αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

26 Οκτωβρίου 2010, 17:17
Η/Υ:Η εμπειρία μου και η ιστορία μου τα τελευταία 3 χρόνια
ζωή  αγάπη  ελπίδα  χαμόγελο  

Ήθελα από καιρό να αναφερθώ στο μέσο που άλλαξε τη ζωή μου.

Μέχρι το 2007 που το απέκτησα, η ζωή μου ήταν μια ρουτίνα, είχα λίγες φίλες και φίλους, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους , τηλεφωνούσαν σπάνια και όταν εγώ τηλεφωνούσα δεν ήταν ποτέ διαθέσιμοι, και νοιάζονταν για την πάρτη τους, πήγαινα μόνη διακοπές γιατί με κανέναν από τους προαναφερθέντες δεν ταίριαζαν οι άδειες μας και άλλοι είχαν βρει ήδη το ταίρι τους ενώ εγώ όχι, κλπ, κλπ κλπ.

Σε τι αναφέρομαι; Στον Η/Υ φυσικά. Τον Η/Υ που δαιμονοποιείται από πολλούς, κυρίως όσους δεν έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους πληκτρολόγιο και νομίζουν ότι αν πιάσουν, θα κολλήσουν κάποια μεταδοτική ασθένεια ή κάνουν κάτι παράνομο ή επικίνδυνο.

Η πραγματικότητα είναι άλλη. Προσωπική άποψη φυσικά, αλλά όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια δεν μπορείς να τα πεις και τυχαία.. Όταν έχεις βαλτώσει σε μια κατάσταση με 5-10 άτομα δεδομένα που είναι δίπλα σου και δεν είναι (πολύ σχετικά όλα) και δεν αλλάζει τίποτα, όταν ξαφνικά η ζωή σου γεμίζει καινούριους ανθρώπους, δεν μπορείς να το προσπεράσεις και να κάνεις ότι δεν έχει συμβεί.

Αν δεν υπήρχε αυτή η άσπρη οθόνη, πρώτο και κύριο, εγώ αυτή τη στιγμή δεν θα έγραφα από ένα σπίτι στο κέντρο της Κατερίνης, αλλά από ένα σπίτι αρκετά κοντά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά το σημαντικότερο, δεν θα κοιτούσα δυο καστανά μάτια που με κοιτούν με αγάπη, αλλά 4 απρόσωπους τοίχους που έχουν το θράσος ενώ ξέρουν ότι μένεις μόνη μέσα σ ’αυτούς, δεν καταδέχονται να σου πουν κουβέντα. Ήμουνα κατά του γάμου, μέχρι που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο που αξίζει να αγαπώ και είναι δίπλα μου, όπως κι εγώ άλλωστε.

Τους πιο καλούς φίλους και τις πιο καλές φίλες, τους/τις έχω κάνει μέσω Η/Υ. Στα διάφορα site που είμαι μέλος, όπως το παρόν, αλλά και σε άλλα. Άτομα που αξίζει να γνωρίσεις και αξίζει να κάνεις παρέα μαζί τους.

Μέχρι το 2007 δεν είχε τύχει να βρεθώ ποτέ σε beach party, πόσο μάλλον με την κιθάρα μου, ενώ τώρα έχω βρεθεί ήδη σε 3.

Μέχρι το 2007, δεν είχε τύχει ποτέ, παρά μόνο μια φορά κι αυτή εντελώς ξεκάρφωτα, να πω κι εγώ 2-3 τραγούδια κάπου, ενώ τώρα έτυχε κι αυτό.

Δεν είχε τύχει να πάω σε αποκριάτικο πάρτι στην ενήλικη ζωή μου, παρά μόνο στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του σχολείου.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Η θεατρική ομάδα που ξεκίνησε από την πλευρά μου περισσότερο από περιέργεια, από περιέργεια έγινα μέλος, και κατέληξε σε κάτι πολύ όμορφο, εμένα επί σκηνής, κάτι το οποίο φυσικά ποτέ δεν είχα φανταστεί. Ακόμα και οι λίγες πρόβες που κάναμε στο σπίτι μου στη Νέα Σμύρνη, με τα παιδιά, ήταν κάτι που γέμιζε όμορφα τα Σαββατοκύριακά μου. Με τα ίδια παιδιά ακόμα διατηρώ άριστες σχέσεις και αυτό θα εξακολουθήσει για πολλά  πολλά χρόνια, είμαι σίγουρη.

Βρέθηκα επανειλλημένα με άλλες διαδικτυακές παρέες, για μπάνιο, σε παραλίες που έγιναν πολύ αγαπημένες μου, και με παρέα που άξιζε τον κόπο να γνωρίσεις. Με την ίδια παρέα περάσαμε πολλές φορές ωραία τρώγοντας Κρητικούς μεζέδες και πίνοντας ρακή( οι άλλοι, εγώ δεν πίνω).

Έγινα μέλος σε διαδικτυακές κοινότητες όπως το xariseto, έδωσα πράγματα και πήρα πράγματα, πήγα σε παζάρι στη Θεσσαλονίκη και είχα τη χαρά και την ικανοποίηση ότι κι εγώ μπορώ να προσφέρω πράγματα που δεν χρειάζομαι σε ανθρώπους που τα ζητούν και τα έχουν ανάγκη.

Ο Η/Υ με βοηθάει και στην αναζήτηση δουλειάς και πληροφοριών για δουλειά καθώς και στην αποστολή του βιογραφικού μου που εννοείται εδώ έγραψα και ετοίμασα και εκτύπωσα στο πολυμηχάνημα που έχω κάτω από τον υπολογιστή. Ανά πάσα στιγμή ό,τι πληροφορία χρειαστώ, αρκεί το πάτημα λίγων κουμπιών και μαθαίνω ό,τι χρειάζομαι, ενώ με το τηλέφωνο θα χρειαζόσουν ένα σωρό άχρηστα τηλεφωνα, από την άποψη ότι θα έπεφτες μονίμως σε άσχετους και σε τηλέφωνα που βουίζουν ή χτυπάνε για ώρες πχ σε δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμα και τα ξενοδοχεία για διακοπές, από εδώ τα βρίσκω.

Τώρα που μένω μακριά από όσες φίλες και όσους φίλους έκανα στην Αθήνα, ο Η/Υ με βοηθάει να κρατιέμαι σε επαφή. Όσοι φίλοι και φίλες δεν έχουν Η/Υ ή δεν έχουν ίντερνετ και χρειάζεται να τηλεφωνηθούμε, μιλάμε πολύ σπάνια. Ίσως γιατί όταν είναι να κάνεις ένα τηλεφώνημα σκέφτεσαι κι άλλες παράμετρους πχ την ώρα. Δεν μπορείς πχ να τηλεφωνήσεις το μεσημέρι ούτε πολύ αργά τη νύχτα. Το e-mail όμως μπορείς να το στείλεις ακόμα και στις 5 το πρωί. Όταν μάλιστα ένας φίλος δουλεύει αρκετές ώρες, ποια ώρα να τον πάρεις και να μην ενοχλήσεις; Τις μισές ώρες λείπει στη δουλειά και τις υπόλοιπες ξεκουράζεται ή θα βγει και μια βόλτα. Εγώ πάντως, δεν ξέρω αν όλοι λειτουργούν έτσι, είμαι πολύ διακριτική σε σχέση με τους άλλους και δεν θέλω να ενοχλώ. Καμιά φορά αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ως αδιαφορία αλλά δεν είναι.

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή.

Το πιο σημαντικό είναι ότι άλλαξα περιβάλλον ,άλλαξα ζωή, βρήκα έναν άνθρωπο που αξίζει και η ζωή μου γέμισε χαρά.

Αυτή είναι η δική μου εμπειρία.

Και κάτι άλλο: Για ποιο λόγο να εμπιστευτώ περισσότερο κάποιον που γνώρισα σε ένα μπαρ (στα οποία εκτός των άλλων, δεν συχνάζω) από κάποιον που γνώρισα μέσω Η/Υ; Δηλαδή ξέρω περισσότερα για κάποιον που γνώρισα τυχαία ένα βράδυ, επειδή τον βλέπω και λιγότερα για κάποιον που μιλάμε διαδικτυακά και πιθανόν έχω συμπαθήσει τις ιδέες του πριν τον γνωρίσω, όπως έγινε και με τον Στέλιο; Γιατί δηλαδή απαραίτητα όποιος κρύβεται πίσω από τον Η/Υ λέει ψέματα και όποιος συναντάμε λέει αλήθεια; Λίγοι διπρόσωποι κυκλοφορούν;

Αυτά λοιπόν από μένα.

Πάω να βγάλω την τυρόπιτα που έφτιαξα, με φέτα, μυζήθρα, και δυόσμο, να φάμε με τον Στέλιο.

Η συνέχεια στο επόμενο post (πως λέμε στο επόμενο επεισόδιο).Χαχα!


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης