αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκούφια μου......
I.W.M.I
14 Δεκεμβρίου 2011, 23:23
ΜΕΛΟΚΑΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ  

Αυτή τη βδομάδα είπα να φτιάξω τα μελομακάρονα της μαγείρισσας της μαμάς του κολλητού μου. Α ρε κατακαημένε Γιαννάκη τι τραβάς και συ και η μανούλα με μενα. Α ρε βαφτιστήρι πάλι καλά θα φάς. Θα μπουκωθείς και θα τα τρως 2- 2 τα μελοκαμακάρονα που λες και συ! Ακολουθεί η συνταγή

  • 600 ml λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό αραβοσιτέλαιο αν θέλετε να είναι πιο ελαφρια
  • 2 ποτήριa ζάχαρη
  • 2-3 πορτοκάλια (χυμο περίπου 1 ποτήρι+ξύσμα
  • 1 γεματη κ.σ κανελλογαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.σ σόδα
  • 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • αλεύρι όσο χρειαστεί
  • 200 γρ καρύδια κοπανισμένα για πασπάλισμα

 

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι  ζάχαρη
  • 2 μιση ποτήρια νερό
  • χυμός 2 μανταρίνια (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ κανέλα (προαιρετικό
Πως το κάνουμε:
  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη κανένα 5 λεπτο να λιώσει.
  2. Ρίχνουμε το χυμο πορτοκάλι και το ξύσμα.
  3. Διαλύουμε καλά τη σόδα μέσα στο κονιάκ που αφρίζει και το ρίχνουμε στο μείγμα και χτυπάμε πάλι λιγο να γίνουν ενα όλα αυτά.
  4. Μετά βάζουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να πλάθονται τα μελομακάρονα και να μην κολλάει η ζυμη στο χέρι.
  5. Δεν τα πλάθουμε με τις ώρες γιατί θα γίνουν πέτρα.Θέλουμε η υφή της ζύμης να έχει είναι λαδερή και μαλακή αλλά να μην κολλάει ή έχει υπερβολική λαδίλα.
  6. Τα ψήνουμε σε 180-200 για κανα 30 λεπτο. πρέπει να βγουν σαν μπισκότα σκληρά και να μη διαλύονται και το χρώμα να είναι σκούρο προς καφέ.
  7. Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολακι τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν.
  8. Το μανταρίνι αν το βάλουμε στο τέλος που σβήσει η φωτιά.
  9. Το σιρόπιασμα γίνεται με κρύα μελομακάρονα τα βάζουμε στο καυτό σιρόπι και τσιτσιρίζουν που δείχνει ότι το τραβάνε μεσα τους.
  10. Εγώ για ευκολία στο ταψί που κρύωσε χύνω λίγο καυτό σιρόπι και τα αφηνω. Μετά απο λίγο επαναλαμβάνω το ίδιο.
  11. Τέλος τα γυρίζω και τούμπα να τραβήξουν ότι απέμεινε.
  12. Πασπαλίζω με το τριμένο καρύδι και σερβίρω σε πιατέλα.

- Στείλε Σχόλιο






Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ



Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Σκέψεις και προβληματισμοί, αλλά και (χαζο)χαρούμενη διάθεση.Ότι προκύψει.......






ftiaxto.gr

 

 







 

 

 






Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ




Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...




Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links







Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης