αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΆ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ stoxastis-vaggeliscom
26 Ιουνίου 2017, 20:34
Εμάς Απειλούσαν με (GREXIT).... Άλλοι Έφυγαν Οικειοθελώς (BREXIT).


Αποτέλεσμα εικόνας για grexitΑποτέλεσμα εικόνας για br;exit

Οι ΑΠΟΨΕΙΣ κατά καιρούς , εδώ και χρόνια ανέβαζαν στο ιστολόγιο τους, θέματα σχετικά με την κρατούσα κατάσταση στην Ε.Ε και σε σχέση με τον χειρισμό του Ελληνικού εξωτερικού χρέους. Η εκτίμηση, που παρουσίαζαν εκάστοτε ήταν, ότι η Ε.Ε προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση, που είχε ανακύψει,  τηρούσε και τηρεί μια στάση, εκτός των ιδρυτικών αξιών,  που οραματίστηκαν οι μεγάλοι ηγέτες, για μία μεγάλη Ευρώπη βασισμένη κυρίως στην ισότητα και την άδολη αλληλεγγύη. 

Όσον αφορά την χώρα μας κοίταξαν πρωτίστως να επωφεληθούν πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη,  αφού προηγουμένως προσεταιρίστηκαν και με το ΔΝΤ, έναν οργανισμό τοκογλυφικού χαρακτήρα δανεισμού κρατών,  που προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τοκοχρεολύσια του δανεισμού , βυθίζουν τους πολίτες στην φτώχεια και την ένδεια, με τα μέτρα που επιβάλουν πάντοτε, πριν την εκταμίευση των δόσεων του δανείου. Αυτό το  επικρότησε και εφάρμοσε για την χώρα μας η Ε.Ε... Η όλη στάση της στο Ελληνικό οικονομικό πρόβλημα του χρέους, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταπεινωτική, τιμωρητική, εξουθενωτική και ακόμη εχθρική.

Εδώ όμως θα πρέπει να πούμε, για μία άλλη φορά, την αποκλειστική ευθύνη για το χρέος της χώρας, έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα αυτοί, που χειρίστηκαν τα οικονομικά της χώρας και τους "αλόγιστους" δανεισμούς, επί σειράν ετών. 

Το προκύψαν σοβαρό θέμα (BREXIT) για την E.E και το οποίο, πού θα σταματήσει και ποίες οι μελλοντικές εξελίξεις του, είναι προφανέστατα άγνωστο... Οι ενδεχόμενες επιπτώσεις όμως  για την χώρα μας θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής.

  • Ελάφρυνση... των ήδη μεγάλων πιέσεων και εκβιασμών, που δεχόμαστε εδώ και μία εξαετία.
  • Παραμονή στις ίδιες θέσεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί και δρομολογηθεί.
  • Σκλήρυνση... έτι περισσότερον των δεσμεύσεων , πιέσεων και εκβιασμών, τα οποία θα αποτελέσουν παραδειγματισμό για τις άλλες χώρες.

Ίδωμεν.....


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
stoxastis-vaggeliscom
Αλεξόπουλος Ευάγ.
από ΡΑΦΗNAΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/stoxastis-vaggeliscom
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTENΌροι Χρήσης