αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
Inside my soul...
28 Ιουνίου 2017, 16:59
Ο όρκος σε μελλοθάνατο, είναι ιερός...
ΑΛΗΘΕΙΕΣ  

Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αναιρέσει, εναν όρκο! Ειδικά, όταν ορκίζεσαι σε άνθρωπο, ο οποίος πεθαίνει...Και όταν αυτός ο άνθρωπος, είναι κάποιος αγαπημένος σου, το βάρος του λόγου σου, είναι μεγαλύτερο, απο ότι, αν ορκιζόσουν σε κάποιον απλά, γνωστό...Άλλωστε, η εκκλησία μας, αναγνωρίζει και τιμάει τους καλούς χριστιανούς της, μέσα απο τα έργα και τις πράξεις τους εν ζωή...Πόσο μάλλον, όταν έχει να κάνει, με όρκους...Δεν είναι εύκολο να κρατήσει κανείς εναν όρκο...Όπως δεν είναι εύκολο, να περάσει τη ζωή του, σπάζοντας τον όρκο...Εφόσον όμως, υπάρχει δεσμός αγάπης, ανάμεσα στο δέκτη και τον αποδέκτη, ανάμεσα δηλαδή στο άτομο που ορκίζεται και στο άτομο που δέχεται τον όρκο, πρέπει, οτιδήποτε έχει ειπωθεί, να πραγματοποιηθεί...Άν κάποιος, για διάφορους λόγους, σπάσει εναν όρκο, τότε δε θα έχει τη συνείδηση του καθαρή για τα επόμενα χρόνια. Συνήθως όμως, αυτό δεν συμβαίνει, εφόσον είναι καλός χριστιανός και εφόσον η αγάπη προς το άτομο που έδωσε τον όρκο, είναι ιδιαίτερη... Ποιός λοιπόν, είναι υπεράνω του Θεού, ώστε να αμφισβητίσει κάτι τέτοιο; Ο όρκος σε μελλοθάνατο είναι ιερός, και κανείς δεν μπορεί να τον αναιρέσει...Ρωτήστε όποιον παπά θέλετε!


3 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από iereas (01.07.2017)
Αντιγόνη,μην γράφεις τέτοια πράματα σε παρακαλώ!Νομίζουν πως είμαι παπάς και μου στέλνουν συνέχεια μηνύματα για να μάθουν πόσο ιερός είναι ο όρκος σε μελλοθάνατο!


Σχόλιο από andikostas (02.07.2017)
Εσύ φταίς βασικά Θανάση μου! Τι σου ήρθε να βάλεις τέτοιο ψευδώνυμο; Όχι τίποτα άλλο, οι αμαρτωλοί θα εξομολογούνται διαρκώς! Χαχαχα και μετά, θα συνεχίζουν τα ίδια! Τυχαίο; Δεν νομίζω!


Σχόλιο από iereas (05.07.2017)
Μου έδωσες ιδέα,Αντιγόνη!Θα αλλάξω τον τίτλο του blog μου...
Με εμπνέεις,Αντιγόνη!Με εμπνέεις!
Γυναίκα-έμπνευση...Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
andikostas
Αντιγόνη
συγγραφέας-ποιήτρια-δημοσιογράφος-ηθοποιός.
από ΑΙΓΑΛΕΩΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/andikostas

Η καρδιά, έχει πολλούς τρόπους έκφρασης...Ελάχιστοι όμως, οδηγούν στο πεπρωμένο που λέγεται αγάπη...Δεν χρειάζεται να εναποθέτεις τις ελπιδες σου στον άγνωστο κόσμο του τυφλού παρατηρητή...Αντίθετα, αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις, μέσα απο την ποίηση, τη λο


Tags

ΑΛΗΘΕΙΕΣ Αλήθειες Αλήθειες. Αναζήτηση Αστυνομικά. Δημοσιογραφία δημοσιογραφία ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ Διαίσθηση... Ευχές Θέατρο Κοινωνικά. ΜΟΥΣΙΚΗ Μουσική ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Οι φίλοι μας τα ζώα. Οικογενειακά και άλλα... Οικογενειακά. Περί συγγραφής και ποίησης λόγος Ποίηση ποίηση ΠΟΙΗΣΗ Σκέψεις Σκέψεις. Φιλία
Επίσημοι αναγνώστες (2)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

LinksΑνάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης