αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκουφια μου...
28 Μαρτίου 2013, 11:00
Ποιος είπε ότι ζούμε σε δημοκρατία
ΣΚΕΨΕΙΣ  

 να του βάλω πιπέρι στο στόμα?

Με αφορμή το πόστ του "Δεν έχουμε χούντα?Για διάβασε"

Δεν ξερω αν αυτό που ζούμε λέγεται δικατατορία, χούντα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το πάντως δημοκρατία δεν το λες.

Και δεν μιλώ για τα θέατρα και την ελευθερία του λόγου, μιλώ γενικώς.Να ξεκινήσουμε από το σημαντικότερο και το βασικότερο. Κατ'αρχάς δεν υπάρχει καν Σύνταγμα και ελληνικοί νόμοι.Το κατέλυσαν οι χαραμοφάηδες οι 300 που τους ταϊζαμε και τους ταϊζουμε εφ'όρου ζωής.Όχι μόνο ψηφίζοντας υπέρ του μνημονίου αλλά περνόντας μας και για βλάκες ότι τρώμε κουτόχωρτο. Δεν τρώμε κουτόχορτο ότι το μνηνόνιο είναι άκυρο στην πραγματικότητα αν δεν υπάρχει αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών που το υπερψήφισαν.Ξέρουμε ότι εκτιμάτε τόσο πολύ τη χώρα σας που την καταντήσατε χειρότερο μπουρ... απ'ότι ήτανε, όσο δεν πάει πιο κάτω προδοταράδες.Ακόμα τρώτε με 10 μασέλες και η διαπλοκή πάει σύννεφο!

Στο θέμα μας λοιπόν.Συνεπώς το αίσθημα δικαιοσύνης ποιός το ορίζει? Ποιός ορίζει ότι 15 χρονών μαθητές θα πρέπει να εισπνέουν δακρυγόνα στο σχολείο τους και να προσαγονται στην αστυνομία σαν εγκληματίες για ανάκριση χωρίς την γονεϊκή έγκριση? Ποιός ορίζει αν θα ισχύσει ένας νόμος ή όχι? Ποίος ορίζει εν μέσω κατάλυσης όλων των νόμων και του Συντάγματος που είναι ανώτερος όλων να εφαρμόσει έναν παλιακό αναχρονιστικό νόμο της εποχής Μεταξά και να κλείσει θέατρα? Να φιμώσει την ελευθερία του λόγου? Από τη στιγμή που είχαν μπλοκάκια στην εφορία και λειτουργούσαν νόμιμα????? Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες. Σήμερα τα θέατρα αύριο οι εφημερίδες μεθαύριο τα μπλόκς και το διαδίκτυο και πάει λέγοντας... Μπορεί να θεωρηθώ υπερβολική αλλά μόνο τα MME έχουν μείνει, το ίντερνετ και οι έξοδοι μέχρι αργά.Κι αυτά μάλλον το αφήσανε για να μας αποχαυνώνουν. Είτε με τα ΜΜΕ που οι ειδήσεις είναι για τον πο.... και μετά ακολουθεί ο βομβαρδισμός των τούρκικων.Πάρε να χεις! Θα μου πεις είναι μια προετοιμασία για όταν μας κάνουν ντου οι Τούρκοι ή όταν θα τους πούνε οι πολυαγαπημένοι προδοταράδες 300 "ανοίξαμε και σας περιμένουμε, πάρτε καλέ νησιά πάρτε ότι γουστάρετε, επενδύστε στις επιχειρήσεις και τον ορυκτό μας πλούτο και κάντε ότι θέλετε. Λεφτά να μπαίνουν στο ταμείο και στα στομάχια τους. Να ξέρουμε και μεις να τους πούμε ένα "καλώς ορίσατε" στη γλώσσα τους μη μας πουν κι αγενείς γιατί είμαστε και γλωσσομαθής λαός πάνω απ'όλα.

Η άλλη αποχαύνωση είναι με τα social media, που εντάξει δεν λέω μόδα αλλά μπορείς να χεις φάει όλη σου τη μέρα σε αυτά χωρίς να έχεις κάνει κάτι χρήσιμο.Δίνεις δηλαδή περισσότερα απ'όσα σου προσφέρει. Αυτό κάποιους τους συμφέρει. Όπως τους συμφέρει να αποδεκατίσουν την ήδη από χρόνια ελλειπή παιδεία.Δεν τη λυπάμαι τη νέα γενιά, αυτή είναι το μέλλον.Αλλά λυπάμαι που όσο περνάν τα χρόνια δε φθίνει η εξυπνάδα κι οξυδέρκεια αυτών των παιδιών, το αντίθετο ενώ είναι πολύ πιο έξυπνα φθίνει η ποιότητα των ερεθισμάτων που τους δίνουμε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.Κι αυτό είναι στενάχωρο!

Κατά τα άλλα δεν θα έλεγα ότι ζούμε σε μια πολύ δημοκρατική και αξιοκρατική χώρα.Το πολίτευμά μας είναι ολιγαρχική δημοδικτατορία!Λίγο απ'όλα δηλαδή έτσι για να μην ξεχνάμε και το αγαπημένο μας φαγητό το σουβλάκι! 

Να μαστε καλά και η Αγιά Υπομονή να μας δίνει δύναμη γιατί θα τη χρειαστούμε φαίνεται!


6 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από AlfaWolf (28.03.2013)
Άδικα τα γραφούμε... είναι υπνωτισμένοι !!!


Σχόλιο από TRAVELOGUE (29.03.2013)
Εν πολλοίς συμφωνώ μαζί σου Ρένα. Βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι δεν ήταν οι ... 300 χαραμοφάηδες που ψήφισαν το μνημόνιο. Τώρα, ότι δεν υπάρχει δημοκρατία είναι δεδομένο. Και μόνο από το γεγονός ότι ο εργαζόμενος άνθρωπος (όσοι έχουν ακόμη αυτήν την ιδιότητα) ξυπνάει το πρωί να πάει στη δουλειά του και γυρνάει το απόγευμα, και παρόλα αυτά τον λένε τεμπέλη, κλέφτη, μπαταχτζή, λαμόγιο. Επίσης, αν και εργαζόμενος δεν έχει τη δυνατότητα καλά καλά να επιβιώσει. Πόσο μάλλον να ζήσει, να γνωρίσει τον πολιτισμό, να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του, να έχει πρόσβαση ελεύθερη σε σωστή υγεία και παιδεία. Όλα αυτα ΔΕΝ τα έχει ο εργαζόμενος. Απορώ πως ακόμη τους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων, δεν τους έχουν ρίξει σε ένα νέο Καιάδα; Εννοώ, με την κυριολεκτική έννοια, διότι μέχρι τώρα τους ρίχνουν απλώς και χωρίς τύψεις στον Καιάδα της εξαθλίωσης!


Σχόλιο από dimitris1965 (29.03.2013)
Δημοκρατία……. Μα τη δημοκρατία την απαιτεί και την διεκδικεί ο λαός. Και ο ελληνικός λαός εδώ  και 100 χρόνια θέλει και επιβάλει αυτή τη δημοκρατία . αυτοί που ψήφισαν νόμους και μνημόνια και επιβάλουν τα δικά τους  θέλω τους ψήφισε το μεγαλύτερο μέρος του λαού .αυτή την μορφή δημοκρατίας την στήριξε και τη στηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του λαού. μετά  από τόσα που έγιναν ποιος αντέδρασε, η 5-10 χιλιάδες σε 10,οοο,οοο κόσμο ?ποιος από όλους αυτούς θα πει πλέον δεν ήξερα, δεν ξέρω? και  όμως  πάλι τα ίδια και τα ίδια. τα τουρκικά στα πλασάρουν  γιατί τα βλέπεις. Το ίδιο και την κάθε σαβούρα, γιατί αν είχαν 5% ακροαματικότητα δεν θα τα έβαζαν  τα εμπορικά κανάλια ο  κόσμος φταίει αποκλειστικά ο λαός. μπορεί να αντιδράσει και δεν το κάνη. Είναι απλά τα πράγματα
Το γιατί ακόμη αναζητείται…………


Σχόλιο από panzou (29.03.2013)
Ασφαλώς και έχουμε δημοκρατία. Αν σκεφτεί κανείς ότι αυτούς τους 300 χαραμοφάηδες και όλους τους υπόλοιπους που μας κυβερνούν και τόσο "δημοκρατικά" αποφασίζουν για τις ζωές μας, τους έχει ψηφίσει ο ίδιος ο λαός που σήμερα υποφέρει και διαμαρτύρεται ( στο βαθμό που διαμαρτύρεται )Το πιο ανησυχητικό όμως για μένα είναι ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάλι τα ίδια περίπου ποσοστά. Που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν αύριο είχαμε εκλογές, πάλι τους ίδιους θα επιλέγαμε, και θα τους ξαναβρίζαμε μετά. Μήπως δεν φταίνε λοιπόν μόνο αυτοί, αλλά και εμείς με τις επιλογές μας?


Σχόλιο από renabill (30.03.2013)
Προφανώς αγαπητοί μου φίλοι εμείς τους ψηφίσαμε γιατί η νοοτροπία του βολεψάκια Έλληνα δεν θα αλλάξει ποτέ! Να βολευτώ εγώ κάπου κι ας καεί ο κόσμος όλος. Έτσι σκεφτόμαστε κι αυτό πρέπει να αλλάξει λίγο να σκεφτούμε πιο συνολικά και πιο μακροπρόθεσμα.
Όσο για τους ανέργους επειδή κι εγώ είμαι σε αυτό το ποσοστό μη φοβάσαι εκεί μας ρίχνουν καθημερινά. Δε φαντάζεσαι τι άγχος περνά η γενιά μου για το θέμα της εργασίας και του τι θα καταφέρει ένας νέος στη ζωή του!


Σχόλιο από blogarismenos-enge-falos (02.04.2013)
http://www.musicheaven.gr/html/modules/Splatt_Forums/attachment/4cab7f26cbbfbea00827350223b35635.0.pagal12.jpg.atch
Δέν πιστεύω οτι θα πρέπει να αυτομαστιγονωμαστε ΤΟΣΟ καθότι μπορούν και αυτοψηφίζονται με πολλά αποδεικτικά στοιχεία. Οι επίσημες ανακοινώσεις (μόνο) της ΕΛΣΤΑΤ της απογραφής οτι οι ενήλικοι ψηφοφόροι είναι 1,5 εκατομμύριο λιγότεροι απο τους ψηφοφόρους που ψήφισαν στις εκλογές μαζί με τα αποτελέσματα των εκλογών στο 99.2% δηλαδή λίγες χιλιάδες ψήφους πρίν το τέλος δείχνουν το μέγεθος της αλλοίωσης που φέρνουν στα τελικά αποτελέσματα. Χώρια αυτού σύμφωνα με το αρ.26 του συντάγματος η διάκριση των εξουσιών νομοθετική και εκτελεστική είναι στον πρόεδρο της δημοκρατίας όπως επίσης στην βουλή και στην κυβέρνηση. Άν η βουλή που νομοθετεί είναι η κυβέρνηση τότε δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών. Άν η βουλή δεν είναι η κυβέρνηση τότε οι νόμοι περνάνε απο την μειοψηφία. Αν η βουλή όμως είναι η τελική βούληση των Ελλήνων τότε δεν έχουμε ερωτηθεί καθόλου για την βουλή μας και δεν εννοώ το κτίριο, για πολλά σημαντικά θέματα που μας αφορούν, πόσο ακόμα για σημαντικά θέματα της ίδιας της χώρας.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Ο, τι προκύψει....
ftiaxto.gr

 

  

 

 
Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Σκέψεις ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης