ελληνική μουσική
    718 online   ·  210.832 μέλη
    Η πορεία μιας εντυπωσιακής ντίβας...
    Sarah Brightman
    Γράφει το μέλος ΛΙΖΑ (Angel20)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 04 Ιούν 2007
    Η Sarah Brightman γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου 1961 στην Αγγλία. Σαν ηθοποιός και τραγουδίστρια, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 1978 όταν μαζί με το χορευτικό συγκρότημα Hot Gossip ερμήνευσε το Top 10 single 'I Lost My Heart To A Starship Trooper'. Λίγο αργότερα προκάλεσε και πάλι αίσθηση όταν εμφανίστηκε στο μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber 'Cats'. Το 1984 ήταν η χρονιά που η Brightman και ο Webber ενώθηκαν με τα δεσμά το γάμου, ο γάμος τους όμως κράτησε μόνο έξι χρόνια. Μέσα σε εκείνο το διάστημα εκείνη είχε καταφέρει να γίνει μία από τις σημαντικότερες κυρίες των Musicals και του θεάτρου. Η συμμετοχή της στο μιούζικαλ του Charles Strouse 'Nightingale' άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αν και κράτησε λίγο. Στο μεταξύ είχε ξεκινήσει να παίρνει μαθήματα τραγουδιού εξασκώντας την μεγαλειώδη σοπράνο φωνή της. Το 1984 έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στο 'Song And Dance' του Lloyd Webber ενώ παράλληλα συμμετείχε στο ομώνυμο soundtrack που μπήκε στα 30 πρώτα της Μεγάλης Βρετανίας.

    Ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο της στην όπερα ενώ παράλληλα συνέχιζε να δίνει κοντσέρτα σε Αγγλία και Αμερική. Την ίδια περίοδο έκανε την παραγωγή και το ντουέτο στο Top 5 single 'Pie Jesu' μαζί με τον μόλις 12 ετών Paul Miles-Kingston. Το 1986 πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Michael Crawford στο 'The Phantom Of The Opera'. Τον ίδιο ρόλο ερμήνευσε δύο χρόνια αργότερα στο Broadway την ίδια εποχή που τρία από τα τραγούδια του soundtrack μπήκαν στο Top 10 της Αγγλίας, το 'The Phantom Of The Opera' (με τον Steve Harley ), 'All I Ask Of You' (with Cliff Richard ) και το 'Wishing You Were Somehow Here Again'. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '90, η Sarah Brightman έκανε περιοδεία σε πολλές χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένων της Αγγλίας και της Ιαπωνίας. Η περιοδεία της ονομάστηκε 'The Music Of Andrew Lloyd Webber' και κράτησε μέχρι τον Δεκέμβριο του 1991. Οι εμφανίσεις της στο Broadway συνεχίστηκαν μέχρι τις αρχές του 1992 όπου επέστρεψε και πάλι στα βρετανικά charts αυτή τη φορά κάνοντας ντουέτο με τον Jose Carreras στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων 'Amigos Para Siempre (Friends For Life)' που γράφτηκε από τον Andrew Lloyd Webber και τον Don Black. Το ντεμπούτο της στο θέατρο έγινε το 1993 με το 'Trelawny Of The Wells' και το 'Relative Values'. Την εποχή εκείνη ο Lloyd Webber είχε μια ιδέα που όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Η Sarah Brightman θα ενσάρκωνε το πρόσωπο της Jessie Matthews μιας μάλλον χαριτωμένης σταρ από τις δεκαετίες '20 και '30. Ήταν κάτι που έμεινε απλά μια σκέψη. Έτσι τα επόμενα χρόνια η Sarah Brightman περιορίστηκε στο να δίνει συναυλίες στην Αυστραλία, τη Γερμανία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Sarah Brightman

    Μεγάλη αίσθηση δημιούργησε το ντουέτο που έκανε το 1997 μαζί με τον Andrea Bocelli, τον διάσημο τυφλό τενόρο από την Τοσκάνη στο εκπληκτικό 'Time To Say Goodbye' που ανέβηκε στα charts αρκετών Ευρωπαϊκών χωρών. Την ίδια χρονιά η Brightman έκανε περιοδεία στη Μεγάλη Βρετανία μαζί με την English National Orchestra. Ανάμεσα στις συναυλίες της ήταν και οι εμφανίσεις της στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. Το 'Timeless' έφτασε πολύ κοντά στην κορυφή. Όσο για τα albums 'Time To Say Goodbye' και 'Eden' την έκαναν μια από τις μεγαλύτερες ντίβες στην Αμερική και όχι μόνο. Η Sarah Brightman επέστρεψε το 2001 με το cd 'Encore', ενώ η τελευταία της δισκογραφική δουλειά έγινε το 2006 με το album 'Diva'.

    Πηγή: www.galaxy92.gr


    Tags



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #8500   /   04.06.2007, 00:11   /   Αναφορά
    Πολύ καλή δουλειά!!!Μπράβο Angel20!!!Ομολογώ ότι δεν την ήξερα την Sarah Brightman...αλλά όταν είπες για το musical "Cats"..κατάλαβα!!!Και πάλι..Μπράβο!!!



    ΥΓ.Χαίρομαι που ήμουν η πρώτη αναγνώστρια!!!
    #8502   /   04.06.2007, 02:09   /   Αναφορά
    Ειναι απο τις πιο μεγαλες μορφες στο μουσικο τομεαε της. Κυριως το "This love " kai to "Question of honor" προκαλουν συγκινησεις...





    Angel20 μπραβο για την πολυ καλη δουλεια !
    #8503   /   04.06.2007, 02:11   /   Αναφορά
    Να σκεφτείς πως είχα πάει στο μιούζικαλ να το δω ("cats") :) δηλαδή αυτό το μιούζικαλ πριν από αυτό που είχε έρθει στην Αθήνα είχε πεχτεί και πριν από 24-7 χρόνια? Πολύ ενδιαφέρον :)



    Πολύ χάρηκα που το έμαθα :)
    #8504   /   04.06.2007, 02:57   /   Αναφορά
    Είναι μια από τις πιο απίστευτες φωνές που έχω ακούσει ποτέ μου ... απλά ...ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ!!!
    #8505   /   04.06.2007, 04:58
    Συμφωνώ απόλυτα με την Desmar.



    edelweiss,οι "γάτες" δεν σταμάτησαν ποτέ να παίζονται όλες αυτές τις δεκαετίες. Το τουρ που πέρασε και από την Ελλάδα, ήταν το αποχαιρετηστήριο τους.



    Μάκια!

    #8506   /   04.06.2007, 06:54   /   Αναφορά
    Παρακολουθώ την δισκογραφία της χρόνια.

    Έχει μία πάρα πολύ καλή και χαρακτηριστική φωνή.

    Έχει και μία εμμονή [στιλιστική] με νεράιδες και ξωτικά.

    Μία από τις αγαπημένες μου δουλειές της είναι το cd 'DIVE'

    Θεωρώ πως είναι καλύτερη όταν τραγουδάει pop-opera.

    Δυστυχώς όμως με απογοήτευσε στο live της στον Λυκαβηττό.

    #8507   /   04.06.2007, 10:27
    Συμφωνω κι εγω οτι ειναι απιστευτη φωνη ειναι απο τις αγαπημενες μου

    #8508   /   04.06.2007, 12:42   /   Αναφορά
    Μια απο τις πολυ αξιλογες στον χωρο της, μου αρεσει απιστευτα η χαρακτιριστικη φωνη της...σε ταξιδευει αλλου...!! Πολυ καλη δουλεια Angel20..!! :-)
    #8510   /   04.06.2007, 13:13   /   Αναφορά
    Ευχαριστω πολυ παιδια! Κι εμενα μου αρεσει πολυ η φωνη της και την θαυμαζω! :)
    #10414   /   18.11.2007, 22:22
    Tην πρωτοειδα στην ΤV,οπου ειχε αφιερωμα γι'αυτην(συνεντευξεις,live).Ομολογω πως με

    εντυπωσιασε η ομορφια της κ' η υπεροχη φωνη της!Δυστυχως την εχω μονο σ'ενα κομματι της,το Harem!...Συγχαρητηρια για την αναφορα σου Angel20 σ'αυτη την αξιολογη καλλιτεχνιδα!...

    #8511   /   04.06.2007, 16:06   /   Αναφορά
    Πραγματικά απίστευτη φωνή και φοβερή ερμηνεία σε όποιο τραγούδι κι αν την έχω ακούσει.

    Ο γάμος της με τον Andrew Lloyd Webber την βοήθησε να γίνει γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό και την βοήθησε αρκετά νομίζω.Το "Diva" δεν το έχω ακούσει αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι και πάλι αντάξιο των τόσων υπέροχων κομματιών που έχουμε απολαύσει από την Sarah.
    #8572   /   11.06.2007, 17:38   /   Αναφορά
    Ήθελα πολύ καιρό να γράψω ένα άρθρο για την Σάρα,αλλά μεσολάβησε ένα 2μηνο που ήμουν εκτός και με πρόλαβες.Πολύ καλή η προσπάθειά σου αλλά έχεις ξεχάσει να γράψεις πολύ σημαντικά πράγματα που αφορούν την καριέρα της,και έχεις μπερδέψει λίγο τα της δισκογραφίας,και όχι μόνο.Θα αναφερθώ σε 2-3 : π.χ η ρόκ όπερα ''The phantom of the opera''γράφτηκε επάνω στη φωνή της καθώς ήταν η ''original'' Cristine και εκτίναξε την καριέρα της και όχι το μιούζικαλ ''cats''. Ξεκίνησε τη σόλο καριέρα της το 1990.Είναι η σημαντικότερη εκρόσωπος του ''classic crossover'στυλ με άλμπουμς που μένουν στην ιστορία,και συναυλίες- παραστάσεις που εντυπωσιάζουν και μαγεύουν(κυκλοφορούν και σε dvd).Με τον σύντροφο της και συμπαραγωγό(μαζί με την ίδια)Frank Peterson δισκογραφεί και περιοδεύει ανα τον κόσμο.Τελευταία κυκλοφορία προσωπικού άλμπουμ με νέο υλικό ήταν το ''Harem'',2003.Το dvd''Diva''περιέχει βίντεο απο όλη την καριέρα της και κυκλοφορεί μόνο εκτός Ευρώπης.Στην Ελλάδα στο τέλος της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησε μια 2η συλλογή best of (προηγήθηκε και μία το 2001 ,μετά το άλμουμ ''La Luna'')με τον τίτλο ''Classics''.΄Μέσα στο 2007 αναμένεται η νέα δισκογραφική δουλειά της με πιθανο ΄τιτλο''Symphonie''.Όποιος βρέθηκε στο Λυκαβηττό στις 3-4 Σεπτεμβρίου 2004 θα θυμάται την καταπληκτική συναυλία-παράσταση που συμπεριλαμβάνονταν στην ''Harem world tour''.H τεράστια έκταση και η εναλλαγή των εντυπωσιακών ηχοχρωμάτων της την καθιστούν επάξια,.οπως έχουν πει πολλοί,''φωνή της χιλιετίας''.Επίσης είναι η σοπράνο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκωσμίως.Για περισσότερες πληροφορίες'' www.sarah-brightman.com''.