αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
19 Ιουλίου 2019, 10:41
Όνειρα


Έχεις όνειρα;

Ξέρεις, αυτές τις σκέψεις για το αύριο που, όταν έρχονται στο μυαλό, γεμίζουν με δύναμη την καρδιά και, όταν φωλιάζουν στην ψυχή, κάνουν τον νου να εφευρίσκει διαδρομές για να τα φτάσει.

Έχεις όνειρα;

Μεγάλα, μικρά...δεν έχει σημασία. Φτάνει να σε κινητοποιούν, να σε κάνουν να θέλεις να πας μπροστά, να σου δίνουν ώθηση για τη ζωή.

Σκέψου... Θέλεις κάτι με όλο σου το είναι;

Ίσως να είναι τόσο μικρό και εύθραυστο, σαν το φτερό μιας πεταλούδας, και γι’ αυτό να το κρατάς  κλεισμένο σε ένα κουτάκι που διστάζεις να ανοίξεις.

Ίσως να είναι ελάχιστο, μικρό και πολύτιμο διαμαντάκι μέσα στα αποκαΐδια, κλειδωμένο τόσο βαθιά για τον φόβο των κλεφτών που μέχρι κι εσύ ξέχασες ότι υπάρχει.

Ίσως πάλι να είναι ματωμένο, να το πετροβόλησαν κάποτε τόσο πολύ, να ξέσκισαν την ουσία του κι αυτό να κούρνιασε σε κείνην τη μισοσκότεινη γωνιά του εαυτού σου προσπαθώντας να γιατρευτεί με χίλια δυο φάρμακα – ή φαρμάκια. (Τα ξέρω καλά αυτά τα όνειρα. Όπως ξέρω πως, αν τα θρέψεις για λίγο, μπορούν να θεριέψουν και να σε πάρουν μαζί τους σε άλλους κόσμους).

Μήπως το όνειρό σου σε τρομάζει; Σου φαίνεται θεόρατο κύμα που ανοίγει απύθμενα φαράγγια με προορισμό την άβυσσο; Σου μοιάζει με τη μυθική Χάρυβδη – ένα τεράστιο στόμα έτοιμο να σε κατασπαράξει και να σε καταπιεί;

Ή, για σκέψου, μπορεί να το έβαλες στο πιο ψηλό δωμάτιο του πιο ψηλού πύργου με φύλακα έναν δράκο έξω από την πόρτα, γιατί πολύ απλά σε θάμπωσε τόσο πολύ η λάμψη του και ήθελες να την ξεχάσεις.

Πες μου, έχεις όνειρα; Όνειρα για σένα (να μην περιλαμβάνουν άλλους ανθρώπους – δεν γίνεται να επιβάλεις στον άλλον το όνειρό σου). Μεγάλα, μικρά…δεν έχει σημασία. Σημασία έχει, αν τα ξέχασες, να τα θυμηθείς, αν τα φοβήθηκες να τα αγκαλιάσεις, αν τα έχασες να τα βρεις και για μια φορά στη ζωή σου να τα κυνηγήσεις…


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddom


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddom

Μολυβιές χαραγμένες σε σκόρπιες σελίδες από ημερολόγια ζωής..
Τα βαθύτερα θέλω μας είναι εκείνα που ξεδιπλώνονται τις νύχτες. Εκείνα που μας λείπουν ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά. Εκείνα που γεμίζουν την καρδιά κι αδειάζουν την ψυχή. Εκείνα που μας αφήνουν χωρίς ανάσα. Εκείνα που ποτέ δεν τελειώνουν.
Tags

Ανήσυχες νύχτες Εξομολογήσεις Άκουσμα της στιγμής Άδειασμα ψυχής Με αφορμή μια φωτογραφία Σκέψεις του καφέ
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης