ελληνική μουσική
    749 online   ·  210.832 μέλη

    Το συγκρότημα Φάλτσα Μπάντα ίσως δεν είναι πολύ γνωστό,  ακόμα. Ας το γνωρίσουμε λοιπόν.

    Φάλτσα Μπάντα

    Γράφει η Εμμανουέλα (emmanuella)
    14 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 25 Νοέ 2008

    Το ροκ-ποπ συγκρότημα, Φάλτσα Μπάντα, δημιουργήθηκαν το 1998 στα Τρίκαλα. Την ίδια χρονιά αλλά και την επόμενη εμφανίζονται στην μουσική σκηνή Σουΐτα στα Τρίκαλα. Παράλληλα εμφανίζονται σε όλη την Θεσσαλία.

    Οι ιδρυτές του συγκροτήματος ήταν ο Κώστας Γούσης, ο Νίκος Πιπεράς, η Ράνια Διβάνη, ο Σπύρος Μπέκος, ο Βασίλης Σαμαράς και ο Μάκης Καρτσιούκας.

    Το 1999 στο σχήμα εισχωρούν νέα μέλη που θα φέρουν το γκρούπ στη σημερινή του μορφή: ο Σωκράτης Μπέκος, ο Κώστας Λάμπας (στη θέση της Ράνιας Διβάνη) και ο Γιώργος Μπέκος.

    Το 2000 δημιουργούν το πρώτο τους πειραματικό δίσκο, ηχογραφημένο εξ'ολοκλήρου στα Τρίκαλα, με τίτλο " Στην άκρη του δρόμου ". Παράλληλα κάνουν εμφανίσεις παρέα με μεγάλα ονόματα όπως Υπόγεια Ρεύματα, Τα φώτα που σβήνουν και Μιλτιάδης Πασχαλίδης.

    Για ένα περίπου χρόνο το 2002 η μπάντα κάνει εμφανίσεις στη μουσική σκηνή "Μεσόγειος" στη Θεσσαλονίκη.

    Φάλτσα ΜπάνταΤο 2003 αρχίζει να κάνει εμφανίσεις σε κάποια μέρη της Ελλάδας. Το συγκρότημα "Φάλτσα Μπάντα", την περίοδο εκείνη, χαρακτηρίστηκε ένα από τα πιο αξιόλογα πρωτοεμφανιζόμενα συγκροτήματα της Ελλάδας.

    Το 2004 ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν να ηχογραφούν τα καινούργια τους κομμάτια. Η ηχογράφηση γίνεται αποκλειστικά στα Τρίκαλα. Τα καινούργια τους τραγούδια τα περιμένουμε μετά τον Ιούλιο.

    Το συγκρότημα δεν είναι πολύ γνωστό, ίσως ακόμα. Από το μοναδικό τους δίσκο τα τραγούδια "Λίλια" και "Χωρίς αντίο" έχουν γίνει πολύ γνωστά. Το τελευταίο έχει χαρακτηριστεί ως μία "πολύ όμορφη ελληνική ροκ μπαλάντα". Η ερμηνεία τους είναι πολύ σωστή και η μουσική που "αγκαλιάζει" τους πολύ καλούς στίχους είναι πανέμορφη.

    Φάλτσα Μπάντα

    Δισκογραφία

    " Ως την άκρη του δρόμου " (2000)
    1.Φοβάμαι
    2.Λίλια
    3.Μη με ξυπνήσεις
    4.Χωρίς αντίο
    5.Πανσέληνος
    6.Στην άκρη του δρόμου.

    Τα μέλη του συγκροτήματος

    Γιώργος Μπέκος - φλάουτο
    Νίκος Πιπεράς - τύμπανα
    Κων/νος Γούσης - φωνή , κιθάρες
    Βασίλης Σαμαράς - πλήκτρα
    Κων/νος Λάμπας - μπάσο
    Σωκράτης Μπέκος - ηλεκτρική κιθάρα
    Θωμάς Καρτσιούκας - φωνή
    Σπύρος Μπέκος - βιολί

    Περισσότερα στο http://www.faltsaband.szm.com





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε