αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Γραπτό άλμπουμ αναμνήσεων

01 Φεβρουαρίου 2019, 22:01
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι


Αν υπάρχει διάβολος το μεγαλύτερο κόλπο που έχει στήσει σε βάρος της ανθρωπότητας, είναι να μας κάνει να πιστέψουμε ότι έχουμε πολύ χρόνο στη ζωή μας να κάνουμε πράγματα και μπορούμε να αναβάλλουμε ανθρώπους, σχέδια και όνειρα για το αύριο. Η αναβλητικότητα, η μαζοποίηση και η μηχανοποίηση των ανθρωπίνων συναισθημάτων είναι κάτι που με απασχολεί διαχρονικά. Όμως αυτή τη φορά θέλω να σας μιλήσω για τις αλήθειες της ζωής μου. Όχι γιατί είμαι σοφός ή έχω δικαίωμα να δίνω συμβουλές σαν life coach ή όποια άλλη ανοησία ακούμε στις μέρες μας, αλλά γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η αφύπνιση και η διαφορετική οπτική ματιά στο βάσανο – χάρισμα της ζωής είναι ένα συμβάν που κάποιοι από εμάς μπορεί και να μην το βιώσουμε ποτέ στη ζωή μας. Θα παρερμηνεύσω την φράση του Ιησού «μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» και θα τη χρησιμοποιήσω κατά πως με συμφέρει για να σας πω ότι θα ήθελα να έχω γεννηθεί χαζός για να είμαι ευτυχισμένος. Να μην με απασχολεί η φτώχεια, να μην με θλίβει η δυστυχία του συνανθρώπου μου και να είμαι πιο σκληρός. Αλλά δεν είμαι. Επιβιώνω όμως και αυτές είναι οι αλήθειες της ζωής μου.

Η ζωή είναι σκληρή και αργά ή γρήγορα τους χτυπάει όλους με τον χειρότερο τρόπο. Αν το αποδεχθείς αυτό, τότε μπορείς πραγματικά να ζεις χωρίς φόβο.


Αν μεγαλώσεις με την έμφυτη ιδέα ότι οι άλλοι, η ζωή, οι εξωγήινοι και γενικά οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον εαυτό σου, σου έχουν στερήσει κάτι που αξίζεις εκ γενετής είσαι ήδη χαμένος.


Οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικοί στην πραγματικότητα από αυτό που νομίζεις για αυτούς. Αν έχεις αμφιβολία κοιτάξου στον καθρέπτη και αναρωτήσου τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα.


Αν κάτι στη ζωή σου σε στεναχωρεί, πρέπει από το πρωί που ξυπνάς μέχρι τη στιγμή που θα ξαπλώσεις να προσπαθείς να το νικήσεις. Αν δεν τα καταφέρεις θα ξέρεις ότι προσπάθησες.


Η ανάγκη που έχουμε να μας αποδεχτεί το κοινωνικό σύνολο, τελικά μας κάνει να είμαστε αόρατοι (Τζιμ Κάρεϋ).
Δεν μπορώ να ορίσω την ευτυχία. Ξέρω όμως και δεν ξεχνάω τις μέρες δυστυχίας. Μέχρι να τις ξανασυναντήσω (κάτι που είναι βέβαιο γιατί όλα κάνουν κύκλο), είμαι σίγουρα «όχι δυστυχισμένος».


Όλα αλλάζουν στη ζωή. Όλοι και όλα. Αν βιώνεις μια κατάσταση, αν έχεις δίπλα σου ένα άνθρωπο που ευχαριστιέσαι τη συντροφιά του, κοίταξε να τον ευχαριστηθείς. Όταν θα αρχίσει να αλλάζει μην αντισταθείς στην αλλαγή, απλά περίμενε να αλλάξεις και εσύ.


Δεν υπάρχουν έρωτες της μιας ζωής, μόνο άνθρωποι που δεν άντεξαν να περιμένουν τον επόμενο.


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
bassistasibanezsr300
Γιάννης Τσ.
από ΝΕΑ ΙΩΝΙΑΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/bassistasibanezsr300
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (1)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης