I'll see you on the dark side of the moon!
There is no dark side of the moon really.Matter of fact it's all dark...
10 Οκτωβρίου 2010, 14:45
O θάνατος του βιολιστή και οι "κυβερνονταήδες"
Απόψεις  

Πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιου Τζέρσι, στο οποίο είχε εισαχθεί μετ΄ επαίνων,ο 18χρονος Αμερικανός Τάιλερ Κλεμέντι ήταν ένας ντροπαλός αλλά χαρισματικός βιολιστής που φαινόταν ότι θα είχε λαμπρή μουσική σταδιοδρομία. Ο Τάιλερ δεν είχε εκδηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον συγκάτοικό του στη φοιτητική εστία Νταρούν Ράβι, ο οποίος μαζί με τη συμφοιτήτριά τους Μόλι Γουέι αποφάσισαν να «διασκεδάσουν» διαπομπεύοντάς τον ψηφιακά. Ενεργοποίησαν την κάμερα ενός λάπτοπ στο δωμάτιο και έκαναν απευθείας μετάδοση στο Ιnternet όχι σε μία αλλά σε δύο περιστάσεις. Μόλις ο Τάιλερ έμαθε τι είχε συμ βεί, δεν μπόρεσε να αντέξει την ντροπή και έπεσε από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσιγκτον, που συνδέει το Νιου Τζέρσι με τη Νέα Υόρκη.

Ο ευαίσθητος βιολιστής ήταν μόνο ένας από τους αμέτρητους νέους που επηρεάζει η άθλια τακτική του cyber-bullying. Ο αριθμός όσων απειλούνται, ταπεινώνονται ή παρενοχλούνται από τους «κυβερνονταήδες» αυξάνεται. Κυριαρχεί η ένοχη σιωπή: μόλις το ένα στα τρία θύματα καταγγέλλει τον εκφοβισμό. Αυτό που παλαιότερα συνέβαινε μόνο σε σχολεία ή δρόμους και περιλάμβανε ύβρεις, εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς ή και σωματική βία τώρα έχει επεκταθεί και σε ψηφιακό επίπεδο. Οι νέες τεχνολογίες δίνουν σε όποιον έχει κακές προθέσεις τη δυνατότητα να στέλνει ανώνυμα απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να πολιορκεί την προσωπική ιστοσελίδα του θύματος με προσβλητικά ή ψευδή σχόλια και να δημοσιοποιεί προσωπικές πληροφορίες παραμένοντας τις περισσότερες φορές ασύλληπτος. 

Στις ΗΠΑ από το 2003 τουλάχιστον 12 παιδιά και έφηβοι (από 11 ως 18 ετών) αυτοκτόνησαν επειδή έπεσαν θύματα κάποιας μορφής cyberbullying. 

Το «cyber-bullying»,ο «διαδικτυακός εκφοβισμός»,έχει λάβει διαστάσεις πανδημίας.Δεν στερεί από τους νέους μόνο την αξιοπρέπεια ή την ψυχική τους γαλήνη. Μπορεί να τους στερήσει, μάταια και αδόκητα, και τη ζωή.

Πηγή: www.tovima.gr/ 

Δε μπορώ να καταλάβω. Πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο αναίσθητος και τόσο κακός?Μα, τι πέτυχε με το ανεβάσει στο ίντερνετ τις προσωπικές στιγμές κάποιου άλλου?Μου φαίνεται αδιανόητο!Δε μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε τέτοιο πράγμα!

Έτσι θα συνεχίσει η κατάσταση?Δεν πρέπει να γίνει κάτι μ' αυτή τη μορφή εγκληματικότητας?

16 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

dreamer1 (10.10.2010)
πολυ ασχημη ιστορια... πολυ απαισιοι ολοι αυτοι που βρισκουν εναν ανθρωπο και τον ρεζιλευουν απλα και μονο για την πλακα τους! κριμα στο παιδι... και στο κατω κατω εκανε τιποτα κακο;;;
Hastaroth (10.10.2010)
Ελπίζω ότι οι δύο δράστες έχουν συλληφθεί και ότι θα τιμωρηθούν με τόν ίδιο τρόπο,δηλαδή να τους κλείσουν σ'ένα κελλί με πολλές webcams σε κάθε τοίχο και να προβάλλουν ζωντανά κάθε προσωπική τους στιγμή διαδικτυακά σ'όλον τον πλανήτη.

Να δούμε τότε πώς θα νιώσουν......
TheDarkSideOfTheMoon (10.10.2010)
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ:
Αν και η Γουέι αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, οι δύο 18χρονοι βρίσκονται υπό κατ΄ οίκον περιορισμό και κατηγορούνται για «παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με σεξουαλικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο». Κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε ποινή πενταετούς φυλάκισης- αν μάλιστα, λόγω της ομοφυλοφιλίας του θύματος, το περιστατικό χαρακτηριστεί «έγκλημα μίσους», η ποινή μπορεί να διπλασιαστεί.
Άντε να δούμε...
TheDarkSideOfTheMoon (10.10.2010)
Εεε?
dreamer1 (10.10.2010)
ουτε κι εγω καταλαβα το σχολιο σου zeta490... :/
DemetresOpc (11.10.2010)
Για μένα δεν φταίει ο βιολιστής..ούτε τα παιδιά που παίζαν(έτσι θα σου πουν αν τα ρωτήσεις, και αυτά και οι μανάδες τους) ούτε η ένοχη σιωπή προηγούμενων θυμάτων όπως αναφέρει ο δημοσιγράφος..

Για μένα φταίμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που αν δούμε κάτι ανάλογο θα γελάσουμε και θα καγχάσουμε για την όποια ιδιαιτερότητα του διπλανού μας..

τρανό παράδειγμα τα ριάλιτι σόου που βγάζουν ανθρώπους με χαμηλή αντίληψη και τους κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια εκκατομμυρίων θεατών..
μετά βγάζυμε και τα βίντεο στο youtybe μπας και δεν δουν όλοι το χαζό που βγήκε να τραγουδήσει, μπας και δεν άκοσυαν όλοι την αισχρή ατάκα/απάντηση του κριτή..

Ο βιολιστής αυτοκτόνησε διότι ήξερε πως θα γίνει περίγελος του περίγυρου..
αν περίγελος γινόντουσαν τα 2 παιδιά που διάλεξαν αυτόν τον τρόπο να παίξουν το παιδί θα ζούσε ακόμα..

Υ.Γ.το όσκαρ για το απόλυτο σχόλιο πάει στην Zeta!!
TheDarkSideOfTheMoon (11.10.2010)
Καταρχάς,δε μιλάμε για παιδιά.Στην ηλικία των 18 ετών νομίζω πρέπει να έχεις κάποια, έστω στοιχειώδη, συνείδηση της ευθύνης των πράξεών σου.
Και γενικά συμφωνώ DemetresOpc με την άποψή σου για τα ριάλιτι.Δε νομίζω ότι προσφέρουν κάτι στην κοινωνία.Αντιθέτως, προωθούν την παρέμβαση του ατόμου στα ιδιωτικά θέματα του άλλου.Και βλέπουμε τώρα ποιες είναι οι συνέπειες...
Kristalo (14.10.2010)
Εγώ ένα πράγμα ξέρω!!! Πως κάποτε ήταν πιο ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που δεν ειχαν κινητά,τηλεόραση, ίντερνετ!!Θα μου πειτε τώρα πως τεχνολογία σημαινει και πρόοδος!!! Να την βράσω εγώ όταν ακούω πως και αυτή γίνεται φονικό όπλο και αιτία ψυχωτικών καταστάσεων..πολύ λυπάμαι πράγματι.TheDarkSideOfTheMoon συγχαρητήρια που πρόβαλλες το θέμα!! Είναι πάντα επικαιρο.....και...συμβαίνει κάπου τωρα!!!
Hastaroth (14.10.2010)
Εχω πεί επανειλημμένα πως η όποια τεχνολογία,το όποιο αντικείμενο,είναι απλά ένα εργαλείο,που γιά την σωστή χρήση του υπεύθυνοι είμαστε εμείς.

Με το σφυρί καρφώνουμε καρφιά στόν τοίχο γιά να κρεμάσουμε ένα κάδρο,αλλά μπορούμε ν'ανοίξουμε και το κεφάλι κάποιου συνανθρώπου μας.

Νά το βράσουμε λοιπόν το σφυρί,αφού κι'αυτό γίνεται φονικό όπλο.

Με το μαχαίρι κόβουμε το καρπούζι αλλά μπορούμε να ξεκοιλιάσουμε κι'έναν συνάνθρωπό μας.

Νά το βράσουμε λοιπόν και το μαχαίρι,αφού κι'αυτό γίνεται φονικό όπλο.

Δέν ήταν απαραίτητα πιό ευτυχισμένοι οι άνθρωποι που δέν είχαν κινητά,τηλεόραση,ίντερνετ.Ούτε είναι απαραίτητα πιό δυστυχισμένοι σήμερα οι άνθρωποι επειδή τα έχουν.

Και είναι οξύμωρο να χρησιμοποιούμε μιά τεχνολογία-το ιντερνετ-γιά να μπούμε σ'ένα blog και να γράψουμε "να την βράσω εγώ την τεχνολογία..."
Kristalo (14.10.2010)
Αλβέρτο είναι η άποψη σου και είναι σεβαστή!!! Συφφωνώ με ότι λες αφού ειμαι χρήστης και του μαχαιριού και του σφυριού χαχαχ!! Όμως να μου επιτρέψεις. Το ίντερνετ, η τηλεόραση και το κινητό τηλέφωνο πιστεύω πως έχουν κάνει τους ανθρώπους απόμακρους μεταξύ τους!! Φυσικά και ειμαι χρήστης αλλα αποξενώθηκα κιόλας απο το σαλόνι μου που εκει μοιραζόμουν περισσότερες ώρες με την οικογενειά μου! Επίσης πιστεύω πως ο κίνδυνος να πλησιάσου τα παιδιά μου για να να τους κάνουν κακό έχουν πολλαπλασιαστεί με το ίντερνετ! Θα μουν πιο άνετα αν πράγματι δεν υπήρχαν! Κανείς δεν αντιλέγει ότι όλα αυτά κάνουν την ζωή μας πιο άνετη και ευκολη αλλά αναπολώ και κάτι εποχές που δεν γνωριζαμε τίποτα απο όλα αυτα και ειμασταν πάλι ευτυχισμένοι και άνετοι!!!
Φυσικά και θα χρησιμοποιήσω το ίντερνετ και όσο και οξύμωρο και αν είναι ναι θα γράψω: ''Να την βράσω την τεχνολογία'' και θα συμπληρώσω ''αν δεν ξερουμε να κάνουμε σωστή χρήση της'' Αυτό για διόρθωση!!!
Hastaroth (14.10.2010)
Ακριβώς η σωστή χρήση τής τεχνολογίας είναι αυτή που μάς επιτρέπει να αποφεύγουμε τους κινδύνους της και να απολαμβάνουμε τά οφέλη της.

Κάποτε,ο μόνος κίνδυνος που παραμόνευε τον άνθρωπο στον δρόμο ήταν να τον πατήση κανένα άλογο.

Με την έλευση τού αυτοκινήτου (προϊόν τής τεχνολογίας είναι κι'αυτό) οι κίνδυνοι να πάθη δυστύχημα κάποιος στον δρόμο δυνητικά πολλαπλασιάστηκαν.Με την σωστή χρήση τού αυτοκινήτου όμως μπορούμε να αποφεύγουμε τους κινδύνους και να απολαμβάνουμε τά οφέλη (ταχύτερη και ανετώτερη μετάβαση εκεί που θέλουμε,όταν θέλουμε).

Με την έλευση και τού αεροπλάνου (άλλο προϊόν τής τεχνολογίας κι'αυτό) οι κίνδυνοι να πάθη κάποιος δυστύχημα δυνητικά πολλαπλασιάστηκαν.Με την σωστή χρήση τού αεροπλάνου όμως,οι κίνδυνοι αυτοί αποφεύγονται και απολαμβάνουμε τά οφέλη τού προϊόντος.

Η ευτυχία δέν είναι συνάρτηση τής τεχνολογίας,αλλά εσωτερική υπόθεση τού κάθε ανθρώπου.

Επίσης,όταν δέν υπάρχη κάποιο προϊόν τής τεχνολογίας,δέν μπορούμε να ξέρουμε εκ τών προτέρων ποιά θα είναι τά οφέλη και οι κίνδυνοί του.

Στήν συγκεκριμένη περίπτωση τών δύο "φερέλπιδων" ηλίθιων που οδήγησαν στον θάνατο τον νεαρό βιολιστή,η ίδια η αρρωστημένη τους νοοτροπία θα τούς είχε οδηγήσει να βρούν τρόπο να τόν βλάψουν ακόμα κι'αν ζούσαμε στην εποχή τού χαλκού.Μήν ξεχνάς πως ο Μέλητος και ο Ανυτος κατάφεραν να δυσφημήσουν τον Σωκράτη,να τον σύρουν στά δικαστήρια και να τον αναγκάσουν να πιή το κώνειο,σε μιά εποχή που δέν υπήρχε κάν ο τηλέγραφος τού Morse......
reteos (16.10.2010)
Πολύ ενδιαφέρον Αντιγόνη και μπράβο σου που αναδημοσίευσες αυτό το κείμενο, το οποίο έχει «πάγιο» ενδιαφέρον.Αν κάποιος θέλει να σου κάνει κακό θα στο κάνει. Στη προκειμένη περιπτωση οι νεαροί επέλεξαν το διαδίκτυο για να το κάνουν. Θα μπορούσαν να επιλέξουν άλλο μέσο. Δεν «φταίει» λοιπόν η τεχνολογία , η οποία πράγματι διευκολύνει την πρόθεση, φταίει η κακία . Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε βέβαια αν αυτή ήταν η βασική αιτία της παραπάνω απαράδεκτης ενέργειας ή ήταν η επιπολαιότητα των νεαρών ,που και σαυτή την περίπτωση είναι απαράδεκτη καθόσον η ηλικία τους δεν την δικαιολογεί .
Είναι πανεύκολο να κάνουμε κακό σε έναν άνθρωπο .Το να κάνουμε το καλό είναι δύσκολο και γιαυτό ας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Τότε και μόνο βλέπουμε πόσο αυτό μας ικανοποιεί ψυχικά και τότε Κοινωνία μας γίνεται σίγουρα καλύτερη. Ας το προσπαθούμε λοιπόν.

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
thedarksideofthemoon
Φοιτήτρια!
από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/thedarksideofthemoon

Ξέρω χίλιους τρόπους να σωθώ, μα κανένας τους δεν μου ταιριάζει...



Tags

EPICA Symphonic Heavy Metal Think Green Περιβάλλον Απόψεις Epica The Classical Conspiracy Harry Potter Γέλιο Λογοτεχνία Nightwish Ερωτική Απογοήτευση Soundtrack Ten years after Rock Music Αλέξης Γρηγορόπουλος Αλκυόνη Παπαδάκη 'Ερωτας Να Σε Ξεχάσω Προσπαθώ... Αναστασία Disney απαισιοδοξία απογοήτευση ευτυχία δυστυχία διάφανα κρίνα μελαγχολία ελληνικό ροκ μοναξιά Απογοήτευση Απαισιοδοξία Διάφανα Κρίνα Ελληνικό Ροκ Έρωτας Εφηβεία Αισιοδοξία Ατάκες έρωτας συναισθήματα Μοναξιά Ποίηση Φιλία Θεσσαλονίκη μουσική Μαργαρίτα Καραπάνου Νικόλας Άσιμος Μεταλλαγμένα ποίηση πολιτική απόψεις Συναισθήματα Συνθήματα σε τοίχους



Επίσημοι αναγνώστες (9)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...

Links