ελληνική μουσική
    466 online   ·  210.826 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Μικρά μυστικά - Κατερίνα Μακαβού

    Η Κατερίνα Μακαβού είναι μια νέα τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη.

    Μικρά μυστικά - Κατερίνα Μακαβού

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 13 Φεβ 2009

    Στο ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο "Μικρά Μυστικά", η Κατερίνα έχει τριπλό ρόλο. Αυτό της στιχουργού, της συνθέτριας και της ερμηνεύτριας. Νομίζω καλύτερα τα καταφέρνει στο τρίτο, μια και διαθέτει φωνή ζεστή, εκφραστική και με αρκετές δυνατότητες.

    Άλλωστε είναι αρκετά γνωστή στη Θεσσαλονίκη, μια και έχει εμφανιστεί σε αρκετά ροκ στέκια, τραγουδώντας ελληνικά και ξένα τραγούδια. Παράλληλα, μπόρεσε και έπεισε για τις δυνατότητές της μεγάλους και σπουδαίους δημιουργούς, όπως τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον αείμνηστο Μάριο Τόκα, τον Γιώργο Καζαντζή και τον Σωκράτη Μάλαμα και εμφανίστηκε στο πλάι τους επί σκηνής.

    Μικρά μυστικά - Κατερίνα Μακαβού

    Όσον αφορά το "Μικρά Μυστικά", πρόκειται κυρίως για τραγούδια ερωτικά με κλασικό ήχο ποπ-ροκ. Ενορχηστρωτικά είναι αποδεκτό, χωρίς να έχει κάτι καινοτομικό. Οι στίχοι είναι ταξιδιάρικοι, ρομαντικοί, ενίοτε μελαγχολικοί, με δυο-τρεις όμως εξάρσεις ανεξαρτησίας και έκφρασης αποφασιστικότητας απέναντι σε χαμένους έρωτες και ανεκπλήρωτα όνειρα. Πιό όμορφο κατά τη γνώμη μου τραγούδι του δίσκου, το Όλα Γυρίζουν.

    Δύο από τα τραγούδια έχει γράψει ο Θανάσης Dzingovic, ενώ στους μουσικούς συναντούμε τον Δημήτρη Μπασλάμ.

    Δεν ξέρω αν η Κατερίνα Μακαβού είναι πολύ διαφορετική από τις νέες ερμηνεύτριες της εποχής μας. Όμως αξίζει την ευκαιρία της, μια και πρόκειται για ένα δίσκο με υλικό σχεδόν αποκλειστικά από την ίδια. Τέτοιοι δίσκοι έχουν ομοιογένεια, χαρακτηρίζουν το δημιουργό τους, αλλά πάνω απ' όλα έχουν αλήθεια. Και η αλήθεια στο συγκεκριμένο CD, ξεχειλίζει.

    Μικρά μυστικά - Κατερίνα Μακαβού


    Tags
    Καλλιτέχνες:Κατερίνα Μακαβού



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #17817   /   13.02.2009, 13:53   /   Αναφορά
    Χωρίς να έχω ακούσει τραγούδια αυτού του νεαρότατου κοριτσιού, μού δίνεται η αφορμή να εκφράσω για άλλη μια φορά την άποψή μου ότι όλες οι ενδείξεις μάς οδηγούν στη διαπίστωση ότι μάλλον ..... "το μέλλον της ελληνικής τραγουδοποιίας ανήκει στο .... ωραίο φύλο" !!! Πράγματι, τώρα τελευταία βλέπουμε ένα σωρό γυναίκες - τραγουδοποιούς, και μάλιστα πολύ νέες σε ηλικία : Μόνικα, Μαρία Λούκα, Δήμητρα Μαστορίδου, Μάρω Μαρκέλλου, Κατερίνα Μακαβού .... Κορίτσια που όχι μόνο τραγουδάνε [δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα το ρόλο της γυναίκας στο τραγούδι τον έχουμε ταυτίσει κυρίως με αυτόν της τραγουδίστριας ... Περιπτώσεις σαν την ΑΡΛΕΤΑ ή την ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ ήταν η εξαίρεση του κανόνα], αλλά .... γράφουν ΚΑΙ μουσική ΚΑΙ στίχο!!!! Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η εμφάνιση κοριτσιών - τραγουδοποιών θα μάς βγει σε καλό !!! Γενικά, πιστεύω τόσο στον "γυναικείο τρόπο έκφρασης" αλλά και στο "πρακτικό γυναικείο μυαλό" [το οποίο ... είναι απαραίτητο για το "χτίσιμο τραγουδιών"] !!!!! Ίδωμεν .....
    #17822   /   14.02.2009, 12:37   /   Αναφορά
    Άκουσα τα τραγούδια της νεαρής αυτής καλλιτέχνιδας και είναι τέλεια. Θα συμφωνήσω με τον jorge πως το πιο ωραίο τραγούδι ήταν το "Όλα γυρίζουν" . Πάντως καλή τύχη στην Κατερίνα.
    #17826   /   14.02.2009, 20:58   /   Αναφορά
    Ένα δείγμα των τραγουδιών της Κατερίνας μπορείτε να ακούσετε στο παρακάτω link:



    http://www.myspace.com/katerinamakavou