αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκούφια μου......
I.W.M.I
26 Οκτωβρίου 2013, 10:01
Το λιβάδι με τις παπαρούνες
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ  

Ο Χανς διέσχιζε μόνος κάθε μέρα το λιβάδι με τις παπαρούνες για να πάει στο σχολείο. Μπορεί να ήταν μεγαλύτερη η διαδρομή αλλά ήταν η πιο ευχάριστη.Του άρεσε να ονειροπολεί αφάνταστα και κυρίως του άρεσε ότι τα άνθη της παπαρούνας ήταν πιο ψηλά κι απ'το μπόι του. Ήταν σαν να καταπίνει το λιβάδι το μικρό παιδάκι και μετά να το βλέπεις να βγαίνει και να αναρωτιέσαι από που ξεφύτρωσε ο μικρός αυτός μπόμπιρας? 

Με τα άλλα τα παιδιά δεν τα πολυπήγαινε καλά, ήταν μοναχικός τύπος. Μέχρι και τα αδέρφια του ο Πέτερ και η Μπέα ήταν πολύ μεγαλύτερα και τον κοροϊδεύανε που ήταν έτσι απόμακρος. Εκείνος όμως δεν δινει σημασία.Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει συγγραφέας παιδικών βιβλιίων, είναι ένας τρόπος να μην μεγαλώσει ποτέ, πιστεύει. Γι αυτό περνάει κάθε μέρα από το λιβάδι με τις παπαρούνες, στο γυρισμό ξαπλώνει και διαβάζει τα αγαπημένα του παιδικά βιβλία και φτιάχνει ένα σωρό ιστορίες με το μυαλό του για όταν θα γίνει εκείνος συγγραφέας.

Στο σχολείο πήγαινε με μεγάλη όρεξη, όχι μονο γιατί ένας συγγραφέας αγράμματος δεν νοείται, αλλά και γιατί η δασκάλα του ήταν ένα από τα πρόσωπα που αγαπούσε πάρα πολύ. Είχε προσέξει την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Χανς και τον φρόντιζε. Εκείνη δικά της παιδιά δεν είχε και όλοι της οι μαθητές ήταν τα "παιδιά της¨, όπως έλεγε. Τον Χανς όμως τον πρόσεχε λίγο παραπάνω γιατί παρέες δεν είχε και δεν φαινόταν να πολυθέλει να κάνει, καθόταν σχεδόν πάντα μόνος στην άκρη της αυλής κι ονειροπολούσε ή σκεφτόταν ιστορίες τις οποίες μετά δηιγούνταν σε κανα δυο συμμαθητές του. 

Οι γονείς του Χανς δεν τον πιέζανε,τον αφήνανε να είναι ο εαυτός του μόνο τα αδέρφια του του κάνανε τη ζωή μαύρη. Παρ'όλα αυτά τα αγαπούσε και τα βαζε κι αυτά στις ιστορίες του πολλές φορές. Σκεφτόταν ότι κάνανε ταξίδια σε μέρη μαγικά, ή οτι ήταν μια τριάδα υπερηρώων που καλούνταν να σώσουν τον κόσμο από κάποια καταστροφή, και φυσικά πάντα με επιτυχία γιατί η ομάδα δεν αποτυγχάνει ποτέ.

Όμως η ζωή ειναι περίεργη και καμιά φορά καταφέρνει να μας τουμπάρει. Έτσι τούμπαρε και το Χανς ένα όμορφο πρωϊνό του Μαρτίου. . . .

Συνεχίζεται


- Στείλε Σχόλιο






Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ



Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Σκέψεις και προβληματισμοί, αλλά και (χαζο)χαρούμενη διάθεση.Ότι προκύψει.......






ftiaxto.gr

 

 







 

 

 






Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ




Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...




Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links







Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης