ελληνική μουσική
311 online   ·  203.990 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

Guns n' Roses (Α' Μέρος)

Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για κάποιον να καταγράψει την πορεία ενός συγκροτήματος που άφησε εποχή σε λιγότερο από μια δεκαετία και οι απόψεις για το πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει με νέα σύνθεση διίστανται ακόμα και σήμερα...
Guns n
Γράφει ο Κώστας (tsibitos)2 άρθρα στο MusicHeaven
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2007
Όλα ξεκίνησαν στο Los Angeles. Κανένα μέλος των Gn'r δεν ήταν απο' κει. Ο Αxl W. Rose (Αληθινό όνομα William Βailey) γεννήθηκε το 1962 στο Lafayette της Indiana. Ο Izzy Stradlin γεννήθηκε το 1962 (Αληθινό όνομα Jeff Isbell) στο Lafayette της Indiana. Ο Duff McKagan (Αληθινό όνομα Michael) γεννιέται στο Seattle το 1964. Ο Steven Adler γεννιέται στο Cleveland το 1965 και ο Slash (Αληθινό όνομα: Saul Hudson) γεννιέται στο Stoke-On-Trent της Αγγλίας το 1965.

Μέχρι το 1982 όλοι (εκτός από τον Duff) είχαν μετακομίσει στο Λος Άντζελες. Έχοντας περάσει από κάποιες μπάντες που ποτέ δεν κυκλοφορήσαν κάτι το 1983 ο Axl και ο Izzy δημιούργησαν ένα συγκρότημα που ονομάζονταν Rose. Άλλα μέλη των Rose ήταν οι: Chris Weber (κιθάρα), Andre Roxx (μπάσο) και Johnny Kreis (aka Johnny Christ) (ντράμς).Αργότερα άλλαξαν το όνομα τους σε Hollywood Rose. Όσο ο Axl και ο Izzy ήταν στους Rose έγραψαν ένα τραγούδι που λέγονταν "My Way - Your Way". Αργότερα εμφανίστηκε σαν "Anything Goes" στο "Appetite For Destruction". Άλλα τραγούδια από εκείνη την περίοδο είναι τα "Shadow Of Your Love" και το "Wreckless" (το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε "Reckless Life" και εμφανίστηκε στο ΕΡ "Live Like A Suicide" και στο άλμπουμ "Lies").

To 1984 o Izzy πάει σε ένα συγκρότημα που λέγεται London. Ο Axl είναι στους LA Guns μαζί με τον Tracii Guns. Ο Slash παίζει στους Road Crew (με τον Steven και τον Duff) και στους London. Οι Hollywood Rose επανενώνονται με τον Tracii Guns στην κιθάρα. Ο Steve Darrow παίζει μπάσο και ο Rob Gardener είναι ο ντράμερ. Τον Ιανουάριο του 1985 ο Duff και ο φίλος του, Greg Gilmore, μετακομίζουν στο Los Angeles. Ξεκινούν να ψάχνουν σε αγγελίες για συγκροτήματα και πάνε μαζί σε οντισιόν. Ο Duff αποφασίζει να παίξει μπάσο αντί για κιθάρα. Μέσα από μια αγγελία, στην εφημερίδα Recycler, ο Duff γνωρίζει τον Slash και τον Steve Adler. Ξεκινάνε σε ένα συγκρότημα που λέγεται Road Crew . Όσο ήταν στους Road Crew, ο Slash έβγαλε ένα riff που αργότερα έγινε γνωστό τραγούδι. "Paradise City" το όνομα του. Ο Greg Gilmore πήγε σε μερικές πρόβες τους, αλλά αποφάσισε να μετακομίσει πίσω στο Seattle (αργότερα έπαιξε στους Mother Love Bone, στους οποίους επίσης έπαιζαν οι Jeff Ament και Stone Gossard, μετέπειτα μέλη των Pearl Jam). Το Μάρτιο του 1985 τα μέλη ονομάζουν το συγκρότημα Guns N' Roses (απέριψαν τα ονόματα Heads Of Amazon και AIDS). Ο Duff πάει στο συγκρότημα και τα μέλη του είναι τα εξής: W. Axl Rose (φωνή) Izzy Stradlin (κιθάρα) Tracii Guns (κιθάρα) Duff McKagan (μπάσο) Rob Gardner (ντράμς). Τον Ιούνιο του 1985 ο Duff είχε κάποιους γνωστούς στο Seattle και έκλεισε μερικές ζωντανές εμφανίσεις για το συγκρότημα. Ο Tracii και ο Rob δεν ενδιαφέρονταν και έτσι ο Duff ρώτησε τον Axl αν θα μπορούσαν να παίξουν με τον Slash και τον Steven. Ο Axl συμφώνησε.
Τα μέλη:
W. Axl Rose (φωνή)
Slash (lead κιθάρα)
Izzy Stradlin (ρυθμική κιθάρα)
Duff McKagan (μπάσο)
Steven Adler (ντράμς). Οι Guns N' Roses ήταν γεγονός!

Guns n
Οι GN'R έκαναν πρόβες για δύο μέρες και ξεκίνησαν την Hell
Tour. Το ταξίδι στο Seattle δεν είχε επιτυχία. Αφού οδήγησαν για
100 μίλια, το αμάξι τους "τερμάτισε". Έπρεπε να κάνουν ώτο-στόπ και
όταν έφτασαν στο Seattle κανένας δεν ενδιαφέρθηκε γι' αυτούς. Οι περισσότερες εμφανίσεις
είχαν ακυρωθεί και πήραν μόνο $50 για κάθε εμφάνιση αντί για $250 που είχαν συμφωνήσει.
Η πρώτη εμφάνιση της πρώτης περιοδείας ήταν στο Omni Room (Οι Fastbacks άνοιξαν την συναυλία).
Μόνο 13 άνθρωποι ήταν εκεί για να δουν την συναυλία. Οι GN'R πήγαν πίσω στο Los Angeles και συνέχισαν τις πρόβες. Το σπίτι τους στην Sunset Boulevard ονομαζόταν The Hell House (Το Σπίτι Της Κόλασης).
Δεν είχαν λεφτά οπότε ζούσαν με φτηνό κρασί και μπισκότα. Μερικές φορές έκλεβαν λεφτά από τα κορίτσια που "επισκέπτονταν" το Hell House.

Στα Τέλη του 1985 οι GN'R παίζουν σε clubs του L.A. και ηχογραφούν demos. Η πρώτη τους εμφάνιση
στο L.A. ήταν στο Troubadour. Οι Guns N' Roses έπαιξαν σε clubs όπως το Whiskey A Go-Go, το Roxy, το Water Club, το Troubadour και το Scream. Ξεκινούσαν τις εμφανίσεις τους με μια κασέτα που περιείχε το "What's That Noise" από τους Stormtroopers Of Death. Οι GN'R έπαιζαν τις πρώτες εκτελέσεις τραγουδιών τους όπως το "Welcome To The Jungle", "Reckless Life", "It's So Easy" και "Don't Cry". Στο τέλος του 1985
το συγκρότημα είχε ήδη γράψει 14 καινούργια τραγούδια. Το συγκρότημα έπρεπε να παίζει γνωστά τραγούδια για να ευχαριστεί το κοινό του. Έπαιζαν κομμάτια των Aerosmith ("Mama Kin"), Elvis Presley ("Heartbreak Hotel") και των Rolling Stones ("Jumping Jack Flash"). Το Μάρτιο του 1986 Οι GN'R υπογράφουν με την Geffen Records. Αργότερα το συγκρότημα αρχίζει να ηχογραφεί το άλμπουμ του στα Rumbo Studios, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ο Slash έχει προβλήματα με τα ναρκωτικά. Πρέπει να πάρει μια απόφαση, ναρκωτικά ή συγκρότημα. Διαλέγει το συγκρότημα,αφού ήταν και οι μόνοι του φίλοι.

Τον Αύγουστο του 1986 ξεκινούν οι ηχογραφήσεις για το " Appetite For Destruction" η Geffen σχεδίαζε να κυκλοφορήσει τον δίσκο τον Ιούλιο του 1987.Το Δεκέμβριο του 1986 - Η Geffen κυκλοφορεί ένα EP με τέσσερα τραγούδια που ονομάζεται "Live ?!'@ Like A Suicide" στην εταιρία των GN'R, Uzi Suicide. 10,000 αντίτυπα του EP κυκλοφορούν. Ξεκινάει με έναν roadie να φωνάζει: "Hey fuckers, suck on Guns and fucking Roses!". Στις 15 Ιουνίου 1987 τα "It's So Easy" και "Mr. Brownstone" κυκλοφορούν από την Geffen. Στις 19 Ιουνίου 1987 το συγκρότημα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Marquee του Λονδίνου. Η πρώτη τους εμφάνιση είναι καταστροφική. Έγινε Παρασκευή και το κοινό είχε πιεί πολύ. Ο Τύπος δεν βοήθησε καθόλου τους GN'R γράφοντας πολλές ιστορίες γι' αυτούς. Μια επικεφαλίδα στην Star: "Μια Rock μπάντα πιο επικίνδυνη κι από τους Beastie Boys έρχεται στην Βρετανία!". Στις 21 Ιουλίου 1987 το "Appetite For Destruction" κυκλοφορεί στην Αμερική και τον Αύγουστο στην Αγγλία από την Geffen Records. Παραγωγός του δίσκου είναι ο Mike Clink ο οποίος είχε δουλέψει με τον Ozzy Osbourne και τους Heart. Το εξώφυλλο του δίσκου είχε έναν πίνακα του Robert Williams που τελικά αποσύρθηκε. Την 1 Αυγούστου 1987 το πρώτο video clip των GN'R, "Welcome To The Jungle", γυρίζεται στην Park Plaza & 450 S. La Brea, στο Hollywood. Τον Οκτώβριο του 1987 οι GN'R εμφανίζονται στην εκπομπή MTV's Headbanger's Ball.
Οι άνθρωποι του MTV είπαν στα παιδιά να κάνουν ζημιές για πλάκα. Αποτέλεσμα: Οι GN'R κατέστρεψαν όλο το σκηνικό! Τον Δεκέμβριο του 1987 οι GN'R ανοίγουν τις συναυλίες του Alice Cooper. Αρχές του 1988 Ιανουάριος 1988 - Το συγκρότημα μπαίνει στα Rumbo Studios με παραγωγό τον Mike Clink για να ηχογραφήσει κάποια ακουστικά τραγούδια ("Patience", "Used To Love Her", "One In A Million", "Cornchucker" και μια διασκευή του "You're Crazy"). Αυτά τα τραγούδια θα γίνονταν B-sides ή πιθανώς ένα EP. Στις 31 Ιανουαρίου 1988 η πρώτη περιοδεία τους σαν headliners ξεκινά. Ο Axl αποχωρεί από το συγκρότημα αλλά 3 μέρες αργότερα επιστρέφει. Η περιοδεία τελειώνει τον Φεβρουάριο. Στις 23 Απριλίου 1988 το "Appetite For Destruction" μπαίνει στο Top 10 του Billboard.

Το Μάιο 1988 ξεκινανε περιοδεία με τους Iron Maiden. Τα δύο συγκροτήματα δεν τα πάνε και πολύ καλά. Οι GN'R ήταν πιο δημοφιλείς εκείνο το διάστημα. Πίστευαν ότι έπρεπε να εμφανίζονται αυτοί σαν βασικό συγκρότημα αντί των Iron Maiden.Στο τέλος της περιοδείας ο Axl είχε προβλήματα με τον λαιμό του. Οι GN'R ακύρωσαν την υπόλοιπη περιοδεία, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους υπόλοιπους απ' το να ανέβουν στην σκηνή και να παίξουν με τους LA Guns, που ανέλαβαν να αντικαταστήσουν τους GN'R. Η περιοδεία τέλειωσε τον Ιούνιο. Τον Ιούλιο του 1988 οι GN'R ανοίγουν τις περισσότερες συναυλίες της περιοδείας Permanent Vacation των Aerosmith στην Αμερική από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Tim Collins (Μάνατζερ των Aerosmith): "Μέχρι το τέλος της περιοδείας, οι Guns N' Roses ήταν πασίγνωστοι. Έγινε πολύ ξαφνικά. Είμασταν όλοι τσατισμένοι που το Rolling Stone έγραφε άρθρο για τους Aerosmith, αλλά οι Guns N' Roses εμφανίζονταν στο εξώφυλλο του περιοδικού. Ξαφνικά, το συγκρότημα που άνοιγε έγινε μεγαλύτερο από εμάς. Αλλά τους λυπόμασταν. Πρώτον, ήταν τόσο χάλια (απ' τα ναρκωτικά) που καταντούσε γελοίο. Δεύτερον, ο ηλίθιος μάνατζερ τους είχε κλείσει μια κακή συμφωνία και δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να επαναδιαπραγματευτεί ή ακόμη να παραπονεθεί. Τρίτον, ταξίδευαν σαν γύφτοι, οι παλιές τους βαλίτσες κρατιόντουσαν από σπάγγο και κολλητική ταινία. Στο τέλος της περιοδείας, τους αγοράσαμε καινούργιες βαλίτσες Halliburton, κάτι που ο μάνατζερ τους θεώρησε προσβολή." Στις 23 Ιουλίου 1988 το "Appetite For Destruction" φτάνει το #1 στα Billboard charts. Στις 20 Αυγούστου 1988 εγινε το "The Monsters Of Rock festival" στο Castle Donington της Αγγλίας. Το Γερμανικό συγκρότημα Helloween ξεκίνησε το φεστιβάλ στις 1 το μεσημέρι. Μια ώρα αργότερα οι GN'R ανέβηκαν στην σκηνή. Το κοινό άρχισε να μετακινείται προς την σκηνή. Παρά το γεγονός ότι σταμάτησαν την συναυλία τρεις φορές, 2 οπαδοί έπεσαν και σκοτώθηκαν.

Guns n Στις 30 Νοεμβρίου του 1988 η Geffen Records κυκλοφορεί το "GN'R Lies". Αρχικά θα ονομάζονταν
"Lies! The Sex, The Drugs, The Violence, The Shocking Truth", αλλά κάποιος στην Geffen παρατήρησε ότι το όνομα ήταν πολύ μεγάλο, οπότε το άλλαξαν σε "GN'R Lies". Το άλμπουμ περιέχει τα 4 κομμάτια από το "Live ?!'@ Like A Suicide" και 4 ακουστικά κομμάτια. Μερικοί στίχοι απο το "One In A Million" δημιουργούν
αρνητική δημοσιότητα για το συγκρότημα. Όταν το Lies έφτασε το νούμερο 2 στο Billboard Chart, οι GN'R έγιναν οι μοναδικοί καλλιτέχνες με δύο άλμπουμ στο top-5 την ίδια περίοδο στα '80s. Σύμφωνα με τον Duff τα ακουστικά κομμάτια ηχογραφήθηκαν σε μία νύχτα στο studio όταν ήταν μεθυσμένοι! Παρά το αμφιλεγόμενο "One In A Million", το "GN'R Lies" φτάνει στο Top 5. Οι Guns N' Roses γίνονται το πρώτο συγκρότημα σε 15 χρόνια που έχει 2 δίσκους στο Αμερικάνικο Top 5 την ίδια στιγμή. Το Μάρτιο του 1989 το "Paradise City" γίνεται το πρώτο Top 10 single των GN'R στην Αγγλία και το Μάιο του 1989 το πρώτο single απο το GN'R Lies, το Patience, κυκλοφορεί στην Αγγλία.

Στις 27 Αυγούστου 1989 ο Izzy Stradlin συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Phoenix γιατί κατούρησε στο πάτωμα, παρενόχλησε μια αεροσυνοδό και κάπνισε σε περιοχή μη-καπνιστών, σε μια πτήση από το Los Angeles στην Indianapolis. Ο Stradlin θύμωσε αρκετά όταν αναγκάστηκε να περιμένει για να μπεί στην τουαλέτα. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι ήταν απλά ο τρόπος που ο Izzy "εκφράζεται".

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1989 οι GN'R κερδίζουν βραβεία για "Καλύτερο Heavy Metal/Hard Rock Video" για το "Sweet Child O' Mine" στα Video Music Awards (VMA's) του MTV. Ο Axl και ο Izzy ανεβαίνουν στην σκηνή με τον Tom Petty, για το hit του Petty "Free Fallin'". Ο Axl ερμηνεύει το "Heartbreak Hotel" μαζί με τον Tom Petty. Στα παρασκήνια ο Vince Neil (Motley Crue) έδωσε μπουνιά στον Izzy. Καθώς ο Izzy και ο Alan Niven έφευγαν από την σκηνή, ο Neil πετάχτηκε μέσα από το κοινό και χτύπησε τον Izzy. Σκίστηκε λίγο το χείλος του Izzy από το δαχτυλίδι του Neil, αλλά κατά τα άλλα δεν έπαθε τίποτα.

Στις 18 Οκτωβρίου του 1989 οι GN'R ανοίγουν για τους Rolling Stones στο Coliseum. Ο Axl απείλησε να παραιτηθεί αν ορισμένα μέλη του συγκροτήματος δεν σταματούσαν να "χορεύουν με τον Mr. Brownstone". Συγκεκριμένα είπε: "Δεν μ'αρέσει που το κάνω αυτό στην σκηνή. Όμως έχω δοκιμάσει κάθε άλλο γαμημένο τρόπο. Και αν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο συγκρότημα δεν συνέλθουν, αυτές θα είναι οι τελευταίες συναυλίες των Guns N' Roses που θα δείτε. Γιατί έχω κουραστεί να βλέπω πολλούς ανθρώπους μέσα σ'αυτόν τον "οργανισμό" να χορεύουν με τον "Mr. Goddamn Brownstone"." Ο Slash, ο Izzy και ο Steven υποσχέθηκαν να "καθαρίσουν". Τον Απριλιο του 1990 ο Slash και ο Duff ηχογραφούν με τον Iggy Pop. Το άλμπουμ ονομάζεται "Brick By Brick". Εμφανίζονται επίσης και στο video για το κομμάτι "Home". Κατά τον Απρίλιο, ο Dizzy Reed (πλήκτρα, αληθινό όνομα Darren, γεννημένος στις 18 Ιουνίου, 1963) μπαίνει στο συγκρότημα. Στις 11 Ιουλίου του 1990 Ο Steven Adler απολύεται απ' το συγκρότημα. Είχαν κάνει συμφωνία με τον Steven, που έλεγε ότι αν δεν σταματούσε τα ναρκωτικά θα απολύονταν. Ο αντικαταστάτης του είναι ο Matt Sorum (γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου του 1960). Ο Matt πριν τους GN'R έπαιζε στους Cult.

Τον Σεπτεμβριο του 1990 36 τραγούδια έχουν ηχογραφηθεί και οι GN'R ξεκινούν να σκέφτονται τον τίτλο του άλμπουμ. "GN'R Sucks" και "BUY Product" ήταν δύο προτάσεις, αλλά τελικά αποφάσισαν να το ονομάσουν "Use Your Illusion". Ο Axl πήρε το όνομα από ένα πίνακα του Mark Kostabi. Το επόμενο πρόβλημα ήταν πως θα κυκλοφορούσε η επόμενη δουλειά των GN'R. Τα 36 τραγούδια δεν χωρούσαν σε ένα CD. Οι GN'R ήθελαν να κυκλοφορήσουν ενα box-set με 4 CD's. Η Geffen είπε όχι, γιατί θα ήταν πολύ ακριβό για τους αγοραστές. Τελικά συμφώνησαν να κυκλοφορήσουν 2 CD's την ίδια μέρα και άλλο ένα CD αργότερα. Στις 20 Ιανουαρίου του 1991 ο Matt Sorum και ο Dizzy Reed παίζουν για πρώτη φορά με τους
GN'R στο φεστιβάλ Rock In Rio II του Rio de Janeiro, στην Βραζιλία. Τρία λεπτά πριν ανέβει ο Matt στην σκηνή μπροστά σε 140.000 ανθρώπους, τον ενημερώνουν ότι πρέπει να κάνει ένα σόλο στα ντράμς. Το σόλο του ξεσήκωσε το κοινό! Στις 25 Ιουνίου του 1991 το You Could Be Mine, το πρώτο single από τα αναμενόμενα Use Your Illusion, κυκλοφορεί στην Αμερική. Επίσης συμπεριλαμβάνεται στην ταινία "Ο Εξολοθρευτής 2: Ημέρα Κρίσης" και ο Arnold Schwarzenegger εμφανίζεται στο video clip. Στις 2 Ιουλίου 1991 Καθώς το συγκρότημα έπαιζε στο Riverport Performance Arts Centre, του St. Louis, ο Axl είδε κάποιον μέσα στο κοινό να τραβάει φωτογραφίες. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας δεν έκαναν τίποτα, παρ'όλο που ο Axl τους ζήτησε να τον διώξουν από την συναυλία, και ο Axl πήδηξε στο κοινό. Όταν επέστρεψε στην σκηνή έκανε παράπονα για την ασφάλεια και έφυγε απ'την σκηνή. Ακολούθησε και το υπόλοιπο συγκρότημα. Μετά απ' αυτό ξεκίνησε μια τεράστια φασαρία. Οι GN'R ήθελαν να συνεχίσουν την συναυλία
αλλά τους συμβούλεψαν να μην το κάνουν. Το συγκρότημα έχασε όλο του τον εξοπλισμό
και ο Axl κατηγορήθηκε γιατί ξεκίνησε την φασαρία. Στις 13 Αυγούστου 1991 η περιοδεία με τίτλο "Get In The Ring Motherfucker" έρχεται στην Ευρώπη.

10 Σεπτεμβρίου 1991 το single για το Don't Cry κυκλοφορεί στην Αμερική και 16 Σεπτεμβρίου 1991 τα Use Your Illusion I και II κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Τα άλμπουμ κατέλαβαν τις θέσεις 1 και 2 των Billboard charts. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μεγάλος σύγχρονος καλλιτέχνης της Rock κυκλοφορούσε δύο ξεχωριστά άλμπουμ την ίδια ημέρα. Στις 7 Νοεμβρίου του 1991 ο Izzy Stradlin απόχωρεί από τους GN'R. Ο αντικαταστάτης του είναι ο Gilby Clarke (γεννημένος στις 17 Αυγούστου του 1962). Ο Gilby, που πριν έπαιζε στους Kill For Thrills, έπαιζε στα ίδια κλάμπ με τους GN'R.

Στις 5 Δεκεμβρίου του 1991 πραγματοποιείται η πρώτη συναυλία του δεύτερου μέρους της Αμερικάνικης περιοδείας γίνεται στο Worcester. Ανοίγουν οι Soundgarden. Είναι η πρώτη συναυλία που οι GN'R χρησιμοποιούν φωνητικά και πνευστά. Η line-up είναι η εξής:

W. Axl Rose (φωνή, πιάνο)
Slash (lead κιθάρα, φωνητικά)
Duff McKagan (μπάσο, φωνητικά)
Gilby Clarke (ρυθμική κιθάρα, φωνητικά)
Dizzy Reed (πλήκτρα, percussion)
Matt Sorum (ντράμς, φωνητικά)
Ted Andreadis (πλήκτρα, φυσαρμόνικα, φωνητικά)
Diane Jones (φωνητικά)
Roberta Freeman (φωνητικά)
Tracy Amos (φωνητικά)
Lisa Maxwell (πνευστά)
Cece Worrall (πνευστά)
Anne King (πνευστά)

Guns n

Στις 20 Απριλίου του 1992 οι GN'R παίζουν στο "The Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness". Αρχικά ήταν Ανα παίξουν τρία τραγούδια, αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων έπαιξαν μόνο δύο ("Paradise City" και "Knockin' On Heaven's Door"). Ο Axl ανέβηκε στην σκηνή με τον μουσικό του ήρωα, Elton John, για να παίξουν ντουέτο το "Bohemian Rhapsody". Συμμετείχε επίσης στο "We Will Rock You" με τους Queen. Ακολουθεί η Καλοκαιρινή Ευρωπαϊκή περιοδεία η οποία ολοκληρώνετε τον Ιούλιο του 1992.
Στο Αμέσως επόμενο διάστημα οι GN'R πραγματοποιούν συναυλίες στις Η.π.α και τον Καναδά μαζί με τους Metallica μέχρι των Οκτώβριο. Mετά από αυτό οι GN'R συνεχίζουν με συναυλίες στην Νότιο Αμερική και το Μεξικό.

Guns n

Στις 9 Σεπτεμβρίου 1992 οι GN'R εμφανίζονται στα MTV Video Music Awards. Ο Elton John
ανεβαίνει στην σκηνή για να παίξει μαζί με το συγκρότημα το "November Rain".
Στα παρασκήνια ο Axl αντάλλαξε μερικές κουβέντες με τον Kurt Cobain και την Courtney Love.
Σύμφωνα με το βιβλίο του Michael Azerrad "Come As You Are, The Story Of Nirvana"
η Courtney ζήτησε από τον Axl αν θα ήθελε να γίνει ο νονός του παιδιού τους. Ο Axl είπε
"Βούλωσε το στόμα της σκύλας σου αλλιώς θα σε ξαπλώσω στο πάτωμα!" στον Kurt.
Ο Kurt κοίταξε την Courtney και της είπε "Βούλωστο, σκύλα!". Τα υπόλοιπα μέλη των Nirvana
έσκασαν στα γέλια.

Αρχες του 1993 το Συγκροτημα ξεκινάει με συναυλίες στην Ιαπωνία και την Αυστραλία. Στις 23 Φεβρουαρίου 1993 ξεκινάει το νέο μέρος της περιοδείας "Use Your Illusion" ονομάζεται "Skin And Bones" και ξεκινάει στο Frank Erwin Centre στο Austin, του Texas. Αυτό το μέρος της περιοδείας συμπεριλαμβάνει μόνο τα έξι μέλη του συγκροτήματος και ένα ακουστικό μέρος στην μέση της συναυλίας. Αυτό το μέρος περιλαμβάνει συναυλίες σε Αμερική. Στις 29 Απριλίου 1993 ο Gilby σπάει τον αριστερό του καρπό σε ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, καθώς προπονείται για έναν αγώνα "διασημοτήτων" για το TJ Martell Foundation για λευχαιμία, καρκίνο και έρευνα για το AIDS. Οι 4 επόμενες συναυλίες πρέπει να ακυρωθούν. Οι Ευρωπαϊκές συναυλίες κινδυνεύουν να ακυρωθούν, αλλά ο Axl ζητάει μια χάρη από τον Izzy ο οποίος θα παίξει για τις πρώτες 5 συναυλίες. "Ο Izzy και εγώ μεγαλώσαμε μαζί και είμαστε σαν μια οικογένεια κατά πολλούς τρόπους - και αυτό συμπεριλαμβάνει το να έχουμε τις διαφορές μας." σχολιάζει ο Axl.

Στις 22 Μαΐου 1993 στις 9 μ.μ. οι Guns N' Roses ανεβαίνουν στην σκηνή για την πρώτη συναυλία της Ευρωπαϊκής περιοδείας που ονομάζεται "Get In The Ring Motherfucker - Round II" στο Hayarkon Park του Tel Aviv, στο Ισραήλ. Πάνω από 40.000 θεατές μαζεύτηκαν για να δουν τους GN'R στην μεγαλύτερη συναυλία που έγινε στο Ισραήλ. Στην μέση της συναυλίας, το συγκρότημα παίζει μια "ξεσηκωτική" ερμηνεία του "Hava Nagila". Ο Axl φοράει ένα μπλουζάκι που γράφει "Guns N' Moses".

Ο Izzy αντικαθιστά τον Gilby για τις πρώτες πέντε συναυλίες αυτού του μέρους της περιοδείας.

Και Επιτελους.. Στις 24 Μαΐου 1993 στη δεύτερη επέτειο της παγκόσμιας περιοδείας "Use Your Illusion" οι GnR στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. To Setlist περιελάμβανε : Intro (Stuck In The Middle With You), Nightrain, Mr. Brownstone, It's So Easy, Live And Let Die, Attitude, Welcome To The Jungle, Double Talkin' Jive, You Ain't The First, You're Crazy, Used To Love Her, Patience [medley με το Imagine], Only Women Bleed [Intro] / Knockin' On Heaven's Door, Piano Solo, November Rain, Dead Horse, Band Introductions-Drum Solo, You Could Be Mine, Guitar Solo-Godfather Theme, Since I Don't Have You [Intro] / Sweet Child O' Mine, Mother [Intro] / Paradise City. Την Συναυλία άνοιξε ο Bryan May των Queen και για την ιστορία να αναφέρουμε ότι Κόπηκαν 45.000 εισιτήρια, αριθμός πολύ μεγάλος αν σκεφτούμε ότι το εισιτήριο έκανε 7000 δρχ απαγορευτικό πόσο για την εποχή.

Καθώς ο Slash μένει στο μπάρ του ξενοδοχείου, τα υπόλοιπα μέλη πάνε στο Mercedes Club, όπου διασκεδάζουν με κορυφαία μοντέλα του κόσμου, που συμπεριλαμβάνουν την Claudia Schiffer και την δική μας Βίκυ Κουλιανού.

Guns nΗ περιοδεία συνεχιζεται με διαφορους σταθμους σε Ευρωπη και Αμερικη και καταληγει στις 15 Ιουλιου στην Αργεντινη. Ήταν η μεγαλύτερη περιοδεία στην ιστορία της ρόκ μουσικής. Το συγκρότημα έπαιξε σύνολο 192 συναυλίες σε 27 χώρες. Τους είδαν πάνω απο 7 εκατομμύρια θεατές.

Τον Αυγουστο του 1993 ο Axl καταθέτει εναντίον του Steven Adler στο ανώτατο δικαστήριο του Los Angeles. Στην κατάθεση ο Axl αποκάλυψε πως ο Steven δεν μπορούσε να παίξει λόγω της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και ότι τα ντράμς στο "Civil War" έπρεπε να "συνδεθούν" από 60 διαφορετικές ηχογραφήσεις. Τον Οκτώβριο ο Duff κυκλοφορεί το σόλο άλμπουμ του "Believe In Me" το οποίο συμπεριλαμβάνει εμφανίσεις από τους Slash, Gilby, Matt, Dizzy και Sebastian Bach (Skid Row) μεταξύ άλλων. Τον Νοέμβριο Κυκλοφορεί το τελευταίο album με νέες ηχογραφήσεις που έχουν κυκλοφορήσει οι GN'R έως σήμερα το "The Spaghetti Incident?". Στην ουσία είναι ένα άλμπουμ με επανεκτελέσεις παλαιότερων κομματιών από διάφορους καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως π.χ τους Skyliners του 1958 (Since I don't Have you). Συνεχίζεται...


Δισκογραφία


1. Live ?!*@ Like A Suicide (Δεκέμβριος 1986)
2. Appetite For Destruction (21 Ιουλίου 1987 - ΗΠΑ)
3. GN'R Lies (30 Νοεμβρίου 1988 - ΗΠΑ)
4. Use Your Illusion Ι (16 & 17 Σεπτεμβρίου 1991)
5. Use Your Illusion ΙΙ (16 & 17 Σεπτεμβρίου 1991)
6. The Spaghetti Incident? (23 Νοεμβρίου 1993)
7. Use Your Illusion - Συλλογή τραγουδιών και από τα 2. (25 Αυγούστου 1998 και μόνο στην Αμερική)
8. Live Era '87-'93 (29/30 Νοεμβρίου 1999)
9. Greatest Hits (15 Μαρτίου 2004 - Ευρώπη)


Πηγές : www.heretodaygonetohell.com
www.gunsnroses.gr
www.newgnr.grΓίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (42)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

dessypris Chat
Φθασμένος
#8709   /   25.06.2007, 00:04   /   Αναφορά
Εξαιρετικό άρθρο, για ένα τεράστιο συγκρότημα!

Μπράβο!
Aiolos_m Chat
MusicHeaven Guru
#8710   /   25.06.2007, 00:12   /   Αναφορά
Μπράβο ρε Τισμπητέ! Περιμένω και το β' μέρος.
deathminor88 Chat
Φθασμένος
#8711   /   25.06.2007, 01:30   /   Αναφορά
Εξαιρετικος... Αν και δεν τους συμπαθω ιδιαιτερα, μπορω να πω οτι το διαβασα με μεγαλο ενδιαφερον. Συγχαρητηρια, περιμενουμε το β' μερος...
jacamar Chat
Σολίστ
#8712   /   25.06.2007, 01:40   /   Αναφορά
nice! wraio keimenaki tsib!!!
sea_like_eyes Chat
MusicHeaven Guru
#8713   /   25.06.2007, 01:52   /   Αναφορά
...εεεεεγραψες φιλαρακι...ΜΠΡΑΒΟ!!!!
PROFBASILHS Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#8715   /   25.06.2007, 12:10   /   Αναφορά
σαν φανατικος GUnερας σουθ λεω ενα μεγαααλο μπραβο !!! Αριστα 100 !!

Να προσθεσω οτι τοτε που ζουσαν στο "Hell House " και ετσι οπως ζουσαν βγηκε η κομματαρα "Nightrain"....MPrabo!!!
PROFBASILHS Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#8716   /   25.06.2007, 12:17   /   Αναφορά
kai kati allo.. otan o Izzy plakwthike me ton frontman twn Mothley Crue ayto egine giati o Izzy eixe parenoxlisei tin egkyo gynaika toy Neil (legetai oti tin klotsise enw o Izzy leei pws apla eixe aplwsei to podi toy... )
KAKOFONIKS Chat
Φθασμένος
#8717   /   25.06.2007, 13:50   /   Αναφορά
Πολύ ωραίο Κωστή!

Κατατοπίστηκα πλήρως και έμαθα πολλά για το συγκεκριμένο συγκρότημα τα οποία αγνοούσα !!!!

Περιμένω το βου μέρος!!!!!!!
MagicaDeSpell Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#8721   /   25.06.2007, 16:30   /   Αναφορά
Πολύ καλό άρθρο μπράβο αναμένω το β΄μέρος !!!!!!!!11
anna2405 Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#8725   /   25.06.2007, 19:05   /   Αναφορά
Επιτέλους, Κώστα, διαβάζω το άρθρο σου μετά από τόσο καιρό! Είναι πάρα πολύ καλό...Η αλήθεια είναι οτι δεν ήξερα και πολλά γι αυτό το συγκρότημα και απλά περιμένω και τη συνέχεια... :)
floydian Chat
Περαστική Νότα
#8728   /   26.06.2007, 02:13   /   Αναφορά
poly oraios file....eleipe mono na anafereis pos gia na epiviosoun stin arhi kanane listeies se venzinadika k pos eihan tromero misos se paparazzi k dimosiographous.kata t'alla grapheis polla k sosta...elpizo to epomeno na mas diafotisei perisotero....

guns n' fuckin' roses for ever.......
Billy1993Boy Chat
Συγχορδία Μινόρε
#8733   /   26.06.2007, 20:58   /   Αναφορά
Από τα καλύτερα hard rock συγκροτήματα ever!!!Πολύ καλή δουλεία!!!
sakisb Chat
Περαστική Νότα
#8741   /   27.06.2007, 10:22   /   Αναφορά
Οι G.N.R ειναι το συγκρότημα με το οποίο μεγάλωσα και ο λόγος για τον οποίο άρχισα να παίζω και εγώ μουσική!

Το άρθρο σου ήταν πάρα πολύ καλό και μπράβο σου για την εξαιρετική σου δουλειά!

Περιμένω και το β' μέρος...
tsibitos Chat
Φθασμένος
#8765   /   01.07.2007, 01:16   /   Αναφορά
Είναι γνωστο ότι οι Gnr είναι το αγάπημενο μου συγκρότημα. Αυτός είναι και ο λόγος που με προέτρεψε να στείλω αυτο το αρθρό. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Το δεύτερο μέρος περίμενα να το γράψω και να το στείλω μόλις δημοσιευθεί το πρώτο. Οπότε αρχίζω δούλεια. Και αν κρίνω από το χρονό που έκανε να δημοσιευθεί το πρώτο μέρος, να το περιμένετε γύρω στον Οκτώβρη. Περιμένω και άλλα σχόλια για τους Guns.
axl17 Chat
Περαστική Νότα
#8793   /   04.07.2007, 12:18   /   Αναφορά
Φιλε τελειο!Ενα μεγαλο ευχαριστω απο εμας τους νεους fun που μας ανοιξες τα ματια!!!!!Μπραβο μεγαλε!!!!

Rouvi Chat
Βασική Νότα
#8919   /   20.07.2007, 23:34   /   Αναφορά
Πολύ ωραίο κείμενο, πραγματικά! Άντε με το καλό να ξαναέρθουν για live συντομα.. (λες;;) :)
seras Chat
Φθασμένος
#9064   /   07.08.2007, 17:45   /   Αναφορά
Φανταστικός φίλε..Ένα μεγάλο αφιέρωμα για ένα ΜΕΓΑΛΟ συγκρότημα..
waxlrose Chat
Περαστική Νότα
#9134   /   19.08.2007, 03:22   /   Αναφορά
Tsibite κατ'αρχας ειναι θετικο το οτι ανεφερες το www.gunsnroses.gr σαν πηγη αλλα, φιλικα παντα, αρθρο δεν σημαινει οτι παιρνουμε ενα κειμενο, το αντιγραφουμε με ελαχιστες αλλαγες και το θεωρουμε δικο μας.Γιατι αν παει καποιος εδω: http://www.gunsnroses.gr/History/index.htmθα βρει τα κειμενα που εχεις παραπανω αυτουσια χωρις καμμια αλλαγη και πολυ περισσοτερο με συνοδεια βιντεο. Για να μεταφραστουν αυτα τα κειμενα πηρε σε καποιον πολυ καιρο αν αναλογιστουμε το μεγεθος της ιστοριας στο συγκεκριμενο site...Το να προσθεσεις ενα "Και Επιτελους.. " ή οτιδηποτε αλλο δεν σημαινει οτι εγραψες αρθρο.Περιμενω με αγωνια το δευτερο κομματι του αρθρου για να δω τι θα περιεχει...
tsibitos Chat
Φθασμένος
#9144   /   22.08.2007, 23:05
Φίλε waxlrose κατ'αρχας για να μπεις στον κόπο να μου απάντησεις για την παραπάνω δημοσίευση μάλλον έκανα πολύ καλη δούλεια. Θέλω απλά να ξέρεις ότι στελνόντας αυτό το κείμενο δεν είχα κανένα κέρδος παρα μόνο το ότι θα μάθαιναν μέρικοι άνθρωποι παραπάνω μερικά πράγματα για τους αγαπημένους μου Guns n' Roses. Τα πραγμάτα που λες ότι λείπουν και θα τα βρει κάποιος στο site σου, σκοπίμως τα παρέλειψα γιατί δεν τα θεώρησα σημαντίκα.Και για να μπω λίγο στην ουσία του παραπάνω σχολιασμού σου...1) Τι παραπάνω έπρεπε να κανω για το site σου από το να το γράψω στις (οπως είδες πόλυ λίγες) πήγες μου; Αν θες ευχαριστώ, τοτε σ' ευχαριστώ...2) Είναι πολύ δύσκολο να βρω στο νετ το πότε γεννηθηκε ο Axl και όλα τα υπολοιπα;; Υπάρχουν, δόξα το θεώ, εκατομμύρια sites που μιλάνε για τους Guns..3) Που ξέρεις εσύ οτι δεν μετέφρασα και εγώ προσωπικά κάποια πράγματα απο το heretodaygonetohell.com που είναι και το original κείμενο;; Μήπως πρώτα έπρεπε να με ρωτήσεις με κάποιο προσωπικό μύνημα και μετά να βγεις να με κράξεις δημόσια;;4) Μηπως το παραπάνω σχόλιο είναι μόνο και μόνο για να διαφημίσεις το κατα τ'αλλα πλουσιο site σου (μια και το ενημέρωσες και πρόσφατα) σε ένα site σαν το musicheaven.gr με τεράστια επισκεψιμοτητα;;Αν λοιπόν πιστέυεις οτι έχεις τα δικαιώματα της βιογραφίας του Axl και των υπολοίπων σε προτρέπω να μιλησεις με τους διαχειρηστές του Musicheaven και να τους ζητησεις να αφαιρέσουν το παραπάνω κειμένο....Φιλικά ΠάνταΈνας Gunneras.. (οπως εσύ!!)

waxlrose Chat
Περαστική Νότα
#9181   /   26.08.2007, 13:15
Δεν το εκανα για να διαφημισω κανενα site, ειδικα απο την στιγμη που το αναφερεις εσυ σαν πηγη. Αυτο ειναι και το ευχαριστω σου αλλωστε. Νομιζω οτι το ανεφερα.Δεν εχω να κερδισω κατι γιατι οπως θα δεις και θα συνεχισεις να βλεπεις δεν εχω διαφημισεις στο site για να βγαλω χρηματα. Συνεπως το κανω απο την αγαπη μου για το συγκροτημα.Σαφως και χαιρομαι που καποιος γραφει (εστω και αντιγραφει) για τους Guns N' Roses.Δεν εχω δικαιωματα της βιογραφιας, εχω ομως τα δικαιωματα της μεταφρασης. Παρ'ολα αυτα δεν ζητησα να αφαιρεθει το κειμενο γιατι ειναι καλο να διαβαζει και να μαθαινει ο κοσμος για τους GN'R. Γι'αυτο και αφησα απλα ενα σχολιο. Οπως γραφω, φιλικα.Απλα θα προτιμουσα να δω ενα original δικο σου κειμενο με βοηθεια απο τα συγκεκριμενα κειμενα.Αυτο ειπα.Το musicheaven προσωπικα δεν το γνωριζα μεχρι που διαβασα την συγκεκριμενη σελιδα για τους GN'R. Δεν ετυχε να το μαθω πιο νωρις. Το ιντερνετ ειναι τεραστιο και καθε μερα μαθαινουμε καινουργια πραγματα...Οπως ανεφερα ηδη, περιμενω με αγωνια το δευτερο κομματι του αρθρου και για να ειμαι ειλικρινης περιμενω να δω ενα κειμενο γραμμενο απο σενα με βοηθεια απο οποιοδηποτε κειμενο βρεις απο το internet.Anyway, εχεις δικιο οτι θα επρεπε να στειλω ενα pm, γιατι δεν ειχα κακο σκοπο με το μηνυμα μου, το οποιο πιθανοτατα δεν το διατυπωσα σωστα.Ζητώ συγγνωμη λοιπον και ελπιζω να τα πουμε καποια μερα απο κοντα για να δεις οτι δεν ειμαι κανενας μαλακας (οπως ισως σου φανηκε απο το μηνυμα μου).Φιλικά ΠάνταΈνας Gunneras.. (οπως ολοι μας ;-)!!)

Socrates-Pantelis Chat
Συγχορδία Μινόρε
#10461   /   24.11.2007, 12:27   /   Αναφορά
Φανταστικοι ειναι...

Ιδιαιτερα οι επανεκτελεσεις κλασσικων τραγουδιων οπως το knocking on heaven's door ή το since i don't have you ξεπερνουν -κατ'εμε- τις πρωταρχικες...
marylin Chat
MusicHeaven Guru
#10467   /   24.11.2007, 13:50   /   Αναφορά
Μπράβο στον Τσιμπιτούλη μας! Είναι υπέροχοι!!!!!!!!!!!!!
dimi93-gnr Chat
Βασική Νότα
#10473   /   24.11.2007, 18:08   /   Αναφορά
einai oi agapimeni mu!!!
xristos_rock Chat
Φθασμένος
#11341   /   17.01.2008, 23:31   /   Αναφορά
"Έγραψες" πάλι, Τσιμπητέ!
Stroumfita456 Chat
Φθασμένος
#11371   /   19.01.2008, 13:14   /   Αναφορά
οι Guns n' Roses ειναι κορυφη..Ενδιαφέρον κειμενο και πολυ καλή δουλεια tsibitos...:)
catherine91 Chat
Φθασμένος
#11475   /   27.01.2008, 18:32   /   Αναφορά
Μπράβο σου γι'αυτό το αφιέρωμα!!!!!!

Μπράβο!!!!!! Τους λατρεύω!!!!!!! (και το οφείλω σε ένα πολύ καλό άνθρωπο!)....
stal1a Chat
Περαστική Νότα
#11483   /   27.01.2008, 19:48   /   Αναφορά
ενα εξαιρετικο αρθρο για ενα εξαιρετικο συγκροτημα.......
revelation Chat
Συγχορδία Μινόρε
#11503   /   28.01.2008, 16:34
μπράβο, μπράβο.

Ήταν πολύ καλοί αλλά τώρα... δεν το βλέπω να έρχεται το Chinese Democracy.

Ελπίζω τουλάχιστον να είναι καλό.

mckagan Chat
Περαστική Νότα
#13376   /   29.04.2008, 21:51   /   Αναφορά
teleio!!!

foberh douleia,sugxarhthria:D
tsibitos Chat
Φθασμένος
#13687   /   10.05.2008, 03:30   /   Αναφορά
Το Β' Μέρος έχει πάει λίγο πίσω λόγο του στρατού... Θα ακολουθήσει όταν απολυθώ.. Ελπίζω τότε να έχουμε μάθει και κάτι ευχάριστο σχετικά με το Chinese Democracy..
paperino Chat
Σολίστ
#13704   /   11.05.2008, 19:07   /   Αναφορά
Χμ.......Το συγκρότημα δεν μ'αρέσει.....αλλά πολύ καλό το άρθρο!
Moonchild92 Chat
Φθασμένος
#13927   /   25.05.2008, 20:57   /   Αναφορά
Με πολλές από τις σκηνές που περιγράφονται λύθηκα στο γέλιο! Ειδικά αυτή με τα κατορθώματα του Stradin και αυτή με τον Axl και τον Cobain..... Lol....
driverbulba Chat
Συγχορδία Μινόρε
#14289   /   03.06.2008, 15:27   /   Αναφορά
Πολύ ωραίο άρθρο! Εμαθα πολλά γι αυτούς, πέρα απ το sweet child o' mine!
palmos Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#15952   /   12.08.2008, 12:23   /   Αναφορά
Φοβερό άρθρο μπράβο σου! Έμαθα πολλά που δεν ήξερα!
timosgunsnroses Chat
Περαστική Νότα
#17609   /   17.01.2009, 11:09   /   Αναφορά
poli wraio filaraki mou!!!perimenw poli kairo omws to deftero meros!!!!
tsibitos Chat
Φθασμένος
#18912   /   15.09.2009, 21:40
to deutero meros einai san to Chinese Democracy..... Kapoia stigmi 8a er8ei kai auto.. Euxaristw poly!!

rocker-president Chat
Περαστική Νότα
#18911   /   15.09.2009, 15:40   /   Αναφορά
Guns N' Roses -the original band FOREVER - Foberh group-ara !!!Krima p efugan o slash k o duff ...an uphrxe akoma to sugkrothma m tn arxikh t morfh eimai sigourh oti 8a eixe kanei kuriolektika 8AUMATA!!!
soulema Chat
Περαστική Νότα
#20289   /   09.06.2010, 15:35   /   Αναφορά
κορυφαιο κειμενο για τους GnR!!!πραγματικα!!!μπραβο σου!!!
mariafreedom Chat
Περαστική Νότα
#22063   /   06.03.2011, 16:23   /   Αναφορά
Όντως οι Guns n Roses ήταν(ίσως και να είναι ακομη), χωρίς καμμιά αμφιβολία, από τις κορυφαίες ροκ μπάντες.

Θα πρεπει να παραδεχτουμε ομως ότι ο Axl δείχνει πως είναι πάρα πολύ κωλόμουτρο ρε!..(δεν πάυει όμως να είναι καταπληκτικός!!!)
ApostolisArmagos Chat
Συγχορδία Μινόρε
#22071   /   08.03.2011, 00:23   /   Αναφορά
πολύ ωραίο άρθρο μπραβο!.........(κοίτα να δεις η Βίκυ Κουλιανού)
metalkristi Chat
Συγχορδία Μινόρε
#23235   /   23.08.2011, 08:05
ενα μπραβο και απο μενα πολυ ωραιο(ναι ρε παιδια ειδατε μεγαλεια η βικυ?)

EvaTheSlasher Chat
Περαστική Νότα
#23854   /   21.12.2011, 18:25   /   Αναφορά
Το αγαπημένο μου συγκρότημα :) Το άρθρο είναι τέλειο! Λέει τα πάντα, δεν ξέχασες τίποτα! Μπράβο!!


Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις