αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
27 Ιουνίου 2013, 13:49
Σκηνικό... Τραγέλαφος - αλαλούμ... Κατάληξη;;; Βαβυλωνία...


Χρονογραφώντας την επικαιρότητα έχουμε τα ακόλουθα. 

 

Ο Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ

Μία καλή;;;  εσπέρα ανακοινώνεται "διαγγελματικά" με στόμφο και βαρύγδουπα , ότι περί το μεσονύκτιο καταργείται και σφραγίζονται οι εκπομπές των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών  εκπομπών και των προγραμμάτων της ΕΡΤ δηλαδή σκέτη "μαυρίλα" στις οθόνες .  Απολύονται  δε , άπαν το τεχνο-δημοσιογραφικό προσωπικό , όπως και κάθε άλλος εργαζόμενος στην ΕΡΤ.

Το προκύψαν θέμα καθιστά άφωνη ,  την μεγάλη πλειοψηφία του τηλεοπτικού κοινού και όχι μόνον , οπότε άρχεται η εμφάνιση του σκηνικού.... "τραγέλαφος - αλαλούμ" .

  Την επομένη ημέρα ανακοινώνεται η απεργία των ειδησιογραφικών εκπομπών από την Ένωση Συντακτών , με αποτέλεσμα σχεδόν  όλα τα ιδιωτικά κανάλια να σταματήσουν τις ειδήσεις . Ο "τραγέλαφος - αλαλούμ" όμως μεγαλώνει όσον αφορά την ειδησεογραφική ενημέρωση του πολίτη (θέμα αυστηρά κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα). Δηλαδή τα ιδιωτικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ,  που έπρεπε να συνεχίσουν να μεταδίδουν τις ειδήσεις για την ενημέρωση του πολίτη σίγησαν.... Οι δε μη έχοντες πλέον το "δικαίωμα" , να πραγματοποιούν ενημέρωση (ΕΡΤ και απολυόμενο τεχνο-δημοσιογραφικό προσωπικό) , βρήκαν τον τρόπο και με την βοήθεια κάποιων μικρών καναλιών και μέσω του διαδικτύου , να εκπέμπουν ενημερωτικές εκπομπές και κατά κάποιο τρόπο , να ξεπεράσουν την "μαυρίλα" που σκίασε τις οθόνες των τηλεθεατών στα κανάλια και τους Ρ/Φ σταθμούς της ΕΡΤ.

      Τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν , από τα τρία , διαφωνούν με το απότομο της παύσης λειτουργίας της ΕΡΤ  από το τρίτο  και επειδή δεν ενημερώθηκαν για τον χρόνο και τον τρόπο επέμβασης , οπότε για την εκτόνωση συγκαλείται σύσκεψη των τριών αρχηγών  σε προσεχή ημέρα .

     Η ενημέρωση όμως του πολίτη συνεχίζεται , έστω και με εμπόδια ,  από τα μικρά κανάλια και την καταργημένη ΕΡΤ και με  βασικό "όχημα" το διαδίκτυο. 

        Οι απεργούντες ιδιωτικοί τηλεοπτικοί   Ρ/Φ  σταθμοί με την παρέλευση των πρώτων ημερών διαπιστώνουν σοβαρό έλλειμμα ακροαματικότητας , θα χάσουν (money)... από τις διαφημίσεις , επειδή  το τηλεοπτικό κοινό προστρέχει για ακρόαση ενημέρωσης στα μικρά κανάλια , που δεν απεργούν και κυρίως στην ΕΡΤ, η οποία όπως προαναφέρθηκε εκπέμπει διαδικτυακά . Αποφασίζουν  λοιπόν άρον άρον την άρση της απεργίας... 

Συμβούλιο της Επικρατείας

Εντομεταξύ οι οριστικά απολυμένοι της ΕΡΤ προσφεύγουν στο ΣτΕ .

Ύστατη, - Σύσκεψη Βενιζέλου-Κουβέλη-Το, Σαμαρά,ystati, - syskepsi venizelou-kouveli-to, samara
          Η προαναφερόμενη , τρις και ήμισυ ωρών , σύσκεψη των κυβερνώντων αρχηγών , που αναμενότανε με την σχετική ανησυχία , ως προς αυτά τα οποία έμελλε να αποφασιστούν, περατώθηκε με το μεγαλοπρεπές , ότι αυτή θα επαναληφθεί μετά από δύο ημέρες.


   Ακολουθεί η απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή των εργαζομένων της ΕΡΤ ...  Το παράνομα εκπεμπόμενο πρόγραμμα της ΕΡΤ καθίσταται , κατά κάποιο τρόπο , έννομο καθόσον η απόφαση ορίζει την άμεση εξάλειψη της "μαυρίλας" από τα κανάλια της ΕΡΤ.  Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό , θα πρέπει προφανώς ,  το απολυόμενο οριστικά προσωπικό της ΕΡΤ, η οποία (ΕΡΤ) έκλεισε... από φορέας του δημοσίου να εργαστεί στις θέσεις , που κατείχαν προ της απολύσεως και που παράνομα εκτελεί τώρα εκπομπές...δηλαδή ο "τραγέλαφος - αλαλούμ" σε όλη του την μεγαλοπρέπεια. Αυτά και μέχρι να συγκροτηθεί ο φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ.


      Η απόφαση του ΣτΕ βγήκε , αλλά η "μαυρίλα" παραμένει μέχρι πότε;;; Εφόσον λοιπόν παραμένει... τότε έχουμε καταφανέστατα  την μη εφαρμογή της διαταγής από τους υπεύθυνους να την υλοποιήσουν.

      Η δεύτερη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε των τριών αρχηγών . Ο χρόνος διάρκειας καταφανώς δεν αναλώθηκε για την ΕΡΤ , καθόσον ουδέν αναφέρθηκε στο θέμα ΕΡΤ. Προφανώς αναμένουν την διευκρινιστική , μετά από την πρώτη προσωρινή απόφαση του ΣτΕ . Ανακοινώνουν όμως για 2η φορά μεγαλοπρεπώς , ότι την επομένη ημέρα θα ξανασυναντηθούν... Αναμονή... Ο "τραγέλαφος-αλαλούμ" καλά κρατεί... 


Η 3η συνάντηση των αρχηγών πραγματοποιείται...  και έχει ως απότοκο... μπήκε  τρικομματική και βγήκε δικομματική... δηλαδή"αυτοκουρεύτικε". Σήμερα όλα κουρεύονται...  

      

    Η αναμενόμενη 2η απόφαση του ΣτΕ δεν διαφέρει ουσιαστικά από την πρώτη.


  Ο πάντα επίκαιρος  και εύστοχος γελοιογράφος Κώστας Μητρόπουλος δημοσιεύει στον ημερήσιο τύπο την παρακάτω γελοιογραφία , που αφορά την απόφαση του ΣτΕ και την ερμηνεία  που δίνουν οι ειδήμονες;;;...      

   Αυτά συνθέτουν , μέσα σε 10 ημέρες ,  το σκηνικό του "τραγελαφικού - αλαλούμ" , που ήδη εξελίσσεται ταχύτατα σε ακροαματική "βαβυλωνία" από τους εκπροσώπους του λαού . Οι "λεβέντες" (άρρενες και θήλυ ) βουλευτές μας ,  πλημμύρισαν τα ιδιωτικά κανάλια και καταφεύγουν σε έντονες συζητήσεις και πολλές φορές απρεπείς , για το πως ο καθένας ερμηνεύει και αντιλαμβάνεται , όλα τα τεκταινόμενα γεγονότα , από την "αποφράδα" νύκτα μέχρι και την απόφαση του Στε . Οι συζητήσεις ατέρμονες , κουραστικές και χωρίς νόημα , καθόσον ο ένας διακόπτει τον άλλο και δεν  τον αφήνει να ολοκληρώσει την σκέψη του , και έτσι να δημιουργείται η "βαβυλωνία" στην εκφορά του λόγου και ο τηλεθεατής να μην μπορεί να παρακολουθήσει και να αντιληφθεί τα λεγόμενά τους.     


      Όλα αυτά γίνονται παραμερίζοντας ή για να ξεφύγουμε ;;; από τα άκρως φλέγοντα οικονομικά θέματα και όχι μόνον, που αντιμετωπίζει ο απλός Έλληνας , ο οποίος  μαστίζεται κυριολεκτικά από την ένδεια , την ανεργία και από ότι καταφαίνεται οι νέες θυσίες βρίσκονται βραχυπρόθεσμα μπροστά του ... Ελλάδα το μεγαλείο σου...


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom


Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης