αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
12 Μαΐου 2019, 21:37
Για την παγκόσμια ημέρα χορού - 29/4


   Χορογραφία

   Κάποτε γεννήθηκε μια νότα.... Βγήκε μέσα από την απαλή ανάσα ενός σαξοφώνου σ' ένα γκρίζο διαμέρισμα. Άρπαξε μια ριπή ανέμου απ΄τη χαραμάδα που άφηνε το παράθυρο στο μπαλκόνι κι έφυγε. Γαντζώθηκε στα κλαδιά της απέναντι νεραντζιάς και λικνίστηκε μαζί της. Μια κίνηση αργή σαν χάδι, αρκετή, όμως,  για να πάρει το δέντρο ζωή, να ξεδιπλώσει αργά το κλαδί του κι ένα φύλλο ν' αποφασίσει ν΄ αφήσει το σώμα του, να γραπώσει τη νότα και μ΄ένα άλμα να βρεθούν παρέα ψηλά. 

    Στροβιλίστηκαν για λίγο σε δυο πιρουέτες και προσγειώθηκαν ανάλαφρα στο παγωμένο χέρι του αγάλματος που στόλιζε το συντριβάνι. Το άγαλμα αναρίγησε... Μόνο τότε πρόσεξε πως στη βάση του είχαν απλώσει τα άνθη τους μερικά αγριολούλουδα. Λύγισε χαριτωμένα τη μέση του κι έκοψε δυο πέταλα. Έπειτα, έγειρε μπρος και πίσω και φύσηξε τα πέταλα να πετάξουν μακριά, πάνω στα φτερά των σπουργιτιών, που ξετρελαμένα άρχισαν να χορεύουν βαλς με τις μυρωδιές της άνοιξης.
  Ένα περαστικό σύννεφο έπιασε τα πέταλα από τη μέση και μαζί διέγραψαν δυο κύκλους γύρω από το παγκάκι της πλατείας  (εκεί όπου καθόταν ένας άνθρωπος σκεπτικός με την καρδιά παγωμένη). Αφέθηκαν να αγγίξουν τα αγκάθια μιας ακακίας που έστεκε πίσω θλιμμένη για την μοναξιά του κόσμου. Αμέσως, εκείνη έτριξε κι άνοιξε τα κλαράκια της σε μια χαριτωμένη αραμπέσκ. 
    Ο μοναχικός άνθρωπος πρόσεξε...Πρόσεξε το ακίνητο που πήρε ζωή. Αφέθηκε και τον παρασύρει η μαγεία κι ένιωσε όλα τα αρώματα του κόσμου να πλημμυρίζουν την ψυχή του, άκουσε όλες τις νότες του χρόνου να ορμούν μέσα του κι η καρδιά του γοητευμένη απ΄τον χορό της φύσης άρχισε ανάλαφρη να ανυψώνετε και να ενώνεται με τον ρυθμό του απείρου σε μια αυθόρμητη χορογραφία δίχως τέλος.


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από sven (13.05.2019)
Πολύ όμορφο!


Σχόλιο από freddom (13.05.2019)
ΕυχαριστώΓια να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.


Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης