αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
19 Απριλίου 2016, 20:27
ΕΠΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ


 ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΡΥΤΣΑΣ

Ένας  χαρισματικός λογοτέχνης.

Μήπως και στην λογοτεχνία όλα είναι προγεγραμμένα;

Γιατί υπάρχουν λογοτέχνες που έπρεπε όλοι να γνωρίζουμε, αλλά βρίσκονται  έξω από ομάδες και κλαμπ και έτσι δεν έχουν την ανάλογη δημοσιότητα. Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Όμως το έργο τους θα μείνει.

 

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

έχω πει κάποτε πως ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός σαν προσωπικότητα.

 Σε κάποιους τομείς, ειδικούς όμως, κάποιοι ξεχωρίζουν γιατί έχουν την σφραγίδα του Θεού. Ναι, υπάρχει και αυτή για κάποιους ανθρώπους. Και είναι φανερή.

 Πριν μερικά χρόνια διάβασα ένα αφιέρωμα σε μια  εφημερίδα της ιδιαίτερης πατρίδας μου για τον συμπατριώτη μου Συγγραφέα και ποιητή, τον Γιάννη Β.  Καρύτσα, και μέσα από αυτό έμαθα για τα όσα είχε επιτύχει με την συγγραφή των βιβλίων του.

Είμαστε συμπατριώτες, αλλά δεν ήξερα και πολλά για το έργο του. Που είναι τελικά πολύ μεγάλο.  Και γι’ αυτό το έργο και ότι το ακολούθησε, πάντα ήμουν ενήμερος. Πάντα χαίρομαι για τις επιτυχίες των συμπατριωτών μου.

Και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που στην στρατιά των ξεχωριστών συμπατριωτών μου έχει προστεθεί με την αξία του και ο Γιάννης Καρύτσας.

Εγώ τον ήξερα τον Γιάννη, σαν έναν ήσυχο, σεμνό άνθρωπο, που στο Θέρμο , την ιδιαίτερη πατρίδα μας, σαν ερχόταν, έχαιρε απεριόριστης εκτίμησης και αγάπης.

Θυμάμαι τότε που κυκλοφόρησε το εκπληκτικό βιβλίο  του, για το αρχαίο Θέρμο.

Ένα μοναδικό ιστορικό πόνημα.

Μάθαινα τόσα πολλά για τους Αρχαίους συμπατριώτες μου, που μέσα σε τρεις--τέσσερις μέρες διάβασα το ογκωδέστατο βιβλίο του, πράγμα που εγώ ποτέ μου δεν το κάνω.

 Διαβάζω αργά και λίγες σελίδες κάθε φορά, από το βιβλίο που με ενδιαφέρει και μου παίρνει αρκετό χρόνο να το τελειώσω.

Το βιβλίο του αυτό, λεπτομερές και στοιχειοθετημένο, με έρευνα που του πήρε τότε του συγγραφέα επτά χρόνια, όπως μου είχε πει ο ίδιος, για να φθάσει στο τυπογραφείο, είναι ένα πολύτιμο βιβλίο για την Ιστορία και για την Αιτωλική Συμπολιτεία και γι’ αυτό τον λόγο έκανε μια σπουδαία διαδρομή και διαβάστηκε πολύ.

Τίτλος του: «Η Ομοσπονδιακή Αιτωλική Πολιτεία και το Αρχαίο Θέρμο.» Αθήνα 1996.

Πριν λίγες μέρες απόκτησα ένα νέο συγκλονιστικό βιβλίο του Γιάννη Β. Καρύτσα που επιγράφεται «ΕΠΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ», που είναι «Φύλλα Πολεμικού Ημερολογίου» του αειμνήστου πατέρα του,   Βασιλείου Ιωάν. Καρύτσα, Ταγματάρχου Πυροβολικού.

Γραμμένο σε τετράδια διά χειρός του πατρός του στα πεδία των μαχών, όπου για πολλά χρόνια πολέμησε, στο ταραγμένο πρώτο μισό του περασμένου αιώνα, ο Γιάννης Καρύτσας το έκανε βιβλίο.

Περιγράφει γεγονότα που δεν είναι γνωστά, μια και γράφτηκε υπό την κλαγγή των όπλων και την εξέλιξη των μαχών. Είναι τόσο πραγματικό που αναλογίζεται ο καθένας, τι αντοχές έχει ο άνθρωπος κάτω από δύσκολες καταστάσεις.

Είναι φοβερή εμπειρία η συνεχής συμμετοχή σε πολέμους. Αλλά έξω από αυτή, σαν πολεμά κάποιος τόσα πολλά χρόνια, μόνο από τύχη γυρίζει στο σπίτι του. Παρόλα αυτά πολλοί πρόγονοί μας πολέμησαν για πολλά χρόνια στα διάφορα μέτωπα του περασμένου αιώνα. Και δυστυχώς λίγοι είχαν την τύχη να γυρίσουν ζωντανοί.

 Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ταγματάρχης Βασίλειος Ιωαν. Καρύτσας.  Και μαζί του έφερε γραμμένες σε τετράδια, τις ματωμένες εμπειρίες  του, και τις άφησε παρακαταθήκη, σε χειρόγραφα τετράδια, στον γιο του συγγραφέα Γιάννη Β. Καρύτσα.

Σε αυτό το τελευταίο βιβλίο ο Γιάννης Καρύτσας, έχει την επιμέλεια της Έκδοσης και το ιστορικό πλαίσιο και χρονολόγιο των γεγονότων.

Δηλαδή το έκανε ένα βιβλίο που οι σελίδες του, λιτά αλλά ρεαλιστικά περιγράφουν βήμα- βήμα, γεγονότα,  αρχίζοντας από το 1912, 29 Φεβρουαρίου και τελειώνοντας την αποφράδα ημέρα της 18ηςΣεπτεμβρίου του 1943, όταν οι Γερμανοί σε αντίποινα κατέκαυσαν ολοσχερώς το Θέρμο.

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο που μας δίνει πληροφορίες των πολέμων που έλαβε μέρος  ο Βασίλειος Ι. Καρύτσας με λίγες αλλά μεστές λέξεις, μια ιστορική διαδρομή των συγκλονιστικών γεγονότων που βασάνισαν την Πατρίδα μας, την περίοδο 1912-1943. Περιλαμβάνει και τον πόλεμο στην Μικρά Ασία που κατέληξε στην Μικρασιατική καταστροφή, από πρώτο χέρι, γεγονότα πραγματικά, χωρίς τοποθετήσεις κομματικές, που ήταν εξάλλου και μια από τις αιτίες να χάσουμε αυτόν τον πόλεμο. Τα γράφει απλά, όπως τα έζησε, με την αληθινή τους διάσταση.

Θεωρώ πολύ σπουδαία την απόφαση του Γιάννη Β. Καρύτσα να εκδώσει το Πολεμικό ημερολόγιο του Πατέρα του, που όπου τον κάλεσε η Πατρίδα ήταν παρών.

Και πιστεύω πως η ψυχή αυτού του μεγάλου αγωνιστή, του Βασιλείου Ι. Καρύτσα, θα αγαλλιάζει για την εκπλήρωση της δημοσίευσης του ημερολογίου του από τον γιο του..

Βέβαια στο βιβλίο αυτό έβαλε και το συγγραφικό του δαιμόνιο ο Γιάννης Καρύτσας, γράφοντας μια ωραία εισαγωγή, κάποια γεγονότα όπως του τα αφηγήθηκε ο πατέρας του, αλλά και αυτούσιες περιγραφές, πιο λεπτομερείς, όπως τις έγραψε στα τετράδιά του ο Πολεμιστής, που απ’ ότι φαίνεται χειριζόταν τον λόγο στην τότε γλώσσα της καθαρεύουσας με πολύ άνεση και λογοτεχνικό ταλέντο.  

 Αλλά ας επανέλθω στον Γιάννη Β. Καρύτσα.

 Τι να πρωτογράψω;

 Έχει κυκλοφορήσει 16 βιβλία , αν τα μέτρησα καλά, που είναι Ποιητικά, Ιστορικά, Δοκίμια, Μελέτες, Λευκώματα.

Έχει κάνει δε και  πολλές μεταφράσεις.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί, στα Αγγλικά, Σέρβικα, Αλβανικά και Πολωνικά.

Από την συλλογή ποιημάτων «ΕΝ ΠΛΩ» παραθέτω το ποίημά του:

 

                              ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ

 

Περήφανη, πεντάπικρη, καρπός του Απολλώνιου,

ρίζα του πρωτοήλιου μου, αιματοσταλαγμένη,

πάνω στα καταράχια σου φυτρώνει’ αμάραντος ανθός

 κι ειν΄ο καϋμός σου απλάνταχτος

 κι ο στεναγμός σου ζωντανός.

Δικά σου οι κάμποι, τα βουνά κι οι λαγκαδιές 

δικές σου,

 κι οι νιοί με σταυραετών φτερά,

με γερακιών σβελτάδα,

 που δρασκελούν τα πέλαγα

και των γκρεμνών τις σάρες,

τα ύψη και τις απλωσιές

και των καταραχιώνε, αντάρες και ησκιώματα.

Θέρμο μου γέννα ηλιόσταλτη,

το σύθαμπο σε παίρνουν

στην αγκαλιά τους  τα βουνά

και σε γλυκοκοιμίζουν

πέρα στ’ Αραποκέφαλα,

της Κυρα-Βγένας οι κορφές.

Χάραμα κι αξημέρωτα  το Δωρικό κορμί σου,

 του πρωτοήλιου οι κόρες σου,  το λούζουν και το πλένουν

κι ανατριχιάζει το νερό της λίμνης  που σ’ αγγίζει.

 Ώρια, στητή κι αγέρωχη, φύτρα μου και γενιά μου

κλείσε με μες στο κάστρο σου

και την περπατησιά μου

πέτρα την πέτρα χτίστηνε και σκέπη πάνωθέ μου

και στων χρονών το πέρασμα, μέχρι του νου τα βάθη.

                    

Υ.Γ. Το βιβλίο «ΕΠΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ» όποιος θέλει , μπορεί να το αγοράσει από το Βιβλιοπωλείο Α. Καρδαμίτσα, Ιπποκράτους 8 Αθήνα


27 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (20.04.2016)
Γιάννη. Το ότι και μόνον, αναφέρεσαι σε άλλους, με τόση καλή θέληση και αγάπη, δείχνει την περίσσεια ψυχική ομορφιά σου... που σήμερα , έχω την εντύπωση, ότι παρουσιάζεται σπανίως.


Σχόλιο από adreo (21.04.2016)

Αγαπητέ Βαγγέλη, Στρατηγέ μου,

είμαι από τους Έλληνες που σέβομαι και τιμούν τον αγώνα των προγόνων μας, που έδωσαν την ζωή τους για μας.

Εν προκειμένω, ο Βασίλειος Καρύτσας, ένας απλός άνθρωπος, από το Θέρμο Αιτωλίας, που έχει πάρει από το επίσημο Κράτος για τους αγώνες του μετάλλια ανδρείας και άλλες αναγνωρίσεις, εμένα με έκανε με τα απλά αλλά μεστά γραφόμενά του που ήταν τα συμβαίνοντα στα πεδία των μαχών, με λίγες λέξεις, σχεδόν επιγραφικά, που δείχνουν πως δεν υπήρχε χρόνος για λεπτομέρειες, έ και αυτό, με έκανε να γράψω γι’ αυτόν, σαν έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο του γιου του με τις σημειώσεις του, εκφράζοντας τον θαυμασμό μου για τον μεγάλο αυτό Έλληνα, ένα από τους χιλιάδες υπερανθρώπους προγόνους μας , που πολέμησαν σχεδόν ακατάπαυστα για να απελευθερώσουν την Πατρίδα μας, και οι περισσότεροι μάλιστα δεν γύρισαν πέφτοντας στα πεδία των μαχών, έγραψα λοιπόν σαν ελάχιστο φόρο τιμής, για τους αγώνες τους, που είχαν σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Πατρίδας, που θα ήταν διπλάσια, ΑΝ ΤΟΝ κεμάλ δεν τον βοηθούσαν οι υποτιθέμενοι φίλοι μας αλλά και οι Ρώσοι, έγραψα λοιπόν λίγα λόγια βγαλμένα μέσα από την καρδιά μου.
Όλοι εναντίον μας μαζί και με τα λάθη και την διχόνοια μεταξύ μας, μας έφεραν την Μικρασιατική καταστροφή, της οποίας κάποια γεγονότα γράφει ο Βασίλειος Καρύτσας, υπό τύπον Πολεμικού Ημερολογίου
Όμως οι απλοί αγωνιστές, ιδιαίτερα οι ανώνυμοι, πολέμησαν όπως μόνο οι Έλληνες πολεμάνε. Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω γι' αυτούς.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την αφορμή να γράψω τούτο το σημείωμα.


Σχόλιο από aspathe (23.04.2016)
Αλήθεια να πρόλαβε τον συνοστισμό ο μεγάλος αυτός αγωνιστής;
Διαβάζοντας τα ολίγα που γράφεις για τον Βασίλειο Καρύτσα, που αντιπροσωπεύει με το ημερολόγιό του τους χιλιάδες πεσόντες στα μέτωπα, όπου τους κάλεσε η Πατρίδα και ιδιαίτερα στην Μικρά Ασία, αλλά και όσους είχαν την τύχη να γυρίσουν, αναλογίζομαι τι αντοχές είχε, αλλά και έχει ο Ελληνικός Λαός. Πολέμησαν για χρόνια πολλοί από τους ένδοξους προγόνους μας. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ.


Σχόλιο από sven (23.04.2016)

Φίλτατε, Ιωάννη

προσπαθείς με δόντια και με νύχια να καλύψεις τη μεγαλομανία και την ανάγκη αυτοπροβολής σου με παιδιάστικους τρόπους αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνεις!

Σου έκανε "like" ο φίλος σου ο στρατηγός, κατόπιν έκανες ο ίδιος "like" στον εαυτό σου (τι αυταρέσκεια!) και αμέσως μετά βάζεις και τη σύζυγό σου, την aspathe, να σου κάνει κι αυτή "like" ώστε να φιγουράρει πανάξια το ποστ σου στα δημοφιλέστερα!!!

Μα τι μοναδικός θρίαμβος και επιτυχία!!! Τώρα πλέον μπορείς να παρατηρείς χαλαρός τα πουλάκια στην αυλή σου να ερωτεύονται...

ΥΓ. Θα μπορούσες να ζητήσεις και από τα παιδιά σου να ανοίξουν λογαριασμό, να σου κάνουν και αυτά "like", και τότε θα αναρριχηθείς ακόμα πιο ψηλά. Πρόσεξε μόνο μη ζαλιστείς και πέσεις...

Καλό ΣΚ!


Σχόλιο από adreo (25.04.2016)

Σε ευχαριστώ για το υποκριτικό σου «φίλτατε» κ. Sven.
Σου πήρα την δόξα ε; Και αν σε περάσω; Θα βάλεις τα κλάματα;
Τι κρίμα, εσύ με 4-5 παραστάτες, «φανατικούς θαυμαστές» σου, ότι και να γράψεις, που για μένα τις περισσότερες φορές είναι σαχλαμάρες, παίρνεις τα χεράκια σου και νάσου πάνω-πάνω.
Και δεν ξέρω αν κοιμάσαι από την ευχαρίστηση που νοιώθεις για τις επιτυχίες σου.
Γνωρίζω καλά πως με την ματαιοδοξία που σε δέρνει θα έβλεπες πως το έβαλα εγώ.
Η κυρία μου δρα ανεξάρτητα και επομένως δεν ευθύνομαι, αν έβαλε χεράκι. Της άρεσαν τα γραφόμενά μου και το πάτησε το χεράκι.
Έχει σημασία αυτό;
Σημασία έχει ματαιόδοξε sven αν σε διαβάζουν και αν κάτι προσφέρουν τα γραφόμενά σου.
Απλά εγώ ήθελα η ιστορία του Βασιλείου Καρύτσα να διαβαστεί από όσους περισσότερους ήταν δυνατόν, γιατί εμένα με συνήρπασε. Και έπρεπε να μείνει στην πρώτη σελίδα. Δεν πάσχω από μεγαλομανία, σαν αυτή που έχεις εσύ.
Δεν κερδίζω προσωπικά τίποτα, απεναντίας εσύ κερδίζεις πόντους στην μεγαλομανία σου. Σου δίνω τροφή κάθε φορά να ασχολείσαι μαζί μου και να νομίζεις πως έτσι γίνεσαι το πρόσωπο του site..
.Αλήθεια αυτά τα προβλήματα έχεις… για να ασχολείσαι για την λύση τους sven;
Δεν ξέρω πως βολεύεσαι στην ζωή, αλλά κοίτα ουσιώδη πράγματα και όχι πόσα χεράκια πήρες. Εν τω μεταξύ θα πω σε καμιά δεκαριά να βάλουν τα χεράκια τους να σε ξεπεράσω και θα κάθομαι ώρες ολόκληρες να με θαυμάζω.
Sven , επειδή δε δεν γουστάρω κουβέντες μαζί σου… και να τελειώνω με σένα…
ΕΓΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΆΝΩ ΤΟΝ ΈΞΥΠΝΟ, δεν κερδίζω τίποτα, ούτε με σταματάνε στο δρόμο οι συνάθρωποί μας, για να εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Απλά όποτε έχω καιρό ή θέλω κάτι να γράψω, το μοιράζομαι με τους 4000-5000 αναγνώστες ή ενδιαφερομένους, από τους οποίους, όπως και εσύ, εισπράττω νοερά καλές οι κακές γνώμες. Είμαι σίγουρος πως αισθάνεσαι μεγάλη ευχαρίστηση κάθε φορά, δηλαδή πάντα, που οι ΄φίλοι σου, σου βάζουν χεράκι και σε σπρώχνουν στο ρετιρέ του site. Εμένα δεν με απασχολεί αυτό, γιατί μόνο εσείς ασχολείστε μαζί μου και πάντα για να με απαξιώνετε. Η τεράστια πλειοψηφία, δεν με ενοχλεί. Καιρός να σοβαρευτείς sven.
Υ.Γ. Σου έβαλα και εγώ δυο χεράκια, ένα έτσι και ένα αλοιώς ... έτσι για να χορτάσεις


Σχόλιο από Orfeus (25.04.2016)
Ανδρεόπουλε βάζεις χέρι στον εαυτό σου; Μας έχεις εξεπλάγην!!!


Σχόλιο από sven (25.04.2016)

Τι όμορφα που χορεύει τσιφτετέλι, το αγόρι μου, μόλις ακούσει ντέφι!!!

Επειδή, όμως, έχεις αναφερθεί πάμπολλες φορές στον αριθμό επισκεψιμότητας του blog σου, έχω να σου πω τα εξής, μπάρμπα Γιάννη με τις στάμνες και με τα...πουλάκια σου. Εάν δεν ήταν η -κατ΄εσέ- "γνωστή παρέα" για να σχολιάζει τα "Σκέφτομαι και γράφω" της Ε' ή ΣΤ' τάξης Δημοτικού που αναρτάς, οι επισκέψεις στο blog σου δεν θα ξεπερνούσαν τις μερικές δεκάδες, παρόλο που αυτό δεν σε ενδιαφέρει, φυσικά...

Η "γνωστή παρέα", λοιπόν, υποδεικνύει, με τα σχόλιά της, που χορεύεται το αυθεντικό τσιφτετέλι και ο λαός μπαίνει για να απολαύσει...

Καλό ξημέρωμα και ας μη με...αγαπάς... Εμείς, όμως, ΑΓΑΠΑΜΕ και ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Adreo!!!!!


Σχόλιο από adreo (25.04.2016)
Γεια σου βρε Γιώργη μερακλή με τα ε σκεμένα λάθη,
εσύ που δεν πιστεύεις στον ΧΡΙΣΤΟ,
ζήσε τα φοβερά του ΠΑΘΗ.

Καλή Ανάσταση Γιώργη

και άμα λάχει να πούμε και καλή απαλλαγή από τους άσχετους πολιτικούς σου φίλους... και παρακάλεσέ Τον, να μας στείλει κάποιο πραγματικό σωτήρα, μήπως και πάρει η χώρα την απάνω βόλτα..
Ξέρω που θα το πας, αλλά ο Ιωάννης πιστετεύει μόνο στη Δημοκρατία.

Απλά σε προλαβαίνω, για να μην κάνεις κανένα ατόπημα και μετά δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας.
Να είσαι καλά.


Σχόλιο από adreo (25.04.2016)
Φίλτατε sven,
μην μονοπωλείς την αγάπη και μην μπλέκεις τα όμορφα με τα άσχημα.
Γιατί ασχημονείς κύριε.

Είσαι γεννημένος προκλητικός εγωιστής και ο ξερόλας, που έχει γνώμη για όλα. Ε, αυτό δεν βοηθά την εικόνα σου εδώ, και πιστεύω οι γείτονές σου εκεί πάνω, σαν σε βλέπουν, αλλάζουν δρόμο.
Πολύ ανάποδος είσαι αδερφέ μου.
Και η μόνιμη ειρωνική σου διάθεση, δείχνει έναν άνθρωπο μοναχικό, που τρώγεται με τα ρούχα του.
Και παρότι μεγαλούτσικος (εσύ εννοώ εγώ το ξέρω για τον εαυτό μου)δεν λες ν' αλλάξεις.
Όμως επειδή είσαι και ανώνυμος, δεν χάνεις και τίποτα με την συμπεριφορά σου.
Γι' αυτό στα blogs έπρεπε να μην υπάρχει η ανωνυμία. Να γράφει ο καθένας τις κοτσάνες του, να υβρίζει και λοιπά.
Αυτό θα σε έκανε να σκέπτεσαι πριν γράψεις.
Αυτά τα ολίγα χρονιάρες μέρες που είναι.
Καλή Ανάσταση,

και έχε υπόψη σου "ΌΣΕΣ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΑΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ, εκεί ξεμοναχιάζονται πνιχτές στο χαμοήλι", στίχος του μεγάλου μας ποιητή Γωργίου Αθάνα.
Δεν ανήκε ποτέ σε αριστερές καταστάσεις, Αλλά και οι άλλοι χώροι έχουν Μεγάλους Ανθρώπους...
Υ.Γ Τα υπόλοιπα τα παραβλέπω, γιατί μαζί σου δεν θα τελειώσω εύκολα.
Όποτε έχεις κάτι καλό, εδώ ελπίζω να είμαι να το διαβάσω.


Σχόλιο από adreo (25.04.2016)
sven, και κάτι που ξέχασα, εσύ που αγαπάς και ... απολαμβάνεις,(αλήθεια τι;) κοίτα μην παραφουσκώσεις!!!!.
Δύσκολα μετά ξεφουσκώνεις.


Σχόλιο από Orfeus (25.04.2016)
Πολλοί είναι οι Χριστοί Ανδρεόπουλε. Δεν ξέρω ποιον από όλους εννοείς.

Καλή ανά(σ)ταση!


Σχόλιο από mary_omikron (25.04.2016)
@ adreo δείξε λίγη ευγνωμοσύνη στους γνωστούς ύποπτους που γλεντάνε με το μπλογκ σου, γιατί αν δεν ήταν αυτοί (και μερικοί ακόμη που μπαίνουμε για πλάκα) το μπλογκάκι θα αυτοκτονούσε από βαθειά μοναξιά και κατάθλιψη :)


Σχόλιο από Orfeus (25.04.2016)
Μα ο Ανδρεόπουλος Μαίρη είναι φίρμα.
Γνωστός εξ άλλου από το μαγαζί με τα πιάνα που είχε στη Σόλωνος χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια, λίγο πιο κάτω από τη μπουάτ "ΒΑΤΡΑΧΟΙ".


Σχόλιο από adreo (25.04.2016)
κυρία Μαίρη,
ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια. Με υποχρεώνεις να ξέρεις.

Πάντως κάτι που πρέπεινα υπολογίζεις στην ζωή σου είναι πως ο χρόνος περνα πολύ γρήγορα και σαν γίνεις γριούλα με άσπρα μαλιά θα αναπολείς τις αθλιότητές σου και όλες τις όμορφες πράξεις σου και επειδή δεν θα υπάρχει επιστροφή ούτε συγνώμη, θα λυπάσαι πάρα πολύ, γιατί αδίκως τα έβαλες με έναν άνθρωπο, που ούτε τον ήξερες, ούτε σε ενόχλησε ποτέ. Αλλά και για όσους αδίκησες στην ζωή. Πίστεψέ με περνά πολύ γρήγορα.
Ζήλια, ψώρα, ζήλια, ψώρα... "κερά"μου από τα βόρεια.

Από ότι βλέπεις μαλακά σε αντιμετώπισα. Σε θεωρώ παρασυρμένο άνθρωπο και υπάκουο στα 2-3 ανθρωπάκια που κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι είναι έτοιμοι να με κατασπαράξουν.Σχόλιο από adreo (25.04.2016)
Οfeus, εσύ στην προηγούμενη ζωή σου ήσουν διασκεδαστής, κάτι σαν κλόουν.Σε κάποια αυλή... Με κάνεις και γελώ.
Μάλιστα μου δημιουργείς την επιθυμία να έρθω στην Ιωνία, να τα πούμε από κοντά.
Εγώ πάντως εξακολουθώ να σε θεωρώ σοφό, παρά τα πειράγματά σου.
Τώρα για τις λάθος τοποθετήσεις σου... τι να πω; Ο λύκος και αν εγήρασε και άλλαξε το μαλί του....
Είναι ένας τρόπος Γιώργη μου να διασκεδάζεις την επέλαση των γηρατιών... Καθυστέρησέ τα, κάτι είναι και αυτό.


Σχόλιο από Orfeus (25.04.2016)
Τοποθετήθηκα λάθος που έγραψα ότι είσαι φίρμα; Ε τότε να το διορθώσω αμέσως Γιάννη μου. Απλά πράγματα. Στο επόμενο σχόλιο που θα κάνω θα το αναιρέσω.


Σχόλιο από mary_omikron (25.04.2016)
Ζήλια, ψώρα, ζήλια, ψώρα...λέγαμε στο δημοτικό, κάπου εκει στα 8 χρόνια μας... Πολύ χαριτωμένο για παιδάκια, γελοίο για ενήλικες.

Μάζεψε τα λόγια σου περι αθλιοτήτων, μια κριτική είναι στις βλακείες που δημοσιεύεις κι αν δεν την αντεχεις δικό σου είναι το θέμα. Κανένας δεν ζηλεύει ούτε και ασχολείται με ασήμαντα πράγματα όπως είναι η δημοφιλία ενός μπλογκ, το οποίο μάλιστα (εν προκειμένω) άπτεται επί το πλείστον πολιτικών θεμάτων και δήθεν αναλύσεων μέσα σε ένα site μουσικό. Γιατί αλήθεια δεν δοκιμάζεις τις δυνάμεις σου σε κεντρική μπλογκόσφαιρα? γιατί περιορίζεσαι σε "εμάς τους άθλιους" του στενού περιβάλλοντος του ΜΗ που σε τρολλάρουμε?

ΥΓ 1. "Κερά" κι αρχόντισσα δικαιωματικά από τον Νόμο είναι άλλη για σένα :)

ΥΓ 2. το μαλλί φλερτάρει πλέον ξεδιάντροπα με Νο 3.88 schwarzkopf αλλά κανένα στοιχείο λύπης ή τάση συγγνώμης δεν βλέπω.... και συγχρόνως ΟΥΤΕ και καμμιά αδικία.

ΥΓ 3. στο διαδίκτυο γίνονται τρολλαρίσματα και παιχνιδάκια όταν εντοπιστεί κατάλληλο έδαφος.... μάθε να το αντέχεις και μην πέφτεις στη λούμπα, μην "τσιμπάς" που λένε :) :)


Σχόλιο από Orfeus (25.04.2016)
Τελικά Μαίρη ΔΕΝ είναι φίρμα ο Ανδρεόπουλος (Γιάννη όπως συμφωνήσαμε, το αναίρεσα. Οκ;)


Σχόλιο από sven (25.04.2016)
Ρε Ορφέα, η "συνταγή" που μου έδωσες δεν "πιάνει", όταν την εφαρμόζω εγώ. Μόνο μπινελίκια εισπράττω, ενώ εσύ τα ίδια και χειρότερα του γράφεις του Γιάννη μας αλλά αυτός σοφό σε ανεβάζει, σοφό σε κατεβάζει, ό,τι και να του γράψεις αυτός, λέει πως σε αγαπάει και, τέλος, δηλώνει ευθαρσώς πως θέλει να έρθει στην Ιωνία να σε γνωρίσει από κοντά...!!! Φυλάξου...!!!!!

Θεός και Κύριος!!! Ας μην κολαστούμε τέτοιες μέρες...


Σχόλιο από Orfeus (25.04.2016)
Είναι το "τούτο" μου Σάββα. Τι να κάνω; Έλα Δία και Αθηνά μου...


Σχόλιο από adreo (26.04.2016)
Δείτε ποιο είναι το θέμα μου... και που το φθάσατε θολοκουλτουριάρηδες.
Αυτά τα ολίγα.
Τώρα συνεχίστε έχει ψωμί το πράγμα.


Σχόλιο από Orfeus (26.04.2016)
Θολοκουλτούρα: Σύνθετη λέξη που αποτελείται από την λέξη θολή και κουλτούρα, την οποία πιθανολογείται πώς επινόησε ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να καλύψει την γενική έλλειψη καλλιέργειας την οποία έχει ο ίδιος, αναφερόμενος προς την αριστερή διανόηση ενώ συνοδεύεται συνήθως πριν ή μετά την σύνθετη λέξη Θολοπροοδευτικός. Σήμερα η λέξη έχει αποκτήσει πολλές ερμηνείες ανάλογα σε ποιους θα την απευθύνεις. Την δραστηριότητα της θολοκουλτούρας την εξασκούν οι θολοκουλτουριάρηδες.

Θολοκουλτουριάρης/Θολοκουλτουριάρα: Είναι αυτός/η που εξασκεί την δραστηριότητα της θολοκουλτούρας. δηλαδή βγαίνει σε έγκριτα και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια (π.χ. τηλεάστυ, τηλεφώς) και μιλάει λέγοντας όλη την ώρα παπαριές στη δική του εκπομπή, και τις περισσότερες φορές τσακώνεται ακόμα και με την κάμερα, βγάζοντας στην επιφάνεια τον πραγματικό του εαυτό του για να υποστηρίξει τα αλάνθαστα και δημοκρατικά πάνω απ' όλα επιχειρήματά του. Ο πρώτος που ανέφερε τον όρο Θολοκουλτούρα ήταν ο Ευάγγελος Αβέρωφ σε κάποια ομιλία του αναφερόμενος στην "θολοκουλτούρα της Αριστεράς".

Πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε στο blog του διάσημου μουσικοσυνθέτη κ. Ιωάννη Ανδρεόπουλου που διατηρούσε κατάστημα πώλησης πιάνων εις την οδό Σόλωνος (χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια, λίγο πιο κάτω από τη μπουάτ ΒΑΤΡΑΧΟΙ)

(Μέγα Ερμηνευτικόν Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης)


Σχόλιο από adreo (26.04.2016)
Αποσύρω τον χαρακτηρισμό σοφός, γιατί άμα τον υποτιμάς , τι σου χρειάζεται;
Άλλο είναι το θέμα:
ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΡΑΨΑ δεν έχεις κουβέντα να πεις κ. Γιώργη;
Πες βρε κολλημένε στην θολοκουλτούρα της α-αριστεράς(σιγά μην είναι αριστερά) και κάτι όπως αξίζει σε αυτούς που απελευθέρωσαν την Πατρίδα!! Άπατρις είσαι βρε Γιώργη;
Σοφός αλλά τα σκ....., κύριε Γιώργο άντε μη σε γράψω και με μικρό γράμμα.
Και κόψε εκείνη την μόνιμη κοτσάνα "που διατηρούσε κατάστημα πώλησης πιάνων εις την οδό Σόλωνος (χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια, λίγο πιο κάτω από τη μπουάτ ΒΑΤΡΑΧΟΙ)" εντάξει αστεία είναι, αλλά μην το παρατραβάς γιατί καταντά ΑΝΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ να λες ψεύδη έστω και υπό τύπον αστειότητος.
Αμαυρώνεται νομίζεις η ιστορία η δική μου και της ΤΕΛΕΣΙΛΑ;
Δυστυχώς για σένα, ήμουν φίρμα και δεν φταίω εγώ που έγινε αυτό. Σημασία έχει πως τίποτα δεν μένει για πάντα, αλλά αυτό γίνεται για τον καθένα μας και επομένως, ουδόλως το σκέπτομαι. Το μόνο που σπάνια έρχεται στο μυαλό είναι: " Για κοίτα βρε Γιαννάκη να έρθεις στην Αθήνα με 150 δραχμές και να φτάσεις να έχεις στην ΚΗΦΙΣΙΑΣ 62 την ΤΕΛΕΣΙΛΑ, 7 ορόφους εταιρεία".
Ξέρω τι θα πεις εγωιστής ο adreo και λοιπά, αλλά αυτό έγινε.Και την ιστορία μου δεν μπορώ να μην την λέω.
Εδώ οριστικό τέλος. Πέστε ότι θέλετε.


Σχόλιο από Orfeus (26.04.2016)
@ Sven: Τώρα Σάββα ήρθαμε στα ίσια. Με βρίζει και μένα, οπότε μη μου παραπονιέσαι. Εντάξει; @ Adreo (1): Δεν λέω ψεύδη για το μαγαζί στην οδό Σόλωνος (χαμηλά κοντά στα Εξάρχεια, λίγο πιο κάτω από τη μπουάτ ΒΑΤΡΑΧΟΙ). Είμαστε τρεις άνθρωποι που το γνωρίζουμε αυτό το πράγμα. Ο Hastaroth (1), εγώ (2) και ο πατέρας του Sven (3) που του διηγήθηκε την πάρα πολύ όμορφη ιστορία του, αλλά εσύ δεν έδειξες λίγη έστω ευγένεια να πεις ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που μιλάνε για σένα.  Τι να σου πω... @ Adreo (2): Μάθε να μετράς Ανδρεόπουλε. Οι όροφοι στο κτίριο της Κηφισίας ήταν τέσσερις. Εσύ τους έκανες εφτά; Σιγά μην ήταν δεκαεφτά. 


Σχόλιο από sven (26.04.2016)

Γιώργο,

αυτό είναι "χαϊδευτικό" βρίσιμο, δεν πιάνεται. Η αγάπη του Γιάννη προς το πρόσωπό σου είναι έκδηλη, αυθεντική, αμόλυντη, άσπιλη, άχραντη...

Καλό Πάσχα να έχουμε:)))


Σχόλιο από Orfeus (27.04.2016)
Τελικά ναι! Οφείλω να το παραδεχτώ, διότι δεν μπορώ να το κρύβω πλέον. Είναι φως φανάρι. Ο Ανδρεόπουλος μ' αγαπάει! Καλή Ανά(σ)ταση! :)   


Σχόλιο από Hastaroth (27.04.2016)
Εγώ απλώς θα σάς αναγιγνώσκω.Τί άλλο να πώ;Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης