αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
ΚΑΦΕΣ και DONUT
Εκεί στη καντίνα στη γωνία, να ανοίξει το μάτι μου πρωί πρωί. Ποιος ξέρει τι μέρα θα΄ναι και αυτή!

05 Ιανουαρίου 2020, 16:53
ScanScore. Ένα Λογισμικό Που Διαβάζει Την Παρτιτούρα Σας.
το δοκίμασα!  

Πολλοί από εμάς εδώ μέσα αλλά και εκεί έξω έχουμε ευχηθεί να μπορούσαμε να πειράξουμε μία παρτιτούρα που έπεσε στα χέρια μας. Είτε για να αλλάξουμε τονικότητα είτε για να την έχουμε σε μορφή midi και να την χρησιμοποιήσουμε αλλού, είτε για να μπορούμε να διαβάσουμε για την χορωδία ή ακόμα για να μπορούμε να μελετήσουμε έργα μουσικής δωματίου με την “ψηφιακή” συνοδεία των υπολοίπων.

Τί Είναι το ScanScore;

Πολλοί διαθέτουν επαγγελματικό εξοπλισμό αλλά δεν ασχολούνται όλοι με την σύνθεση η την παράγωγή. Εγώ για παράδειγμα αν και πιανίστας, δεν έχω midi keyboard και για αυτό χρειαζόμουν ένα λογισμικό που δεν απαιτεί να παίξω κάποιο όργανο ή να εισάγω χειροκίνητα τις νότες. Το ScanScoreμου έλυσε τα χέρια καθώς μία φώτο ή ένα pdf αρχείο από το scanner σας, τον υπολογιστή σας ή το κινητό σας (ναι ναι έχει και app) γίνεται αμέσως διαδραστική ψηφιακή παρτιτούρα!

Τί Κάνει το ScanScore;

Να ενημερώσω ότι λειτουργεί εξαιρετικά με μονοφωνικά όργανα και μελωδικές γραμμές (ακόμα και σε μεγάλα συστήματα πενταγράμμων στην πλήρη έκδοση), ενώ μία πιο περίπλοκη μελωδική ακολουθία (όπως ένα πολυφωνικό κομμάτι για πιάνο) θα χρειαστεί μερικές διορθώσεις.

Το καλό είναι ότι μπορείτε να επέμβετε με οποιονδήποτε τρόπο αλλάζοντας αξίες, δυναμικές, ρυθμική αγωγή, ταχύτητα αναπαραγωγής, κείμενο και σημειογραφία για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να γλυτώσετε πολύ χρόνο σε σχέση με τον αν κάνατε το ίδιο πράγμα αντιγράφοντας το μουσικό κείμενο νότα νότα στο λογισμικό μουσικής γραφής που χρησιμοποιείτε.

Επιπλέον αν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο λογισμικό και απλά χρειάζεστε να μπορείτε να επέμβετε στην παρτιτούρας σας, μελετώντας για παράδειγμα το δικό σας μέρος από ένα κουαρτέτο εγχόρδων ή κάποιο χορωδιακό κομμάτι, το ScanScore είναι εξαιρετικός βοηθός.

Υπέρ

  • Υποστηρίζει αρχεία εικόνων και PDF

  • Διαθέτει εύχρηστη εφαρμογή για κινητά για να ανεβάζετε αρχεία και απο το κινητό σας χωρίς να έχετε πρόσβαση στον υπολογιστή σας

  • Διαθέτει όλες τις λειτουργίες και τη μουσική σημειογραφία που χρειάζεστε

  • Προσφέρει δυνατότητα εξαγωγής σε MIDI και XMLώστε να υπάρχει συμβατότητα με άλλο λογισμικά

  • Δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του ίδιου του κειμένου, καθώς και των επιλογών αναπαραγωγής ανά όργανο

  • Είναι μικρό, ελαφρύ και αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται έναν απλό επεξεργαστή μουσικού κειμένου

Κατά

  • Θολά, πυκνογραμμένα ή αρχεία χαμηλής ανάλυσης δεν θα ανιχνεύονται απόλυτα σωστά, αλλά παρέχεται η δυνατότητα διόρθωσης

  • Κυρίως αποδίδει ικανοποιητικά σε μονοφωνικές μελωδικές γραμμές

Συμπέρασμα

Είναι ένα αξιοπρόσεκτο πρόγραμμα, που κάνει ό,τι υπόσχεται και αποτελεί εξαιρετική εναλλακτική για όσους θέλουν να μπορούν να επέμβουν σε ένα μουσικό κείμενο ή να το ψηφιοποιήσουν ώστε να το έχουν άμεσα διαθέσιμο προς αναπαραγωγή ή να το χρησιμοποιήσουν σε άλλα προγράμματα στη συνέχεια.


- Στείλε Σχόλιο


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγγραφέας
samg


Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/samg

Τι είδα, τι έμαθα, τι έκανα, τι μου είπαν... τι θα μου πεις και εσύ..
Office Map Καφεΐνη (1,3,7-τριμεθυλοξανθίνη) Caffeine (1,3,7-trimethylxanthine) Καφεΐνη: Μια ψυχοδιεγερτική ουσία χωρίς νομικούς περιορισμούς Το δραστικό συστατικό του καφέ στο οποίο οφείλονται οι ψυχοδιεγερτικές ιδιότητές του είναι η καφεΐνη (caffeine). Είναι μια λευκή κρυσταλλική ουσία με έντονη πικρή γεύση, που από χημική άποψη υπάγεται στα αλκαλοειδή της ξανθίνης (3,7-διυδρο-πουρινο-2,6-διόνη). Η καφεΐνη βρίσκεται σε πολλές φυτικές ουσίες της διατροφής, αφεψήματα και αναψυκτικά. Δρα ως ψυχοδιεγερτετικό (psychoactive stimulant) φάρμακο και συγχρόνως διαθέτει ήπιες καρδιοτονωτικές ιδιότητες. Office Map Γλυκόζη ή δεξτρόζη, (glucose ή dextrose), είναι ένα πολύ σημαντικό, (το περισσοτερο διαδεδομένο), σάκχαρο εξόζη, με δομή αλδόζης, το οποίο απαντάται σε δύο μορφές: ως γλυκόζη Α και ως γλυκόζη Β: στερεό κρυσταλλικό σώμα, ευδιάλυτο στο νερό, με γλυκιά γεύση, που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και στην παρασκευή οινοπνεύματος (χημεία) το πιο διαδεδομένο σάκχαρο που παράγεται με φωτοσύνθεση και συνιστά τη βασική πηγή ενέργειας των οργανισμών. SYNC BLOGS Samiotakis Georgios | Δημιουργία εμβλήματοςTags

k..A.R.M.Y..r.i.a. Σε τι φάση είναι η ζωή μου ;;;;;;;;;;;;; live κάθησα και σκέφτηκα με το φτυάρι στο χέρι το δοκίμασα!
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs

Links

Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
Όροι Χρήσης