρώ και μου έβγαλε ένα εισιτήριο μόνο και τα υπόλοιπα τα έφαγε.

Πάλι καλά δεν μπήκε ελεγκτής.

Κατεβήκαμε στο σταθμό και καθίσαμε και φάγαμε ένα θανατηφόρας νοστιμιάς γλυκό στον Τερκενλή!! Πήρα και τσουρέκι για το σπίτι. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βέβαια ούτε το κουτί του, ακόμα κι ο Στέλιος που γενικά δεν είναι πολύ γλυκατζής, έκοψε κάτι φέτες  σαν τούβλο! Χαχα! Όχι ότι εγώ πήγα πίσω βέβαια… Δεν πειράζει πότε-  πότε μια αμαρτία!

Μετά πήραμε ένα λεωφορείο και κατεβήκαμε πλατεία Αριστοτέλους. Κάναμε βόλτα, βγάλαμε φωτογραφίες. Τα κλασικά.

Περπατήσαμε μέχρι λευκό πύργο. Τα παίξαμε λίγο.. Κουβαλάγαμε και τις τσάντες.

Βγάλαμε κι εκεί φωτογραφίες- κλασικά- και μετά περάσαμε απέναντι, φάγαμε, ήπιαμε έναν καφέ και όταν τελειώσαμε, έριχνε τον κατακλυσμό του Νώε. Εγώ σαν χαζή- κλασικά- Οκτώβρη μήνα ακόμα φοράω ανοιχτό παπούτσι.. Σε συνδυασμό με το υφασμάτινο παντελόνι και με το γεγονός ότι δεν μπορούσα να τρέξω με το ανοιχτό παπούτσι στα πεζοδρόμια- κανάλια της Βενετίας, είχε σαν αποτέλεσμα να βραχώ πολύ περισσότερο από το Στέλιο που δεν είχε ομπρέλα αλλά φόραγε κλειστό παπούτσι και περπατάει σαφώς πιο γρήγορα από μένα.

Πήραμε ταξί για το σταθμό.

Πήραμε το τρένο και γυρίσαμε πάλι σπίτι.

Ένα ευχάριστο διάλειμμα στην καθημερινότητα.

Βγάλαμε και ωραίες φωτογραφίες, πήραμε δωρεάν πράγματα, ικανοποιήσαμε την αίσθηση της γεύσης με υπέροχες γεύσεις- γλυκών και φαγητού, φάγαμε υπέροχο γύρο και μπιφτέκια- κάναμε τις βόλτες μας και γεμίσαμε μπαταρίες για την συνέχεια, για να δούμε τι θα κάνουμε με τον επαγγελματικό τομέα, τον μόνο που έχουμε προσωρινά πρόβλημα..

Είμαι όμως αισιόδοξη!

 


7 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από kithara-woman (05.10.2010)
Πάντα να είσαι αισιόδοξη κορίτσι μου!Η ελπίδα αν ζει μεσα μας,στο τέλος όλα έρχονται μια χαρά.Η θετική διάθεση είναι αυτη που κάνει τα πράγματα να βελτιώνονται.

Εφυγα απ'την Αθηνα και όλα ειναι μια χαρά!

Οι δουλειες εδώ δεν ειναι πολλές αλλά με τη διαφορά ότι αυτές τις λίγες τις διεκδικούν πολυ λιγοτερα άτομα.Δεν ειναι το ίδιο την ίδια δουλεια να την διεκδικούν 50 άτομα στην Αθηνα και 5 άτομα εδώ.Οι πιθανότητες ειναι σαφώς περισσότερες.


Σχόλιο από Hastaroth (05.10.2010)
Μπράβο παιδιά,βλέπω ότι περάσατε ωραία.Η διαδρομή από την Κατερίνη στην Θεσσαλονίκη δέν διαρκεί παραπάνω από μιά ώρα ακόμα και με το "κανονικό" τραίνο,πόσο μάλλον με τόν "προαστιακό" (είναι ακριβώς ίδιοι συρμοί μ'αυτούς που πάνε εδώ από τά Λιόσια στο αεροδρόμιο).Τώρα με τίς γιορτές τά Χριστούγεννα,άν τύχη να ανέβω Θεσσαλονίκη,μπορεί να πεταχτώ μετά και πρός Κατερίνη να σάς δώ.

Ο Τερκενλής είναι πανελληνίως πασίγνωστο μαγαζί αλλά δυστυχώς εγώ δέν τα πάω και τόσο καλά με τά γλυκά-και τα δικά του είναι και τίγκα στο σιρόπι.΄

Στην Θεσσαλονίκη έχω ανέβει τόσες φορές που έχω μάθει την διαδρομή καλύτερα απ'τούς μηχανοδηγούς τού ΟΣΕ-άν ήμουν πιό νέος ίσως και να έκανα αίτηση να με προσλάβουν,χεχεχ.Την δέ διαδρομή απ'τα Λαδάδικα (από όπου τράβηξες την φωτό) μέχρι το Μέγαρο Μουσικής (είναι πιό μετά από το Μακεδονία Palace που διακρίνεται δεξιά στην φωτό) την έχω κάνει με τα πόδια πολλές φορές,και μάλιστα καλοκαίρι με τον ήλιο να καίη.

Στόν Λευκό Πύργο λειτουργούν κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις,είχα πάει σε μιά που αφορούσε την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο.Μάλιστα πήρα κι'ένα χαρτί με "βυζαντινές μαγειρείες",δηλαδή συνταγές γιά φαγητά που αποτελούσαν τό καθημερινό διαιτολόγιο τών Βυζαντινών.Κάπου τό έχω χώσει,θα ψάξω να το βρώ να σού το στείλω.

Οσο γιά την βροχή,εγώ δέν έχω πετύχει ποτέ την Θεσσαλονίκη με τέτοιο καιρό,ακόμα και χειμώνα (και ελπίζω να μήν την πετύχω ποτέ χαχαχ).Ούτε ελεγκτή στά λεωφορεία θυμάμαι να έχω πετύχει,άν και πάντα βγάζω εισιτήριο.

Ενα μειονέκτημα που έχει η Θεσσαλονίκη,κατά την ταπεινή μου άποψη,είναι πως ενώ έχει θάλασσα,δέν έχει παραλίες-πρέπει να πάς έξω,στην Επανωμή π.χ. ή σέ άλλα προάστεια και είναι λίγο μπελάς άν δέν έχης αυτοκίνητο γιατί τά αστικά λεωφορεία που πάνε στίς παραλίες δέν φεύγουν από το κέντρο τής πόλης αλλά από την περιφέρειά της-όπου γιά να πάς πρέπει να πάρης άλλο λεωφορείο από το κέντρο.Επίσης δέν υπάρχουν κοντινά νησάκια όπου να μπορής να πάς μ'ένα καραβάκι,όπως είναι εδώ στην Αθήνα που κατεβαίνεις στον Πειραιά και σε μιά ωρίτσα είσαι με το πλοίο στην Αίγινα ή στο Αγκίστρι....


Σχόλιο από kithara-woman (06.10.2010)
Ενημερωμένο σε βλέπω!!Χαχαχα!!
Αφού λες ότι έχεις πάει πολλές φορές,λογικό είναι.

Εμένα ήταν η τρίτη φορά,αλλά η δεύτερη ήταν για πολύ λίγες ώρες,δεν πιάνεται.

Ωραία ήταν,αλλά στο τέλος μας τα χάλασε η βροχή...Βράχηκα τόσο πολύ και όπως πάντα όταν βρέχομαι,αυτη τη στιγμη είμαι για ακόμα μια φορά άρρωστη...

Να περάσεις όποτε θέλεις,θα χαρούμε πολύ!!Το σπίτι το ξέρεις και το τηλεφωνο.

Καλημέρα! :-)

ΥΓ:Αυτη τη στιγμη και Κατερινη βρέχει...Δεν αντέχω άλλες βροχές...Μου φαίνεται ήρθα στο Λονδίνο της Ελλάδας...Τόση βροχή...


Σχόλιο από Hastaroth (06.10.2010)
Καλή είναι και η βροχή (τόν χειμώνα όμως).Εβρεξε κι'εδώ λιγάκι,το μεσημέρι που γυρνούσα από τη δουλειά.

Πάντως γενικά στην Βόρειο Ελλάδα βρέχει συχνότερα από την Νότιο,είναι λογικό αφού και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες,ιδίως τον χειμώνα.


Σχόλιο από seras (07.10.2010)
poly oraio kithara-woman!kala ekanes. tin epomeni fora pies kai gia mena enan frape stin saloniki.
hastaroth ntaks exoume kati thalases alla mpaineis mesa kai vgaineis me AIDS :D
omos mporeis kalista na pareis to astiko apo kentro, na pas sta ktel xalkidikis k apo kei to ktel kai tsoup..mpanaki.. ;)


Σχόλιο από kithara-woman (07.10.2010)
Αυτες τις μέρες βρέχει ασταμάτητα..Είμαι άρρωστη και συνέχεια σπίτι...Άστα να πάνε..Ευτυχως που ειναι ο Στέλιος εδω συνέχεια,δεν δουλεύει,θα είχα σκυλοβαρεθεί..
Βρέχει πολύ και έχει πολύ υγρασία γενικά,ακόμα και τις μέρες που δεν βρέχει.Νομιζω ότι το μονο θέμα που με δυσκολεύει εδώ είναι ο καιρός.Όλα τα άλλα λιγο ως πολύ λύθηκαν ή είναι σε καλό δρόμο! :-)

Καλως τον Ντίνο! :-)

Ήταν πολύ όμορφα!Και μόνο που είδα θάλασσα...Ηρέμησα...Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης