αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Ιστορίες για αγρίους
Ο Ταρζάν μας λείπει
15 Μαρτίου 2015, 15:18
Ας κάνουμε κάτι πια, όλοι μας
Βαγγέλης Γιακουμάκης  σχολείο  bullying  

Διαβάζεις πολύ - είσαι φυτό.

Το επίθετο σου είναι Παρίση; Μετονομάζεσαι σε Λονδίνο, Μαδρίτη, Ρώμη, κλπ.

Δεν είσαι κουλ στο λύκειο γιατί έχεις ξεσκιστεί στο διάβασμα και στα φροντιστήρια για τις απαίσιες πανελλήνιες έχοντας ένα στόχο; Στην πυρά κατευθείαν.
Δεν συμμετέχεις σε καυγάδες στο σχολείο; Είσαι φλωράκι.
Είσαι λίγο εσωστρεφής; Δεν είσαι νορμάλ, είσαι βλαμμένο.

Πόσες και πόσες ταμπέλες είχα εγώ και άλλα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια του σχολείου, τα παιδικά, τα εφηβικά και τα μετεφηβικά, που τώρα ακούγονται πειράγματα και αστεία - ειδικά το θέμα του επιθέτου- αλλά τότε ΔΕΝ ήταν αστεία.

Οταν το αστείο ξεφεύγει σε κλίμακα και εδραιώνεται, όταν αποκτάς ΤΑΜΠΕΛΕΣ που σε συνοδεύουν σε όλη σου την παιδική ηλικία και εφηβεία, τότε αυτό λέγεται BULLYING.

Και σήμερα μου μιλούν διαφορετικά, όλοι οι συνομήλικοι μου. Σήμερα είμαι υποψήφια διδάκτωρ με υποτροφία βλέπεις, αλλά πριν 15 χρόνια άκουγα χλευασμούς για τις επιλογές μου ως έφηβη - και ξέρετε, μπορεί να μην κρίνουν οι πανελλήνιες ή οι σπουδές τη ζωή μας, αλλά οι επιλογές του τότε, όχι μόνο στο διάβασμα, αλλά και ο ήπιος χαρακτήρας μου και η συμπεριφορά μου επηρέασαν την μέχρι σήμερα πορεία μου και ειλικρινά δεν θα ήθελα να ανταλλάξω την εξέλιξη μου με περισσότερες στιγμές δημοφιλίας στο σχολείο.

Στο άκουσμα της είδησης το πρωί για το θάνατο ενός 20χρονου παιδιού ξύπνησαν πολλές αναμνήσεις της ανήλικης ζωής μου, μέσα μου, που ευτυχώς χάρη στην αγάπη και την στήριξη της οικογένειας μου και των λίγων φίλων μου, δεν κατάφεραν να κάμψουν το ηθικό μου.

Εύχομαι πρώτα να εξιχνιαστεί το έγκλημα που έγινε με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και μετά να δούμε σοβαρά ως ελληνική κοινωνία το θέμα bullying, γιατί οι μπούληδες του σήμερα γίνονται ενήλικοι αύριο και το κακό διαιωνίζεται.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ένα άρθρο του Άρη Δημοκίδη που διάβασα πάνω στο θέμα.

Πρέπει να σταματήσουμε να αδιαφορούμε για τους δίπλα μας, για όποιον δεν αισθάνεται καλά και να βοηθούμε, να νοιαζόμαστε, να μην αφήνουμε στην τύχη τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δική μας τη δύναμη να αντιμετωπίζουν διάφορες καταστάσεις.

Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, μόνο έτσι θα προχωρήσουμε σαν κοινωνία.

Καλο παράδεισο Βαγγέλη Γιακουμάκη. Εύχομαι να είσαι το τελευταίο θύμα αυτής της οπισθοδρομικής ελληνικής κοινωνίας.


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
pastella
Στέλλα
Superhero
από ΧΑΡΙΛΑΟΥΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/pastella

Από το ημερολόγιο ενός superhero.
ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια
Επικοινωνήστε με τον δημιουργό!Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας

web counter
web counter
Tags

17 Νοέμβρη comics η έβδομη τέχνη εργασία humor Θεσσαλονίκη μου γλυκιά καθημερινότητα live συναυλία peter gabriel MSc διπλωματική Χριστοδουλόπουλος my inner struggle ανθρώπινες σχέσεις πτυχιακή μέρα μπαίνει- μέρα βγαίνει άνθρωποι είμαστε Oldenburg Γερμανία Νεομετανάστρια Εκλογές Radio MusicHeaven Θεσσαλονίκη Σοβαρά Τώρα Thessaloniki 2014 world experiences yeaaaah baby!!! άνθρωποι και ιστορίες Βαγγέλης Γιακουμάκης σχολείο bullying δουλειά ωχ το μάτι μου σαρκασμός εκπομπή Πειρατές κι όπου μας βγάλει Ελλάδα Ελλάδα night life γραφιστική θεωρίες για αγρίους διακοπές πανεπιστήμιο ουστ από δω! κινηματογράφος soundtrack κορίτσια απολαύστε χιούμορ μουσική περί MusicHeaven BK Πλάκα Με Κάνεις by Night Πλάκα Με Κάνεις σπουδά-ζω συναυλίες ταξίδια MusicHeaven ταξιδιάρα ψυχή υπολογιστής Χαλκιδική ΒΚ τηλεόραση χιουμοριστικό ω ρε που πάμε working girl
Επίσημοι αναγνώστες (13)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης