ελληνική μουσική
    725 online   ·  210.832 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Ο Φίλιππος, η Sinead, ο Μαραβέγιας & ο MC Yinka

    Στο Σύνταγμα, πριν λίγες μέρες, οι καλλιτέχνες μίλησαν στους δημοσιογράφους για τη συναυλία τους στις 12 Ιουνίου.

    Ο Φίλιππος, η Sinead, ο Μαραβέγιας & ο MC Yinka

    Παρασκευή 15 Μαΐ 2009

    Στην συνέντευξη μίλησε ο Φίλιππος Πλιάτσικας που ανέφερε πόσο χαρούμενος είναι που γίνεται πραγματικότητα αυτό το φεστιβάλ, με έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και που αποτελεί μέρος του. Μίλησε για την μεγάλη του αγάπη, την Sinead O 'Connor και ότι και ο ίδιος ετοιμάζεται πυρετωδώς να συναντήσει και τον Γκόρντον Γκάνο των Βάϊολεντ Φέμς που θα είναι γκέστ, στην δικιά του συναυλία.


    Η Sinead O' Connor που βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου, σε ένα σύντομο ταξίδι της στην Αθήνα, φάνηκε λίγο ντροπαλή, αλλά εξήγησε ότι δέχθηκε την πρόταση που της έγινε, γιατί αγαπάει πολύ την Ελλάδα και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να τραγουδήσει σε αυτή την συνύπαρξη με άλλους καλλιτέχνες.

    Σε ερώτηση, τι κοινό έχει με τους υπόλοιπους, απάντησε ότι και μόνο ότι όλοι τους αγαπούν την μουσική είναι αρκετό, άλλωστε όλοι είμαστε πολίτες ενός κόσμου που ζει και εκφράζεται και με την μουσική.

    Επίσης σημείωσε ότι είχε ξανάρθει μια φορά στην Ελλάδα, αλλά μόνο για μια μέρα, για την προώθηση ενός δίσκου. Είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσει εδώ και είναι χαρούμενη γιατί θα παρουσιάσει και τα νέα της τραγούδια από τον δίσκο «Theology» που περιέχει τα τραγούδια σε δύο versions, σε ακουστική & full band ηχογράφηση.

     

    Το Δελτίο Τύπου αναφέρει:

    Μετά από ένα χρόνο απουσίας και προετοιμασίας της καινούργιας του δισκογραφικής δουλειάς , ο Φίλιππος Πλιάτσικας εγκαινιάζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, ξεκινώντας από το γηπέδο Καραϊσκάκη, για να παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ  «Μπαλαρίνες επιτρέπονται». Αυτή την ξεχωριστή στιγμή, ο Φίλιππος  επιλέγει να μοιραστεί  την βραδιά, ως οικοδεσπότης, με αγαπημένους του καλλιτέχνες έλληνες και ξένους, , ονόματα  που άφησαν το δικό τους ιδιαίτερο στιγμα τόσο στα μουσικά πράγματα όσο και στα δικά του προσωπικά ακούσματα. Η επιλογή του χώρου κάνει την βραδιά ακόμα πιο ξεχωριστή καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας έλληνας καλλιτέχνης παρουσιάζει τη δουλειά του, ως οικοδεσπότης, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

    Η συναυλία θα ξεκινήσει  με έναν από τους καλύτερους νέους performer, τoν Κωστή  Μαραβέγια..Ο Κωστής Μαραβέγιας παρουσιάζει το ‘maraveyas ilegal live’ με τραγούδια και μουσικές από την ομώνυμη δισκογραφική του δουλειά αλλά και διασκευές της μεσογειακής σκηνής (Βαρκελώνη, Παρίσι, Ρώμη, Οράνο).
    Ενέργεια, ρυθμός, πάθος, εξωστρέφεια και εκρηκτικότητα συνθέτουν αυτή τη γιορτή που επιμελείται ο μοναδικός περφόρμερ.

    Αμέσως μετά, τα φώτα χαμηλώνουν και το stage θα πλημυρίσει με συναίσθημα και συγκίνηση, από την μοναδική φωνή της Sinead O'Connor. Ασυμβίβαστη ακτιβίστρια αλλά και συγκλονιστική ερμηνεύτρια, η Sinead αποτέλεσε το μαύρο πρόβατο της μουσικής βιομηχανίας σ’όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 90 προκαλώντας διαρκώς το κοινωνικο πολιτικό κατεστημένο πότε με τις δηλώσεις της κατά της καθολικής εκκλησίας, του εθνικισμού και του πολέμου στο Ιράκ και πότε με την δημόσια παραδοχή των ομοφυλοφιλικών της σχέσεων. Όσο όμως η βιομηχανία προσπαθούσε να την κάνει να σιωπήσει απαγορεύοντας τα τραγούδια της, τόσο ο καλλιτεχνικός κόσμος συσπειρονώταν γύρω της, δίνοντάς της δύναμη να εκφραστεί μέσα από τις συνεργασίες της με τους U2, τον Prince, τον Elton John, τους Roger Walters και Richard Wright (Pink Floyd), τον Wycleaf Jean, τον Peter Gabriel, τους Massive Attack, και τόσους άλλους. Τα τραγούδια της «Nothing compares to you», «Troy” και “The Emperor’s new clothes” θεωρούνται από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του ’90, ενώ η ίδια ήταν παρούσα σε κάθε μεγάλη σημαντική εκδήλωση, από την παρουσίαση του « The Wall» στο Βερολίνο  μέχρι την τιμητική συναυλία για τα 30 χρόνια του Bob Dylan στο Madison Square Gadren. Αν η δεκαετία του 90 είχε δει μια επανάσταση, τότε σίγουρα η O’ Connor θα κρατούσε τη σημαία της.   

    Στην κορύφωση της βραδιάς, ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα ανέβει στην σκηνή του γηπέδου Καραϊσκάκη, για να βρεθεί ξανά, μετά από καιρό, μπροστά στους φίλους του και να παρουσιάσει ζωντανά τον ολοκαίνουργιο δίσκο του με τίτλο «Μπαλαρίνες επιτρέπονται». Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που έχει κάνει τον έλληνα τραγουδοποιό τόσο αγαπητό στο ελληνικό κοινό είναι η ευαισθησία και η απλότητα με την οποία περιγράφει την κατά τα άλλα τόσο κυνική μας καθημερινότητα. Σε μια τόσο ξεχωριστή, λοιπόν, βραδιά για τον ίδιο, το κυρίαρχο συναίσθημα δεν θα μπορούσε να είναι  τίποτα λιγότερο.  Έτσι δίπλα στο Φίλιππο, σε αυτή την παρουσίαση, θα βρίσκεται ως guest ο παλιός του φίλος Gordon Gano, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Violent Femmes, όπως και ο γνώριμος του «συνένοχος στη σκηνή» MC Yinka.  Τα αγαπημένα κομμάτια των Πυξ λαξ και οι επιτυχίες του «OMNIA» και του «ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ»  θα συναντήσουν το “ Add it up” και το « Blister in the sun» σε ένα αποθεωτικό κλείσιμο  μιας μοναδικής βραδιάς και ταυτόχρονα το πανυγηρικό ξεκίνημα μιας σίγουρα επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας.   

    ΤΙΜΕΣ
    30 ευρώ για την αρένα και 40 ευρώ για την κερκίδα

    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
    •    Σε όλα τα Village Cinemas, τηλεφωνικά με πιστωτική στο 801 100 9191 και και για αγορά εισιτηρίων on-line µέσω πιστωτικής κάρτας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.villagecinemas.gr
    •    Στο δισκοπωλείο Public στην Πλατεία Συντάγματος
    •    Στα δισκοπωλεία Fnac (Στο the mall και στην Γλυφάδα, Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη)
    •    Στο Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς) και on-line μεσω πιστωτικής στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr

    Ο Φίλιππος, η Sinead, ο Μαραβέγιας & ο MC Yinka





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #18435   /   15.05.2009, 14:48   /   Αναφορά
    Αναμφίβολλα, θα είναι μια μαγευτική Συναυλία!!!

    Πολύ ωραίο άρθρό.Μου άρεσε πολύ η εκτενής αναφορά στη κορυφαία Sinead O 'Connor...