αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
07 Δεκεμβρίου 2016, 12:31
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ "ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ"


 

 

Φίλες, φίλοι,

καμιά φορά αναπολώ τα μαθητικά μου χρόνια με νοσταλγία και στέκομαι ιδιαίτερα, στους συμμαθητές μου, τις συμμαθήτριές μου, αναλογιζόμενος για μερικούς, μερικές από αυτούς, αυτές,  τι έχουν απογίνει.

Κατάφερε η ζωή και οι συνθήκες να μας χωρίσουν. Τουλάχιστον εγώ, έχω χάσει εν πολλοίς τις επαφές μαζί τους.

Τραβήξαμε τους χωριστούς δρόμους μας, πάνω στην δίψα μας να αλλάξουμε την ζωή μας , που δεν ξεκινούσε, σαν τελειώσαμε το τότε Γυμνάσιο Θέρμου, και τόσο ρόδινα.

Με τον Χρήστο δεν συμβαίνει αυτό, βλεπόμασταν καμιά φορά στο Θέρμο και αλλάζαμε μερικές κουβέντες, Αλλά δε έτυχε, έτσι σεμνός όπως είναι, να μάθω λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές του, έξω από το ότι ήταν υπάλληλος σε κρατική υπηρεσία, έ και δεν το επεδίωξα ποτέ. 

Έτσι σαν μου έστειλε πριν μερικούς μήνες το βιβλίο του " ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ" μου έπεσε "κεραμίδα" στο κεφάλι, με την καλή έννοια, από την έκπληξη.  

Ένα ογκώδες βιβλίο, 454 σελίδων, που αναφέρεται σε ένα θέμα, για το οποίο δεν ήμουν ενήμερος, της πατρίδας του πολυμήχανου Οδυσσέα, όπως μας είναι γνωστός, του βασιλιά της Ιθάκης, που δεν ήξερα πως οι διάφοροι επιστήμονες ερίζουν για την καταγωγή του.  

Όπως δηλαδή και για τον Όμηρο, που έγραψε την Οδύσσεια, και ερίζουν πολλές πόλεις της αρχαιότητας για την πραγματική του πατρίδα, έτσι συμβαίνει και με τον Οδυσσέα. Το πρόβλημα; Η ανάδειξη  της Ιστορικής αλήθειας. Γιατί δεν μετράει και πολύ η καταγωγή αυτών των ιστορικών προσώπων, όσο τα ίδια τα πρόσωπα.

Ο Χρήστος Κουβαράς. πεισματάρης άνθρωπος, χωρίς να είναι Ιστορικός ή ειδικός επιστήμονας, αρχαιολόγος και λοιπά, κάθισε για πολλά χρόνια από ότι κατάλαβα, ερεύνησε εμπεριστατωμένα το θέμα και με στοιχεία που πηγάζουν από πολλές πηγές κατάφερε να δώσει απαντήσεις τεκμηριωμένες, ότι πράγματι πατρίδα του Οδυσσέα είναι η Ιθάκη.

Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να δώσω τεκμηριωμένη εκτίμηση για το θέμα, αλλά γνωρίζω και εγώ καλά γράμματα που μου δίνουν την δυνατότητα να έχω γνώμη για τα όσα διαβάζω, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ότι διαβάζω είναι στοιχειοθετημένο.

 Εδώ δεν μπορώ να μην δώσω την δική μου απάντηση για τις κριτικές των ειδικών , που δημοσιεύονται στο τέλος του βιβλίου, που αποφεύγουν να συνταχθούν με τις απόψεις του συγγραφέα συμμαθητή μου, Χρήστου Κουβαρά, που γράφουν μεν επαίνους για τον άθλο του να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο, ως προς την ποιότητα του λόγου του, αλλά τίποτα  το ακλόνητο –δηλαδή κάποιος να συνταχθεί σθεναρά με  τα όσα με αποδείξεις γράφει-  ως προς την αξία των όσων κατόρθωσε με αυταπόδεικτα ιστορικά στοιχεία, κατόπιν επιμόνου, πολύχρονης έρευνας, μία και καλή, να γράψει ο Χρήστος, μη και τυχόν του δώσουν πόντους , που αυτοί τους έχουν στο τσεπάκι σαν ιδιοκτησία τους, αλλά δεν προσπάθησαν από την κρατικοεξαρτόμενη  θέση τους και πορεία τους να ασχοληθούν με την απόδειξη της καταγωγής του Οδυσσέα, αν είναι δηλαδή η Ιθάκη, όπως αποδεικνύει ο Χρήστος Κουβαράς, και της θολούρας που έχουν απλώσει διάφοροι επιστήμονες, δεν ξέρω το πως και το γιατί, υποδεικνύοντας πως η πατρίδα  του Οδυσσέα δεν είναι η Ιθάκη, που νομίζω όλοι εμείς που δεν είμαστε ερευνητές, ιστορικοί και λοιπά, πιστεύουμε ακράδαντα πως μια είναι η πατρίδα του Οδυσσέα, ΜΟΝΟ Η ΙΘΑΚΗ.

Τελικά ο συμμαθητής μου κατόρθωσε να αποδείξει, με ιστορικά γεγονότα, με επιγραφές και αρχαιολογικά ευρήματα, που είχαν βρεθεί στα προηγούμενα χρόνια από την αρχαιολογική σκαπάνη, ότι η πατρίδα του Οδυσσέα είναι η Ιθάκη  και ο λόγος που το έκανε μόνο ένας είναι, η ανάδειξη της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Και ο Χρήστος δεν έχει να κερδίσει κάτι διαφορετικό. Απλά συνδέει το όνομά του με αυτήν.

Φίλοι , φίλες μου όσοι με διαβάζετε, είμαι σίγουρος, έχετε ζωγραφισμένη την έκπληξη στα μάτια σας.

πως κατάφερε ένας άνθρωπος, ξένος προς το αντικείμενο να γίνει εν δυνάμει Ιστορικός Ερευνητής, να αφιερώσει χρόνια από την ζωή του, για έναν Αρχαίο Βασιλιά, τον Πολυμήχανο και όχι μόνο, Οδυσσέα, αποδεικνύοντας περίτρανα, πως το να έχει κάνει κάποιος ειδικές σπουδές, να πάρει πτυχία και να αποκτήσει γνώσεις, δεν φθάνουν για να ασχοληθεί κανείς και να βγάλει σωστά συμπεράσματα, χρειάζεται πάθος, εργατικότητα, ταλέντο, να έχει το στοιχείο της ανατροπής μέσα του, να είναι ακούραστος εργάτης, να ψάχνει, να μελετά, να αναζητά στοιχεία που στην συνέχεια να τα  τεκμηριώνει. Όλα αυτά ο Χρήστος Κουβαράς τα είχε και τα έχει.  

 Ο πράος, ο πολύ καλός και επιμελής συμμαθητής μου,  ο φίλος των εφηβικών μου χρόνων, με κατέκτησε με αυτό το βιβλίο του.

Δεν μπορώ, με τις λίγες γνώσεις που έχω, αλλά με την  σιγουριά όμως, του αναγνώστη που γνωρίζει καλά, αλλά και εκτιμά τι διαβάζει, ένα Μπράβο να του απευθύνω, συνοδευόμενο από τον θαυμασμό μου , για ό,τι κατάφερε.

Δεν ξέρω οι εν δυνάμει "Αντίπαλοί του" αν μπορούν πλέον να τον αντιμετωπίσουν και αποτελεί πρόκληση γι' αυτούς να το κάνουν αυτό. Ένας άνθρωπος που δεν έχει την ειδίκευσή τους, κατόρθωσε να τοποθετήσει με αυτό το βιβλίο, τον εαυτό του στην λίστα των υπό κρίση Ιστορικών, από τους ερευνητές του μέλλοντος.

Ο Χρήστος Κουβαράς δεν έγραψε απλά ένα βιβλίο, άφησε στοιχειοθετημένες γνώσεις, αλλά και απαντήσεις. Και αυτό  είναι  ένας  άθλος.

Γεια σας

Adreo

Και κατά κόσμον,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεστε για αυτό το βιβλίο , ο Χρήστος Κουβαράς θα σας ενημερώσει πως θα το αποκτήσετε στο τηλ.

6974670995


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από adreo (15.12.2016)
Καλημέρα, φίλοι μου, φίλες μου,
ο Χρήστος Κουβαράς, για μένα ο εκπληκτικός συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο αναφέρεται το παρόν άρθρο μου, σαν έμαθε πριν λίγο πως 1200 μέλη και φίλοι διάβασαν το άρθρο μου μέχρι σήμερα, δηλαδή σε 7 μέρες περίπου,και έλαβαν γνώση για την ύπαρξη του βιβλίου του,
με παρεκάλεσε να ευχαριστήσω αυτά τα μέλη και προκαταβολικά όλους, όλες που θα μάθουν τις επόμενες μέρες σχετικά με το βιβλίο του, με τα λίγα λόγια -προσθέτω εγώ- που αναφέρω στο άρθρο μου εδώ.
Ναι, το ενδιαφέρον για ότι γράφουνε οι πνευματικοί άνθρωποι, από μέρους των αναγνωστών, είναι ένα δείγμα, μικρό βέβαια εκτίμησης και γιατί όχι αναγνώρισης, στους συγγραφείς που μόνοι τους και αβοήθητοι, ερευνούν και γράφουν τελικά τα βιβλία τους.
Προσωπικά, ότι και να πω εγώ, είναι πολύ λίγο για τον άθλο που πραγματοποίησε ο παλιός μου συμμαθητής, καλός συμπατριώτης και φίλος, Χρήστος Κουβαράς, γράφοντας το βιβλίο του. ΄Και οι επόμενοι ερευνητές της ιστορικής αλήθειας, πάντα θα ανατρέχουν στο βιβλίο αυτό. Είναι από τα λίγα, που εκδίδονται και αφορούν την ιστορική μας διαδρομή, και μόνο με θυσίες του εκάστοτε φανατικού ερευνητή εκδίδονται, και σιγά ,σιγά γίνονται γνωστά. Και είναι ένας λόγος ακόμα να βοηθούμε στην διάδοσή τους.
Έτσι γίνεται, οι προηγούμενοι αφήνουν τα γραφόμενά τους, για να τα χρησιμοποιούν , για καλό βέβαια, οι επόμενοι.
Μόνο που χρειάζεται, ένα βιβλίο σαν κι' αυτό, να διαβάζεται και να διαδίδεται.

Και άλλος τρόπος δεν υπάρχει, παρά μόνο ένας. Να το αποκτούμε.
Αυτό συστήνω πάλι, ιδιαίτερα για τους διακονούντες την Ιστορία, τα της Αρχαίας Ελλάδος, και όλα όσα αφορούν αυτή την χώρα που όλους μας βέβαια πρέπει έντονα να ενδιαφέρουν.
Όλων μας το ενδιαφέρον, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα, αν κοινοποιoύμε, παράδειγμα στις σελίδες μας στο facebook καί τα άλλα μέσα δικτύωσης, αυτά που μας ενδιαφέρουν. Έτσι μόνο προωθούμε την αλήθεια και κάνουμε περισσότερο γνωστές τις απόψεις, τις τεκμηριωμένες θα έλεγα εγώ, που χρειάζονται και ως απαντήσεις σε αυτούς που συνέχεια επιβουλεύονται την Πατρίδα μας.
Σας τα είπα και θα τα λέω συνεχώς. Δεν είναι μόνο η βιτρίνα των γνωστών συγγραφέων που μας τους έχουν επιβάλει με τον τρόπο τους οι εκδότες και εκπροσωπούν την Πνευματική Ελλάδα, είναι και εκατοντάδες άλλοι που το έργο τους , για να γίνει γνωστό, όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε. Και προπαντός να βοηθά το Κράτος αλλά και οι εκδότες πρέπει στα εκατό βιβλία τους, να βγάζουν και πέντε, για την Ελλάδα βρε! και για να μην χάνονται αξιόλογοι άνθρωποι του Πνεύματος, της Μουσικής των τεχνών, που έχουν κάνει ενδιαφέροντα έργα αλλά τίποτα... μένουν στα αζήτητα.
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ-ΑΠΟΡΙΑ:
Πως γίνεται το 90% των συγγραφέων να είναι γυναίκες; και δυο τρεις να φιγουράρουν ως φαινόμενα;
Αν έχετε κάποια απάντηση, πολύ θα ήθελα να την μάθω και μην τρέξουν κάποιοι να πουν ότι έχω κάτι με τις γυναίκες. Απεναντίας τις θεωρώ ίσες και σε πολλές περιπτώσεις πολύ παραπάνω από εμάς. Απλά θέλω μιαν απάντηση, ιδιαίτερα αν είναι από γυναίκα η απάντηση, θα είναι πολύ πιο εξειδικευμένη από ότι από κάποιον άνδρα.

γεια σας
adreoΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης