ελληνική μουσική
333 online   ·  204.192 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Βιογραφίες

Σωτηρία Λεονάρδου

Η βιογραφία μιας μεγάλης κυρίας.

Σωτηρία Λεονάρδου

Γράφει η katiamou4 άρθρα στο MusicHeaven
...
Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Η Σωτηρία Λεονάρδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Παρακολούθησε θεατρικά σεμινάρια από τον Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία, σεμινάριο Ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική, όπου έζησε από το 1989 ως το 1994 (Zimbabwe).

Συμμετείχε σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα « Μίκης Θοδωράκης».

 

Προσωπική Δισκογραφία:
1996 - Δεν έχω χρόνο μάτια μου (σε μουσική Μπάμπη Στόκα)
1999 - MIS (σε μουσική Μ. Μάτσα και στίχους Ισαάκ Σούση)
2006 - Γυναίκες (σε μουσική Μ. Νικολούδη και στίχους της Μ. Παπαδάκη)
Συμμετοχές:
1983 - Ρεμπέτικο (Το soundtrack της γνωστής βραβευμένης ταινίας του
Κώστα Φέρρη, σε μουσική Στ. Ξαρχάκου και στίχους Ν. Γκάτσου)
1987 – 60 ζόρικα λεπτά στο Φανάρι του Διογένη (Νικόλα Άσιμου)
1995 - Αμάν Αμήν (Σταύρου Ξαρχάκου - Ζωντανή ηχογράφηση)
1996 - Ακροπόλ (Soundtrack - Μουζάκη)
1997 - Για τους πρίγκηπες της Δυτικής όχθης (Πυξ Λαξ)
1997 - Ο μάγος της πόλης (Μ. Μάτσα)
1998 - Το τραίνο φτάνει τελικά στην Κατερίνη

 

Ταινίες:
1983 - Ρεμπέτικο (Σκηνοθεσία Κ. Φέρρης, Σενάριο: Σωτηρία Λεονάρδου)
1984 - Oh Babylon
1985 - Η Αυλή της Μορμόνας (σκην. Κώστας Μαζάκης) - μικρού μήκους
1985 - Ανταύγειες Πάθους (σκην. Σπύρος Βασιλείου)
1986 – Ντανίλο Τρέλες (σκην. Σταύρος Τορνές)
1995 - Ακροπόλ (σκην. Παντελής Βούλγαρης) - Βραβείο Β' γυναικείου ρόλου, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
1999 - Η Κοιλιά Της μέλισσας (σκην. Βασίλης Ελευθερίου)
2000 - Ο Χάρος Βγήκε Παγανιά (σκην. Αλ Κολάτος)
2006 – The last porn movie (Η τελευταία πορνοταινία) (σκην. Κώστας Ζάππας)

 

Θέατρο:
1988 - Αντιγόνη (Σοφοκλή), Αρχαίο Θέατρο Ελευσίνας
1996 - Επιστρόφεια, Θέατρο των Καιρών
1997 - Ο Δίκρανος Ντίσνεϊ (Φίλιπ Ρίντλεϊ) , Τεχνοχώρος
1995 - Πέρσες (Αισχύλου), Λυκαβηττός
1998 - Ρομπέρτο Τσούκο (Κορτές), Θεατρική ομάδα Ιηττός
2000 - Ορέστης (Ευριπίδη, μετάφ. Γιάννης Τσαρούχης), Θεατρική ομάδα Ιηττός
2003 - Η Γυναίκα του Σωκράτη (μονόλογος του Δημήτρη Κολλάτου)

Τηλεόραση:
1984 – Οικογένεια Ζαρντή
1985 – Το πάθος

Βραβεία:
- 1ου Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1984 για το «Ρεμπέτικο»
- 1ο κορφιάτικο βραβείο γυναικείου ρόλου για το «Ρεμπέτικο» (1985)
- 1ο κρατικό βραβείο σεναρίου για το «Ρεμπέτικο» (1985)
- 2Ο κρατικό βραβείο γυναικείου ρόλου για την ταινία «Ακροπόλ» του Παντελή
Βούλγαρη (1996)
- Τιμητική διάκριση της Ακαδημίας της Αλεξάνδρειας για το σύνολο της ταινίας
«Ρεμπέτικο» (1986)
- Β΄ Γυναικείου ρόλου (1985)
- Ειδική μνεία Ακαδημίας Αλεξανδρείας (1985)


Tags
Μουσικά Είδη:MusicalsΚαλλιτέχνες:Σωτηρία Λεονάρδου


Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (9)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

Aiolos_m Chat
MusicHeaven Guru
#18128   /   29.03.2009, 13:26   /   Αναφορά
Ίσως να ταίριαζε περισσότερο ο τίτλος "Εργογραφία", μιας και το το βιογραφικό περιορίζεται σε λίγες μόνο γραμμές.



Επίσης καλό θα ήταν να μην ξεχνάμε να αναφέρουμε την πηγή από όπου αντλήσαμε τις πληροφορίες.



Επί τη ευκαιρία, εδώ θα βρείτε αυτούσια και τη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα η Λεονάρδου στο Δίφωνο και τον Αντώνη Μποσκοΐτη.



http://bosko-hippydippy.blogspot.com/2009/01/blog-post_03.html

despinakontogianni Chat
Βετεράνος
#18129   /   29.03.2009, 13:41   /   Αναφορά
Αυτή η γυναίκα μπορεί και με συγκινεί...Ειδικά στο "Ρεμπέτικο" τη λάτρεψα!
kwstasagas Chat
MusicHeaven Guru
#18130   /   29.03.2009, 14:23
Εξαιρετική περίπτωση η Σωτηρία Λεονάρδου !!! Μπορεί να τραγουδήσει με τον καλύτερο τρόπο οποιοδήποτε είδος μουσικής - από ρεμπέτικο μέχρι ροκ και ρέγγε !!! - και να το αποδώσει με τη θεατρικότητα που την διακρίνει !!! "Δυνατό" της σημείο ... μα φυσικά οι συναυλίες της ....

guitarteacher Chat
Σολίστ
#18132   /   29.03.2009, 16:34   /   Αναφορά
Εξαιρετική Τραγουδίστρια!!!
kithara-woman Chat
Φθασμένος
#18136   /   29.03.2009, 21:33   /   Αναφορά
Και μόνο όλες αυτές οι συνεργασίες και όλα όσα έχει κάνει,μουσικά και θεατρικά,δείχνουν το πόσο καλή καλλιτέχνης είναι.Πολυτάλαντη.Την είχα δει το διάστημα 1994-1995 με τους πυξ λαξ,στο Καφεθέατρο και ήταν εξαιρετική.

Πολύ καλή επιλογή,katiamou,που έγραψες για την Σωτηρία Λεονάρδου!Μπράβο!
guitarteacher Chat
Σολίστ
#18141   /   30.03.2009, 16:28   /   Αναφορά
...1987 – 60 ζόρικα λεπτά στο Φανάρι του Διογένη (Νικόλα Άσιμου)



Εξαιρετικό Album...Εξαιρετική ερμηνία...



Π.Σ.
delta66 Chat
MusicHeaven Guru
#18150   /   31.03.2009, 11:06   /   Αναφορά
Στο MIS εχω παιξει καπου κιθαρες :)
Oraclas Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#18157   /   01.04.2009, 11:17
Συνήθως έναν καλλιτέχνη τον ξεχωρίζουμε από το πηγαίο ταλέντο του. Δεν έχω πλήρη εικόνα της εργογραφίας της Σ. Λ., αλλά στο ρεμπέτικο με άφησε άφωνο, τόσο με την ερμηνεία της, όσο και με τις φωνητικές της ικανότητες.

paradisefox Chat
Συγχορδία Μινόρε
#18261   /   14.04.2009, 18:40   /   Αναφορά
Aπό τις λίγες τραγουδίστριες που με έχουν αγγίξει πραγματικά...


Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις