αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
Το Πνευμα και το ...Οινοπνευμα!
-
05 Ιουνίου 2019, 23:05
Αλύπα
Αλύπα  Ταίναρο  Ποσειδώνας  Ιερό  Πύλη  Άδης  Μάνη  Βαθύ  Κοκκινόγεια  Σπηλιά  Φάρος  Νύφι  Καταιγίδα  Τρικυμία  Vittorio Gassman  John Cassavetes  Gena Rowlands  Susan Sarandon  Βασίλης Γκλεζάκος  Λουκιανός  Καρακαντάς  Τζονιχάκης  Χρόνος  Ανάσταση  

    
     Χρόνια και χρόνια, μακριά σε έναν τόπο σκληρό αλλά αγνό, ο άνθρωπος με το πολυμήχανο μυαλό του, στέριωσε στην άκρη του Ταίναρου, ένα Ιερό του Ποσειδώνα, για να κατευνάσει τα ξωτικά της θάλασσας. Για να δεις αυτό το Ιερό, πρέπει να αφήσεις τους θορύβους, τους δρόμους και την τεχνολογία και να πας κοντά στα αερικά και στις νεράιδες. Για να φτάσεις όμως ως εκεί, και να δεις και την Πύλη του Άδη, πρέπει να διασχίσεις όλη τη Μάνη, και η διαδρομή είναι δύσκολη. Πέτρα, πολεμόπυργοι και ξεμόνια από δω, πέτρα, πολεμόπυργοι και ξεμόνια από κει, και ένας ήλιος που είτε δύει είτε ανατέλλει, να σ’ αγγίζει όπου και να βρίσκεσαι. Μία αίσθηση απόκοσμη, αλλά αυτό τον τόπο, αν τον αφουγκραστείς με αγάπη, σου χαρίζει τα πάντα.

     Όχι, δεν κατάγομαι από τη Μάνη, αλλά την έχω αγαπήσει μέσα στα χρόνια, από τις πάμπολλες φορές που την έχω επισκεφθεί. Ιδιαίτερα το Βαθύ και έναν μικρό παραδεισένιο όρμο, την Αλύπα. Από την Αλύπα μέχρι την Πύλη του Άδη θέλεις περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο που θα σε πάει μέχρι τα Κοκκινόγεια και μετά έχεις 5-10 λεπτά πεζοπορία για να φτάσεις στη Σπηλιά του Άδη. Αν θέλεις να πας ακόμα πιο νότια και να φτάσεις μέχρι το Φάρο που βρίσκεται στη μύτη του Ταίναρου, θα περπατήσεις περίπου μισή ώρα. Όλα αυτά όμως, πρέπει να τα κάνεις νωρίς και να φροντίσεις να μη σε πιάσει η νύχτα όταν θα επιστρέφεις. Αυτό αφορά στα σημεία της πεζοπορίας.

Αλύπα

     Θέλω να περπατήσω πάνω στα κύματα και κάνω πρόβα. Προς το παρόν, δεν καταφέρνω τίποτα. Μόλις βάζω το πόδι μου μέσα στο νερό βουλιάζω. Το καλοκαίρι θα ορμήσει όπου να ‘ναι για τα καλά και εγώ γράφω. Χορογραφώ τα γράμματα πάνω στο χαρτί. Ο θαλασσινός αέρας με χτυπάει στο πρόσωπο σαν χάδι. Βρίσκομαι στο Νύφι της Μάνης και όλα είναι μαγικά.

     "Ω Θεοί! Ποια κοραλένια μάτια κοίταξαν τη θάλασσα και της έδωσαν αυτό το χρώμα; Ποια αιθέριο πλάσμα περπάτησε πάνω στην άμμο και χρυσαφίζει τόσο;".

     Ξαφνικά η ράχη της θάλασσας ραπίζεται από βροχή. Όμορφη απαλή και καλοδεχούμενη βροχή που όταν οι σταγόνες της, αγγίζουν τη θάλασσα, εκείνη ανυψώνεται στιγμιαία, σε μια ενστικτώδη ικεσία. Είναι η στιγμή που η θάλασσα δοκιμάζει να πετάξει προς τον ουρανό.

     "Όταν άραγε περπατήσω επάνω της τι θα κάνει;".

    
Ένα καΐκι που το λένε “Καταιγίδα” μπαίνει στον όρμο και δένει σχεδόν δίπλα μου. Είναι του Καπετάν-Βασίλη του Γκλεζάκου που είχε παίξει και στην ταινία "Τρικυμία" με τους Vittorio Gassman, John Cassavetes, Gena Rowlands & Susan Sarandon που γυρίστηκε εδώ στην Αλύπα το 1981-82. Κάπως έτσι έμπαιναν και οι πειρατές στα πιο παλιά χρόνια.

     Η αντάρα στο βάθος του όρμου, είναι τα χνώτα των ανθρώπων που αγάπησα και έχουν “φύγει”. Να… τους βλέπω… εκεί είναι ο Δάνος, πιο πέρα ο Μπάμπης, ο Ανδρέας, ο Νίκος, ο Λουκιανός, ο Καρακαντάς, ο Τζονιχάκης, και η Λία που είχα έρθει εδώ μαζί της έντεκα φορές. Έντεκα χρόνια ερχόμασταν εδώ κάθε καλοκαίρι, κάθε χρόνο. Αλύπα… όνομα μαγικό και παράξενο. Σπάνιο. Μοναδικό. Ο Δάνος, ο Μπάμπης, ο Ανδρέας, ο Νίκος, ο Λουκιανός, ο Καρακαντάς, ο Τζονιχάκης, και η Λία. Το λίκνισμα των δέντρων είναι η ανάσα τους, και τα χνάρια των βημάτων τους είναι μέσα μου. Με κατοικούν και με διαβαίνουν, και μερικές φορές με πιάνουν αδιάβαστο. Ναι, πιάνουν αδιάβαστο εμένα τον ...αδιάβατο!
     "Αλλά όταν θέλω, είμαι κι απ’ αυτό! Ξέρεις πόσες φορές έχει σταυρωθεί στους δείκτες του ο Χρόνος; Κι ούτε μια ...ανάσταση ρε γαμώτο;".

 

 

 


2 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από sven (06.06.2019)
Τι μου θύμισες, βρε Γιώργο...

Το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών μου στη στεριά ήταν η ανακάλυψη και η επίσκεψη τοποθεσιών ελάχιστα γνωστών έως ανεξερεύνητων. Έψαχνα χάρτες βιβλία και ταξιδιωτικά περιοδικά και όπου μιλούσαν για κάποια κορυφή με μαγευτική θέα, για κάποιο μαγευτικό κολπίσκο στην άλλη άκρη της Ελλάδας, για κάποιο απομονωμένο και γραφικό ορεινό χωριό ή αλπική λίμνη, γίνονταν αυτόματα οι άμεσοι προορισμοί μου. Όταν δε κάποια στιγμή, μία ομάδα παιδιών με μηχανές και ανάλογες ανησυχίες άρχισαν να εκδίδουν μια σειρά βιβλίων με τίτλους των οποίων το πρώτο συνθετικό ήταν το "Ανεξερεύνητη", π.χ. "Η ανεξερεύνητη Πελοπόννησος", η "Ανεξερεύνητη Ήπειρος" κ.τ.λ στα οποία η καθοδήγηση άρχιζε κάπως έτσι "..αφού αφήσετε, μετά το τάδε σημείο τον κεντρικό δρόμο" και συνέχιζε "...στα 3 χιλιόμετρα θα στρίψετε στον πρώτο χωματόδρομο δεξιά, μετά από 6 χιλιόμετρα ανάβασης θα δείτε αριστερά σας μια βρυσούλα δίπλα σε μια στάνη, και αφού ξεδιψάσετε, θα πάρετε τον αριστερό χωμάτινο δρόμο δυσκολίας 4..." κ.τ.λ. Αυτά τα βιβλία έγιναν η δική μου Βίβλος, κάνοντάς με να γνωρίσω μέρη ονειρεμένα, αλλά και να κινδυνεύσω σοβαρά στο πουθενά, με την τρέλα που κουβαλούσα/-λώ, μέχρι και σήμερα.

Έτσι γνώρισα και την Αλύπα. Ήταν Αύγουστος του 2000, όταν ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη με πρώτο προορισμό την παντελώς άγνωστη τότε, σε μένα τουλάχιστον, Αλύπα. Οι δρόμοι την εποχή εκείνη μέτριοι έως κακοί, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο και, για το λόγο αυτό, δύσκολα να υπολογίσεις και τη διάρκεια ενός άγνωστου προορισμού. Η μέρα πλησίαζε προς το τέλος της, κοντεύαμε 14 ώρες ταξιδιού και, κοιτώντας το χάρτη (GPS τότε δεν υπήρχαν), διαβεβαίωσα την ηρωική σύντροφό μου, που αγόγγυστα ανέχονταν τις αποκοτιές μου, πως σε μισή το πολύ ώρα πρέπει να φθάνουμε. Τα τελευταία 10-15 χιλιόμετρα ήταν, θυμάμαι, ένας κακοτράχαλος χωμάτινος δρόμος που έκανε το μικρό αμάξι να χοροπηδά σαν μεθυσμένο. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μας ένας μαγευτικός κολπίσκος, ήσυχος και απόκοσμος, όπως τον είχα φανταστεί. Τριγύρω, δεν υπήρχε ψυχή. Όπως ήμουν, βγάζω όλα μου τα ρούχα και, τρέχοντας πάνω στις λείες κροκάλες, βούτηξα στα κρυσταλλένια βαθυγάλαζα νερά, την ώρα που ο ήλιος μας αποχαιρετούσε. Ήταν μία μαγεία...

Η κοπιαστική μέρα τέλειωσε με ένα ξεχωριστό κολατσιό, στο μοναδικό υποτυπώδες ταβερνάκι που υπήρχε τότε εκεί. Τηγανητές πατάτες με αυγά, κάνα δυο κονσέρβες, μια χωριάτικη με υλικά από τον μικρό κήπο στο πίσω μέρος της αυλής, και κρύες μπύρες. Τι άλλο να ζητήσει σώμα και ψυχή μετά από μια τέτοια μικρή Οδύσσεια;

Δεν μπαίνω στον πειρασμό να περιγράψω τον ύπνο σε sleepingbag κάτω από έναν απίστευτο έναστρο ουρανό και μια απόλυτη κι απόκοσμη ησυχία που χρωματίζονταν πότε-πότε από το άκουσμα των γρύλων που σε οδηγούσε στην αγκαλιά του Μορφέα...

Τα χαιρετίσματά μου στην όμορφη Αλύπα!!!


Σχόλιο από Orfeus (06.06.2019)
Σάββα,
όσοι γνωρίζουν την Αλύπα είναι ελάχιστοι και χαίρομαι ειλικρινά που είσαι ένας απ' αυτούς.
Το ταβερνάκι ζει και βασιλεύει.
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο.Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγραφέας
orfeus
Γιώργος Μπιλικάς
Storyteller...
από Valley BelowΠερί Blog
blogs.musicheaven.gr/orfeus


Το περιεχόμενο του ιστοτόπου αυτού, μπορεί να αναπαραχθεί ελεύθερα, εφόσον αναφέρεται η πηγή. Το περιεχόμενο που υπόκειται στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ανήκει στον αξιότιμο ιδιοκτήτη του. (Ποιό είναι αυτό; ...βρείτε το)


Tags

2020 Δώρα Ευχές Καλή Καλύτερη Χρονιά Χρόνος Ώρα Al-Andalus Heaven Adventures Άννα Αγγελική Αθηνά Αλεξάνδρα Αντώνης Βάσω Βίκυ Γιώργος Γιάννα Δημήτρης Ειρήνη Ελένη Ερίκα Ζωή Ηρώ Θωμάς Θανάσης Κώστας Λίντα Μυρτώ Μίμης Μαρία Νίκος Νεφέλη Ορφέας Πάνος Ρένα Ρούλα Σπύρος Σοφία Τάσος Τζούλια Χρήστος K. No. 9 Aretha Aretha Franklin Flash Franklin Goldberg Jack Jumping Jumping Jack Flash Keith Keith Richards Richards Whoopi Whoopi Goldberg Bat City Facebook Intro Mail Outro Päivi Tonya No.9 Γκάζι Διαδίκτυο Θέμα Θέρμανση Καφές Κινητό Μαγείρεμα Μαιτρ Μαργαρίτα Μιχαήλ Μπάνιο Μπουλγκάκοφ Όρυζα Πετρογκάζ Πλυντήριο Ρωσίδα Σταθερό Τηλεόραση Τηλέφωνο Φιάλες Φινλανδέζα Φως Φωτισμός Ψυγείο Bob Dylan Leonard Cohen Έζρα Πάουντ Τ. Σ. Έλιοτ Αρθούρος Ρεμπώ Κάρολος Μπωντλαίρ Ουίλιαμ Μπλέικ Νόμπελ Φαινόμενο Έβερεστ Γιώργος Μπαμπασάκης Μεταίχμιο Christmas Merry Christmas Keb Mo Cibelle Green Grass Μπαστούνι Ντάμα Cigarettes After Sex Sweet Greg Lake ELP Emerson Lake and Palmer Keith Emerson Carl Palmer Robert Fripp King Crimson From the Beginning Hurt John John Hurt Sir Jesus Christ Lust Glory Holly Grail George Harrison Handmade Films Monty Python Life Brian Gleese Terry Jones Gilliam Graham Chapman Moon Michael Palin Peter Sellers Spike Milligan Eric Idle Always Look Bright Koop Island Blues Thousand Kisses Deep Love Rolling Rolling Stones Stones We We Love You You Pink Floyd AndVilyly Βελόνα Βινύλιο Βράδια Δίσκος Κόστος Μακαρίτης Παππούς Περιεχόμενο Σκράτς Σπίτι Στάχτες Τραγούδια Φωνή Xαμηλοβλεπούσα Μουσική Eρμηνεία Βασίλης Σαλταγιάννης Στίχοι Γιώργος Μπιλικάς Αντονία Τσολάκη Κόντρα μπάσο Μαρία Παντελάκη Κρουστά Μπουζούκι Κιθάρες Πιάνο Ηχοληψία Κώστας Παρίσσης Studio Praxis Μίξη Παραγωγή Καθρέφτης Άγνωστος Αδύναμος Αισθητική Άνθρωπος Αξίες Αξιοπρέπεια Απάντηση Γενναιότητα Διακριτικότητα Δρόμος Δύσκολος Δώρα Μαργέλη Ελευθερία Επιμονή Ερώτηση Ευθύνη Θηρίο Μεγαλοψυχία Μοναξιά Παιδεία Πτυχία Σύστημα Σωτηρία Ταπεινότητα Άη-Γιώργης Δράκος LSD Άνεμος Βουρκωμένα Βράχια Βροχή Γλέζος Γυρισμός Δάκρυ Δέντρα Δύναμη Ευκολάκι Καημός Κεραυνός Κινδύνης Λαβωμένα Λιμάνια Μάτια Ξένα Πίκρες Πουλόπουλος Σταθμός Σύννεφο Τραίνα Χαρδαλιάς Χέρια Χωρισμός Ωκεανός Άρης Βασίλης Γερμανός Γκαϊφύλλιας Δημητριάδη Διονύσης Ζιώγαλας Ιατρόπουλος Ισιδώρα Κατερίνα Κωχ Λεττονός Μαρίζα Μαρίνα Μάτσας Μοναχικότητα Ντάλας Ξενουδάκη Σαββόπουλος Τασούλης Τσιλογιάννης Ψαριανός Αγάπη Αδελφή Ακατάλληλη Βιβλίο Διαδρομές Ε Ζάνη Κ. Μπιλικάς Νεφέλη Πόπη Ζάνη Πρόλογος Πόπη Στιγμή Συμπαντικές Συμπαντικές Διαδρομές Υπερβατική Ψυχή Support Ανάγκη Αποδοχή Ασφάλεια Βασίλισσα Βουτιά Δεσμός Δεσμά Δύσκολη Έκθεση Εμπιστοσύνη Ζητιάνος Μοίρασμα Οδοντόβουρτσα Ομορφιά Παράδοση Περίπτωση Πραγματικότητα Σιγουριά Συμφωνία Συναλλαγή Σχέση Απομεινάρια Ηλιοσκόταδο Κ Καρυάτιδα Λόφος Μορφή Μυθιστόρημα Ντουλάπι Νύχτα Σκοτάδι Σκοτεινιά Σύμπαντα Φεγγάρι Χάρη Βόλτες Γέλιο Επιθυμία Έρωτας Ξενύχτια Όνειρα Πάθος Παιχνίδια Πόθος Ποίημα Σημαντικά Στιγμές Συναισθήματα Ταξίδι Τραγούδι Φίλος Αγώνες Βεντάλια Γενικό Διαγωνισμός Επιτροπή Ερμηνεία Εφιάλτης Ιστιοφόρο Κέρκυρα Κριτική Μουσικοσυνθέτης Νυχτοφύλακας Όνειρο Παρατηρητής Παρελθόν Πρόσταγμα Σαμοΐλης Σανίδα Τρόποι Φαντασία Χίλιοι Air Condition Αιτία Αντισηπτικό Απάτη Απέναντι Άρρωστοι Βήχας Γυναίκα Εμβόλιο Θάνατος Ιός Κίνα Κορμί Κορονοϊός Λεβερκούζεν Μάσκα Μυαλό Νοσοκομείο Ντούτσε Ξενιστής Ξένος Πατρίδα Πέτρα Πικρή Ποτήρι Ρόζα Στήθος Στολή Τύψεις Χώμα Ψέμμα Αγαπημένη Αιώνιο Αλήθεια Απλά Άφθαρτο Ερωτήματα Καθημερινότητα Μαγεμένη Μέρα Μόνος Ολοκλήρωση Ποιητής Πορτραίτο Πρόσωπο Στόμα Ταπεινά Ύπαρξη Φτεροκόπημα Ψεύτης Αγία Δημήτρης Αθανίτης Διάβολος Εκδήλωση Κώστας Καζανάς Καμία Κινηματογραφική Λένα Κιτσοπούλου Λέσχη Παρασκευή Συμπάθεια Ταινία Devil No Sympathy Αγωνία Θρίλερ Ιουλία Λυμπεροπούλου Λογοτεχνία Μεταφυσική Μυστήριο Νο 9 Περιπέτεια Αδάμ Αίμα Ανθρωπότητα Αυτοκίνητο Βαμπίρ Γνώση Γρανίτα Δημοφιλής Δολοφονία Εικασία Εξοπλισμένο Επιστήμονας Εραστής Ερειπωμένο Εύα Ζόμπι Ζωντανοί Ηθοποιός Μοναχικός Μουσικός Οπαδός Πατσάς Στούντιο Συγγραφέας Συσκευή Ταυτότητα Τράπεζα Χυμός Tesla Αεροδρόμιο Γιόκο Γκολντ Δοξιάδη Ελληνικό Κρουαζιέρα Λένον Λονδίνο Μάρδας Μαστοράκης Μπητλς Νησιά Όνο Πασίφικ Πειραιάς Beatles Gold Lennon Ono Pacific Yoko Αθανίτης Καζανάς Κιτσοπούλου Κοτανίδης Καλό Cross Orfeus Sunny Sunny Cross Αθήνα Ακρίβου Αφηγητής Ελληνική Ήχος Κάλτσου Κατάδυση Λαβύρινθος Μαγουλάς Μοντάζ Ντοκιμαντέρ Οδηγός Πρεμιέρα Πρόσωπα Σαρημανώλης Σινεμά Σκηνοθεσία Συναντήσεις Στοές Φεστιβάλ Φωτογραφία Φώτου Χαλκίδα DNA Άμλετ Βαρσοβία Δανέζα Δανία Θεοδωράκης Κοπεγχάγη Ξαρχάκος Σουηδικό Χατζιδάκις Angie Darling Helsingborg Helsingør Kronborg Αίγυπτος Αϊνστάιν Βαστίλη Βιετνάμ Γαλλία Δαρβίνος Διαμάντια Ηλίθιος Ηλιθιότητα Ινδιάνοι Ιράκ Κάστερ Κόρινθος Κουασιμόδος Λιβύη Λουδοβίκος Ναπολέων Ντοστογιέφσκι Παντοτινός Ρωσία Σιου Σεγιέν Συρία Τσιπόλλα Chiquentcento Αθηναίων Πολιτεία Ανατολή Βοηθοί Δύση Ηθοποιοί Ήλιος Θεός Θησείο Κύρα Όψεις Πυγολαμπίδα Σελήνη Σκαθάρι Σοφία Παναηλίδου Σοφοί Συμβούλιο Φανταστικό Αλέξανδρος Καρακαντάς Γλέζου Καραμουσαλής Κρασούδης Μαστοράκη Μπενέτου Παπαθανασίου Πατσιφάς Πετρίδης Ρούσσος Ρωμανός Σαλιάρης Σουγιούλ Σπανουδάκης Στασινόπουλος Τρούσας Aphrodite’s Child Axis Charms Forminx Igloo Juniors Αλκαίος Άλκης Αντίο Θάνος Κακόηθες Μελάνωμα Μικρούτσικος Αλύπα Αστείο Ενετοκρατία K Κούντερα Λυπημένα Μάνη Νύφι Ουρανός Πειρατές Προφήτες Tρικυμία Gena Rowlands John Cassavetes Paul Mazursky Poems Raúl Juliá Songs Susan Sarandon Tempest Vittorio Gassma Ταίναρο Ποσειδώνας Ιερό Πύλη Άδης Βαθύ Κοκκινόγεια Σπηλιά Φάρος Καταιγίδα Τρικυμία Vittorio Gassman Βασίλης Γκλεζάκος Λουκιανός Καρακαντάς Τζονιχάκης Ανάσταση Αμβρόσιος Άνθιμος Άρθρο Ασήμαντα Βατικανό Δημόσιο Δυνατός Εκκλησία Επικρατούσα Επίσημη Ευρώ Θεοφάνης Θρησκεία Ιερώνυμος Ιταλία Μεσαίωνας Παπάδες Παπάς Ποσά Προνόμιο Σεβασμός Συγγνώμη Σύνταγμα Ανεπάρκεια Ανοχή Γραμματέας Διαφορετικότητα Εγωκεντρισμός Ευθιξία Ιατρείο Κάμψεις Κατωτερότητα Κομπλεξικός Μητσοτάκης Μισογύνης Ορισμός Πληρότητα Πρόβλημα Ραντεβού Σύλλογος Ψυχολόγος Ανασφάλεια Αρνητικό Δότης Δραστήριος Δυσοίωνο Ελπίδα Ενεργός Θετικό Κεφάλι Κοιλιά Κρίση Μέλλον Οικονομικά Παραλήπτης Παρόν Προβλήματα Φροντίδα Ανάταση Ανά(σ)ταση Ανθοπωλείο Άντρας Αρειανός Διάλειμμα Ευνουχισμός Θάλασσα Θέατρο Ιδρώτας Καρέκλα Κιθάρα Κοπή Κόρνα Κρασί Λογαριασμός Παλαιά Πάλκο Πόρτα Ταμπούρλο Τιτανικός Τριαντάφυλλο Βερολίνο Εικόνες Εμφάνιση Επέτειος Θεσσαλονίκη Μοναδικό Ξεχωριστή Οθόνη Προβολή Πρώτη Άση Δημητρουλοπούλου Eva Stylander Στάθης Πλώτας Παναγιώτης Θανασούλης Παναγιώτης Θεοφανόπουλος. Απιστία Κόλυβα Αυλή Δίπατη Κουρελής Λήθη Μαλαματάς Μέθυσμένος Μνήμη Μονοκατοικία Μπουκάλι Ομπρέλα Σάββας Σιλουέτα Σπιτάκι Τουαλέτα Φίλη Fool Hill Sven Βασιλική Βασιλική Μπούζα Θεματοφύλακες Μπούζα Παρουσίαση Βόλος Κανάρια Κυριακή Λάρισα Όψεις του Φανταστικού Πολυχώρος Σάββατο Φουντούλης Ωδείο Καλαμάτα Bodega Γιώργο Εσένα Ζήσω Μπορώ Χωρίς. Γιώργος Βασιλείου Μάχη Σκληρή Έξω Μέσα Όμορφη Συνέντευξη Adventures Heaven Πάτρα Πρωταπριλιάτικο Ψέμα Bar Ghetto Noir Στέλλα Κάλτσου Γιάννης Φώτου Σταμάτης Μαγουλάς Τούλα Ακρίβου Μιχάλης Σαρημανώλης London Greek Film Festival Odysseus Cosmocinema Awards Ένωση Ευαγγέλιο Ιερουσαλήμ Ιησούς Μόσχα Πιλάτος Πόντιος Σατανάς Σοβιετική Σταύρωση Φύση Azazello Behemoth Bulgakov Faithfull Faust Hella Jagger Koroviev Margarita Marianne Master Mikhail Mick Professor Woland Καλός Κηλαηδόνης Λουκιανός Κηλαηδόνης Δύστυχες Πουτάνες Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες Χρόνια Χολέρα Δαιμόνια Χρονικό Προαναγγελθέντος Κοιμισμένα Κορίτσια Γιασουνάρι Καουαμπάτα Απίστευτη Θλιβερή Ιστορία Αθώα Ερέντιρα Άσπλαχνη Γιαγιά Ελευθερίου Μάνος Μάνος Ελευθερίου Νέο Ψυχικό Νέο Ψυχικό Πεντάγωνο Τρέξιμο Περπάτημα Πατρικό Παράδεισος Γείτονες Μετακόμιση Περισσός Εννέα Κολοκοτρώνη Νο. 9 Στυλάντερ Ευτυχισμένος Πόρνη Τυχερός Χαρούμενος Ωριμότητα Λιμάνι Πλοίο Θοδωρής Θοδωρής Παυλάκος Παυλάκος Strega 2017 Happy New Year Καρό Belongs Daddy Get Heart Marilyn Monroe Want What Καταστροφή Κούφια Μαίρη Σπαθί Ana Ana Moura Case Do Fadista Fado Fados Joni Joni Mitchell Mitchell Moura Sou Μασάζ Αεροπειρατεία Καφεδάκι Αεροσυνοδός Τενοντίτιδα Μασέρ Νεπάλ Καλάσνικοφ Σουτιέν Φούστα Κουκουλοφόρος Φερμουάρ Εντριβή Κύκλοι Ζύμωμα Χτυπήματα Άγγιγμα Έγκαυμα Ευφορία Πτήση Επιβίβαση Απογείωση Σπυρόπουλος Σπυριδούλα Μπάμπης Φλου Αναβλητικότητα User Manual Πιθανότητα Ενδιαφέρουσα Πόλη Άνθρωποι Πηγάδια Στόμιο Εξωτερικό Επικοινωνία Μόδα Εσωτερικό Επιφάνεια Αντικείμενα Κοσμήματα Νομίσματα Τέχνη Πίνακες Ζωγραφική Γλυπτά Βιβλία Μανιφέστα Επιστημονικά Περιοδικά Χωρητικότητα Jorge Bucai Πρόσκληση Αθηναίων Πολιτεία Οικογένεια Άνεση Ειδήμων Φάρμακα Ποιότητα Αντίληψη Κτίρια Προδιαγραφή Υπάρχοντα Αξία Γείτονας Διάστημα Πλανήτης Άτομο Προκατάληψη Εισόδημα Ηθική Κέρδη Τρόφιμα Διατροφή Blame Irish Φιλοσοφία Νίκος Ζωιόπουλος Νίκος Χατζόπουλος Δράμα Βραβείο Κινηματογράφος Φρικιό Λαμόγιο Υπάλληλος 1993 Σενάριο Τάκης Βενετσανάκος Σκηνικά Κοστούμια Άση Δημητρολοπούλου

Γίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης

    template design: Jorge