ελληνική μουσική
314 online   ·  207.326 μέλη
αρχική

Δημιουργία Blog

Τι είναι ένα Blog;

Τα blogs είναι ένα είδος site, που αποτελείται από καταχωρήσεις κειμένου και multimedia. Οι καταχωρήσεις εμφανίζονται στο blog με αντίστροφη χρονολογική σειρά, δηλαδή ψηλότερα εμφανίζεται η πιο πρόσφατη καταχώρηση. Είναι δηλαδή ένα διαδικτυακό σημειωματάριο, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή και ταξινόμηση των σκέψεων του συντάκτη. Η θεματολογία τους εξαρτάται αποκλειστικά από τα ενδιαφέροντα του συντάκτη τους.

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση ενός blog, μια και αυτό συνοδεύεται από ένα εύχρηστο και πολύ απλό περιβάλλον διαχείρισης κειμένων, φωτογραφιών και multimedia.


Η έκρηξη των Blogs

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα blogs έχουν τεράστια εξάπλωση τα τελευταία χρόνια και ήδη πάνω από 12.000.000 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο διαθέτουν το δικό τους. Τα blogs άρχισαν να γίνονται δημοφιλή μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, όταν πολλοί απλοί χρήστες ένιωσαν την ανάγκη να μπουν στο Internet και να μοιραστούν τις σκέψεις τους, τις ειδήσεις που ανακάλυπταν, τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα τους. Στη συνέχεια, πολλοί διάσημοι από το χώρο της τέχνης και του αθλητισμού, απέκτησαν το δικό τους blog (δείτε το blog του Moby) και έτσι φτάσαμε σήμερα να υπάρχουν blogs παντού. Πολλές φορές τα blogs, και κυρίως τα δημοφιλή, γίνονται αντικείμενο σχολιασμού από τα ΜΜΕ, αναγάγοντας τον συντάκτη τους σε έναν αυτόνομο δημοσιογράφο/αρθρογράφο. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από την Ελευθεροτυπία (3.1.2006):

Ωστόσο η πιο πρόσφατη και πιο επικίνδυνη απειλή για τα ΜΜΕ είναι τα blogs. Οι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ κατηγορούν τους blogers ότι έχουν ρίξει την ποιότητα. Ωστόσο, η πραγματική τους σκέψη είναι λιγότερο ευγενική: είναι η απειλή που δημιουργείται από τους blogers, οι περισσότεροι των οποίων είναι ερασιτέχνες, για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και τους εργοδότες τους, τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Ο κόσμος των blogers είναι μια συλλογική επιχείρηση που διαθέτει 12 εκατομμύρια συντάκτες , ερευνητές και αρθρογράφους και όλα αυτά με μηδενικό κόστος. Πώς μπορούν τα παραδοσιακά ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν αυτόν τον ανταγωνισμό;


Τα είδη των blogs

Τα blogs υπάρχουν σε διάφορες παραλλαγές, και σημαίνουν κάτι διαφορετικό για τον καθένα:

 • Για έναν απλό χρήστη, το blog μπορεί να είναι ένας τρόπος για να εκφράσει τις προσωπικές του σκέψεις, για γεγονότα ή την ίδια του τη ζωή, να τις μοιραστεί με τους φίλους ή τους γνωστούς του, να οργανώσει τα ζητήματα της ημέρας του ή απλά να ξεθυμάνει γράφοντας. Μπορεί ακόμα να χρησιμεύσει για να κρατηθούν παραπομπές από το σερφάρισμα στο Internet.
 • Για μια εταιρεία μπορεί να είναι ένα μέσο συλλογικής καταγραφής σκέψεων, νέων παραλαβών, υποδείξεων και επισημάνσεων.

  Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η θεματολογία των blogs είναι ανεξάντλητη, από τη στιγμή που ο καθένας μας έχει ξεχωριστά ενδιαφέροντα και το δικό του προσωπικό τρόπο να γράφει και να σκέφτεται.


  Blog στο MusicHeaven;

  Το MusicHeaven, πυρήνας σκεπτόμενων ανθρώπων, καλλιτεχνών και μουσικόφιλων, ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2006 να διαθέτει για τα μέλη του τα MusicHeaven Blogs.

  Aποκτήστε το δικό σας blog στο MusicHeaven !
 • Αυτά τα διάβασες;