ελληνική μουσική
    843 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > No_Music

    Τόσο ίσοι, όσο διαφορετικοί

    Να είστε πάντα καλά και να φυλάσσετε σαν κάτι ιερό τη μοναδικότητα, που σας δίνει κάθε άνθρωπος. Τότε εγώ θα χαίρομαι. Γιατί χαίρομαι κάθε φορά, όταν βλέπω ανθρώπους, που μπορούν να ξεχωρίζουν και να εκτιμούν τα μοναδικά στοιχεία, που τους προσφέρει κάθε προσωπικότητα.

    Γράφει η Ελευθερία (liberty)
    7 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 14 Σεπ 2008

    Γιατί είναι αλήθεια, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έτσι, από τον καθένα μπορούμε να πάρουμε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως επίσης συγκεκριμένα στοιχεία μπορούμε και εμείς να δώσουμε, σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

    Καθένας μας στην ψυχή και στον χαρακτήρα του κρύβει όλα τα στοιχεία, που απαρτίζουν μια προσωπικότητα. Καλό ή κακό, τι ο καθένας θα παρουσιάσει στην καθημερινότητά του, εξαρτάται άπο το τι έχει καλλιεργήσει στην ψυχή του και άπο τι συναντά στη ζήση του.

    Τα χαρακτηριστικά που δίνουμε, σε κάθε άνθρωπο, είναι ανάλογα με αυτά που συναντάμε και αυτά που παίρνουμε, από κάθε άνθρωπο, είναι ανάλογα από αυτά που καθρεπτίζουμε εμείς.

    Το σίγουρο πάντως είναι, πως κάθε σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους είναι μοναδική, ξεχωριστή.

    Δεν είναι παράξενο πως το ίδιο συμβάν, αντιμετωπίζετε διαφορετίκα κάθε φορά, όταν συναναστρέφονται άλλοι άνθρωποι.

    Πόσο παράξενο είναι όμως, όταν συναντάμε ανθρώπους και γνωρίζοντας τους, γνωρίζουμε στοιχεία του δικού μας χαρακτήρα.Αυτό γιατί κάθε άνθρωπος μας βγάζει κάτι διαφορετικό και συνεπώς σε αυτό το διαφορετίκο αντιδράμε και εμείς ανάλογα.

    Υπάρχουν άνθρωποι με επιτιδευμένη όψη και περίτεχνες κουβέντες, που σπανίως συμβαδίζουν με την ανθρωπιά. Υπάρχουν επίσης, άνθρωποι που έχουν εύρος πνευμάτικο και είναι μεγάλοι και σημαντικοί. Ασήμαντοι άνθρωποι που δέχονται τις απόψεις των άλλων χωρίς να τις επεξεργάζονται, κυνικοί άνθρωποι, δυνατοί άνθρωποι και συγκροτημένοι, που χωνεύουν τις εμπειρίες τους και τα παραπτώματά τους σαν κρέας, ακόμα και αν χρειάζεται, κάποιες φορές να καταπιούν σκληρά κομμάτια. 

    Είναι λοιπόν, ίσως από τα σημαντικότερα στη ζωή μας, να μπορούμε να ξέρουμε, τι πρέπει να περιμένουμε από τον καθένα και πόσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό το διαφορετίκο, που πάντα υπάρχει αρκεί να το αναζητήσουμε.

    Έτσι, οι άνθρωποι μπορούν να μην είναι μόνοι, να μην τους κουράζουν οι ανθρώπινες σχέσεις και αντί για ακατάλυτα τείχη, να χτίζουν γέφυρες.

    Γιατί ο καθένας μας καταλαβαίνει τον εαυτό του με τις πράξεις και όχι με τις σκέψεις και ο μόνος τρόπος, για να μάθει κανείς την αξία του, είναι η προσπάθεια....





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #16453   /   15.09.2008, 17:44   /   Αναφορά
    Συμφωνώ ως εκεί που δεν παίρνει!

    Μου άρεσε περισσότερο το σημείο:

    "Γιατί είναι αλήθεια, κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έτσι, από τον καθένα μπορούμε να πάρουμε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως επίσης συγκεκριμένα στοιχεία μπορούμε και εμείς να δώσουμε, σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά."



    Μπράβο! Και για τις σκέψεις και για τον τρόπο που τις έδωσες.
    #16464   /   17.09.2008, 11:00
    Αν σχολιάσω το κείμενο όσον αφορά στα μηνύματα που περνάει είναι πολύ καλό. Αλλά άλλο ήταν αυτό που με συγκίνησε...ως προς το περιεχόμενο μοιάζει, σε μια παράγραφο ,στην έκθεση που έγραψα πέρυσι στις πανελλήνιες!χεχε