ελληνική μουσική
    513 online   ·  210.821 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

    Kurt Cobain: Ο γυάλινος πρίγκιπας της Rock

    Ένα πρόσωπο που σημάδεψε μία γενιά μουσικών, έδωσε νέα πνοή στο χώρο της Rock και αποτελεί παράδειγμα αυτοκαταστροφικής ιδιοφυΐας που τα παιδικά του βιώματα δεν τον άφησαν να ολοκληρωθεί...

    Kurt Cobain: Ο γυάλινος πρίγκιπας της Rock
    Γράφει ο Γιάννης Τσ. (bassistasibanezsr300)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 30 Αύγ 2008

    Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967 στο Aberdeen. Στο 8ο έτος της ηληκίας του οι γονείς του χώρισαν και αποτελέσε αυτή η στιγμή τραύμα για το υπόλοιπο της ζωής του κάνοντας τον πιο αντικοινωνικό. Στο σχολείο δεν ήταν καθόλου δημοφιλής και αρκετές φορές άτομα μεγαλύτερων τάξεων των χτυπούσαν. Σχετικά με αυτό το γεγονός αργότερα στην ακμή της καριέρας του ο Kurt Cobain είχε παραδεχτέι ότι δεν άντεχε που η μουσική του έβρισκε αντίκρισμα σε άτομα παρόμοια με εκείνα που στο σχολείο τον έλεγαν "φρικιό". Στα χρόνια που ακολούθησαν άλλαζε σπίτια ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα του ώσπου κατέληξε να μένει μόνος ύστερα από τον διωγμό του απο την ίδια του τη μητέρα όταν συνειδητοποίησε ότι δεν ειχε αρκετά χρήματα για να σπουδάσει.

    Η ενασχόληση με τη μουσική άρχισε στα 14 όταν ο θείος του έκανε δώρο τη πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα. Ανάμεσα στα συγκροτήματα που τον επηρέασαν συναντάμε τους Beatles, Sex pistols, Black Sabbath, Led zepelin είτε του καθόρισαν τον τρόπο που έπαιζε μουσική είτε τον επηρέασαν σε ιδέες και αντιλήψεις. Από μικρή ηληκία έψαχνε το άτομο που θα έχει τις ίδιες ιδέες για μουσική και αυτός ήταν ο μεταγενέστερος μπασσίστας των Nirvana Krist Novoselic. Στις αρχές του 1988 και μετά από πολλά ονόματα οι δυο τους συνοδευόμενοι απο τον Chad Channing συγκρώτησαν τη γνωστή μπάντα. Το πρώτο cd single τους λεγόταν "Love buzz/Big Cheese" ενώ το πρώτο album Βleach βγήκε σε κυκλοφορία με την οικονομική βοήθεια του Jason Everman και για αυτό το λόγο του "πιστώθηκε" η δεύτερη κιθάρα της μπάντας.

    Η μεγάλη επιτυχία για τον Cobain ήρθε με το δεύτερο album Nevermind το οποίο υποβηθούμενο και από την τεράστια προβολή που έκανε το MTV στο τραγουδι "smells like teen spirit" έκανε τεράστια επιτυχία σε αμερική και ευρώπη. Το προαναφερθέν album αποτελεί ένα αριστούργημα που εκφράζει οργή αγανάκτηση και τις σκέψεις απεγνωσμένων ανθρώπων. Ακολούθησε το In utero και αποτέλεσε το τελευταίο δείγμα γραφής του σπουδαίου συγκροτήματος. Σε διάφορα χρονικά διαστήματα το group εμφανιζόταν για το MTV και έπαιξε πολλές επιτυχίες "unpluged" με τον ιδιόρυθμο χαρακτήρα του Kurt Cobain και των αυταρχικών παραγωγών του καναλιού να δημιουργούν πολλές εντάσεις.

    Μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του αποτελεί ο γάμος του με τη Cortney Love στις 24 φεβρουαρίου 1992 ακολουθούμενος από την γέννηση της κόρης τους Frances Cobain. Τη χαρά του γάμου και της γέννησης του παιδιού τους διαδέχτηκαν οι τύψεις και το άγχος του Kurt Cobain αφενός γιατι δεν μπορούσε να μεγαλώσει ενα παιδί και αφετέρου γιατι στην αρχή των 90's η Rock είχε παρακμάσει και το βάρος είχε πέσει στους Nirvana και τους Guns n Roses κάτι που σε συνδιασμό με τα παιδικά του χρόνια δημιουργούσαν έναν ασφυκτίκο κύκλο στο μυαλό του που τελικά οδήγησε στο πρόωρο τέλος του...

    Η ζωή του με τη Love ήταν επισωδιακή και συνοδευόταν από την εξάρτηση του ζευγαριού από ναρκωτικές και αλκοολούχες ουσίες. Ύστερα από τις προτροπές της γύναικας του ο Kurt Cobain μπήκε σε κλινική απεξάρτησης στο Los Angeles όμως δεν έμεινε για καιρό αφού αποφάσισε να "αποδράσει" και να πάει στο Seattle. Εκεί πέρασε τις τελευταίες μερες του αγνοούμενος από συγγενείς και φίλους, στις 8 απριλίου του 1994 το πτώμα του ανακαλύφθηκε από έναν ιδιωτικό αστυνομικό. Η αιτία του θανάτου του ήταν πυροβολισμός από καραμπίνα βέβαια οι συνθήκες παραμένουν ανεξιχνίαστες, όπως και η αυθεντικότητα του γράμματος που έγραψε πριν αυτοκτονίσει... Ακολούθησε μια τελετή στη μνήμη του στη γενέτειρα του στην οποία πλήθος κόσμου είδε την Cortney Love να σπάει σε λιγμούς αμέσως μετά την ανάγνωση του γράμματος.

    Ο Kurt Cobain ήταν και θα είναι ένας Rock θρύλος με τα καλά του και τα κακά του. Για όλους εμάς που όταν ακούμε το smells like teen spirit στο ράδιο μας διαπερνούν ρίγη συγκίνησης θα παραμένει ένα σύμβολο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας.


    Tags
    Μουσικά Είδη:RockΜουσικά Όργανα:κιθάραΚαλλιτέχνες:Black SabbathNirvana



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #16205   /   30.08.2008, 11:46   /   Αναφορά
    Το γυάλινος να το καταλάβω..Μην δημιουργούμε όμως και πρίγκηπες που δεν είναι ικανοί να υπερασπίσουν το βασίλειό τους!!!

    βασίλειο* ζωή

    έστω και αν χτυπήθηκε από βάσανα:PPPP

    sorry που ενοχλώ ίσως κάποιους μα προσπερνώ τα λίγα καλά του και στέκομαι σε αυτό(Τη χαρά του γάμου και της γέννησης του παιδιού τους διαδέχτηκαν οι τύψεις και το άγχος του Kurt Cobain αφενός γιατι δεν μπορούσε να μεγαλώσει ενα παιδί και αφετέρου γιατι στην αρχή των 90's η Rock είχε παρακμάσει και το βάρος είχε πέσει στους Nirvana και τους Guns n Roses κάτι που σε συνδιασμό με τα παιδικά του χρόνια δημιουργούσαν έναν ασφυκτίκο κύκλο στο μυαλό του που τελικά οδήγησε στο πρόωρο τέλος του)

    τςτςτςτςτςτςτςτςτςτς..ας έκανε και τον σερβιτόρο για να τα φέρει βόλτα!!
    #16208   /   30.08.2008, 12:23   /   Αναφορά
    "αυτοκαταστροφική ιδιοφυΐα" ? δεν το έπιασα αυτό.

    Ποτέ δεν συμπάθησα τους Nirvana ποτέ δεν συμπάθησα τον Cobain.

    Δεν τον θεωρώ τόσο σημαντικό ενώ πιστεύω ότι η συμβολή του δεν ήταν τόσο προοδευτική για τη μουσική.



    (Υπάρχουν και άλλοι αδικοχαμένοι που ήταν πραγματικά βασιλιάδες J Hendrix, F Mercury)



    Καλό άρθρο.
    #16641   /   05.10.2008, 18:48
    RESPECT!!!!!Δεν μπορειτε να σπομπαρετε ενα συγκροτημα,ουτε εναν καλλιτεχνη με το βελινεκες του Cobain...Απορω γιατι το συζηταμε ακομα...???Με τους nirvana μεγαλωσαν οι γενιες του 90' και οχι μονο.Μεσα απο αυτο το συκροτημα πολλοι εμαθαν τι παει να πει rock...Ακουσα απο εναν τυπο-που αυτοαποκαλειται ραδιοφωνικος παραγωγος- οτι η grunge ηταν μια λαιλαπα που κατεστρεψε την rock μουσικη...Ελεος!!!!Κλεβω μαι φραση απο ενα αρθρο σχετικα με τον Cobain και κλεινω λεγοντας:"αναβω ενα κερακι στην μνημη του τελευταιου αληθινου ροκα και πεφτω με τα μουτρα στο γρασιδι..."

    #16211   /   30.08.2008, 12:34   /   Αναφορά
    Γιαννη μου, ομορφο το αρθρο σου, γραφεις ωραια ειναι η αληθεια αλλα επετρεψε μου ως ενα σημειο να συμφωνησω με τους προλαλησαντες!... Οντως ο ανθρωπος που αγαπα την ζωη και εχει καποια σχεδια μπορει να τα φερει βολτα βρισκοντας πολλους τροπους και γενικοτερα η μουσικη των Nirvana ισως να ηταν ενα λιθαρακι στο ειδος που παιζανε μα οχι το μεγαλο μπαμ που καναν αλλοι καλλιτεχνες ακομα και στα χρονια των Nirvana. Μουσικη ιδιοφυια ειναι ο D. Bowie ειναι ο Hedrix... Οι Nirvana απλως εσκασαν μυτη σε μια περιοδο που ισως η νεολαια ηθελε διεξοδο και τροπο να ξεσπα καλυτερα και ετσι εγιναν αποδεχτοι.



    Μπραβο ομως :)
    #16213   /   30.08.2008, 13:59   /   Αναφορά
    εγω παλι λατρευω τον kurt οτι και αν εγινε και οπως και αν ηταν γιαννη μου αρεσε το αρθρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!μακια!
    #16214   /   30.08.2008, 14:06   /   Αναφορά
    Πολύ ωραίο και καλογραμμένο το άρθρο σου . Είναι κρίμα που ένα τέτοιο συγκρότημα αποδεκατίστηκε νωρίς ...
    #16215   /   30.08.2008, 15:10   /   Αναφορά
    ελεος...

    ακου εκει λεει αγαπη για τη ζωη

    ο αλλος Freddy Mercury

    ρε ολοι οι μεγαλοι καλλιτεχνες σε οποιαδηποτε μορφη τεχνης(λογοτεχνια,κινηματογραφος,μουσικη,ζωγραφικη)

    απο την αρχη μεχρι το τελος ειναι αυτοκαταστροφικοι τυποι που βιωνουν εντονα συναισθηματα τα οποια εχουν το ταλεντο να τα βγαζουν στην τεχνη τους.

    ξεκολλατε λιγο και δειτε το σφαιρικα το θεμα

    με εχετε σπασει τα νευρα εδω μεσα ορισμενοι "μικροι"
    #16217   /   30.08.2008, 15:38
    εδω να πω οτι και γω πιτσιρικας καπου στις αρχες του 90 σαν ανιδεος απο μουσικη τους σιχαινομουνα και τους εβριζα και ελεγα ποιος cobain μπροστα στον Hendrix π.χ

    μετα απο 15 χρονια διατριβης στη μουσικη

    τους βγαζω το καπελο

    ψαχτειτε λιγο και δειτε το grunge στο συνολο και στις βασεις του

    wipers,mudhoney,melvins,sonic youth

    γενικα την Αμερικανικη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ σκηνη και μη τρωτε οτι σας πασαρουν

    #16216   /   30.08.2008, 15:17   /   Αναφορά
    Γιάννη το άρθρο τα σπάσε όλα! Δεν είμαι φαν των Nirvana, αλλά όταν βλέπω ένα τόσο καλογραμμένο κείμενο οφείλω να το πω. Και όσον αφορά τους προλαλήσαντες σας ενημερώνω ότι ούτε ο γιάννης είναι κανενας φανατικός του Kurt, απλά αναγνωρίζει την αξία του και το στίγμα που άφησε στη μουσική. Δε λέει πουθενά στο άρθρο ότι ηταν καλύτερος από τον Hendrix ή τον Mercury, απλά τονίζει ότι άφησε εποχή και φανατικό κοινό. Βγείτε στο δρόμο και ρωτήστε 10 άτομα αν έχουν ακούσει το Voodoo Chile ή το Smells like teen spirit. Εγώ ειμαι υποστηρικτής του πρώτου, αλλα στοιχηματίζω οτι οι περισσότεροι δε θα το γνωρίζουν...
    #16219   /   30.08.2008, 15:56
    Το άρθρο τέλειο και το smells like teen spirit κι αυτό τέλειο και οι nirvana στο πέρασμά τους τέλειοι.."στον πρίγκηπα της rock" Kurt Cobain διαφωνούμε!!!Τι έκανε για να τον αποκαλούμε σήμερα ΠΡΙΓΚΗΠΑ?

    #16221   /   30.08.2008, 16:38
    πολλα περισσοτερα παντως απο τον Σιδηροπουλο..

    #16240   /   31.08.2008, 13:17
    Πρίγκηπες από γυαλί ...συμφωνώ μαζί σου!!!!!!!!!Τον Σιδηρόπουλο τον είπαν πρίγκηπα γιατί ήταν πολύ όμορφος και από καλή οικογένεια και πλούσια...και κανένας δεν πίστευε σε αυτό το τέλος!!Οκ το αγγίξαμε το θέμα απαλά ...ας το αφήσουμε γιατί πονάει ...

    #16383   /   09.09.2008, 05:56
    Για ψάξε να δούμε.. πόσα περισσότερα από το Σιδηρόπουλο έχει κάνει? Για προσπάθησε να συγκρίνεις τα αμερικανικά με τα ελληνικά δεδομένα σε αυτόν το χώρο που λέμε ροκ.. προσπάθησε να συγκρίνεις τις δυο αυτές κοινωνίες.. Συγκρίνονται??



    Και εγώ δεν ξέρω αλήθεια αν υπήρξαν πολλοί άνθρωποι (δε λέω καλλιτέχνες, επειδή όσον αφορά τον Παύλo ΑΝΘΡΩΠΟΣ ήταν πάνω απ'όλα) που είχαν περισσότερα κότσια από αυτόν να βγουν να βροντοφωνάξουν καποια πράγματα.. σε εποχές δύσκολες.. κάτι που εσύ κι εγώ κι ο παραπέρα δε θα τολμούσαμε και ποτέ να κάνουμε.. από φόβο και μόνο.. Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.



    (Με συγχωρείται που ξέφυγα απ'το θέμα, αλλά...)

    Και προς bassistasibanezsr300: να πω βέβαια, συγχαρητήρια για την ωραία γλωσσική έκφραση μέσα από το άρθρο που έγραψες. Αν και δεν ασχολούμε ιδιαίτερα με τη ξένη μουσική, σήμερα έμαθα κάτι παραπάνω. Να'σαι καλα :)


    #16384   /   09.09.2008, 10:54
    ε τοτε αφου δεν ασχολεισαι με τη ξενη μουσικη τι σχολιαζεις?

    ειδες ενα σχολιο καποιου για το Σιδηροπουλο και θιχτηκες...


    #16220   /   30.08.2008, 16:31   /   Αναφορά
    Θα συμφωνήσω με τον Debauchee



    Το άρθρο ειναι παρα πολυ καλό, και περιέχει τα βασικά σημεία...

    Ίσως θα μπορούσες να γράψεις κάποιες λεπτομέρειες παραπάνω για τα άλμπουμ των Νιρβάνα.



    Μπράβο
    #16222   /   30.08.2008, 16:44   /   Αναφορά
    Ωραίος, καλός και φοβερός στη δουλειά του.



    Γυάλινος πρίγκιπας ??? Τι εννοείς με το γυάλινος πρίγκηπάς ??? Δεν το κατάλαβα ...

    Επίσης ... και πάλι βλέπουμε φοβερούς και σπουδαίους να έχουνε ένα άσχημο και τρομερό τέλος ...

    #16233   /   30.08.2008, 19:00
    Καταρχάς να σας ευχαριστίσω που στη πρώτη μου προσπάθεια λέτε τόσο καλά λόγια... Όμως αδυνατώ να καταλάβω τις απόψεις μερικών φίλων και την εμμονή τους με τον τίτλο γυάλινος πρίγκηπας ή στο ότι δεν ήταν σημαντικός κλπ. Είναι προφανές ότι μερικοί δεν έχουν σε υπόληψη τον Cobain και το καταλαβαίνω όμως να γίνεται τέτοια απαξίωση σε αυτό το καλλιτέχνη δεν είναι δίκαιο! Προσωπικά δεν έχω στους αγαπημένους μου τον Cobain όμως το θεωρούσα έλειψη την απουσία κάποιων βιογραφικών στοιχείων του από το περιοδικό τη στιγμή που εχουμε δημοσιεύσεις για την Παπαρίζου και άλλους...

    Όσο για το γυάλινος πρίγκηπας το έβαλα ακριβώς για να δείξω τον άστατο χαρακτήρα και τον διαταραγμένο κόσμο στον οποίο ζούσε πιστεύω οτι ο Cobain ήταν πρίγκηπας αλλά άτομα σαν τον Hendrix βασιλιάδες!!

    #16234   /   30.08.2008, 19:14   /   Αναφορά
    poli wraios kai poihtikos o titlos tou ar8rou...! o kurt einai asteri! ka8e tragoudi tou fovero....afto mono pisteuw metraei!
    #16235   /   30.08.2008, 20:14   /   Αναφορά
    Φτανει πια με τους "μεγαλους" και "σημαντικους" μουσικους! Αν ειχατε ιδεα απο μουσικη δε θα συγκρινατε τον Kurt με τον Hendrix...

    Τι σχεση εχουν τα 2 ειδη και οι 2 καλλιτεχνες?

    Παει αυτο... απο κει και περα, well done φιλε για το αρθρο σου!!!

    Σημερα τα ξημερωματα ειχα κατσει με τις ωρες και κοιτουσα videos απο live τους, χαζευα φωτογραφιες του...

    Εγω τον θεωρω γυαλινο πριγκιπα παντως, μιας και τελικα εσπασε σε 1000 κομματια....
    #16237   /   30.08.2008, 21:21
    Ευχαριστώ για την απάντηση μέλος bassista...



    Εγώ έκανα μια ερώτηση ... στην οποία μου απάντησες πολύ όμορφα και με κάλυψες !!!



    Δεν απαξιώνω τον Kurt Cobain ... ίσα ίσα ... πολύ καλός ... και θα τον έλεγα θρύλο της ροκ μουσικής ... Το μόνο που είπα είναι ότι όλοι οι μεγάλοι και οι φοβεροί κάποτε έχουν λένα αρκετό άσχημο τέλος. Διασημότητα και δυστυχία !



    Ευχαριστούμε για το άρθρο σου ... !!!

    #16239   /   31.08.2008, 11:16   /   Αναφορά
    Προσωπικά δεν μπορώ να ακούσω Νιρβάνα (τους έχω συνδέσει με την αυτοκτονία - αντιγραφή ενός συμμαθητή) και άρα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το αν έγραψαν καλή μουσική, αν προσέφεραν κλπ. Αυτό που μπορώ να πω είναι μπράβο στο bassistasibanezsr300 για τη καλή δουλειά του. Καλογραμμένο κείμενο, χωρίς εξάρσεις, χωρίς θεοποιήσεις....
    #16242   /   31.08.2008, 17:05   /   Αναφορά
    Poli kalo to arthro sou, alla poli vavoura gia to tipota mwre. Tosi preza, tosi aftoktonia-dolofonia, tosi taleporia, giati?? Epidi ton ponage i kilia tou. Apo thema mousikis, tipota to idietero. Oli afti i fasaria epeidi ixe psixologika provlimata. Katantise prigkipas gia ta spixologika tou provlimata ki ton xorismo ton goniwn tou. Ki alli goneis xwrisane den to kaname toso megalo thema! ELEOS!
    #16247   /   31.08.2008, 19:13
    Ωραιο κειμενο , αλλα εγω πιστευω μονο οι δειλοι αυτοκτονουν οσα και προβληματα και να εχεις μπορειε εαν πιστευεις μεσα σου να τα ανταμετωπισεις . Καικε ο ιδιος οποτε .

    #16250   /   31.08.2008, 21:56   /   Αναφορά
    Mpravo gia tin dimosieusi..oute mikri oute megali kai kourastiki...oso gia ton kurt oti kai na po tha einai ligo..megali morfi..
    Administrator
    #16251   /   31.08.2008, 22:19   /   Αναφορά
    Δε βρήκα μελωδία στα τραγούδια του Cobain και της παρέας του. Μόνο αρκετή βαβούρα και επανάληψη στα riffs. Με κούρασαν, παρά το γεγονός οτι όταν τους πρωτοάκουσα ήμουν στα πολύ ροκ "ντουζένια" μου...



    Πολύ όμορφο το άρθρο πάντως, σ' ευχαριστούμε.
    #16255   /   01.09.2008, 07:54   /   Αναφορά
    Πολύ καλό το άρθρο σου μπράβο!!



    Ενας καλλιτεχνης που σημάδεψε-μεγάλωσε-διδαξε τη γενια μας...



    Μεσα απο τα τραγουδια, τους "ήχους" και τους στιχους παίρνεις τοσα πολλα... πραγματα... ακομα και τώρα..



    ..........αθάνατος... στις καρδιες μας.....







    Το αντίο του:

    To Boddah



    Speaking from the tongue of an experienced simpleton who obviously would rather be an emasculated, infantile complain-ee. This note should be pretty easy to understand.



    All the warnings from the punk rock 101 courses over the years, since my first introduction to the, shall we say, ethics involved with independence and the embracement of your community has proven to be very true. I haven't felt the excitement of listening to as well as creating music along with reading and writing for too many years now. I feel guity beyond words about these things.

    For example when we're back stage and the lights go out and the manic roar of the crowds begins., it doesn't affect me the way in which it did for Freddie Mercury, who seemed to love, relish in the the love and adoration from the crowd which is something I totally admire and envy. The fact is, I can't fool you, any one of you. It simply isn't fair to you or me. The worst crime I can think of would be to rip people off by faking it and pretending as if I'm having 100% fun. Sometimes I feel as if I should have a punch-in time clock before I walk out on stage. I've tried everything within my power to appreciate it (and I do,God, believe me I do, but it's not enough). I appreciate the fact that I and we have affected and entertained a lot of people. It must be one of those narcissists who only appreciate things when they're gone. I'm too sensitive. I need to be slightly numb in order to regain the enthusiasms I once had as a child.



    On our last 3 tours, I've had a much better appreciation for all the people I've known personally, and as fans of our music, but I still can't get over the frustration, the guilt and empathy I have for everyone. There's good in all of us and I think I simply love people too much, so much that it makes me feel too fucking sad. The sad little, sensitive, unappreciative, Pisces, Jesus man. Why don't you just enjoy it? I don't know!



    I have a goddess of a wife who sweats ambition and empathy and a daughter who reminds me too much of what i used to be, full of love and joy, kissing every person she meets because everyone is good and will do her no harm. And that terrifies me to the point to where I can barely function. I can't stand the thought of Frances becoming the miserable, self-destructive, death rocker that I've become.



    I have it good, very good, and I'm grateful, but since the age of seven, I've become hateful towards all humans in general. Only because it seems so easy for people to get along that have empathy. Only because I love and feel sorry for people too much I guess.



    Thank you all from the pit of my burning, nauseous stomach for your letters and concern during the past years. I'm too much of an erratic, moody baby! I don't have the passion anymore, and so remember, it's better to burn out than to fade away.



    Peace, love, empathy.

    Kurt Cobain



    Frances and Courtney, I'll be at your alter.

    Please keep going Courtney, for Frances.

    For her life, which will be so much happier without me.



    I LOVE YOU, I LOVE YOU!




    #16257   /   01.09.2008, 12:57   /   Αναφορά
    Καλό άρθρο και nice foto του Cobain... αν και θα έπρεπε να λέγεται "Ο γυαλινος πριγκηπας της Grunge!" χαχα! Προσωπικά δε θεωρώ την μουσική των nirvana επαναστατική απλά ήρθε σε μια εποχή που είχε "καθήσει" το όλο συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα... Φυσικά το όλο συγκρότημα το βοήθησε πολύ η αυτοκαταστροφική προσωπικότητα του Cobain... και το MTV! Αν μπορείτε ψάξτε να βρείτε μια συνεντευξη "εφ'ολης της ύλης" του Cris Cornell (soundgarden) όπου μιλάει για την άνοδο και την πτώση του Cobain και των nirvana! Συμφωνώ απόλυτα μαζί του...
    #16259   /   01.09.2008, 16:16
    Δεν γουστάρω τους Nirvana απλά και λυτά

    #16262   /   01.09.2008, 18:04   /   Αναφορά
    Εξαιρετικό συγκρότημα οι Nirvana και εξαιρετικότατος ο κύριος Kurt... Ό,τι και να πούμε, θα είναι λίγο...
    #16272   /   02.09.2008, 00:33   /   Αναφορά
    katapliktiko t ar9ro!! pragmatika o Cobain htan, einai k 9a parameinei sts kardies mas.. toulaxiston osoi dn katalavainoun tn a3ia t as mn sxoliazoun! sugnwmh kiolas alla xwris ts nirvana oi grunge dn 9a yphrxe!



    filika pada..
    #16277   /   02.09.2008, 11:40
    μπα οταν οι Nirvana εκαναν παταγο οπως και το μπλουζακι του Kurt εγραφε

    Grunge is Dead..

    το μεγαλειο της μπαντας ειναι οτι εφερε την αμερικανικη alternative σκηνη στο προσκηνιο και εκανε πολλα πιτσιρικια της εποχης να ψαχτουν..

    #16372   /   08.09.2008, 13:59   /   Αναφορά
    Κοίτα φίλε καλό το άρθρο σου αλλά έχεις παραλήψει πολλά πραματα.
    #16380   /   08.09.2008, 23:08   /   Αναφορά
    Πολυ καλο το αρθρο σου!Καιρος ηταν να γραψει καποιος κατι για αυτη τη θρυλικη μορφη.Παντως και εμενα με πιανει ριγη οταν ακουω ενα τραγουδι τους ποσο μαλλον οταν διαβασα το αρθρο σου.Και παλι συγχαριτηρια!!!Δεν θα τον ξεχασουμε ποτε...
    #16399   /   10.09.2008, 14:47   /   Αναφορά
    Καπου ειδα σε ενα σχολιο πως "τοση φασαρια για τα ψυχολογικα του προβληματα". Αυτο ειναι πολυ ευκολο να το λες αν δεν το εχεις ζησει. Αυτος ο ανθρωπος και οχι μονο αυτος, αλλα τωρα μιλαω για αυτον τον συγκεκριμενο,ειχε περασει τοσα πολλα μεχρι τα 14 του χρονια που αλλοι δεν τα ειχαν περασει ουτε μεχρι τα 28 τους! Δεν ειναι τοσο απλο. Αυτα τα "ψυχολογικα" προβλημτα σημαδευουν την ζωη του καθε ανθρωπου που του τυχαινουν ειτε θελει ειτε δεν θελει. Δεν ειναι λιγο. Αυτο σε συνδυασμο με τα ναρκωτικα και με το οτι δεν μπορουσε να μεγαλωσει το ιδιο του το παιδι τον εφερε σε θεση να αυτοκτονησει. Δεν ειναι αναγκη να τον κατηγορουμε γι'αυτο. Ηταν απλως ενας ατυχος ανθρωπος και θα παραμεινει ενας απ'τους πολους θρυλους της Rock.
    #16648   /   06.10.2008, 14:53
    Μπράβο bassistasibanezsr300, πολύ καλό το άρθρο.



    Ένας μεγάλος καλλιτέχνης, που επηρέασε την γενιά των 90's, όχι μόνο με το μουσικό του ύφος (επί το πλείστον τους στίχους), αλλά και με την προσωπική καταθλιπτική ζωή του. Και γι'αυτό σωστά τον χαρακτηρίζεις ως "γυάλινο πρίγκηπα". Πολύ καλή η παρομοίωσή σου ;)

    #16686   /   09.10.2008, 17:25   /   Αναφορά
    Μ'αρεσει ο Kurt...μ'αρεσουν οι nirvana απλα και λυτα:)
    #17031   /   09.11.2008, 03:46   /   Αναφορά
    Αν και είμαι της άποψης πως ο κάθε ένας ειναι ελεύθερος να λέει και να κρίνει όποιον γουστάρει αυτί τη στιγμή δεν μπορώ να κρύψω τον εκνευρισμό μου απο κάποια σχόλια που διάβασα και αφορούν το συγκεκριμένο συγκρότημα και ποιο συγκεκριμένα τον Kurt cobain..Καλο το άρθρο και μπράβο σε αυτόν που το έγραψε αλλα εχει πολλές ελλείψεις και παραλήψεις και κάνει πολλούς που δεν ξέρουν να πιάνονταν απο αυτα και να λένε sorry και ολας ΜΑΛΑΚΙΕΣ!!!

    Η συγκεκριμένη προσωπικότητα όσο αυτοκαταστροφική και τρελή και και,και να φαίνεται καλός η κακός με τα τραγούδια του την μουσική και τον τρόπο του δημιούργησε ενα μοντέλο και στιλ μουσικής που πολύ σήμερα εμπνέονται και αντιγράφουν!!!Σαφέστατα και δικαιούται τον τίτλου του Ροκ θρύλου γιατι προσέφερε και δημιουργισε “σχολή”.Εδώ ονομάζουμε άλλους και άλλους θρύλους,οπως τους ντουραν ντουραν τους Scorpions και άλλους ανάξιους που τραγουδάνε ακόμα και χτυπιούνται στην σκινει σαν 20χρονα για να βγάλουν φράγκα για την σύνταξη τους..τεσπα(Sorry an προσέβαλα κάποιον φαν)...Κρίμα πραγματικά κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς και δν προσέφερε αυτα που πραγματικά θα μπορούσε...Τον έφαγε η εποχή ο χαρακτήρας και το ρεύμα-σύστημα της τότε αποχής.

    Ο τίτλος Πρίγκιπας είναι το λιγότερο!!
    #24336   /   01.03.2012, 17:15   /   Αναφορά
    ομολογω οτι δεν περιμενα τοσο κακολογα σχολια...μπορει να το θεωρειτε παραλογο αλλα εγω πιστευω οτι τον σκοτωσαν και αν ψαξετε καλα στο ιντερνετ υπαρχουν πολλα στοιχεια... οποιος ενδιαφερεται ας διαβασει αυτο http://cobaincase.com/ και ας προβληματιστει λιγο....
    #27257   /   19.05.2013, 00:56   /   Αναφορά

    Ξεκινάμε μαθηματάκι μάγκες και μάγκισες ,
    Ωραίο το άθρο αν και παραλήφτηκαν μερικά πραγματάκια τα οποία θα σχολιάσουμε τώρα : Ο cobain δεν εγινε γνωστος επειδη ητανε μουσικη διάνοια, ουτε καν , αυτό που μετρούσε στον kurt ητανε οτι η απλότητα του , ναι ακριβως το οτι επαιζε τοσο "απλα" κοματια κανοντας τα να ηχουν τοσο ωραια ητανε ενα απο τα πολλα που τον εκαναν ξεχωριστο . Τι ενοώ, δείτε τα τραγούδια των νιρβανα, ολα ευκολα χωρις καποιο τερατωδες μουσικο δημιουργημα απο αποψη (θεωριας δυσκολης πρακτικης και παει λεγοντας) και ομως στιγματισαν ....
    Πολλά τραγούδια θα πειτε οτι δεν βγαζουν νοημαΠολοι κανατε λογο για τα ναρκωτικα
    Ποσοι κανατε λογο ομως για τον πονο και την θλιψη που στιγματιζουν καποιον οταν ειναι σε ηλικια που η προσωπικοτητα του διαμορφωνεται ... ο cobain οπως και πολοι ανθρωποι ειχε και ενα προβλημα υγειας , στην βικιπεδια λεει οτι επερνε ναρκωτικα για να μην ποναει ... ΜΑΛΑΚ ΙΕΣ .... επερνε ναρκωτικα για τον ιδιο λογο που περνουμε ολοι
    Το καλυτερο πιστευω ειναι να πευτεις σε "νιρβανα" μονος σου χωρις "βοηθεια" Ωστοσο πολοι καλιτεχνες αυτοκαταστραφηκαν απο εθιστικες ουσιες ,(τζανις,μορισον, οι πρωτοι που μου ερχονται στο μυαλο και πολοι αλλοι), ξερει κανεις γιατι επερναν ναρκωτικα ;;;Θα σας πω εγω εναν λογο


    επειδη πολυ απλα εβλεπαν τον κοσμο διαφορετικα ...  Πχ τζιμ μορισον (μεγαθηριο ψυχολογιας , πολυ μπροστα ατομο ... αυτοκαταστραφηκε και τον βριζει κανεις ; οχι ολοι τον υμνουμε και καλα κανουμε,(δεν συγκρινω  τιποτα με κανεναν απλως) τονιζω οτι τον κομπειν πεσανε να τον φανε ζωντανο ολοι μας (δεν συγκρινω μην πεταχτει καμια μαιμου)...


    Τα συναισθηματα που βγαινουν μεσα απο απλες και "επαναλαμβανομενες" φασεις οπως προαναφερθηκε, μπορουν να ειναι "κραυγες" απο ενα ατομο που εσυ φιλαρακι δεν ξες καν πως ενιωθε, δεν κατηγορουμε κανεναν....


    Ενας καλιτεχνης οταν φτανει πολυ μπροστα , ενας ανθρωπος οταν φτανει πολυ μπροστα (δεν μιλαω για δημοσιοτητα) μιλαω οταν το νου φτανει σε κατι που δεν το αντεχει, οταν ερχονται εμονες και γενικα η δημιουργηκοτητα με οποιαδηποτε μορφη στο τελος πολες φορες επιφερει την καταστροφη, για το πως πεθανε υπαρχουν φημες και φημες κανεις δεν ασχολειται ομως με αυτο που διδαξε ο kurt


    την απλοτητα, την αγαπη
    οσοι ακουνε νιρβανα οχι για το smell like teen spirit ούτε για τη φαση του "εχω ειδωλο τον κυρτ , ροκα-ναρκωμανη-θρυλο και μπουρδες " οσοι ακουνε νιρβανα επειδη εχουν νιωσει αυτα η κοματι απο τα συναισθηματα του τραγουδιστη τοτε καταλαβαινουν τι ενοοω....
    Με παιδι η χωρις , δεν μπορεις να κατηγορησεις τον αλλο για τις πραξεις του αν δεν τον νιωσεις.... αυτο μπορω να το κανω εγω και καθε ριαλ φαν αλλα οχι εσυ που κατακρινεις χωρις να ξες....


    Για να σε δω να βριζεις τον μορισον αν σου παει... (δεν μπορεις να το διανοηθεις ε μαγκα μου ;)φυσικα γιατι ητανε ταλενταρα... ο αγαπημενος μου ποιητης τραγουδιστης... τι στοιχοι , συναισθημα, για εκεινη την εποχη, ψυχεδελεια , ψυχολογια τα παντα ολα σε ενα ατομο , μεχρι που τρελαθηκε.... με την ενοια του οτι ηταν πολυ μπροστα...



    Τον κομπειν ομως (δεν συγκρινω ενοειται απλως) τον κομπειν εσυ τον κατακρινεις για τις ουσιες που επερναι χωρις να ξερεις τιποτα, ε λοιπον μπορεις να σταματησεις να βριζεις και απλα να πας να ασχοληθεις με οτιδηποτε αλλο σου κανει κεφι


    Δεν ρωτησαμε την γνωμη σου, αν θες να την πεις δικαιωμα σου, ωστοσο δεν ερχομαι εγω να βρισω εναν απο   τους καλιτεχνες που σου αρεσουν.. δεν εχεις δικαιωμα να κατακρινεις λοιπον τον κομπειν για τις ουσιες....


    τελος να πω μπραβο σε οσους σχολιασαν λεγοντας "εμενα δεν μου αρεσουν οι νιρβανα-κurt" η εγω δεν μπορω να τους ακουσω. :) αληθεια μπραβο γιατι αυτες ειναι ουσιαστικες γνωμες.... για καποιον που δεν τους αρεσει  το γκρουπ



    οσοι ομως πεσατε με τα μουτρα να τους φατε να πατε να *******


    δεν θα καταλαβεται ποτε τιποτα για τις μεγαλες πρωσοπικοτητες


    thanks


    johnnie


    PS. αν τα ειπα μπερδεμενα ζητω συγνωμη ειμαι λιγο κοπανημενος :) θα ξαναδω το αρθο αυριο


    Love you guys , bye