αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
18 Φεβρουαρίου 2019, 20:28
Φοινικιές


Από την πρώτη στιγμή που άκουσα αυτό το τραγούδια, κάπου εκεί στο τέλος της εφηβείας, το λάτρεψα. Ένα ταξίδι οι στίχοι του στον χώρο και τον χρόνο ενός σύμπαντος απροσδιόριστου. Κάτι σαν παράλληλες διαστάσεις στην μέση του"πουθενά και του παντού". Περιδιάβαση σε δρόμους γεμάτους άγνωστα πλήθη ηρώων.

Κάπου εκεί κι εγώ σε μία Αλεξάνδρεια - περίεργο γιατί ένιωσα να βρίσκομαι στην προκυμαία μιας πόλης που ποτέ δεν γνώρισα κι ούτε μάλλον θα γνωρίσω ποτέ, για την οποία ούτε καν είχα εικόνα μέσα από βιβλία ή έργα. 'Αρωμα νότιας Μεσογείου, ανάμεικτο με άμμο και μπαχάρια μιας άγνωστης αγοράς. Απόμακρα θροΐσματα φύλλων παπύρου χαϊδεύουν τ'αυτιά συνομιλώντας με τους ψίθυρους  του ανατολικού ανέμου και πάνω από όλα ένας ήλιος δράκοντας να καίει το δέρμα.

Κάτω από τον ίσκιο μιας φοινικιάς, με ένα κοραλλί πέπλο να τυλίγει το σώμα, αναμειγνύω ήχους ανάλαφρων βραχιολιών - τα οποία ποτέ δεν φοράω στην πραγματική ζωή- με τις χορδές ενός άγνωστου οργάνου. Διηγούμαι παραμύθια σε γλώσσα ακατάληπτη, για όσα έφυγαν για πάντα και χάθηκαν σαν θρυμματισμένα ξερά φύλλα στα ρεύματα του Σορόκου. Αγκυλώνομαι από τα ξερά φύλλα του δέντρου, καθώς εγκαταλείπουν τα κλαδιά του σε έναν παραληρηματικό χορό με τον ξαφνικό αέρα και μου σφυρίζουν να αλλάξω δρόμο μακριά από τον άνυδρο τόπο, να παρασυρθώ στην καυτή ανάσα του καιρού, να χαράξω μονοπάτι μέσα από την αμμοθύελλα που μαίνεται κάπου μακριά μα τόσο μέσα στην ψυχή μου.


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.


Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης