αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΕΧΝΕΣ, ΛΟΓΟΣ
Η ΜΟΥΣΙΚΗ, ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΞΥΨΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
25 Δεκεμβρίου 2016, 22:46
Χρόνια πολλά, χαρούμενα και ευτυχισμένα!


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, 

σαν νερό που κυλά γρήγορα περνούν οι μέρες της ζωής μας.

Και τέτοιες χρονιάρες μέρες, οι αναμνήσεις μας κατακλύζουν το μυαλό. Λες και ήταν χθες, που πιτσιρίκος καλλικέλαδος την παραμονή των Χριστουγέννων από τις πέντε το πρωί πήγαινα και έλεγα τα κάλαντα, σε όλα τα σπίτια του Θέρμου, της αγαπημένης ιδιαίτερης Πατρίδος μου. 

Και γυρνούσα στο πατρικό μου σπίτι με τις τσέπες γεμάτες χρήματα. Χρήματα που σε μένα έπιαναν πάντα τόπο. Ήταν ένα έθιμο που στην μετεμφυλιακή Ελλάδα, ήταν σε πολύ μεγάλη ανάπτυξη, γιατί τα χρήματα από τα κάλαντα ήταν πολύ απαραίτητα, στα παιδιά της εποχής.

Θα μου πείτε ... βρε Ανδρεόπουλε, τι κάθεσαι και γράφεις σήμερα;

γράφω για μια σημαντική ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων, που επιτακτικά έρχεται τέτοιες μέρες στο μυαλό μου. Και βέβαια έρχεται σε εκατομμύρια ανθρώπων το μυαλό. Ειλικρινά συγκινούμαι τέτοιες μέρες σαν γυρνώ τον χρόνο πίσω. Το γιατί; είναι απλό. Οι συνθήκες που έζησε η γενιά μου και πολλές από τις επόμενες γενιές, μας σημάδεψαν για πάντα με χίλια δυο γεγονότα.

Μπορεί να ήταν πικρή και γεμάτες δυσκολίες η ζωή μας, αλλά με το πέρασμα του χρόνου σιγά ,σιγά μετατράπηκαν σε γλυκές αναμνήσεις. Είναι περίεργο. Ο χρόνος γλυκαίνει σχεδόν όλα τα συμβάντα της ζωής μας, και σαν έρχονται σαν αναμνήσεις δεν μας στενοχωρούν. Μόνο ο θάνατος προσφιλών μας ανθρώπων δεν παύει να μας στενοχωρεί, παρότι και αυτός είναι αποτέλεσμα της ζωής.

Όλα όμως τα θυμούμαστε, γιατί εναι αναπόσπαστα τμήματα της ζωής μας, είναι κομμάτια από το παζλ της μετεξέλιξής μας, και όλα πρέπει να μένουν ακλόνητα ταιριασμένα μέχρι το τέλος. 

Αυτά τα ολίγα φίλοι, φίλες μου.

Και δεν έχω παρά να σας ευχηθώ, να ευχηθώ δηλαδή σε 171823 μέλη του Musicheaven,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ

και οι ευχές μου δεν είναι μόνο για την σημερινή Μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης,

Τις δίνω και για το επερχόμενο 2017, που έχω την ελπίδα πως θα είναι καλύτερο για όλους μας.

Χρόνια σας πολλά.


1 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από EVAGGELIASAKELLARIOU (26.12.2016)
Χρόνια πολλά και καλά γεμάτα υγεία και δημιουργία. Ευτυχισμένο ας είναι το 2017! Ε.Σ.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
adreo
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ
Μουσικοσυνθέτης
από ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/adreo

Σκοπός του BLOG μου είναι η προώθηση και προαγωγή της ΜΟΥΣΙΚΗΣ, οποιασδήποτε μορφής τέχνης (των λεγόμενων ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ) και του λόγου, (ΠΟΙΗΣΗ, ΣΤΙΧΟΣ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ), σχετική αρθρογραφία και προσωπικές απόψεις, κρίσεις και εκτιμήσεις.
powered by Agones.gr - livescore

 


Tags

Γάτες να αφυπνιστούμε ολοι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ www.musicheaven.gr/html/story.php?id=1523 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑ Η ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
Επίσημοι αναγνώστες (7)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης