αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Πετάω τη σκούφια μου......
I.W.M.I
01 Ιουνίου 2014, 22:23
To ημερολόγιο
ΤΕΧΝΕΣ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ  

THE NOTEBOOΚ

Βασισμένη στο ομόνυμο βιβλίο του Nicholas Sparks η ταινία αυτή θα σε κάνει αν  όχι να  κλάψεις να συγκινηθείς στα σίγουρα.

Κρίμα που δεν διάβασα το βιβλίο πρώτα. Απίστευτο τέλος. 

Σε ένα γηροκομείο τη σήμερον ημέρα, ένας ηλικιωμένος άντρας ονόματι Ντιούκ αρχίζει να διαβάζει μία ρομαντική ιστορία από το ημερολόγιό του σε μία ηλικιωμένη ασθενή του γηροκομείου.

Η ιστορία που αφηγείται ξεκινά το 1940. Στην πόλη Σίμπρουκ Άιλαντ στη, Νότια Καρολίνα το χωριατόπαιδο Νόα Κάλουν  γοητεύεται από την δεκαεφτάχρονη κληρονόμο Άλι Χάμιλτον και κάνει τρέλες για να την κάνει να τουδώσει σημασία και να βγούν ραντεβού.

Εκείνη βρίσκεται για διακοπές στο Σίμπρουκ Άιλαντ. Οι δυο τους μοιράζονται ένα ειδυλλιακό έρωτα του καλοκαιριού μέχρι που πηγαίνουν σε ένα εγκατελειμμένο σπίτι, το οποίο ο Νόα είπε ότι κάποια στιγμή θα  ήθελε να αγοράσει για να ζήσει με την Άλι.the notebook, movie. I love, love, love!

 Οι γονείς της Άλι όμως δεν καλοβλέπουν το φτωχό Νόα για γαμπρό και της απαγορεύουν να  τον ξαναδεί και αλλάζουν πόλη άρον άρον. Έτσι η Άλι κι ο Νόα χωρίζουν παρά τη θελησή τους. Ο Νόα και η Άλι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεχίσουν κανονικά τις ζωές τους. Ο Νόα και ο καλύτερος του φίλος Φιν πολεμούν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ο Φιν σκοτώνεται στη μάχη. Η Άλι γίνεται εθελόντρια νοσοκόμα και εκεί γνωρίζει τον αξιωματικό Λον, έναν  όμορφο, έξυπνο, γοητευτικό αλλά και εύπορο δικηγόρο. Μετά από χρόνια απουσίας του Νόα από τη ζωή της  αποφασίζει να συνεχίσει τη ζωή της  και να παντρευτεί τον Λόν, εφόσον είναι κι ένας άντρας τον οποίο οι δικοί της εγκρίνουν.

Παράλληλα ο Νόα επιστρέφοντας από τον πόλεμο, ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του πούλησε το πατρικό σπίτι έτσι ώστε ο Νόα να  πραγματοποιήσει το όνειρό του και να μπορέσει να αγοράσει  το εγκαταλελειμένο σπίτι που είχε πάει με την Άλι, την οποία έχει να δει χρόνια. Το ανακαινίζει και μένει σε αυτό μόνος, και τον γράφει η εφημερίδα. Η Άλι πραγματοποιούσε τις ετοιμασίες του γάμου και διαβάζοντας την εφημερίδα το μυαλό της ξαναγυρίζει στον Νόα που απ'ότι φαίνεται δεν έχει ξεπεράσει. Ζούν στιγμές πάθους και η Άλι πισωγυρίζει. Βρίσκεται σε δίλημμα, έρχεται η ώρα που η Άλι πρέπει να διαλέξει.... Τον αρραβωνιαστικό ή αυτόν που αγαπάει πραγματικά?Τσακώνονται με τον Νόα πολύ έντονα,κι οι 2 έχουν τα δίκια τους εδώ που τα λέμε.

Η συγκίνηση που σου προκαλεί αυτή η ταινία  δεν έγκειται μόνο στο γεγονός ότι τελικά η πρώτη αγάπη είναι αυτή που κερδίζει παρ'όλες τις δυσκολίες αλλά και στο όταν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες σχετικά με το τι ρόλο παίζουν τα  ηλικιωμένα πρόσωπα στο γηροκομείο.

Φοβερό βιβλίο φοβερό σενάριο.Κλαψ κλαψ κλάψ.


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
renabill
Ειρήνη
από ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/renabill

Σκέψεις και προβληματισμοί, αλλά και (χαζο)χαρούμενη διάθεση.Ότι προκύψει.......


ftiaxto.gr

 

  

 

 


Tags

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙKA ΑΣΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΜΜΕ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΟΙΗΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Επίσημοι αναγνώστες (15)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης