αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
01 Φεβρουαρίου 2016, 17:14
Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ!!


φίλες μου, φίλοι μου,

σήμερα είναι η τρίτη μέρα της ερωτικής πανδαισίας, που με την βοήθεια και τους κανόνες της Φύσης, έστησαν οι πάσης φύσεως φτερωτοί μας φίλοι, τα πουλιά. Πριν καλά, καλά ξημερώσει στην εξοχή όπου ζω τα τελευταία χρόνια, στα δέντρα, στους θάμνους, στις σκεπές των σπιτιών, στα σύρματα του τηλεφώνου και του ηλεκτρικού, χιλιάδες νύφες και γαμπροί ντυμένοι τα καλά τους, απευθύνουν πρόσκληση στο αντίθετο φύλο τους, για το ζευγάρωμα της ζωής τους.

Αρχίζουν με κόγκξες και χορευτικές κινήσεις, να σπαθίζουν τον ουρανό, μετά περνούν ξυστά πάνω από το έδαφος και ακολουθούμενοι από χιλιάδες άλλα πουλιά, ψάχνοντας από ότι φαίνεται να βρουν τον κατάλληλο πατέρα των παιδιών τους τα θηλυκά και τα αρσενικά την κατάλληλη μητέρα, συνεχίζουν ασταμάτητα να ψάχνουν. Δεν ξέρω πότε το καθένα από αυτά σταματά να ψάχνει και που αποσύροντα τα νέα ερωτικά ζευγαράκια. Αλλά φαντάζομαι θα έχουν κάπου τους κοιτώνες τους και αφού ζευγαρώσουν θα πρέπει να κάνουν την φωλιά τους όπου θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Όλα με φυσικό τρόπο, με την φύση να χειρίζεται το κάθε πουλί με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Όπου νάναι αρχίζουν οι Αλκυονίδες ημέρες σύντομα, αν δεν έχουν αρχίσει κιόλας. Και πρέπει να τα βρουν με την καρδιά κάρβουνο αναμμένο και τον έρωτα να ξεχειλίζει από την ψυχή τους.

Ο καρπός του έρωτα που αρχίζει για όλα τα πετεινά του ουρανού, θα είναι σε λίγους μήνες 5-6 νεαρά βλαστάρια που θα αναλάβουν να συνεχίσουν την πορεία των φτερωτών ειδών στην γη μας.

Πάντως εγώ από την βεράντα του σπιτιού μου, κάθομαι με θαυμασμό και απολαμβάνω την τρυφερή συμπεριφορά των πτερωτών μας φίλων, που δεν ξεχωρίζει και τόσο από την συμπεριφορά των σωστών ανθρώπων, και μένω με την ελπίδα να δω σε λίγους μήνες, τα νέα πουλάκια να τα εκπαιδεύουν στο πέταγμά τους οι γονείς τους με περισσή φροντίδα.

 Μπορεί να είμαστε    στην καρδιά του χειμώνα, όμως όλα αυτά που απολαμβάνω με πρωταγωνιστές τους φτερωτούς μας φίλους, με κάνουν να αισιοδοξώ, πως η άνοιξη δεν είναι μακριά.

Λίγη υπομονή να έχουμε και θάρθει.

Μέχρι τότε θα απολαμβάνω την φύση, όπως και να είναι. Γιατί και αυτή έχει το δικό της πρόγραμμα που το εκτελεί κάθε χρόνο με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.

 

 

 


13 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από sven (01.02.2016)

Έτσι, μπράβο!!!!!!!!!

Τι τις θέλεις τις πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις με τις οποίες οι περισσότεροί μας έχουν κουραστεί μέχρις αποστροφής, τα τελευταία χρόνια...

Με το κειμενάκι αυτό φαντάζεις πιο γήινος, δηλαδή πιο ανθρώπινος και άμεσος. Σου πάει!!!

Πριμοδότησε την πλευρά σου αυτή. Όλοι θα βγούμε "κερδισμένοι"...

Καλό βράδυ!!!


Σχόλιο από adreo (02.02.2016)
Φίλε sven, όλα είναι μέσα στη ζωή. Η διαφορά είναι για μας τους ανθρώπους ότι εξαρτάται η ζωή μας από τα λάθη που κάνουν ή πρόκειται να κάνουν οι λεγόμενοι, πολιτικοί, που τους επιλέγει μεν ο Λαός, αλλά δεν σημαίνει πως μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Για τα πετεινά του ουρανού και όχι μόνο, η φύση δείχνει τον δρόμο και φροντίζει την συνέχεια της ζωής, με τον ίδιο πάντα τρόπο και κάθε χρόνο, μας χαρίζει, κάθε μέρα, κάθε ώρα κάθε λεπτό, σκηνές άπειρης ομορφιάς, και διδασκαλία ζωής ώστε να είμαστε σωστά όντα, παιδιά της γης μας.
Κακώς από μέρους σου, υπάρχει σύνδαση της πολιτικής με τα ανθρώπινα συναισθήματα, που να είσαι βέβαιος, πως σε μένα και φαντάζομαι σε εκατομύρια ανθρώπους, περισσεύουν. Είμαι από τους ανθρώπους που συχνά αναφωνεί "Μέγας είσαι Κύριε και Θαυμαστά τα Έργα σου", όταν του τυχαίνουν να ζει γεγονότα και καταστάσεις, σαν αυτή που περιγράφω.
Σε ευχαριστώ, που επιτέλους διέβης τον "Ρουβίκωνα" και κατάλαβες πως ο adreo, στηλιτεύει, γράφει, γράφει ακατάπαυστα μουσική , ποίηση , διηγήματα, μυθιστορήματα και λοιπά. ΔΕΝ είναι ένας τυχαίος διαχειριστής καταστάσεων.
καλημέρα


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (02.02.2016)
Φίλε Γιάννη. Πράγματι η ζωή στη φύση και δεν αναφέρομαι στα διάφορα πουλιά, αλλά και στα υπόλοιπα ζώα, τα οποία δεν έχουν ανάγκη καμιάς φροντίδας, αφού η μάνα φύση τους τα παρέχει χωρίς ανταλλάγματα...
Για τους ανθρώπους όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όπως και εσύ επισημαίνεις. Από την αρχαιότητα και μέχρι σήμερα, αλλά οπωσδήποτε και στο μέλλον θα ξεχωρίζονται οι άνθρωποι σε "πατρίκιους και πληβείους". Η ευτυχία όμως πάντοτε των ανθρώπων, θα έχει άμεση σχέση και εξάρτηση, από αυτούς, που τους κυβερνούν. Δυστυχώς για την Ελλάδα, πιστεύω και για όλους μας, αυτοί που μας κυβέρνησαν εδώ και αρκετές δεκαετίες και που μας κυβερνούν σήμερα, αποδεικνύονται ¨λίγοι" και ανάξιοι της εντολής που τους δώσαμε...


Σχόλιο από adreo (02.02.2016)
Πάντα Βαγγέλη συμφωνώ , με όσα ουσιαστικά αναφέρεις. Το ζωϊκό Βασίλειο, πρέπει να αποτελεί πρότυπο για μας τους έχοντας γνώση, μυαλό, δύναμη και χίλιες δυο δυνατότητες. Όμως μας βάζουν τα γυαλιά τα ζώα και τα πτηνά, με ρυθμιστή την φύση.


Σχόλιο από sven (03.02.2016)

Βλέπεις, λοιπόν, πότε και πως μπορεί να γίνει δημοφιλέστερη η ανάρτησή σου;;;!!! Τη βρήκαμε τη συνταγή!

Άσε, λοιπόν, την αναπαραγωγή χιλιοειπωμένων και χιλιοαναγνωσμένων οικονομικο-πολιτικών στοιχείων και ελληνορθόδοξων αφορισμών για άλλους αρμοδιότερους και έχοντες άμεσο συμφέρον, και ασχολήσου με ανάλογα γήινα θέματα...

ΥΓ. Δεν λέω "με πουλάκια" γιατί ίσως παρεξηγηθώ...

Καλή σου μέρα, κάθε που ξυπνάς!!!


Σχόλιο από Orfeus (03.02.2016)
κύριε Γιάννη πότε έχουμε το επόμενο μάθημα ζωολογίας;


Σχόλιο από adreo (03.02.2016)
στις 32 του μηνός Γιώργη. Βάλε κοντό παντελονάκι και σοσόνια , για να ξαναγίνεις παιδί, και... έλα.
Πάντως ευχαριστώ που με κάνεις και γελώ. Είναι δυσεύρετο το γέλιο σήμερα και εσύ μου το δίνεις δωρεάν.


Σχόλιο από adreo (03.02.2016)
sven,
καλή μου μέρα, κάθε που ξυπνάω;
Τι λες βρε sven, μήπως μαντεύεις πως κάποια στιγμή δεν θα ξυπνήσω;
Μη βιάζεσαι, εδώ θάμαι χα, χα, χα, χα, ΧΑΑΑΑ!


Σχόλιο από Orfeus (03.02.2016)
κύριε Γιάννη μου να με συμπαθάς, αλλά την ευχή του Sven την παρεξήγησες.


Σχόλιο από adreo (03.02.2016)
Orfeus, εσύ με τόσο χιούμορ και πιστεύεις πως παρεξήγησα τον sven; Απλά αστειεύομαι. Θα ρθείς στο μάθημα ζωολογίας στις 32 του μηνός;
Γιώργη, πάμε λαλήσαμε...


Σχόλιο από Orfeus (03.02.2016)
Ε καλά τώρα... το ήξερα ότι θα απαντούσες έτσι. Πςςς... Σε τα μας τώρα;


Σχόλιο από joehall (12.01.2019)
Φίλε adreo. Επιχαίρω και επικροτώ , τα όσα ανέγραψες.
run 3 online


Σχόλιο από adreo (12.01.2019)
joehall, με τιμάς ιδιαίτερα που επαναφέρεις και επικροτείς τα όσα έγραψα
την 1 φεβρουαρίου του 2016.
Ένα κείμενο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Εγώ απλά το μετέφερα εδώ. Και τώρα που μου το θύμησες, το διάβασα και ξαναθυμήθηκα τα συμβάντα. Είναι μια ιστορία που περιμένω να συμβεί περίπου με τον ίδιο τρόπο, σε λίγες μέρες. Ο Πλανήτης Γη ζει.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης