αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
17 Μαΐου 2016, 19:18
ΓΙΑΤΙ κ.ΤΣΙΠΡΑ;


 

φίλες, φίλοι,

απορώ πως εμείς οι Έλληνες, ότι αποφασίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, το δεχόμαστε εντελώς χαλαρά, αδιαμαρτύρητα.

Υπάρχει πάντα, υπήρχε πάντα δηλαδή, μια κάστα ανθρώπων στην χώρα μας, που φροντίζουν να ευλογούν τα γένια τους και εξακολουθούν υπό συνθήκες πενίας του μεγαλύτερου τμήματος του Ελληνικού Λαού, να καλοπερνάνε, αποκομίζοντας μεγάλους μισθούς και αποζημιώσεις,

Και μιλώ για ανθρώπους που κατάφεραν να μπουν στα κρατικά πόστα, είτε ως εκλεγμένοι, Βουλευτές, Δήμαρχοι και λοιπά, είτε ως επιλεγμένοι ελέω κυβερνώντων, Γεν. Γραμματείς, Σύμβουλοι και λοιπά, που εισπράττουν μέχρι και 25 φορές παραπάνω, παράδειγμα την σύνταξη  ενός αγρότη ή ενός αναξιοπαθούντος το επίδομα, ή πολλών νέων που εργάζονται για 250-300 ευρώ , και μέχρι και 10-15 φορές παραπάνω την σύνταξη του μέσου Έλληνα και του μέσου εργαζόμενου τον μηνιαίο μισθό, δηλαδή του 80% ίσως και παραπάνω των Ελλήνων. Και αυτό για τους κυβερνώντες είναι δίκαιο. Όταν όμως από την ανέχεια, την κάκιστη ιατροαρμακευτική φροντίδα, τις στενόχωρες καταστάσεις και πολλά άλλα, έρθει ο λογαριασμός, το τεράστιο κόστος που θα έχει, αυτοί που σήμερα καλοπερνάνε τι θα κάνουν; Καλά είναι ένας Λαός, όταν ολόκληρος μπορεί να περνά καλά, ανθρώπινα.

 Και για να επανέλθω στο θέμα.

Υπολογίζω δηλαδή πως το 20% "κονομάει, για να το πω λαϊκά" όσα παίρνουν το 80% των  δεινοπαθούντων Ελλήνων και Ελληνίδων.

Αυτό λέγεται Δημοκρατία. Όπως την θέλει το 20%.

Αλλιώς  όμως περιγράφει και ορίζει με τα άρθρα του την Δημοκρατία το Σύνταγμα της χώρας κ. Τσίπρα. Διάβασέ το καλά και τήρησέ το. Χωρίς να ξεφεύγεις από αυτό ούτε γράμμα.  Φυσικά και η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της. Να σε αναγκάσει να το εφαρμόσεις. Γιατί εγώ ως πολίτης δεν βλέπω να με προστατεύει το Σύνταγμα.

Αυτά τα γράφω και όχι μόνο γι’ αυτό, αλλά και γιατί κόβεται το ΕΚΑΣ, από συνταξιούχους που το είχαν ανάγκη και με αυτό πολλοί από αυτούς συντηρούσαν και τις οικογένειες των ανέργων παιδιών τους. Από τον Ιούνιο ποιος θα φροντίζει γι' αυτές; Μπορεί να ΖΕΙ κ. Τσίπρα, συνταξιούχος, που προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις και στα άνεργα παιδιά του, αλλά και στα εγκόνια του από την σύνταξή του, με 20 ευρώ την ημέρα;

ΝΕΑ ΔΡΑΜΑΤΑ προσθέτεις κ. Τσίπρα στους Έλληνες πάνω στα τόσα άλλα που ήδη μας έχεις προσθέσει. Δεν θέλω να γράψω και για πιθανές ακραίες καταστάσεις που θα συμβούν σε αυτούς και που δεν είναι και άγνωστες και σε σένα. Αντί να παίρνεις από τους έχοντες, εξοντώνεις τους συνταξιούχους για να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους στερούμενοι τα πάντα.

Όμως τον δικό σου μισθό και του 20%, που αποτελούν την άρχουσα τάξη με δημόσιο μανδύα, τον αφήνεις απείραχτο και θέλεις εγώ να σε θεωρώ αριστερό;

ότι δήθεν κόπτεσαι για τον ταλαίπωρο Ελληνικό Λαό;

Όχι κ. Τσίπρα το συμφέρον σου υποστηρίζεις, το να είσαι πρωθυπουργός δηλαδή και να ικανοποιείς και εσύ όπως και πολλοί που κατέχουν θέσεις και πόστα την ματαιοδοξία σου, μαζί και το συμφέρον αυτών που ουρλιάζουν στα κανάλια κάθε μέρα, που και αυτοί λένε πως κόπτονται για τον Λαό.  

Μας κοροϊδεύεις ασύστολα κ. Τσίπρα και δεν μοιάζεις πλέον με αριστερό, που μονοπωλούσε την δικαιοσύνη, την φροντίδα και το συμφέρον του Λαού και με τέτοιες προοπτικές πήρες στα χέρια σου την διακυβέρνηση της χώρας. Αλλά έπεσες έξω και οι ιδέες που είχες ως μικρό κόμμα, δυστυχώς πήγαν περίπατο.

Δεν ξέρω αν υπάρχει Έλληνας, έξω από τα κομματόσκυλα, που ν σε αναγνωρίζει πλέον.

Θες να κάνεις κάτι για την πατρίδα σου  αφού όλοι οι άχρηστοι που μάζεψες δεν μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό;

Φώναξε τους σπουδαιότερους ανά τον κόσμο Έλληνες, είναι πάρα πολλοί, πες τους δεν μπορώ να κυβερνήσω, κράτα την καρέκλα σου και την πλειοψηφία, και πες τους ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ. Ο καλύτερος σε κάθε τομέα

Στου κασίδη το κεφάλι κανείς δεν μαθαίνει κούρεμα. Αρκετά προσπάθησες, δεν σου προσάπτω τίποτα παρά μόνο ανικανότητα.

Κάνε κάτι... Ε και κόψε από τους έχοντες, ιδιαίτερα από αυτούς που δεν κουράστηκαν να τα αποκτήσουν. Τους τα έδωσες και τους τα δώσανε οι προηγούμενοι. Ίσα που προλαβαίνεις τα κοράκια της Ευρώπης και των τοκογλύφων, θέλουν πολλά πτώματα. Θα μας την πάρουν τη χώρα αυτοί. ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

 


10 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από tallos (17.05.2016)
Μαζευτητε ένα εκατομυριο ανθρωποι και μπουκαρετε στη Βουλη.Ποιος θα σταματησει τετοια λαοθαλασσα;Αλλα ποιος αφηνει τον καναπε και την τηλεοραση να τρεχει στο δρομο;Αντε μερικοι να κανουν καμια διαδηλωση με πανω και συνθηματα για εκτονωση.


Σχόλιο από adreo (17.05.2016)
κοίταξε tallos, ένας Γάλλος ομοϊδεάτης του Τσίπρα θεωρητικός του κομμουνισμού, κάποτε ο Τσίπρας ήταν ΚΚΕσωτερικού και μεταλλάχτηκε σε περίπου δεξιό, έλεγε {ο Γάλλος} ¨αν θέλει κάποιος να καταλάβει ένα κράτος, δεν έχει παρά να πριονίσει τις οικονομικές κολώνες". Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το βρήκε σε εξέλιξη ο Τσίπρας και το αποτελειώνει ραγδαία. Περιμένεις εσύ οι πεινασμένοι, οι καταχρεωμένοι Έλληνες να κατέβουν στο Σύνταγμα; Μην τρέφεις αυταπάτες. Αυτή η Χώρα είναι το πείραμα για κατάκτηση χωρίς πόλεμο όλης της Ευρώπης από το 4ο ράϊχ και άλλων συνοδοιπόρων. Δεν βλέπεις πόσο επιχαίρουν οι βούλγαροι για την καταστροφή μας;
Τι άλλο να πω. Ελπίζω σε κάποιο θαύμα.


Σχόλιο από adreo (18.05.2016)
Γράφεις τις σκέψεις σου με τρόπο που αναδεικνύουν την προσωπική σου γνώμη, που ίσως να έχεις και επιτυχία για το πιθανό μελλοντικό αποτέλεσμα. Όμως ας είμαστε μέχρι να έρθουν αυτά αισιόδοξοι. Ένας πόλεμος αυτά τα χρόνια, δεν θα έχει νικητές και αν υπάρξουν θα μπορούν να ζουν σαν ποντίκια στα καταφύγια; Και πόσο αλήθεια;
Γι΄ αυτο ας κοιτάξουμε για την ανατροπή των όσων μας φόρτωσαν οι εγκληματίες της Ευρώπης και του Δ.Ν.Τ. γιατί μπήκαμε σε μια περιπέτεια που οδηγεί σε τραγικό τέλος.
Όλα είναι δυνατά, αλλά δεν έχουμε ηγέτες, δεν έχουμε φιλίες και τα πετρέλαια και ο υπόλοιπος πάσης φύσεως πλούτος είναι πρόκληση γι' αυτούς και θέλουν να μας τα (τον) φάνε και να μας έχουν και δούλους στην δούλεψή τους. Όμως ξεχνούν πως η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.


Σχόλιο από stoxastis-vaggeliscom (21.05.2016)
Φίλε Γιάννη.
Συμφωνώ, τόσο με τα αναγραφόμενα στο άρθρο σου, όπως επίσης και στα σχόλιά σου.

Πράγματι το μέγιστον για την παρούσα κατάσταση της χώρας είναι, πως θα ξετινάξουμε τον "βραχνά" του χρέους από πάνω μας, το οποίο όσο παραμένει,τόσο θα μας σπρώχνει στην γενικότερη ένδεια, όλο και ποιο βαθιά.

Ας όψονται οι "λεβέντες" πολιτικοί μας, που εδώ και 10ετίες,όπως και σήμερα, ασχολούνται με το πως θα εξασφαλίσουν την καρέκλα τους, "σκυλοκαβγαδίζοντες" ,εν πολλοίς, μεταξύ τους.

Τελικά αποδέχονται την πλήρη υποταγή, στους τοκογλύφους δανειστές και το ΔΝΤ, κάθε φορά όμως, με έντεχνα και διαφορετικά προσχήματα και προφάσεις, στα οποία είναι "μανούλες".


Σχόλιο από adreo (25.05.2016)
αγαπητέ Βαγγέλη,
από την Κυριακή μέχρι πριν λίγη ώρα λόγω κεραυνού δεν είχα ιντερνέτ και εξακολουθώ να μην έχω τηλέφωνο. Γι' αυτό άργησα να απαντήσω.

Ο κ. Τσίπρας, όπως τον παρουσιάζουν τα κανάλια σε Βίντεο κάθε μέρα, γιατί αυτά δεν διαψεύδονται, άλλα έλεγε μέχρι να γίνει πρωθυπουργός, και άλλα πράττει τώρα.
Μια φράση υπάρχει γι΄ αυτόν.
"Μας πούλησες Τσίπρα σαν γουρουνάκια στο σακί".
Δεν ξέρω πως θα ξεμπλέξουν οι επόμενες γενιές από όσα μας φόρτωσε. Βέβαια θα εισπράττει τα 99 χρόνια που μας δέσμευσε, δισεκατομμύρια κατάρες.
Δεν ξέρω αν θα τις αντέξει όσο ζει.Του εύχομαι να μην τον ακουμπήσουν.
Ο Θεός που δεν πιστεύει, ας του χαρίσει φώτιση να πράττει σωστά όσο είναι στην αρχή.
Γιατί δεν αποφασίζει για τα παιδιά του, αποφασίζει για έναν ολόκληρο Λαό.
Βέβαια δεν πρόκειται να εξιλεωθεί. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι που κυβέρνησαν, που έχουν και αυτοί τεράστιες ευθύνες .
Όμως η δικαιοσύνη κανέναν τους δεν θα ακουμπήσει. Δυστυχώς το Σύνταγμα μόνιμα παραβιάζεται από τους εκάστοτε κυβερνώντες.
ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Πως ανέχεται τέτοιες καταστάσεις;
Νομίζει πως κάνει το καθήκον του; ΌΧΙ κ. ΠΡΟΕΔΡΕ.
Αυτά Βαγγέλη,αυτά Στρατηγέ μου.


Σχόλιο από adreo (30.05.2016)
Τσούζουν τα όσα γράφω για τον νεοφανή αστέρα της πολιτικής, τον Τσιπράκο όπως συνήθως τον λέω, που δεν σας κρύβω-χωρίς να τον έχω φυσικά ψηφίσει-είχα πιστέψει πως κάτι καλό θα έφερνε στην χώρα, αλλά δυστυχώς και αυτός έκανε τα πάντα για να γραφτεί στην τελευταία μαύρη σελίδα της νεοΕλληνικής ιστορίας. Έχω εδώ μέσα κάποιους αντιπάλους, που δεν τολμώ να γράψω κάτι και αμέσως μπαίνουν και γράφουν εναντίον μου και πολλές φορές και προσβλητικά. Σαν έγραψα όμως για τον αποτυχημένο νεοφανή αρχηγό τους, έχουν σιγήσει τα παλληκάρια. Μέχρι που ανησυχώ μήπως έπαθαν κάτι κακό, πιο πολύ ψυχολογικό δηλαδή τα πρωτοπαλίκαρα της θολοκουλτούρας. Αλήθεια τόσο πολύ βαμμένοι είστε; Απλά


Σχόλιο από adreo (30.05.2016)
βάζω το ερώτημα, όχι πως μου χρειάζονται οι απόψεις σας, αλλά σας ξεσκεπάζω παλικάρια, δηλαδή σιωπάτε γιατί δεν σας αρέσουν τα όσα γράφω για τον άνθρωπο που μας χρέωσε και άλλα δις ευρώ, εκτός αυτών που μας χρέωσαν οι προηγούμενοι, και για 100 ολόκληρα χρόνια.
Καιρός κύριοι να δείτε την αλήθεια και να αρχίσετε να του γράφετε και εσείς, τις αλήθειες που τσούζουν, για το καλό της Πατρίδας.
ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ τα μάτια για τα κομματικά σας συμφέροντα. Αυτά τα ολίγα.
Και τώρα τρέχα , γύρευε τι θα μου γράψετε.
Ούτε ο Αμαζόνιος δεν θα με ξεπλύνει.
Ήδη προπονούμαι κατάλληλα.

Υ.Γ. Το παρόν είναι συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου που αναρτήθηκε από κάποιο πιθανόν δικό μου λάθος και πριν τελειώσω τις σκέψεις μου.


Σχόλιο από tallos (30.05.2016)
Ο πνιγμενος από τα μαλια του πιανεται.Βγηκε ο Τσιπρας προεκλογικα και εκραξε τους Αποικιοκρατες και αυτό αρεσε στον κοσμο.Παλιοτερα ο Ανδρεας επισης τα εχωνε στου Αμερικανους,εξω οι βασεις φωναζε τοτε.Ο Ελληνικος λαος δεν γουσταρει την καπιταλιστικη Δυση αλλα δυστυχως ειμαστε εξαρτημενοι από αυτους εδώ και 200 χρονια.Επειτα είναι και η νεολαια που γουσταρει και καλα επανασταση επειδή το αιμα της βραζει,οποτε οποιος πολιτικος οργανωσει την προεκλογικη του εκστρατεια αναλογα,θα γινει πρωθυπουργος.


Σχόλιο από adreo (31.05.2016)
tallos,
δεν ξέρω αν το παρατήρησες, ακόμα και την φωνή του Ανδρέα έχει αντιγράψει. Δυστυχώς ο αριστερός Τσίπρας συνδέει την καταστροφή της Ελλάδος με πράξεις που για μένα πρέπει να απασχολήσουν την δικαιοσύνη. Αλλά υπάρχει κάποιος Δικαστής που θα εφαρμόσει το σύνταγμα;
Όχι φίλε μου. Να λυπηθεί ο Θεός την Ελλάδα και τους Έλληνες.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης