αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
20 Αυγούστου 2011, 22:27
Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ.


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

γύρισα από τις διακοπές μου, μια και έχω την τύχη να μπορώ να πηγαίνω διακοπές, στο σπίτι που έφτιαξα στην νεότητά μου με χέρια και με δόντια στο κοντινό νησί, τότε που η εργασία είχε αντίκρισμα, στην φτωχική αλλά ανερχόμενη οικονομικά Ελλάδα, που αργότερα-και αυτό είναι το περίεργο εξέθρεψε και εκτρέφει εκατομμύρια λαθρομετανάστες και μετανάστες που έγιναν επίσημοι χωρίς να μας ρωτήσουν και τώρα ξαφνικά φτώχυνε- και  που παλιότερα το επισκεπτόμουνα πολύ συχνά.

Αλήθεια στα 25  περίπου χρόνια που είναι εδώ οι ξένοι, πόσα δις ευρώ ή δολάρια έστειλαν στις χώρες τους; Πάνω από 600 δις σημερινά ευρώ. Αυτοί είναι οι υπολογισμοί μου. Και μη βιαστεί κανείς να με πει ρατσιστή. Όχι δεν είμαι, αλλά δεν μας ρώτησαν για να έρθουν, πήραν τις δουλειές των Ελλήνων, στείλανε τα δις στις πατρίδες τους και εξακολουθούν αυτά να γίνονται.

ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ θα ήταν η απαγόρευση εξαγωγής χρημάτων ελεύθερα, γιατί εμείς δανειζόμαστε συνέχεια και αυτοί στέλνουν ελεύθερα τα χρήματα στις πατρίδες τους.

Γιατί τους αφήνουν; Και βέβαια το μέτρο να είναι γενικό, και για τους Έλληνες δηλαδή.

Και για να συνεχίσω…

Όμως σας βεβαιώνω πως η σκέψη μου ούτε στιγμή δεν έφυγε από τις εκατοντάδες χιλιάδες, ανάμεσα σε αυτούς και ο γιος μου, ανέργους, που βασανίζονται με τα μύρια και ξαφνικά προβλήματα που επισώρευσαν και επισωρεύουν οι ανίκανοι κυβερνήτες μας, που δεν μπορούν να κάνουν ότι θα έκανε και ο πιο μικρός έμπορας στην επιχείρησή του, που δυστυχώς μόνο να σκύβουν το κεφάλι στους ξένους οικονομικούς τυράννους μας ξέρουν, που  ξεσπάθωσαν όπως οι Φιλανδοί παράδειγμα, που θα δώσουν την συμμετοχή τους στο νέο δάνειο, εφόσον δώσουμε εγγύηση για το ποσό που θα μας δανείσουν. Περιττό να σας πω πως κατά την διάρκεια των διακοπών μου, απαλλάχτηκα από τα δημοσιογραφάκια και τις πομπώδεις απειλές τους, από τα μέτρα που παίρνουν οι σωτήρες και τον τρόμο που έχουν σκορπίσει στους Έλληνες.

Και να συνεχίσω…

Η άθλια Φιλανδική κυβέρνηση λοιπόν και όχι ο Λαός, που από ότι έχω πληροφορηθεί έχει δημιουργήσει πάμπολλους Ελληνοφιλανδικούς συλλόγους εδώ και πολλά χρόνια, γιατί από ότι φαίνεται αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες, απήτησε και πέτυχε εγγύηση για το δάνειο.

Μια ενέργεια εξωφρενική που μόνο μια αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση, όπως αυτή που μας κυβερνά θα έκανε. Ούτε σε οικονομικό νηπιαγωγείο να ήτανε.

Η κυβέρνησή μας άνοιξε την πόρτα και την όρεξη και για τους άλλους εκμεταλλευτές εταίρους. Έτσι το μέλλον είναι φοβερά δυσοίωνο και δεν υπάρχει κυβερνήτης σε αυτή την χώρα που να τους στείλει όλους στο διάολο και να πορευθούμε όπως πορεύετε η Ουγγαρία που έχει έναν δυναμικό πρωθυπουργό που άλλαξε την πορεία της χώρας του , που βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση τώρα, χωρίς κανείς να σκεφθεί να διώξει την χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς τίποτα, μας αρέσει να τρώμε καρπαζιές. Γιωργάκη σήκωσε το ανάστημά σου, τόλμησε…να αντισταθείς και θα σου βγάλω το καπέλο.

Δεν θα την διαλύσουν την Ευρωπαϊκή ένωση. Η περιπέτεια τους θα είναι τραγική. Θα γυρίσουν όλοι στον περασμένο αιώνα; Μα είναι ικανοί να πεινάσουν; Δεν νομίζω. Μετά η Ρωσία… η Κίνα.. σε περιμένει.. Τι τους φοβάσαι;

Συνεχίζω…

Έναν τέτοιο ηγέτη , σαν τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτωρα Ουρμπάν, αν τον λέω καλά και γιατί όχι έναν Τσάβες,  χρειάζεται η χώρα και όχι έναν στην ουσία αλλοπρόσαλλο και τρομαγμένο οικονομικό «δυνάστη», που παραβιάζει μαζί με την δυστυχώς κοινοβουλευτικά εκλεγμένη ομάδα του πάρα πολλά άρθρα του συντάγματος, παίρνοντας μέτρα που περιορίζουν πολλά δικαιώματα των Ελλήνων, παράδειγμα ένα από αυτά είναι το δικαίωμα στην εργασία, στα ατομικά και κοινωνικά αγαθά και πάρα πολλά άλλα.

Και οι κυβερνήτες αυτοί ευθύνονται και για άλλα πολύ σοβαρά θέματα. Παράδειγμα έκοψαν τα φάρμακα από εκατομμύρια ασθενείς, εκθέτοντάς τους σε κίνδυνο, ακόμα και θανάτου.

Φάρμακα δοκιμασμένα που κρατούσαν στη ζωή εκατομμύρια Έλληνες. Η πολιτική δηλαδή είναι να πεθάνουν χιλιάδες ασθενείς, να μην αναπληρωθούν από νέες γεννήσεις, αφού δεν παντρεύονται και δεν γεννούν οι Έλληνες, και να έχει μείωσει εξόδων το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία;

Και βέβαια κάποια στιγμή κάποιος εισαγγελέας θα καλέσει κάποιους από αυτούς που δεν έχουν ασυλία να λογοδοτήσουν, όταν τα παιδιά χιλιάδων ανθρώπων που πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων αρχίσουν τις μηνύσεις;

Δεν έχουν τελειωμό όλα όσα έχουν κάνει οι κυβερνώντες, με συγκλονιστική την περίπτωση της ψυχολογίας χιλιάδων ανθρώπων που οδηγημένοι στη απόγνωση, που δεν έχουν να ζήσουν την οικογένειά τους, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Δεν θα πω που οδηγούνται κάποιοι, αλλά τα προβλήματα σε αυτό τον τομέα θα ενταθούν δυστυχώς. Στην φωνή μου πρέπει να προστεθούν εκατομμύρια φωνές, και όλοι μαζί να βάλουμε χαλινάρι στους μάγους που μας κυβερνούν, στους δοκιμαστές , που δεν επιτυγχάνουν τίποτα με τα πειράματά τους και αντί να βγούμε από το τούνελ όλο και βυθιζόμαστε πιο πολύ στην καταστροφή.

Ήμουν πολλά χρόνια εκτός από καθηγητής μουσικής και λοιπά, εισαγωγέας-έμπορας μουσικών οργάνων και ξέρω από τράπεζες και δανειστές.

Μόνο ένα παράδειγμα θα δώσω: δάνειο 4.000.000, που χρησιμοποιήθηκε για αρκετό χρόνο , έφτασε στην αποπληρωμή του τα 17.000.000. Αυτό σημαίνει ότι όσο δανείζετε το κράτος μας , τόσο πιο πολύ μπαίνει πιο βαθιά στο τέλμα..

ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΜΩΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ;

Έχω την απάντηση..

Πριν λίγες μέρες διάβασα ένα άρθρο του μεγάλου δημοσιογράφου του κ. Πασαλάρη. Ούτε λίγο , ούτε πολύ, κάνοντας συγκρίσεις με το παρελθόν της σημερινής κατάστασης, παρακαλούσε  να φανεί ένας σωτήρας για την Ελλάδα και αναφέρθηκε σε κάποιον Συνταγματάρχη Ζορμπά, που έκανε ένα κίνημα στις αρχές του περασμένου αιώνα και αυτό έγινε η αιτία να ανακάμψει η χώρα και να ακολουθήσουν κάποιοι πολιτικοί, που την απογείωσαν για κάποιο χρονικό διάστημα την χώρα, άσχετα μετά που ήρθαν από λάθη τους άλλες καταστροφές.

Και ο κ. Πασαλάρης ήταν βέβαιος πως θα φανεί κάποιος Ζορμπάς.

Στις μέρες μας βέβαια δεν χρειάζεται κάποιος στρατιωτικός για να διαολοστείλει τους εκμεταλλευτές μας και να μας απαλλάξει από τους πάσης φύσεως και χρώματος πολιτικούς μας.

Μπορεί να βγει ένας κυβερνήτης τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού ή του Τσάβες, εκλεγμένος κανονικά από τον Λαό, που κυριολεκτικά έσωσαν την χώρα τους.

Να αλλάξει την ψυχολογία μας, να ενδιαφερθεί για τον πλούτο της χώρας, να υπάρξει δουλειά για όλους, περίθαλψη σε όσους την έχουν ανάγκη και ένα σωρό άλλα.

Ενώ γράφω ρίχνω κλεφτά και μια ματιά στις πλασματικές εικόνες της τηλεόρασης, όπου δείχνει κάποιες υπάρξεις σε γνωστό νησί μες την τρελή χαρά ακόμα. Δυστυχώς και για αυτούς , αυτές τελειώνει το πανηγύρι.

Η φουρνάρισσα της γειτονιάς   μου, μου είπε μια μέρα:

Να δεις άμα τελειώσουν τα έτοιμα τι θα γίνει.

Ξέρω τι θα γίνει, μα αποφεύγω να το σκέπτομαι. Το μυαλό μου είναι κολλημένο στην έλευση αυτού που ο ΘΕΟΣ Της ΕΛΛΑΔΟΣ έχει κανονίσει να έρθει. Και έχω το προαίσθημα πως θα έρθει. Και γι’ αυτό και ο τίτλος.

Και με αυτή την σκέψη σας αποχαιρετώ αισιόδοξα. Για όλους σας εύχομαι να βρείτε ένα τρόπο να αισιοδοξείτε. Και όποιο μπορούν να βοηθούν τους άλλους.

Υ.Γ. Σε ένα διεθνές δικαστήριο, αν κατέφευγε η Ελλάδα, είμαι σίγουρος πως αυτό θα  επιδίκαζε μια συνεχή αποζημίωση στην Ελλάδα, από όλους τους Λαούς, γιατί έχουν κλέψει την γλώσσα μας και χωρίς τις δικές μας λέξεις δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν και να συνεννοηθούν. Να πληρώνουν εσαεί.

Και έτσι κανένα δάνειο δεν θα χρειαζόταν. Τι μας το παίζουν σπουδαίοι οι άνευ γλώσσας; Βέβαια να μην αναφέρω και τους Γερμανούς που μας κατέκαψαν και μας κατακρεούργησαν, που οι αποζημιώσεις τους και μόνο σβήνουν το χρέος. Αλλά έχουμε πολιτικούς;

Γεια σας

adreo

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η εξουσία έχει άδικο. Βολταίρος

 

Το άρθρο που συμπληρώνει την σημερινή δημοσίευση είναι από …  http://river-site.blogspot.com/2010/10/blog-post_06.html

Είναι τρελοί αυτοί οι Ούγροι.

 

Δύο άλλα λαμπρά παραδείγματα χωρών που πέσαν στα δίχτυα ...εεε συγνώμη που βοηθήθηκαν από το ΔΝΤ ήθελα να πω, είναι η Αργεντινή και η Ουγγαρία. Δε θα αναλύσω τις συνέπειες της επιδρομής ..εε της οικονομικής βοήθειας ήθελα να πω. Λίγο πολύ είναι γνωστές. Στην Αργεντινή το αποκορύφωμα ήταν η φυγάδευση του Προέδρου της χώρας με ελικόπτερο. Ας πάμε στην Ουγγαρία....

Τον περασμένο Απρίλιο  γίνανε εκλογές. Το αποτέλεσμα; Το Σοσιαλιστικό κόμμα, το οποίο έφερε το ΔΝΤ στη χώρα , από 43,2% στις προηγούμενες εκλογές τώρα πήρε 19,3% ενώ το αντίπαλο δεξιό κόμμα Fidesz του Βίκτορ Ούρμπαν πήρε 52,8% δηλαδή 206 έδρες σε σύνολο 386 εδρών! Πάμε τώρα στο καλό. Τέλη Καλοκαιριού ο Βίκτορ Ούρμπαν κάνει πράξη αυτό που υποσχόταν προεκλογικά. Ξεκινάει την αποδέσμευση της χώρας από το ΔΝΤ. Με μια κίνηση που αφήνει άναυδο το ΔΝΤ και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δηλώνει άρνηση υπακοής στις εντολές του ΔΝΤ και αρνείται περαιτέρω μείωση των απολαβών και αύξηση φορολογίας. Δε σταματάει εκεί αλλά αυξάνει τη φορολογία στο τζίρο των τραπεζών επί τριετία, επιβάλει μια έκτακτη εισφορά στις ασφαλιστικές και χρηματιστηριακές εταιρίες και μειώνει υπέρογκους μισθούς υπαλλήλων της κεντρικής τράπεζας! Πολύ απλά δηλαδή αρνήθηκε την περαιτέρω εξόντωση του λαού του! Αναμένονται έσοδα της τάξης των 700 εκάτ. ευρώ. Βέβαια η απάντηση από τα κοράκια του ΔΝΤ υπήρξε άμεση. Διέκοψαν τη χρηματοδότηση και τις συνομιλίες και με το φόβο να δημιουργηθεί κύμα απειθαρχίας προς το ΔΝΤ οι ίδιοι οι άνθρωποί του κάναν λόγο για καταστροφή της χώρας. Τα ανά τον κόσμο φερέφωνά τους γράφανε και διέδιδαν τα χειρότερα. Για επικίνδυνους χειρισμούς της νέας κυβέρνησης, για αναίδεια προς τους πιστωτές τους, για προσβλητική συμπεριφορά προς την Ε.Ε., για προκλητική στάση και τόσα άλλα τα οποία όπως λέγαν θα οδηγούσαν την Ουγγαρία στην καταστροφή. Μέχρι και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης καλούσαν τον Ούρμπαν και το λαό να συμμορφωθεί και πάλι στις εντολές του ΔΝΤ. Κάναν λόγο μέχρι και για μείωση της οικονομικής ανάπτυξης και εκφοβισμό των ξένων επενδυτών με αυτή τη φορολογία των τραπεζών. Όλα τα είπαν. Το μόνο που δεν είπαν ήταν ότι σχεδόν όλες οι τράπεζες της Ουγγαρίας δεν είναι Ουγγρικές αλλά Γερμανικές, Αυστριακές, Αμερικάνικες και δε ξέρω εγώ τι άλλο. Καταλάβατε τώρα γιατί κόπτεται το ΔΝΤ να μην φορολογηθούν οι τράπεζες; Το ΔΝΤ φοβήθηκε για την κυριαρχία του λοιπόν και άρχισε τους τραμπουκισμούς μόνο που δεν του πέρασε. Η Ουγγαρία συνεχίζει και χωρίς αυτό και πάει καλά με μια μικρή μόνο υποτίμηση του νομίσματός της. Στα χνάρια της φαίνεται να βαδίζει και η Σερβία η οποία απαίτησε από το ΔΝΤ και κέρδισε το ξεπάγωμα των μισθών και συντάξεων. Η χώρα μας δεν είναι η πρώτη που μπήκε στο ΔΝΤ και πριν το κάνει η κοσμαγάπητη κυβέρνησή μας έπρεπε να μελετήσει το αποτέλεσμα που είχε σε άλλες χώρες. Δεν το έκανε βεβαίως γιατί το σχέδιο έλεγε ένταξη στο Ταμείο. Δε τους νοιάζει που θα χάσουν τις επόμενες εκλογές αφού αυτό που ήταν να κάνει ο Παπανδρέου το έκανε. Ο Ούρμπαν δε γνωρίζω τι πολιτικός είναι γενικότερα έκανε όμως κάτι όντως πολύ τολμηρό και απέδειξε πως έχει τόλμη και ενδιαφέρεται για τη χώρα του και τους πολίτες της. Ο δικός μας Γιωργάκης αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο μεγάλος πολιτικός είναι και το επόμενο μεγάλο πολιτικό του βήμα είναι η αύξηση της φορολογίας στα σουβλάκια!!!

Καληνύχτα Ελλάδα...


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης