αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
28 Μαΐου 2015, 09:21
ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ...Λίγα λόγια για ένα φίδι..


Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

για να σας προλάβω για να μην με ψέξετε για ότι θα γράψω σήμερα, θα σας πω, πως όπως όλοι φοβούνται τα ερπετά, το ίδιο και εγώ τα φοβάμαι.

Όμως άλλο φόβος, άλλο έγκλημα αφανισμού της φύσης, επειδή δεν φροντίζουμε να μάθουμε γι’ αυτήν, άλλο ανεξέλεγκτη προβολή από την τηλεόραση ενός ατόμου που κατακρεούργησε μια ΑΚΑΚΗ δίμετρη ΔΕΝΤΡΟΓΑΛΙΑ.

Και μου έκανε μεγάλη εντύπωση που αυτός ο άνθρωπος από τις Σέρρες, που όσο νάναι περισσότερα πρέπει να  ξέρει από ένα παιδάκι της μεγάλης πόλης, που τόσο προκλητικά περιέγραφε με απίστευτη ματαιοδοξία για την προβολή του κατορθώματός του, το πώς δηλαδή παγίδευσε την ταλαίπωρη Δεντρογαλιά, που θα ήταν αρκετά μεγάλη στην ηλικία και πως την κατακρεούργησε, που εμφανίστηκε σαν να ήταν ο ΝΕΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, του έλλειπε βέβαια το ρόπαλο, και βέβαια τεράστια είναι η ευθύνη των καναλιών, που τον επιβράβευσαν με την ματαιόδοξη προβολή αυτού του παλληκαριού της φακής. Και είπε μάλιστα πως είναι και καρδιακός, αλλά μπροστά στον υποτιθέμενο κίνδυνο της ταλαίπωρης δεντρογαλιάς, ούτε καν σκέφθηκε πως μπορούσε και να μείνει, αλλά τίποτα, προείχε η δολοφονία του ερπετού.

Δεν ξέρω αν υπάρχει νόμος για να τον μπαγλαρώσει κάποιος εισαγγελέας, αν και δεν ενδιαφέρεται κανένας από αυτούς για τις εκατοντάδες παρανομίες που συμβαίνουν κάθε μέρα στην Χώρα μας, που τόσα βλέπουν και τίποτα δεν κάνουν αυτεπάγγελτα.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί να προστατεύονται, υποκριτικά πάντα, οι θαλάσσιες Χελώνες και όχι του αγρού που έλάχιστα γνωρίζουμε γι'αυτές και που ζουν ίσως και πάνω από 300 χρόνια, όσε γλυτώσουν από τον αφανισμό τους και κανείς επιστήμονας δεν αναρωτήθηκε για την μακροζωία της και να βγάλει κάποια συμπεράσματα και για τον άνθρωπο, οι Αρκούδες, οι Λύκοι, οι Αλεπούδες και πολλά άλλα , και αφήνονται στην εγκληματική μανία μας πολλά άλλα ζωντανά της  φύσης, που  όλα έχουν την θέση τους και είναι απαραίτητα στην αλυσίδα της ζωής.

Δεν είμαι νομικός αλλά η φύση προστατεύεται με νόμους και κάποιος εισαγγελέας πρέπει να κινηθεί εναντίον του, πιο πολύ για την προκλητικότητα με την οποία περιέγραψε το φονικό του ερπετού και που δίχνει πολλά. Με ένα ελαφρυντικό ίσως, τον τρόμο του, αυού και της συζύγου του.

Κάποιος πρέπει του κυρίου αυτού να του τραβήξει το αυτί  που είχε το θράσσος να τον βιντεοσκοπήσουν περιφερόμενο με τον μπαλτά του και να καμαρώνει για την αποτρόπαια εκτέλεση του ερπετού που το έδειχνε κατακρεουργημένο στο δάπεδο και τουλάχιστον να οδηγηθεί στο δικαστήριο και να τιμωρηθεί έστω και με αναστολή, γιατί αν το παράδειγμά του το ακολουθήσουν μερικές εκατοντάδες παλληκαριών της φακής,  η πολύτιμη για την ισορροπία της φύσεως Δεντρογαλιά θα μπει βαλσαμωμένη σε κάποιο Μουσείο. Αφήστε που πολλά μικρά παιδιά να τρομοκρατήθηκαν από το θέαμα, ή και να λυπήθηκαν, ακόμα και να έκλαψαν βλέποντας το ερπετό να κοίτεται νεκρό, με τα τραύματά του να χάσκουν εις θέαν όλων μας.

Για να καταλάβετε πόσο σπάνια είναι πλέον τα ερπετά, εγώ παρότι ζω στην φύση και τους αγρούς, ζήτημα να έχω δει τα 5-6 τελευταία χρόνια ένα –δυο φίδια και μάλιστα σκοτωμένα γιατί είχαν την τύχη να περνούν τον δρόμο, την ώρα που περνούσε ένα άλλο Παλληκάρι της φακής, ο Έλληνας οδηγός, όχι πάντα, κάτι τέτοιο, γιατί μπορεί να μην το είδε και να είναι ατύχημα, αλλά υπάρχουν και μερικοί που σκόπιμα το κάνουν.

Δεν το παίζω ειδικός ούτε προστάτης μοναδικός της φύσεως, απλά δεν μου άρεσε η προβολή, αλλά και ο τρόπος του, που περιέγραψε το έγκλημά του απέναντι στην φύση,του επιπόλαιου αυτού καυχησιάρικου ατόμου. Νόμιζε πως ήταν ο μεγάλος εξολοθρευτής.

Γνωρίζετε πως η Ελλάδα έχει ένα μόνο φίδι που είναι δηλητηριώδες, η Έχιδνα, η κοινώς γνωστή Οχιά και οι δυο τρεις συγγενείς της, το οποίο από ότι έχω ακούσει, κάθε καλοκαίρι το μαζεύουν οι ξένοι και τα  μεταφέρουν στις χώρες τους, στη Γερμανία παράδειγμα , όπου παρασκευάζουν φάρμακα; Έτσι ο πληθυσμός τους σιγά, σιγά φθίνει. Ακόμα και για τα φίδια μας , μας θέλουν οι ψευτοφίλοι μας υποκριτές ευρωπαίοι.

Αυτό το φίδι χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Σκοτώνει σε κάποιες περιπτώσεις , αλλά δίνει και ζωή.

Όλα τα ζωντανά του Θεού έχουν την θέση τους. Ο άνθρωπος όμως τα αφανίζει. Τα ξέρετε αυτά καλύτερα από εμένα.

γεια σας.

Adreo     Υ.Γ.  Vipera aspis Το βρήκα στο ιντερνέτ. Δεν είναι το μόνο.

Το φάρμακο αυτό παρασκευάζεται από το δηλητήριο της οχιάς. Η οχιά είναι το μόνο δηλητηριώδες φίδι στον τόπο μας. Χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση τσιμπημάτων από οχιά.  Συμπληρώνω εγώ, αντιμετώπιση με το ίδιο της το δηλητήριο.

 

 


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης