αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs

Home
ΠΟΙΗΜΑΤΙΚΑ
10 Σεπτεμβρίου 2018, 10:52
Το μέλλον τους έχει για φόντο το ’ουσβιτς


Πρέπει να πούμε πως το ’ουσβιτς και τα άλλα φασιστικά χιτλερικά στρατόπεδα είχαν έγκλειστους χιλιάδες ανθρώπους που εργάζονταν στα εργοστάσια, των καπιταλιστών με μόνη ανταμοιβή λίγο βρώμικο ψωμί.

Εξαθλιωμένοι αδύνατοι σιγά σιγά κατ έπεφταν.

Γίνονταν ανίκανοι για εργασία οπότε θεωρούσαν πως αφού δεν μπορούν να κερδίσουν κάτι από αυτούς καλό ήταν να τους ξεφορτωθούν, άλλωστε τα βασανιστήρια και τα καψώνια ήταν τρομερά.

Έτσι τους έβαζαν σε θαλάμους αερίων τους σκότωναν και μετά τα σκελετωμένα νεκρά κορμιά τους καίγονταν σε φούρνους για να φτιάξουν σαπούνι.

Η έλλειψη εργατικών χεριών,μιας και το εργατικό δυναμικό έλειπε στον πόλεμο δημιούργησε το πρότυπο των ονειρεμένων εργασιακών σχέσεων για κάθε καπιταλιστή φυσικά στον καπιταλισμό.

Έτσι η αλήθεια είναι πως θέλουν τους μετανάστες αλλά τους θέλουν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.

Όταν όμως οι αντιδράσεις των λαών στις αντιλαϊκές πολιτικές αρχίζουν να εκδηλώνονται ή απλά δεν τους χρειάζονται άλλο τότε οι χρήσιμοι ηλίθιοι του συστήματος οι φασίστες παρουσιάζονται ξενοφοβικοί απευθυνόμενοι κυρίως στα ποιο καθυστερημένα πολιτικά και συντηρητικά κοινωνικά στρώματα.

Όπως τα μικρομεσαία που τα συνθλίβει η συγκέντρωση του κεφαλαίου, όλο και περισσότερο κυρίως μετά από κάθε οικονομική κρίση, στα χέρια των μεγάλων πολυεθνικών και ντόπιων μονοπωλίων.

Ξέρουμε πως τα δάκρυα για τα θύματα του φασισμού δεν στέγνωσαν ακόμα στα μήκη και τα πλάτη της ανθρωπότητας και πως καθημερινά προσθέτουν εκατόμβες θυμάτων στην εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων του καπιταλισμού.

Αλλά πάει πολύ να εμφανίζονται διάφορα αστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και ομάδες που με τη στάση τους σαν πολιτικοί διαχειριστές του καπιταλισμού προσπαθούν με το δικό τους κοινοβουλευτικό τρόπο να εφαρμόσουν τις εντολές του ΣΕΒ της ΕΕ των ΗΠΑ για την αύξηση της παραγόμενης υπεραξίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων μονοπωλίων αλλά και την ιδεολογική υποταγή του λαού.

Πρέπει να αναφέρουμε πως στα ναζιστικά στρατόπεδα κατακρεουργήθηκαν Εβραίοι τσιγγάνοι Έλληνες Πολωνοί ομοφυλόφιλοι κομουνιστές Γερμανοί αντιφασίστες και οι ανάπηροι δεν είχαν καλύτερη μεταχείριση.

Αυτά για το ποιο αποκρουστικό πρόσωπο του Καπιταλισμού που ενηλικιώθηκε και γέρασε, πια δεν μπορεί να ανεχτεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια λειτουργεί σαν μια πελώρια ρουφήχτρα που καταπίνει κάθε τι προκειμένου να παράγει υπεραξία.
Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
anestis12
Anestis
από ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/anestis12

ΠΟΙΗΜΑΤΑ
Tags

Αλλαγές νότες ρομαντικές ποίηση Πεζό Σκέψεις Τραγούδι
Επίσημοι αναγνώστες (3)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN Όροι Χρήσης