αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Σκόρπιες σκέψεις και ιδέες ενός ανήσυχου μυαλού
Η ζωή θέλει χαμόγελο

23 Μαρτίου 2011, 13:35
Το 13άρι μου


Να ‘μαι και πάλι.. Μπροστά στην οθόνη, να περάσει η ώρα.. Ο χρόνος εδώ απεριόριστος, μια και δεν δουλεύω, αλλά πιστεύω ότι και να δούλευα, πάλι θα είχα πολύ χρόνο, όλα δίπλα είναι, η δουλειά πόση απόσταση θα είχε; Θα έφευγα για να πάω 15 λεπτά νωρίτερα, ενώ στην Αθήνα φεύγεις 2 ώρες νωρίτερα..

Βυθισμένη ως συνήθως σε σκέψεις, όπως πχ πως θα μεταφέρω με το ΚΤΕΛ- και θα αλλάξουμε και 2-3, αυτό είναι το χειρότερο- ρυζόχαρτο μήκους  5 μέτρων, τυλιγμένο ρολό.. Παρεπιπτόντως  αν  κάποιος έχει κάποια καλή ιδέα, καλοδεχούμενη. Υπάρχουν και οι θήκες για τα σχέδια, αλλά δεν νομίζω ότι θα χωράει.

Τέλειωσα τη δουλειά που είχα αναλάβει, το σχέδιο, πήγε πολύ καλά,  και θα πάμε να το παραδώσω  στη Γουμένισσα, στο Κιλκίς. Χαίρομαι, γιατί θα έχει ένα μικρό άτυπο πανηγύρι, εκείνες τις μέρες, σε λιγότερο από ένα μήνα. Πάντως θα είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε κόσμο και να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα.

Εξακολουθώ να είμαι βυθισμένη στις σκέψεις που γίνονται όλο και πιο βαθυστόχαστες.

Σκεφτόμουνα να συγκρίνω τη ζωή μου εδώ με τη ζωή μου στην Αθήνα.

Αφορμή της σκέψης αυτής ήταν ένα άρθρο που είδα σε ένα περιοδικό, σε μια από τις Κυριακάτικες εφημερίδες, και έλεγε για τη Νέα Σμύρνη, το μόνο μέρος στην Αθήνα που έμεινα τόσο λίγο-ούτε χρόνο, γύρω στους 10 μήνες- αλλά την λάτρεψα όσο καμία άλλη.. Είναι και το μόνο μέρος στην Αθήνα που νοσταλγώ τόσο πολύ..

Ξύπνησαν μνήμες μέσα μου.. Όχι κάτι το πονηρό ή ιδιαίτερο, αλλά μνήμες από στιγμές μιας καθημερινότητας που ήταν φωτεινή.. Όχι ότι εδώ τα πράγματα, στην Κατερίνη, δεν είναι όμορφα ή φωτεινά.. Μια χαρά είναι όλα. Αλλά το μυαλό παίζει παιχνίδια κι εγώ σαν τις γιαγιάδες,  έχω αναμνήσεις..

Έβαλα λοιπόν και σκέφτηκα και σύγκρινα την Αθήνα με την Κατερίνη. Καλά, δεν τίθεται θέμα ποια κερδίζει.. Αγαπώ την Κατερίνη, είναι όμορφη πόλη.. Μου χάρισε πράγματα που δεν το πίστευα ότι θα βρω.. Όχι ακριβώς η πόλη, αλλά ο άνθρωπος που είναι δίπλα μου και μπήκε απροσδόκητα στη ζωή μου.

Ξεκινάω λοιπόν τη σύγκριση. Στο τέλος θα δούμε τη βαθμολογία και το σκόρ. Είπα για να έχει σασπένς, να βάζω βαθμούς, σαν να ήταν ομάδες που σκοράρουν. Σαν προπό ένα πράγμα..

1.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 2. Χρειάζεται και ρώτημα γιατί κερδίζει η Κατερίνη; Όλα τα έχω σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι. Το ίδιο πρωινό προλαβαίνω να πάω στην τράπεζα, στο ταχυδρομείο, στον φούρνο, στον μανάβη, στο σουπερ μαρκετ και να έρθω μια λογική ώρα για να βάλω φαγητό. Στην Αθήνα  για όλα αυτά θα έπρεπε να φάω ολόκληρο πρωινό. Οι αποστάσεις εδώ είναι εκμηδενισμένες και ό,τι και να κάνεις, γυρίζεις γρήγορα πίσω.

2.ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 2. Από άποψη ευγένειας καθαρά. Δεν έχω πάει σε καμία υπηρεσία όπου υπάλληλος θα μιλήσει απαίσια. Αντίθετα, στην Αθήνα, σπάνια πήγα σε υπηρεσία όπου υπάλληλος θα μιλήσει ευγενικά. Πήγα στο δημαρχείο, στο ΚΕΠ, στο ΙΚΑ, στην ΔΟΥ, στον ΟΑΕΔ, και η συμπεριφορά όλων ήταν άψογη. Στην Αθήνα η τελευταία μου εμπειρία με ένα ΚΕΠ λίγο πριν μετακομίσω Κατερίνη και χρειαζόμουν μια σφραγίδα και υπογραφή για κάτι, ήταν τραυματική, ένας που μου μίλησε με τρομερή αγένεια, λες και του ζήτησα λεφτά..

3. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ(ξανά): Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 2.Από άποψη κόσμου, αυτή τη φορά.  Κάποιες φορές όμως τείνει να είναι Χ, γιατί εδώ υπάρχουν όλα από μια φορά, πχ ένα ταχυδρομείο για όλη την πόλη.. Στις περισσότερες συνήθως τελειώνεις γρήγορα. Αλλά κάποιες φορές έχει τόσο πολύ κόσμο, που σου έρχεται να φύγεις.. Το καλό είναι ότι όλη αυτή η καθυστέρηση αντισταθμίζεται με το γεγονός ότι μόλις τελειώσεις, σε 5-10 λεπτά είσαι σπίτι. Υπηρεσίες με φρικτή ουρά είναι το ΚΕΠ, το ταχυδρομείο (μια φορά είχα 80 άτομα μπροστά από μένα, είναι με νούμερο), το ΙΚΑ(στην ανανέωση βιβλιαρίων είχαμε 120 άτομα πριν από μας).

4.ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ: Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 2. Ακόμα και τώρα που ζούμε με το επίδομα ανεργίας του Στέλιου, μας περισσεύουν και έχουμε και στην άκρη, θεωρητικά, αν χρειαστούμε. Βέβαια ακόμα είναι και χειμώνας και οι βόλτες μας περιορισμένες, οι επιλογές εδώ περιορισμένες. Πάντως ακόμα και στο σουπερ μαρκετ με την ίδια τιμή που θα έπαιρνα στην Αθηνα 10 πράγματα, εδώ παίρνω 12-13. Οι τιμές στα περισσότερα είδη χαμηλότερες. Ειδικά ο Μασούτης έχει πολλές προσφορές και έχει και το σύστημα με τους πόντους, στους 200 ψωνίζεις 6 ευρώ τσάμπα. Τους συμπληρώνεις εύκολα, σχεδόν τα περισσότερα είδη έχουν πόντο.

5.ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ(Ενοικίου):Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 2. Στην τιμή που εδώ νοικιάζεις 3αρι ή 4αρι, στην Αθήνα παίρνεις γκαρσονιέρα. Τα σπίτια εδώ είναι μεγάλα και σε πολύ καλές τιμές. Βρίσκεις με 300 ευρώ ενοίκιο σπίτια σχετικά καινούρια, όχι πάνω από δεκαετία, 85-90 τετραγωνικών. Ένα ενδεικτικό παράδειγμα, αλλά έχω δει και καλύτερες προσφορές. Συχνά εξευτελιστικές τιμές, κάνεις το σταυρό σου.

6.ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ: Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 1. Να και κάτι στο οποίο υπερτερεί η Αθήνα. Εδώ οι επιλογές είναι λίγες. Καφετέριες, ταβέρνες, πιτσαρίες, μπουγατσάδικα, ένα σινεμά.  Δεν υπάρχει η ποικιλία της Αθήνας. Αλλά αυτό δεν με ενοχλεί και τόσο, έχω κορεστεί τόσα χρόνια στην Αθήνα, πήγα στα πάντα.. Μόνο οι συναυλιακοί χώροι, κλειστοί ή ανοιχτοί, μπορώ να θεωρήσω ότι θα μου λείπουν και κάποιο θέατρο.

7.ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ-ΘΟΡΥΒΟΣ: Αθήνα- Κατερίνη σημειώσατε 2. Ο Θόρυβος ,ακόμα και για μας που από την μπροστινή μεριά του σπιτιού έχουμε λεωφόρο, είναι ελάχιστος. Όσο για καυσαέριο; Στην Αθήνα όταν λουζόμουνα, το νερό έβγαινε μαύρο, εδώ τα μαλλιά μου άρχισαν να φτιάχνουν, να λαδώνουν και να πέφτουν λιγότερο και να είναι πιο καθαρά, να μην θέλουν αυστηρά κάθε μέρα λούσιμο.

8.ΚΑΙΡΟΣ: Αθήνα- Κατερίνη σημειώσατε 1. Να κι άλλο ένα που δεν μου αρέσει εδώ. Πολλές βροχές, πολύ υγρασία και περισσότερη συννεφιά. Το κρύο δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. Αλλά λαχταρώ τις λιακάδες και μέχρι τώρα είναι περιορισμένες.

9.ΑΓΟΡΑ( κοινώς μαγαζιά):  Αθήνα- Κατερίνη σημειώσατε 1. Στην Αθήνα το μόνο εξτρα πλεονέκτημα που υπάρχει ,είναι τα πολυκαταστήματα που μπαίνεις και ψάχνεις  με τις ώρες. Εδώ υπάρχει μια τεράστια αγορά όπου βρίσκεις τα πάντα, αλλά λείπει ένα μαγαζί να μπεις και να ξεχαστείς, πχ με cd, βιβλία.

10.ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ: Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 1. Λογικό, όσο πιο κλειστή η κοινωνία, σε ξέρουν όλοι και αρχίζουν οι γνωστές εξυπνάδες.

11. ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ: Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε  1. Κανονικά θα έλεγα Χ ,γιατί και στην Αθήνα ως άνεργη ξεκίνησα για εδώ, αλλά σίγουρα είναι λίγο πιο εύκολο να βρεις, έστω και μια χαζή, κακοπληρωμένη δουλειά που την κάνεις μόνο και μόνο για το χαρτζιλίκι, στην Αθήνα, παρά εδώ που το κριτήριο για να σε πάρουν σε μια δουλειά είναι να ξέρεις τον μπατζανάκη του ξαδέλφου της πρώτης ξαδέλφης του γαμπρού του αφεντικού( δηλαδή???χαχαχα!!) Αγγελίες για Πιερία ούτε στη Χρυσή ευκαιρία Βορείου Ελλάδας δεν θα δεις πάνω από 2-3.

12. ΠΑΡΕΕΣ: Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 1. Οι παρέες μου εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα και εγώ εξακολουθώ μόνη τόσους μήνες, χωρίς καμία φίλη.. Έχω τον Στέλιο, αλλά πότε- πότε θέλεις να χαζογελάσεις και να σχολιάσεις με μια φίλη σου.. Ο μόνος που μας κάνει παρέα είναι ένας φίλος του Στέλιου, έρχεται και στο σπίτι, αλλά κάθονται και μιλάνε για ποδοσφαιρικά κι εγώ βαριέμαι.  Βγήκαμε και με μια παρέα, στη γιορτή ενός άλλου φίλου του, ο οποίος όμως μένει μακριά, καθηγητής διορισμένος αλλού.. Έχω γνωρίσει και τις αδελφές  1-2 φίλων του, η μια μένει όμως  Θεσ/ κη και με την άλλη δεν έχουμε πολλές επαφές, αν και την συμπαθώ. Είναι και θέμα συγκυριών. Σκέψου δηλαδή να μην ήμουν και κοινωνική και να καθόμουνα να περιμένω την επιφώτιση, να μου μιλήσουν οι άλλοι..

13.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ: Αθήνα-Κατερίνη σημειώσατε 2. Χρειάζεται και ρώτημα; Η διάθεση μου είναι πολύ πιο ανεβασμένη, λόγω του ότι βρήκα έναν άνθρωπο να με καταλαβαίνει. Επίσης ζω χωρίς άγχος, όσο αυτό είναι δυνατό. Οι περιπτώσεις ανθρώπων που σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, είναι σχεδόν μηδενικές, σε λεωφορεία μπαίνω από σπάνια ως καθόλου κι αν μπούμε για να πάμε στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ, (που είναι τα πιο απομακρυσμένα σημεία στην πόλη)  δεν είναι γεμάτο, ούτε σε σπρώχνουν, ούτε σε πατάνε, τις δουλειές μου τις τελειώνω όλες σε ένα πρωινό, ακόμα και ουρές να υπάρχουν κάπου περιμένουν όλοι με υπομονή ούτε κοιτάνε να χωθούν να σου πάρουν τη θέση, ούτε βρίζονται μεταξύ τους, όπου έχω ψωνίσει οι περισσότεροι ήταν ευγενέστατοι, πας παντού με τα πόδια, κάτι το οποίο αποτελεί και γυμναστική εκτός των άλλων. Είμαι πολύ καλύτερα εδώ, από όλες τις απόψεις.

 

Για να δούμε, το πιάσαμε το 13αρι; Όχι.. Έπιασα 7 στα 13…Αλλά τα θετικά είναι σαφώς περισσότερα και πιο σημαντικά. Είναι πχ πολυ πιο σημαντικό να ζεις με λιγότερο άγχος και μια πιο οικονομική ζωή παρά να έχεις θέατρα, σινεμά και μαγαζιά που μόνο περνάς απέξω λόγω έλειψης χρημάτων και χρόνου. Άρα εδώ είναι σαφώς καλύτερα.

Χρειάζεται χρόνος ακόμα, για να ομαλοποιηθούν και τα υπόλοιπα.. Ακόμα δεν είμαι εδώ ούτε ένα χρόνο.. Θα βελτιωθούν κι άλλο τα πράγματα, είμαι σίγουρη και αισιόδοξη!!

Αυτό που πάντα ζητούσα- να φύγω από την Αθήνα- έγινε και μάλιστα με καλύτερες προυποθέσεις!! Στο όνειρό μου έφευγα μόνη, ενώ εδώ, έφυγα με παρέα, και μάλιστα την καλύτερη!! Έναν άνθρωπο που με αγαπάει και με καταλαβαίνει και από αυτή την άποψη, το έπιασα το 13αρι!!

 

ΥΓ: Στη φωτογραφία ο αιωνόβιος πλάτανος στο πάρκο που είναι εκεί τόσα πολλά χρόνια που σίγουρα μπορείς να πεις ότι η πόλη χτίστηκε γύρω από αυτόν! Πρέπει να πας μακριά να τον βγάλεις φωτογραφία, δεν τον πιάνει ολόκληρο από κοντά ειναι πανύψηλος!


26 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από kithara-woman (23.03.2011)
Σε αυτό δεν εχεις άδικο,με τους γιατρούς..Εγω πάντως κάποιους γιατρούς έρχομαι στην Αθηνα,όσους τους επισκέπτομαι αραια και που,μια φορά το χρόνο πχ,το γυναικολογο,τον ενδοκρινολογο.Οταν πας σε καποιον χρόνια,του έχεις και εμπιστοσυνη,εδώ όλοι μου ειναι άγνωστοι.Βεβαια καποιους τους ξέρει ο Στελιος,οπότε αν χρειαστει,θα παω.

Πάντως η Κατερινη δεν ειναι χωριό,είναι πόλη 56-57.000 κατοίκων.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Όταν κάπου αρχίζεις και δεν σου αρέσει τίποτα γύρω σου,δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεσαι..Κι εγω αγάπησα τη Νέα Σμύρνη,αλλά δυστυχως θα χρειαζόταν να πηγαινω και αλλού και αυτο το αλλού με έκανε κουρέλι.Αν μπορούσα να μην βγαινω από τη Νέα Σμυρνη,θα έμενα εκεί.Μόνο τότε,αλλά ειναι σενάριο επιστημονικης φαντασίας..


Σχόλιο από kithara-woman (24.03.2011)
Κι εγώ..
Είμαστε όλοι διαφορετικοί άνθρωποι,κι αυτό ειναι το ωραίο..Οι επιλογές μας είναι διαφορετικές..


Σχόλιο από Hastaroth (24.03.2011)
Κάθε μέρος έχει τα σύν και τα πλήν του.Οπως διαπίστωσες κι'εσύ,έχει και η Κατερίνη κάποια "αρνητικά" που όμως τα αξιολογεί κανείς ώς αρνητικά σε σχέση με τον τρόπο ζωής του.Αλλωστε,όσο περνάει ο καιρός,θα προσαρμοστής στην ζωή τής πόλης,θα μάθης τά "μυστικά" της και θα μπορής να εκμεταλλεύεσαι πλήρως τά θετικά της χωρίς να σε ενοχλούν τα αρνητικά της.Επειτα,και η Κατερίνη σιγά-σιγά αναπτύσσεται,θα δημιουργηθούν κι'άλλες υποδομές-π.χ και άλλα σινεμά και θέατρα,καλύτερες συγκοινωνίες (ήδη το γεγονός ότι υπάρχει "προαστιακός" που σε πάει στην Θεσσαλονίκη σε σύντομο χρονικό διάστημα και με συχνά δρομολόγια είναι κάτι θετικό,παλιά έπρεπε να περιμένης τα τραίνα που ανέβαιναν από Αθήνα και που τα περισσότερα ήταν αργά και έκαναν πολλές στάσεις).Θά γνωρίσης και κόσμο από εκεί και θα αναπτύξης και φιλικές σχέσεις.Ολα θα γίνουν.

ΥΓ.Είδα και τον Πέτρο χτές,έχει ξεκινήσει πρόβες στο γνωστό μας θεατράκι (πρώην Παντομίμα και νύν 4 Εποχές) και απ'ό,τι μού είπε,το έργο θα ανέβη αρχές Μαϊου.Θα μάς ενημερώση σχετικά.Οπότε θα είναι ωραίο να μπορέσουμε να ξαναμαζευτούμε όλη η ομάδα ώς θεατές πιά γιά να δούμε τον σκηνοθέτη μας ώς ηθοποιό,στον ίδιο χώρο που δράσαμε όλοι μαζί ενδόξως πρίν δυό χρόνια!


Σχόλιο από kithara-woman (25.03.2011)
Συμφωνώ Αλβέρτο.Παντού υπάρχουν τα θετικά και αρνητικά,αλλά κάθε αρχή και δύσκολη..Σιγά σιγά τα πράγματα θα βελτιώνονται,ήδη από μήνα σε μήνα βλέπω διαφορές,και καλύτερα κινούμαι στην πόλη,την μαθαίνω,και καλύτερα είναι,τώρα που θα αρχίσει να φτιάχνει ο καιρός,και θα μειωθούν οι συννεφιές,θα φτιάξει και η διάθεση.

Τα αρνητικά είναι πιο ασήμαντα σε σχέση με το γενικό επίπεδο ζωής.Η ανεργία πλέον είναι γενικό φαινόμενο,σε όλη την Ελλάδα.

Το κυριότερο είναι ότι ζω πιο χαλαρά,με λιγότερο άγχος.Αν και δυστυχώς έχω τόσο ''ποτίσει'' άγχος,34 χρόνια στην Αθήνα,που ακόμα δεν το έχω αποβάλει πλήρως,την λογική του ''δεν θα προλάβω''...

Ωραία θα ήταν να πάμε στον Πέτρο!Να θυμηθούμε τα παλιά,στον χώρο!

Αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να κατέβω εκείνη την εποχή..Υπάρχει μια περίπτωση να παω σαν απογραφέας,στην απογραφή που τελικά θα γίνει 10-25 Μαίου..Οπότε δεν θα μπορώ να φύγω..Αν φυσικά με πάρουν,ακόμα δεν ξερω,αν και λογικά θα με πάρουν,πόσοι θα έχουν δηλωσει στην Πιερία?

Καλημέρα! :-))


Σχόλιο από Hastaroth (25.03.2011)
Η ανεργία είναι όντως γενικό φαινόμενο πλέον στην Ελλάδα και το κακό είναι πως δέν ξέρουμε ακόμα πότε θα φτιάξουν τα πράγματα.Ωστόσο ναί,η ζωή στην επαρχία έχει γενικά λιγώτερο άγχος.Το έχω παρατηρήσει αυτό σε όλες τίς επαρχιακές πόλεις που έχω πάει-ακόμα και σε πόλεις όπως η Πάτρα,η Χαλκίδα κλπ,που είναι είτε πύλες εισόδου-εξόδου από την χώρα και άρα με μεγάλη κίνηση,είτε κοντά στην Αθήνα,οπότε επηρεάζεται η ζωή τους από αυτήν.

Δέν ήξερα ότι θα γίνη απογραφή πληθυσμού φέτος.Λογικά θα έπρεπε,είχε γίνει,άν θυμάμαι,το 1991 (απογραφή γίνεται κάθε δέκα χρόνια).Πάντως όταν θα είναι να γίνη η πρεμιέρα τού Πέτρου,φαντάζομαι θα ξέρης άν θα σε έχουν πάρει ή όχι-από την άλλη,δεν φαντάζομαι πως δέν θα μπορής να λείψης έστω γιά μιά μέρα.Σε κάθε περίπτωση,θα πέσουν συνεννοήσεις μέσω τών δικτύων :)


Σχόλιο από kithara-woman (25.03.2011)
Εννοείται θα μιλήσουμε μέχρι τότε!!Το κακό είναι,ότι αν αρχιζε νωρίτερα,στο τέλος του Απριλίου,υπάρχει περίπτωση να είμαι Αθήνα..Εκείνο το διάστημα,δεν ξέρω...Θα το ξέρω όμως αρκετα νωρίτερα υποθέτω.

Σήμερα πήγαμε και βόλτα στην παραλία Κατερίνης,είδα και θάλασσα,μάζεψα κοχύλια...Αυτα στην Αθήνα ήταν ουτοπίες..Έπρεπε να κάνω 50-60 χλμ να δω θάλασσα..Εδω μόλις 8..Νιώθω ήδη ανανεωμένη!! :-))


Σχόλιο από Oraclas (26.03.2011)
Ο Θησαυρός μας είναι εκεί που είναι η καρδιά μας, λέει ο Coehlo και όσα αρνητικά και αν βρίσκεις στην Αθήνα, αν ο Στέλιος ήταν από εδώ και εσύ από εκεί, θα τα έβλεπες όλα με άλλο μάτι.

Φυσικά και το άγχος και η ποιότητα ζωής είναι καλύτερα στην Κατερίνη και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, εκτός από τις μεγαλές, αλλά σημασία έχει το Νούμερο 13, η Γενική Διάθεση. Διότι βρήκες έναν άνθρωπο που σε καταλαβαίνει: γιατί βρήκες τον άνθρωπό σου. Αυτός ο λόγος αρκεί..

Πολλές καλημέρες από την "γκρινιάρα Αθήνα"..


Σχόλιο από kithara-woman (27.03.2011)
Καλά τα λέει ο Coehlo..

Αν ο Στέλιος ήταν από την Αθήνα,ίσως τώρα να μην ζούσαμε μαζί,να μην φτάναμε ως εδώ,όπως ποτέ δεν έφτασα να κάνω αυτό το βήμα με τις προηγούμενες μου σχέσεις στο παρελθόν..Ένας γάμος στην Αθήνα ήταν σενάριο εφιάλτη για μένα.

Αυτό είναι το βασικό,ότι βρέθηκε ένας άνθρωπος με κατανόηση.Τα βρίσκουμε και ταιριάζουμε στα βασικά και κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις στα υπόλοιπα.Αφήνουμε χώρο ο ένας στον άλλο.

Πολλές καλημέρες από την ηλιόλουστη-όπως δείχνει,αν και πρωί ακόμα- και σήμερα Κατερίνη!(3-4 μέρες στη σειρα λιακάδα,πως φτιαχνουν τη διάθεση!Και για την Κατερίνη δεν είναι και πολύ συνηθισμένο,τόσες μερες λιακαδα...)
:-))


Σχόλιο από mariosnadege (27.03.2011)
Αυγή, καλημέρα. Θα σταθώ στη φράση σου "Η διάθεση μου είναι πολύ πιο ανεβασμένη, λόγω του ότι βρήκα έναν άνθρωπο να με καταλαβαίνει". Πράγματι, αυτό μπορεί να τ'αλλάξει όλα. Όταν ζούμε μια σχέση τόσο δυνατή, όπως μαντεύω πως είναι η δική σας (με βάση τα όσα γράφεις), δε νιώθουμε ποτέ μόνοι, γιατί ο/η σύντροφός μας μοιράζεται κάθε σημαντική στιγμή μαζί μας. Δεν είναι σαν κάποιες φιλίες, που έρχονται και παρέρχονται, ή κάποιους φίλους που δεν είναι παρόντες όταν τους χρειαζόμαστε, χωρίς βέβαια ν'ακυρώνω την αξία των φίλων.

Και όσο περνούν τα χρόνια, τέτοιες σχέσεις γίνονται βαθύτερες και ακόμα πιο δυνατές, σε σημείο που ξεχνάμε πώς ήταν η ζωή χωρίς το αγαπημένο μας πρόσωπο. Εύχομαι να κρατήσει η ευτυχία σας για πάντα και να είστε και οι δύο καλά !


Σχόλιο από kithara-woman (27.03.2011)
Σε ευχαριστω πολύ Μάριε!

Όπως ακριβώς τα λες είναι!Αν και με τον Στέλιο είμαστε λίγο διάστημα μαζί,9 μήνες πριν παντρευτούμε και 7 μήνες παντρεμένοι,τα βρίσκουμε στα βασικά θεματα.Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλο και είναι εκεί σε ό,τι χρειαστεί.Βοηθάει ο ένας τον άλλο.

Αφήνουμε χώρο ο ένας στον αλλο και κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις.Ενα απλό παράδειγμα, όταν πχ θέλει να δει ποδόσφαιρο,εγω καθομαι στον Η/Υ,όταν όμως έχει μια ταινία που θέλω να δω,κάθεται εκείνος και βλέπει το ποδόσφαιρο στον Η/Υ.

Γενικά ζούμε με όσο το δυνατό λιγότερη ένταση και αυτό είναι το βασικό,να μπορείς να ζείς ήρεμα..Δεν μπορώ καυγάδες και εντάσεις και περιττες διαφωνίες,ίσα για να διαφωνήσεις..Αυτα ευτυχως μας λείπουν και εύχομαι να μας λείπουν πάντα!

Την καλησπέρα μου!Να 'σαι καλά! :-)


Σχόλιο από ixthis (01.04.2011)
Γειά σου αυγή . Τί όμορφο όνομα .Είμαι η σοφία . Εχεις μια δική μου μικρή δημιουργία μια καρφίτσα που κέρδισες στην κλήρωση του ΜΗ στους βατράχους. Εβγαλές και φωτογραφίες τις κιθάρες που έχω ζωγραφίσει στο μαγαζί. Ελπίζω να κατάλαβες ποια είμαι.Σήμερα μπήκα στα μπλόκ δεν έχω ξαναμπεί σε μπλόκ.χαχα
Ηθελα να πώ οτι συμφωνώ με τα παιδιά πρώτα απ όλα έχει σημασία πως νοιώθει η ψυχή μας αλλα επίσης σημασία έχει που ακουμπάει ανασαίνει και ζεί αυτη η ψυχή απ τη στιγμή που πέρνουμε ως δεδομένο οτι είναι καλά. Και το λέω απο προσωπική πείρα. Τα τελευταία χρόνια ολο και περισσότερο σκεφτόμαστε με το μιχάλη το συντροφό μου να φύγουμε απο αθήνα.Νοιώθουμε οτι ο κύκλος της σχέσης μας με την πόλη έχει κλείσει.Η κόρη μας έχει μεγαλώσει ωστέ να ζήσει μόνη της μπορεί ειναι 21 πια και έτσι ο δρόμος μας τραβάει μακρία απο την πόλη. θα μας φέρει ο χρόνος την απαντηση. Χαρηκα να είστε καλά και οι δύο.


Σχόλιο από ixthis (01.04.2011)
Αύριο 6-8 το απογευμα δηλαδη σήμερα αφου ειναι πρωί πια θα αντικαταστήσω τον φίλιππο στο ραδιοφώνο και θα παίξουμε μουσικουλα αν θές έλα.Αλλιώς η δική μου εκπομπή ειναι κάθε πέμπτη 5-7 ΄΄ετσι κι έτσι ΄΄ λεγετε γεια σας.


Σχόλιο από kithara-woman (01.04.2011)
Καλημέρα Σοφία!Φυσικά και σε θυμάμαι!Έχω και την υπέροχη καρφίτσα,που έχω τιμήσει δεόντως,σε γιορτες κυρίως!Όντως φωτογράφησα διάφορα σημεία του μαγαζιού,πιστευω δεν σας πειράζει..Ηταν τόσο όμορφα όλα..

Κι εγω ζωγραφίζω και φτιάχνω κατασκευές.Εχω φτιάξει διάφορα και ψάχνω τρόπο πως να τα προωθήσω..Εχω κάνει διάφορα για είδη δώρων,κορνίζες,κουτάκια,τασάκια,με ψηφιδωτό,ή κολλάω διάφορα πάνω,πετρούλες,αστεράκια,γενικά ανάλογα την εμπνευση της στιγμης.

Την καλύτερη δουλειά θα κάνετε,αν τελικά το αποφασίσετε..Στην επαρχία η ζωή ειναι πιο απλή.Εχει και τα αρνητικά της αλλά συγκριτικα ειναι ασημαντα σε σχεση με το γενικο επίπεδο ζωής.Ηρεμείς,δεν εχεις το άγχος της Αθηνας.

Ας πουμε ενα παραδειγμα,εγω τωρα πρέπει να παω στο ταχυδρομειο,μου εχει έρθει ένα πακετακι.Αν ημουνα Αθηνα,θα ειχα ήδη ξεκινησει,με αγχος,πότε θα φτασω,κι αν εχει κόσμο,κλπ.
Τωρα,καθομαι χαλαρά,τρωω τα δημητριακα μου για πρωινό και θα φυγω σε λιγο,αφου σε 5 λεπτα θα ειμαι εκει.

Με τις εκπομπες εδω,τι παθαίνω?Μπαινω ξεκαρφωτες ώρες και μονιμως τις χάνω όλες!Χαχα!Η μνημη μου δεν ειναι στα καλύτερα της!Πρεπει να βαζω σημειώματα στο ψυγειο!

Χαρηκα πολυ για το μηνυματάκι!Να 'σαι καλά!Χαιρετισμούς στο Μιχαλη-δεν μας άφησε άντερο με το γέλιο- και την κορουλα σας,πολυ γλυκειά κι ωραία φωνή! :-))))


Σχόλιο από ixthis (01.04.2011)
χαρηκα που τα είπαμε καλα να περνάτε και άν μπορώ να σε βοηθήσω σε κατι , καποια κατασκευη ευχαρίστως γραψε μου.φιλια


Σχόλιο από kithara-woman (01.04.2011)
Σε ευχαριστω Σοφία μου!Κι εγω χάρηκα! :-))


Κι η Κατερινη πόλη ειναι,με πληθυσμο πάνω από 60.000.Δεν ειναι χωριό.Και νοσοκομείο έχει,και από όλα.Άλλωστε κατεβαινω Αθηνα για ό,τι χρειαστω,να βλέπω και τους γονεις μου.
Καλό μήνα.


Σχόλιο από ixthis (02.04.2011)
http://www.youtube.com/watch?v=arPsmbyxcHs&feature=related
ριξε μια ματιά όποτε μπορείς.


Σχόλιο από sven (02.04.2011)
Γεια σου, Αυγούλα!!!

Να σου πω μια ιδέα που έχω σκεφθεί εδώ και πολύ καιρό για σένα; Αν είναι εφικτή εσύ θα το κρίνεις, με τις όποιες προσθαφαιρέσεις.

Λοιπόν, σκέφθηκα πως, επειδή σου αρέσει πολύ η μαγειρική και οι κατασκευές, μια ιδέα θάταν να ανοίγατε ένα μικρό τσιπουράδικο/μαγερειό με λίγα και εκλεκτά πραγματάκια από τα χεράκια σου. Αναλόγως με το τι πελατεία θάχε, θα μπορούσες νάχεις και μια βιτρινούλα, εκεί κάπου στην είσοδο, με χειροποίητα κοσμήματα και άλλα μικροαντικείμενα, φτιαγμένα από σένα. Την ιδέα της βιτρίνας με χειροποίητα κοσμήματα και ανάλογα διακοσμιτικά μικροαντικείμενα την είπα πριν χρόνια σε ένα φίλο που κατασκεύαζε καταπληκτικά πράγματα απίστευτης τέχνης, που την έβαλε στο ουζερί κάποιων άλλων φίλων στη Θεσσαλονίκη, όπου πήγαινε πολύς κόσμος "ψαγμένος" συνήθως, και έκαναν θραύση οι πωλήσεις!!!

Άλλη ιδέα θάταν να ανοίξεις ένα μαγαζάκι με χειροποίητα νόστιμα σάντουιτς κ.ά., απέναντι από κανένα Λύκειο, και να βάλεις κι εκεί μία βιτρινούλα με δικά σου μικροκοσμήματα για τα κοριτσάκια της ηλικίας αυτής!!!

Καλές δουλειές και καλή συνέχεια σε ΟΛΑ!!!


Σχόλιο από kithara-woman (02.04.2011)
Ωραίες οι ιδέες Σβενάκο!!Τα έχω ήδη σκεφτεί όλα αυτά..Αλλά εδώ μπαίνει το μεγάλο ''αλλά''...Η Ελληνική πραγματικότητα,η γραφειοκρατία,η ακρίβεια και οι διάφοροι φορείς πχ εφορία,ΔΕΚΟ, κλπ...Για να ανοίξεις έστω και μια τρύπα,πρέπει να έχεις κεφάλαιο από πίσω..Με δάνεια δεν θέλω να μπλέξω..


Ξέρεις πόσες φορές το έχω σκεφτεί,το έχω ονειρευτεί και το έχω πλάσει στη φαντασία μου?Τα όνειρα δεν κοστίζουν,το φτιάχνω στο όνειρο μου..Κομπλε!!Πανέμορφο..

Αλλά έρχεται το Ελληνικό κράτος-γενικευμένα το λέω,όχι μόνο,οι διάφοροι παρατρεχάμενοι γενικως-και αυτό το πανέμορφο όνειρο στο κάνουν εφιάλτη στο άψε σβήσε...Με το να σε κάνουν να μην μπορεις να πραγματοποιήσεις κάτι τόσο όμορφο,αν έχεις την ατυχία να μην γεννηθείς με οικονομική άνεση.

Αλλά κάτι θα γίνει...Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι...Προετοιμάζω το έδαφος,ακόμα νέα είμαι στην πόλη,σιγά σιγά πιστεύω θα κάνω διάφορα!!

Σε ευχαριστώ πάντως πολύ!!Γιατί όσο διάβαζα,το ονειρεύτηκα τόσο ωραίο... :-))))


Σχόλιο από kithara-woman (02.04.2011)
Σουπερ το βιντεάκι,Σοφία!Πω πω,πολύπλοκο μου φαίνεται...Πόση υπομονη θέλει.. :-)


Σχόλιο από ixthis (02.04.2011)
Δεν ειναι όπως φαίνεται αυγούλα ειναι απλό.Πολύ χαλαρωτικό χαχαχα και δημιουργικο.Υπάρχουν κι αλλες πλέξεις ψαξε το .Χαντρίτσες θελει και κλωστούλα και ωπ!!!!!!! να το!
Σε ενδειαφέρουν γενικα τετοια βιντεάκια?εχω διάφορα αν θες στα στέλνω κατα διαστήματα μη σε πελαγώσω.


Σχόλιο από kithara-woman (02.04.2011)
Ναι,είναι πολύ ωραία!Γιατί όχι?
Χαντρίτσες τέτοιες έχω πολλές,κλωστές έχω.Γενικά με το κόσμημα δεν έχω ασχοληθεί πολύ,αλλά έτσι όπως το έβλεπα,σκέφτηκα άλλες κατασκευές.

Χρόνο να έχεις και όρεξη και μπορείς να φτιάξεις πάρα πολλά!Εχω κι από τα δύο!Που θα τα διαθέσω είναι το θέμα,αυτό είναι ακόμα υπο σκέψη...


Σχόλιο από Vanna (02.04.2011)
Τι κάνεις Αυγούλα μου? Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Κι εγώ πριν κάτι μέρες έκανα μια άτυπη σύγκριση Αθήνας-Πάτρας(στην Πάτρα μένω στην εξοχή μακριά απ'την πόλη). Δεν έβγαλα άκρη όμως. Λατρεύω την φύση αλλά μ'αρέσουν και οι επιλογές που σου δίνει η Αθήνα.
Να περνάς καλά και να χαμογελάς! Φιλάκια!


Σχόλιο από kithara-woman (03.04.2011)
Καλώς την!!Τι κάνεις?

Και η Πάτρα μεγάλη πόλη ειναι,αν και μένεις πιο έξω βέβαια.Είναι που μένεις λίγο καιρό στην Αθήνα και γιαυτο ακόμα σου φαίνεται ωραία.Η αλήθεια ειναι ότι κι εγώ έχω κρατήσει παλιές εικόνες της Αθήνας,μέχρι το 1998-1999,που τέλειωσα τις σπουδες,και ήταν ακόμα όμορφη η Αθηνα.Την τελευταία δεκαετία στράβωσε τρομερά απότομα...Πλήρης μετάλλαξη...

Βεβαια,ξέρω ανθρωπους που βρίζουν την Αθήνα,αλλά όταν τους κάνεις την ερώτηση ''γιατί δεν φεύγεις'' λένε ότι δεν θα ζουσαν πουθενά αλλού.Ε,τότε,προφανώς είναι γκρινιάρηδες..Τι να πω..Όταν κάτι δεν σου αρέσει,το αλλάζεις.Αν δεν το αλλάζεις,τότε γιατί γκρινιάζεις?


Εχει και η επαρχία τα στραβα της βέβαια,μην τα εξιδανικεύουμε και όλα..Κι εγω ώρες ώρες νιώθω ότι απευθύνομαι σε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν,και νιώθω λίγο εξωγήινη,και συχνά κι εγω δεν καταλαβαίνω κάποια πράγματα που λένε..Ειδικά αυτα τα ''σε είπα'', ''τον είπα'' μάλλον είμαι η μόνη σε όλη την πόλη που δεν μιλάει έτσι,άρα εκ των πραγμάτων ξεχωρίζω..χαχα!!

Χαρηκα που ειχα νέα σου!Να περνάς όμορφα! :-))Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
kithara-woman
Αυγή
από ΚΑΤΕΡΙΝΗΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/kithara-woman

σκέψεις,ιδέες,ποιήματα,χιουμοριστικά κείμενα και σχόλια


Tags

αγάπη ελπίδα ζωή ταξίδι αλλαγή αναμνήσεις σκέψεις γνώσεις παράξενα σοφίες δημιουργία διάφορα στιγμές ευχές χαρά χαμόγελο όνειρο ιδέες νοσταλγία συμπεράσματα συνταγές συνταγή ανέκδοτα φιλία θυμός μοναξιά ιστορία λιμάνι ψυχή λέξεις Μουσική παραμύθι περι ζωής μουσικής φιλίας έρωτα χαμόγελου ποιήμα σιωπή πιστεύω συμπέρασμα χιούμορ χιουμορ ζωγραφική συμβουλές τραγούδια ταινία ταινίες γάμος μετακόμιση παρέα ευτυχία χρήσιμα site ψηφιδωτό στιγμες
Επίσημοι αναγνώστες (21)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης