αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
the never never land
18 Μαρτίου 2007, 20:41
Όλα όσα ζήσαμε...


Διαβάζοντας στο blog του agrafiotispavlos κάποια πραγματικά θαυμάσια ποιήματα του Κ. Μόντη, σταμάτησα, κόλλησα στο παρακάτω:

«Όλα όσα ζήσαμε ,/όλα όσα αγαπήσαμε,/ όλα όσα είπαμε δικά μας,/θά επαναλαμβάνουνται στήν απουσία μας,/ μ'άλλους νά τά ζούν,/ άλλους νά τ'αγαπούν,/ άλλους νά τά λέν δικά τους..!»

Το διάβασα και το ξαναδιάβασα! ’λλοτε με πικρία άλλοτε νοσταλγικά, θύμωσα κιόλας και τελικά βρέθηκα να ταξιδεύω σε μια σειρά από ερωτήματα…

Είναι άραγε δανεικά τα συναισθήματα?

Μπορούμε μοναχά να τα οικειοποιηθούμε για λίγο και μετά αυτά πρέπει να φύγουν για να γεμίσουν άλλες ψυχές, λες και το συναίσθημα είναι ένα και πρέπει να μοιραστεί διαδοχικά σε όλους μας?

Έχει άραγε αυτόβουλη δύναμη και σκέψη η αγάπη και βαριέται να κάθεται στο ίδιο σημείο για πολύ καιρό? Ή μήπως μας δοκιμάζει όλους για να δει ποιος είναι άξιος να την δεξιωθεί και να την φιλοξενήσει κι εκεί να αποφασίσει να κατοικήσει?

Το έχω πει κι εγώ: «Κανείς δεν καταλαβαίνει αυτό που ζούμε, κανείς άλλος δεν το έχει ζήσει…» Γελάστηκα? Διάβασα απλώς ένα μυθιστόρημα? Ποιος θα μου πει αν αυτό που έζησα υπάρχει ή αν απλώς έκλεισα τα μάτια μου για λίγο κι έγινα πρωταγωνίστρια σε μια ασπρόμαυρη ταινία?


5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από alexia-vicky (18.03.2007)
Πωπω, Δήμητρα να ήξερες πόσο με άγγιξες με όσα έγραψες!!!


Σχόλιο από dimitrapan (19.03.2007)
Σ' ευχαριστώ πολύ Αλεξούλα!


Σχόλιο από Emaki (19.03.2007)
Δημητρούλα μου, με δυσκόλεψαν τα ερωτήματα σου και με έβαλαν σε σκέψεις...
Δεν ξέρω καν αν έχω απαντήσεις σε αυτά που ρωτάς...!Ένα μόνο θαρρώ πως ξέρω και αυτο είναι ότι πιστεύω πως ο καθένας μας βιώνει τα συναισθήματα με διαφορετικό τρόπο και κάθε τι που ζει , όσο όμοιο να είναι με αυτό που έζησε κάποιος άλλος , άλλο τόσο είναι και διαφορετικό...


Σχόλιο από dimitrapan (20.03.2007)
Κι εγώ Εμάκι προβληματίστηκα πολύ από το παραπάνω ποίημα... Σίγουρα κάθε κατάσταση είναι διαφορετική από τη στιγμή που τη βιώνουν διαφορετικά άτομα αλλά τι είναι αυτό που μας κάνει πολλές φορές να λέμε τα ίδια λόγια με κάποιον άλλον στην άλλη γωνιά του πλανήτη που έχει διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικές εμπειρίες κλπ?

Τέλος πάντων, τελικά μήπως αναλωνόμαστε πολύ σε σκέψεις και αναλύσεις πάνω στις καταστάσεις αυτές αντί να τις ζούμε?


Σχόλιο από Emilia_ (21.03.2007)
"Ή μήπως μας δοκιμάζει όλους για να δει ποιος είναι άξιος να την δεξιωθεί και να την φιλοξενήσει κι εκεί να αποφασίσει να κατοικήσει?"

Εκει καταλήγω πολυ συχνα Δημητρούλα μου....στην τελική ολα μια δοκιμασία είναι...*Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
dimitrapan
από ΝΙΚΑΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/dimitrapan
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (9)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης