αρχική σελίδα MusicHeaven κεντρική σελίδα του blog περισσότερα Blogs
Home
ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
 
23 Μαΐου 2020, 20:26
Sand of time


Ο χρόνος είναι σαν μια κλεψύδρα στην οποία οι κόκκοι άμμου εξαντλούν την πάνω γυάλινη δεξαμενή της περνώντας από μια οπή.

Οι δυσάρεστες στιγμές στενεύουν αυτή την οπή και κάνουν πιο ''δύσκολο'' το πέρασμα του χρόνου.

Η ίδια ποσότητα άμμου περνά πάντως στον ίδιο χρόνο,άρα το απόλυτο μέγεθός του δε μεταβάλλεται.

Αντίθετα όταν περνάμε όμορφα η οπή διευρύνεται και ο χρόνος κυλά αβίαστα γρήγορα.

Έτσι εξηγείται γιατί όταν κρατάς καυτή κατσαρόλα στα χέρια το ένα λεπτό μοιάζει με ώρα ενώ αν κρατούσες μια καυτή γυναίκα η ώρα θα έμοιαζε λεπτό και ούτε.

Ο χρόνος είναι και αυτός νόμισμα,όπως το χρήμα.

Με μια διαφορά.

Ο χρόνος δεν μπορεί να αποθηκευτεί σε τράπεζες και δε σηκώνει...επιτόκια!

Επίσης δε μπορεί να οριστεί ως ιδιοκτησία κάποιου.

Ούτε μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο.

1 λεπτό περνάει το ίδιο είτε κάποιος βρίσκεται στην Κίνα είτε στην Αυστραλία είτε κάπου στην Ευρώπη.

Έχουν διατυπωθεί θεωρίες πως αυτό ισχύει μόνο για όσους βρίσκονται πάνω στη Γη και κινούνται με μικρές ταχύτητες.

Αν κάποιος κινηθεί με ταχύτητα που πλησιάζει σε ικανά ποσοστά της ταχύτητας του φωτός τότε ο χρόνος που περνά γι αυτόν μειώνεται κατά πολύ σε σχέση μετο χρόνο όπως κυλά για τους σχετικά με εκείνον ακίνητους παρατηρητές.

Δε θα επεκταθώ όμως σε ένα τόσο πολύπλοκο θέμα που ούτε καν κατέχω καλά.

Θα κρατήσω μόνο τη γεύση του.

Αν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε στο διάστημα με την ταχύτητα του φωτός τότε θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε 2.000.000 γήινα χρόνια σε μόλις 28 χρόνια προσωπικής μας γήρανσης.

Φανταστείτε λοιπόν ένα δορυφόρο να κινέιται σε κυκλική τροχία γύρω από τη Γη μας σταθερά σα ρολόι με δείκτες που πάνε με την ταχύτητα του φωτός...

Μες στο δορυφόρο αυτό φανταστείτε τον εαυτό σας...

Μετά από 28 χρόνια διαρκούς περιστροφής σας,όταν θα ξανακατεβαίνατε στη Γη θα είχαν περάσει για τον πλανήτη 2.000.000 έτη.

Πόσο φοβερό το τί μπορεί να αντικρύζατε τότε εκεί.Τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα είχαν εγκαταλείψει τη ζωή πολύ καιρό πριν και τα γνώριμά σας μέρη ίσως να ήταν πλέον αγνώριστα.Η δε τεχνολογία να είχε προχωρήσει και να είχε ασύλληπτα εξελιχθεί.Ποιός ξέρει?

Κι ενώ γράφω αυτές τις σειρές το τακ τακ τακ του επιτραπέζιου ρολογιού του κομοδίνου μου συνεχίζει αδιάκοπα και αγέραστα να χτυπά...


4 σχόλια - Στείλε Σχόλιο

Σχόλιο από John-Tzinieris (23.05.2020)
Έχεις δει την ταινία InterStellar; Εκεί εμφανίζεται συνέχεια το φαινόμενο να περνάει διαφορετικά ο χρόνος για διάφορους ανθρώπους ανάλογα με το πού βρίσκονται μέσα στο σύμπαν και τι κάνουνε..


Σχόλιο από freddieKrueger (24.05.2020)
Όχι John την έχω ακουστά ως τίτλο...
ευχαριστώ που μου την προτείνεις!


Σχόλιο από CHE (24.05.2020)
Ποια 2.000.000 χρόνια; Το πήγες μακριά. Σκέψου να είχαν περάσει... 2.000 χρόνια με μόλις 2,5-3 χρόνια γήρανσης. Σκέψου να εμφανιζόταν σήμερα η... Κλεοπάτρα, ο Ιούλιος Καίσαρας ή οποιοσδήποτε άνθρωπος ζούσε τον 1ο π.Χ. ή τον 1ο μ.Χ. αιώνα. Δεν νομίζω ότι θα ζούσε πάνω από 1 λεπτό. Αν δεν πάθαινε συγκοπή από το σοκ, θα σκοτωνόταν από κάτι απρόβλεπτο γι' αυτόν και συνηθισμένο για μας. Άνθρωποι που συνήλθαν από κώμα μετά από μόλις λίγα χρόνια, έκαναν καιρό να επανέλθουν μέχρι να μάθουν όσα είχαν συμβεί στο μεσοδιάστημα. Σκέψου τώρα μία χρονική απόσταση 2.000 ετών. Πως να διηγηθείς όλα όσα έχουν συμβεί. Τα 2.000.000 χρόνια είναι 100.000% πιο δύσκολο. Αδιανόητο. Αν σκεφτείς πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στη ζωή του ανθρώπου από το 1970 έως το 2020 (μόλις 50 χρόνια) καταλαβαίνουμε ότι τα εκατομμύρια είναι σοκαριστικά και ασύλληπτα για τον ανθρώπινο νου.


Σχόλιο από freddieKrueger (24.05.2020)
Καλησπέρα αγαπητέ CHE.Δανείστηκα τα δεδομένα από ένα υποθετικό ταξίδι στο γαλαξία της Ανδρομέδας από τη Γη μας που απέχει 2.000.000 έτη φωτός,δηλαδή αν ταξίδευες με την ταχύτητα του φωτός θα περναγαν για τους ακίνητους παρατηρητές της Γης 2.000.000 έτη ενώ για τους ταξιδιώτες μόνο 28 χρόνια.
Ασύλληπτο ε?Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να έχετε συνδεθεί ως μέλος. Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε ή εδώ για να εγγραφείτε.

Επιστροφή στο blog


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

Συγγραφέας
freddiekrueger
Χρήστος
Οδηγός VW SCIROCCO :-)Περί Blog
blogs.musicheaven.gr/freddiekrueger

Αυθόρμητες δίχως λογοκρισία σκέψεις που καθορίζονται απο μια στιγμή...αυτη ειναι ικανη να φερει την καταστροφη η το μεγαλειο...τις πιο πολλες φορες απλα φερνει την επομενη στιγμη...
Tags
Επίσημοι αναγνώστες (4)
Τα παρακάτω μέλη ενημερώνονται κάθε φορά που ανανεώνεται το blogΓίνε επίσημος αναγνώστης!


Πρόσφατα...


Δημοφιλέστερα...
Αρχείο...


Φιλικά Blogs


    Links    Photo courtesy of Sotiris Kouvopoulos - www.cadu.gr
    Template design by Jorge

    Ανάπτυξη MusicHeaven.gr, Hosting interTEN
    Όροι Χρήσης