Το ΥποβρύχιΟ
Γιατί "..ο καθένας έχει την πρέζα του.." όπως είπε και ο Παύλος..
28 Ιουνίου 2015, 13:13
Δεν θα πούμε όχι για να πούμε όχι, αλλά, για να πούμε όχι


Η Ιστορία μας, μας διδάσκει ορισμένα πράγματα για τον ψυχισμό του λαού μας.Ένα από αυτά είναι πως λέμε συνέχεια ναι ως το σημείο που λέμε το όχι.Μετά που περνάνε τα χρόνια του όχι, πιάνουμε την ιστορία και την πλάθουμε όπως μα βολεύει. Την φωτίζουμε για επιλεκτικά για να μην φαίνονται οι βρομιές μας.Οπότε φτάνουμε στο σήμερα μετά από 80 χρόνια να λέμε πως το ΄40 είπαμε όχι και πολεμήσαμε σαν ήρωες.Ξεχνάμε τα ναι που είπαμε με την ανοχή μας στην χούντα του Μεταξά. μας αρέσει να θυμόμαστε πως ο δικτάτορας, μας φοβήθηκε και αναγκάστηκε να πει όχι στους επίδοξους κατακτητές μας.Ξεχνάμε πως πιθανόν στο όχι να συνέβαλε το νυχτιάτικο ξύπνημα ενός δύστροπου αρχηγού κράτους.Ξεχνάμε πως κατά την διάρκεια του πολέμου και της κατοχής ένα κομμάτι μας, βοήθησε τους κατακτητές και πως αυτό το κομμάτι μας, συνέχισε να μας εξουσιάζει και μετά τον πόλεμο, μας οδήγησε στον εμφύλιο (το επαίσχυντο δικαίωμα κάθε λαού ή οργανωμένης ομάδας) και πως ακόμα και σήμερα τα παιδιά τους (βιολογικά ή πνευματικά) βρίσκονται σε αξιώματα και παίρνουν αποφάσεις για όλους μας.Ούτε τότε ζητήσαμε δικαιοσύνη ούτε τώρα. Ικανοποιηθήκαμε με τον απαγχονισμό κάποιων και όλοι οι υπόλοιποι συνέχισαν στις ίδιες θέσεις και στο ίδιο μοτίβο.Με άλλα λόγια τίποτα δεν άλλαξε. 
Το όχι πρέπει να έχει διάρκεια.
Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε εμείς, πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε.
Το όχι στο δημοψήφισμα είναι αδιαπραγμάτευτο.Η συνέχεια πρέπει να είναι μια μεγάλη διαρκής αλλαγή στην κουλτούρα μας.Επιτέλους τα δικαστήρια πρέπει να δουλέψουν υπερωρίες. Ας προσλάβουμε δικαστές και ας δουλεύουν νύχτα. Με τα σχολεία το κάνουμε, εμείς το κάνουμε,  γιατί μας φαίνεται παράλογο για την επιβολή του νόμου;Δεν υπάρχει νόημα να έχουμε ευρώ ή δραχμή σε πλεόνασμα αν συνεχίσουμε να έχουμε έλλειμμα στην δικαιοσύνη και την δημοκρατία.Υ.Γ. Ας αλλάξουμε τον κόσμο μας.

5 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

sven (28.06.2015)

«Σηκώθηκα κι έκανα τα τρία βήματα που απομένανε. Με περιμένανε όλοι, όλοι. Δεν έλειπε κανείς, ούτε και η άδεια μου καρέκλα, ούτε η πένα που θα υπόγραφα. Όλοι και όλα ήταν εκεί.

-Δεν θα σας απασχολήσω πολύ κύριοι, είπα.

-Καθίστε.

-Όχι, ευχαριστώ. Ήρθα μόνο να σας πω ότι δεν θα υπογράψω.

-Πως; Μα το πρωί…

-Έχετε δίκιο. Όμως, πριν μπω εδώ, σταμάτησα και κουβέντιασα με τη συνείδησή μου.

-Έκανες σε κανένα κακό; Τη ρώτησα. Μου είπε: Όχι. Αγαπάς όλο τον κόσμο; Μου απάντησε, ναι. Αγαπάς πολύ την Ελλάδα; Μου είπε: Απέραντα. Βλέπετε κύριοι αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι τα ζουν, δεν τα υπογράφουν.

Και έφυγα.

Έτσι που ακουμπούσαν τα μάγουλά μας πάνω στα χέρια μας, είχανε τόσο τρέξει τα δάκρυα που τα μανίκια μας ήτανε μουσκεμένα. Εκείνη την ώρα δεν ζούσαμε. Ήτανε μια υπέροχη κοινωνία.

Γιάννης Ρίτσος

(Απόσπασμα από την αφήγηση του ζωγράφου Μάνθου Κέτση, συνεξόριστου του Γ. Ρίτσου, για το πώς ο ποιητής αρνήθηκε την υπογραφή δήλωσης μετανοίας στο διοικητήριο των βασανιστών του στη Μακρόνησο – «Γ. Ρίτσος - Κινηματογραφική αυτοβιογραφία", Γιώργος και Ηρώ Σγουράκη, έκδοση Αρχείο Κρήτης»)


Ήρθε η στιγμή, και μας δίνεται η ιστορική ευκαιρία, να βροντοφωνάξουμε, ως λαός, ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην υποτέλεια, στους εκφοβισμούς, στην τρομοκράτισή μας, στους εκ-βιασμούς, στους απανταχού -εγχώριους και μη- Εφιάλτες, στα ψεύτικα διλήμματα, στα "ευχαριστώ" στα ψίχουλα, στον εξευτελισμό, στο προσωπικό βόλεμα...

Να πούμε ένα μεγάλο "ΝΑΙ" στον αυτοσεβασμό, σε μια νέα προοπτική, στην αντίσταση απέναντι σε κάθε είδους βία, στην ομοψυχία, στην αισιοδοξία, στην ελπίδα, στην αλληλεγγύη, σε ένα μέλλον όπου μπορούν να αναπνέουν οι άνθρωποι ελεύθερα...
blogarismenos-enge-falos (01.07.2015)
Δημήτρη άν δεν ακυρωθεί το δημοψήφισμα (που δεν έγινε για λόγους περηφάνειας των Ελλήνων αλλα για διαπραγματευτική πρακτική ως προς με τί καλαμάκι θα μας ρουφάνε το αίμα), το αποτέλεσμα του ΟΧΙ πιθανότατα θα μας βρεί εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού ακυρώνουμε ώς Λαός την Συνθήκη της Λισαβώνας στα άρθρα 126 παρ.9 και 136. Και λέω πιθανότατα γιατί είναι στην διακριτική ευχαίρια των εταίρων μας (των 20 απο τους 27) ή του δικαστηρίου της Ε.Ε. να αποφανθεί για το ζήτημα. Δέν υπάρχει εκβιασμός όταν προσυπογράφεις το 2011 στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λισαβώνας για "strict conditionality" που θα σου δωθεί ένα δάνειο. Το χειρότερο όλων είναι οτι η Δημοκρατία ΠΕΘΑΝΕ Δημήτρη και τυπικά όταν φωνάξανε κάποιον τραπεζίτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τον κάνουνε πρωθυπουργό για να υπογράψει δάνειο εκ μέρους της Ελλάδας και να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες. Ξεχνάμε τον Πικραμένο ώς υπηρεσιακό πρωθυπουργό; Ξεχνάμε τον Ράιχενμπαχ που πήγαινε στους Δημάρχους και τους έλεγε το τί θα κάνουν με τους Δήμους; Ποιός θα σηκωθεί να πεί ΟΧΙ όταν ο καθένας στον βωμό της επιβίωσης σε ατομικό επίπεδο θα σκεφτεί το συλλογικό επίπεδο το οποίο αγρόν ηγόραζε; Πώς θα σηκωθεί να πεί ΟΧΙ ο καθένας που και χωρίς βιοποριστικό πρόβλημα έχει βασικές διαφορές ώς προς το πιστέυω του για το ποιός φταίει (ανάλογα και με το ποιός τον πληροφόρησε;) Για τους μέν φταίνε οι άλλοι, για τους δε φταίνε οι παράλλοι. Ποιά δικαιοσύνη όταν η διαφθορά έχει ποτίσει την πλειονότητα των δημοσίων λειτουργών ειδικά αυτών σε θέσεις "εξουσίας"; Πώς όταν αστυνομικός που καταγγέλει διαφθορά αστυνομικού τιμωρείται υπηρεσιακά με μετάθεση στο Σουφλί; Πώς θα υπάρξει δικαιοσύνη όταν η εξουσία είναι διεφθαρμένη στην ουσία της; Ποιά Δημοκρατία όταν κανένας δεν λέει ΌΧΙ στην ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που επιβλήθηκε το 2011 απο τραπεζίτη; Πού ήταν οι πλατείες τότε; Έστω και η διαιρεμένη εκείνη άνω και κάτω πλατεία. Είμαστε κύμβαλα αλαλάζοντα στον θάνατό μας εμπρός άν δεν καταλάβουμε οτι κάνουμε χαρακίρι επι δεκαετιών λίγο λίγο στο κάθε μέρα μας και πιο πολύ τον καιρό οπου συμβαίνουν τα μεγάλα γεγονότα με την απουσία του ΟΧΙ μας, σε αυτά που μας σκοτώνουν ώς Λαό.
DemetresOpc (01.07.2015)
Αγαπητέ Εγκέφαλε καλησπέρα, μ αρέσουν πάντα τα σχόλια σου. Να ξέρεις πως θεώρησε φίλος αυτού του υποβρύχιου, ακόμα κι αν στο μέλλον τύχει να διαφωνήσουμε.

Είμαι της άποψης πως πρέπει να μελετάμε το παρελθόν για να βελτιωνόμαστε, κι όχι για να κατηγορούμε όσους φοβήθηκαν το ξύλο ή τα δακρυγόνα. Κι αυτοί άνθρωποι είναι, κι αυτοί λάθοι κάναν. Οι αδύναμοι πρέπει να προστατεύονται απ' τους δυνατούς. Μόνο έτσι θα υπάρξει πραγματικά λαϊκό κίνημα (πόσο με ενοχλεί η γλίτσα που έχουμε κολλήσει σε αυτό τον όρο), που θα ταρακουνήσει και θα γράψει την ευρωπαίκή σύγχρονη ιστορία. Μην ξεχνάμε πως ζούμε ιστορικές στιγμές και για να έχει νόημα το η όποια αντίδραση θα πρέπει να είναι τέτοια που να ενώνει άτομα με διαφορετικές κουλτούρες και πρωτεραιότητες. Αν μπούμε στην λογική του τι έκανα εγώ τα τελευταία 5 χρόνια και τι εσύ το πιθανότερο είναι να κομπλεξαριστώ και να σου πω αφού κατέβηκες μια φορά μόνο σου στο σύνταγμα τράβα και ξανακατέβα μόνος σου. (Το "εγώ" και το "εσύ" είναι τυχαία παραδείγματα χάριν της συζήτησης.)

Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο, δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι τι πρέπει, τι οφείλουμε να κάνουμε αύριο. Και ας ακουστεί όσο γελοία το λέω, αύριο ας ξεκινήσουμε να αγκαλιάζουμε τον διπλανό μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά.



essendream (01.07.2015)
Δεν νομίζετε ότι κάτι τέτοια άγρια ξεβολέματα είναι για να πάρουμε μαθήματα σε συλλογικό επίπεδο και να μάθουμε πάνω από όλα κάτι που δεν μας χαρακτηρίζει καθόλου ως λαο: ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΚΥΗ;;;; Κάθε ξεβόλεμα για καλο και κάθε χοντρό ξεβόλεμα για ακόμα καλύτερο. Προχθές στη γειτονιά μου αρπάχτηκαν στις μπουνιές μπροστά στο ΑΤΜ!!! Η βια ειναι αυτο ακριβώς που θέλουν να πετύχουν όσοι μας πούλησαν! Βια μεταξύ μας .....φτάνει να μην ξεσπάσουμε στην αληθινή αιτία όλων αυτών που μας κατατρώνε χρόνια τώρα!!! Τι να πω.....ας αρχίσουμε να διδασκόμαστε!!
blogarismenos-enge-falos (02.07.2015)
Αγαπητέ Δημήτρη, επίτρεψέ μου να οσυ πώ οτι δεν κατηγορώ, οποιονδήποτε φοβήθηκε την αστυνομία των διαδηλώσεων ή εξεγέρσεων. Και είναι λογικό καθότι νομιμοποιείται αυτή η αστυνομία να χρησιμοποιήσει μέσα που δεν επιτρέπονται ούτε σε πολεμικές συρράξεις (όπως τα χημικά), αλλα και γιατί είναι νομικά κατοχυρωμένη απο το άρθρο 222 παρ.β απο την Συνθήκη της Λισαβώνας. Που σημαίνει οτι αθώοι διαδηλωτές που παίζουν λύρα στο Σύνταγμα, ψεκάζονται σαν ελονοσία. Το πρόβλημά μου είναι ότι όλο αυτό στο Σύνταγμα κατέληξε πανυγήρι για χοτντόγκ και σουβλάκι ταρίφα 5ευρώ, που άμα έβλεπες να τα μαζεύουνε οι σουβλατζήδες ήξερες οτι έρχονται τα ΜΑΤ για να φύγεις και εσύ. Πώς γνώριζαν τί έρχεται, και πώς αφήνονταν να παίρνουν μαύρα λεφτά χωρίς αποδείξεις οι σουβλακέμποροι είναι το ένα, και πώς ο Δήμος δεν έκανε κάτι για όλο αυτό το συρφετό παραεμπορίου με ανθρώπους λαθραίων εμπορευμάτων να αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της συγκέντρωσης σε λουνα πάρκ για λέηζερ και μούτζα, ενώ η επιτροπή των ρίαλ ντιμόκρασι δεν άφηνε να μιλήσουν άνθρωποι που είχαν να πούν κάτι έχοντας συγκεκριμένο κοινό που γιουχάραν το οτιδήποτε θύμιζε εθνικό. Δέν θα ξεχάσω δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις με έναν Κρητικό που πήγε να πεί μία στροφή απο ένα ριζίτικο τραγούδι και γιουχαρίστικε ώς φασίστας, ή ένα άλλο που έλεγε για το ΔΝΤ και τον ΓΑΠ και του λέγανε αυτά δεν λέγονται φύγε όταν τους έδειξε το χαρτί του που είχε ετοιμάσει να πεί. Αλλοίωση της φωνής, διχασμός, καταστολή και πάνω απο όλα κοροϊδία σε μία ειρηνικότατη διαδήλωση. Δέν κατηγορώ λοιπόν. Λέω οτι όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα και φάνηκε εκ του αποτελέσματος. Με την αλλαγή του καθεστώτος σε αντισυνταγματικό με ρήξη των πρώτων άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος που αναφέρει οτι είμαστε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ο Λ.Παπαδήμος δεν ήταν βουλευτής και δεν υπήρχε πουθενά θεσμική είσοδος του στην εξουσία. Εκεί είδα την απουσία του Λαού να οργανωθεί ξανά. Αυτό που ξεχνάμε, δυστυχώς, είναι οτι ο Λαός είναι αυτός που κυβερνάει, και η κυβέρνησή του, ο πολιτικός θεσμός της εξουσίας με αντιπροσώπευση, είναι ο υπηρέτης του, και όχι το αντίθετο. Αντ'αυτού απο τον ερχομό της Μεταπολίτευσης, τα κομματικά στρατά, δημιούργησαν πόλους εξουσίας, με σκοπό τον σφετερισμό της υπηρεσίας του Λαού. Εκεί δημιουργήθηκαν δυο ταχύτητες στους πολίτες. Αυτοί που θα κάθονται και θα πληρώνουν, και αυτοί που θα δουλεύουν παρακαλώντας τους πρώτους για τις τύχες τους, στις εφορίες, στις πολεοδομίες, στις τράπεζες και γενικά στο κάθε μέρα. Εκεί αναφέρομαι για το χαρακιρι στο κάθε μέρα, ειδικότερα όταν αυτοί πέρναν σύνταξη στα 47, ενώ χρειάζονται άλλα 20 χρόνια εργασίας ο καθείς για να πάρει πλήρη σύνταξη με άλλα δεδομένα. Τί να (ΞΑΝΑ)πώ για να μήν πλατειάσω που δεν το ακούμε αλλα ακούμε το αντίθετο. Οτι οι καταθέσεις νομοθετημένα σε φαληρημένες τράπεζες θα κουρευτούν. (Οδηγία 2014/59/ΕΕ) http://www.teke.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=115:a-marfin-meb-4&catid=13&Itemid=319&lang=el

Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog
Συγγραφέας
demetresopc
κάτι θα βρω..
από ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/demetresopc

Υποβρύχιο, που αναδύεται όταν οι περιστάσεις το επιτρέπουν ή το απαιτούν..

Tags

Αλαμπουρνέζικα αλαμπουρνέζικα Διαπιστώσεις Αλαμπουρνεζικα προσωπικα Διαφήμιση Ερωτήσεις Ερωτήσεις.. Ιστορίες Διασκευασμένο Κλεμένο Ιστορίες.. Λίγες λέξεις με εικόνες.. Περι blog ανάγνωσμα Περί κανιβαλισμού προσωπικά Προσωπικά..πολύ προσωπικά.. Σχόλιο σε άλλο Blog



Επίσημοι αναγνώστες (12)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!

Πρόσφατα...
Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links