ελληνική μουσική
    696 online   ·  210.830 μέλη
    Γράφει ο Παύλος Καστανάς

    Κι έτσι μια στιγμή, εκεί που κάθεσαι βυθισμένος στη σκέψη σου και στην υπέροχη θέα -την θάλασσα και τον ξάστερο ουρανό- ξαφνικά κάτι διαπερνάει τη ματιά σου και θαρρείς πως τα 'δες όλα για μια στιγμή διαφορετικά.
    Γράφει ο Astron
    24 άρθρα στο MusicHeaven
    Τρίτη 04 Φεβ 2003
    Κάτι έκανε το κόκαλο σου να τρίξει, τη καρδιά να χτυπήσει ένα χτύπο παραπάνω, τα μάτια να θολώσουν… Είναι εκείνη η στιγμή που άλλος θα την ονομάσει έμπνευση, άλλος αποκάλυψη κι άλλος Θεό, ανάλογα με το σχήμα της ψυχής του. Μα το σίγουρο είναι ότι αυτές οι στιγμές είναι που μας μένουν καρφωμένες στο μυαλό για πολλά χρόνια, και στο τέλος ορίζουν αυτό που είμαστε. Γι' αυτό μπορείς να καταλάβεις πολλά αν σου μιλήσει κάποιος για αυτά που τον εμπνέουν και τον συγκινούν.

    Λυπούμαι όμως σήμερα όταν βλέπω ανθρώπους να περιπλανιόνται στο μονοπάτια της ζωής χωρίς να λογαριάζουν την ευτυχία τους, χωρίς να έχουν τη δική τους σπίθα, την έμπνευση που θα γίνει τελικά φωτιά. "Πόσο ευτυχισμένος είσαι;" Δεν ξέρουν την απάντηση. Και αυτό όχι επειδή δεν έχουν στόχους. Δε μιλώ για στόχους. Δε μιλώ για επαγγέλματα και πτυχία. Μιλάω για αυτά για τα προσωπικά ξεχωριστά πράγματα που δίνουν στον καθέναν μας προγεύσεις ευτυχίας.

    Αν ψάξεις σε ολόκληρη τη ζωή σου θα βρεις μικρές περιοχές φωτισμένες από ήλιους, σημεία στη ζωή σου όπου αισθάνθηκες χαρούμενος που ζεις και είπες "αχ, να μην τελειώσει!". Σε αυτές τις στιγμές πρέπει να συγκεντρώσεις τις αισθήσεις σου. Αυτές οι στιγμές είναι που σου δίνουν τα κρυφά μηνύματα για το πώς θα γίνεις ευτυχισμένος, πώς θα βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Αυτές οι στιγμές ας είναι η σπίθα σου και η έμπνευσή σου. Ίσως να είναι μια βραδιά που άκουσες μια υπέροχη μελωδία που συντάραξε την καρδιά σου, η ένα μεγαλειώδες βιβλίο, ή ένα σοφό γνωμικό ή μια κουβέντα που σου 'πε ένας φίλος, μια βουτιά στη θάλασσα ή μια ματιά στα αστέρια.

    Κι όλα αυτά τα λέω αγαπητοί αναγνώστες, γιατί σήμερα πάσχουμε κυρίως από ασθένειες του συναισθήματος. Η λύπη, η μελαγχολία, η κακία, είναι ασθένειες που πρέπει να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε. Κι έχουνε όλες την πηγή τους στο απλό αυτό γεγονός: "οι άνθρωποι σήμερα δεν είναι ευτυχισμένοι". Αρκεί να κοιτάξετε γύρω σας και θα το δείτε.

    Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ο καθένας ξεχωριστά να βρούμε αυτές τις προσωπικές μας σπίθες που θα γίνουν φλόγες και θα μας οδηγήσουν στην χαρά και την ευτυχία…




    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    Η γνώμη σας;


    Νιώθετε πραγματικά ευτυχισμένοι;

    Ναι, πάρα πολύ
    Σήμερα ναι, αύριο δεν ξέρω
    Όχι και τόσο
    Ποτέ δεν έχω νιώσει την ευτυχία
    Αρκετά



    Δημοσκόπηση | Αρχείο δημοσκοπήσεων

    _VOTES: 32

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #2125   /   06.05.2005, 19:54   /   Αναφορά
    Αυτό που ονομάζουμε σπίθα έχω την εντύπωση πως δεν έχει καμία σχέση με την έμπνευση.Η σπίθα ή όπως αλλιώς θα μπορούσαμε να το πούμε νομίζω δεν ξεκινάει ΠΑΝΤΑ απο μέσα μας σαν κάτι το αυθόρμητο. Η έμπνευση είναι κάτι που έχει σχέση τις περισσότερες φορές με δικές μας σκέψεις με την έννοια οτι πηγάζει απο κάποια σκέψη που κάναμε τις περισσότερες φορές εμείς και όχι απο κάποια σκέψη που προκλήθηκε απο κάτι άλλο,Νομίζω οτι ή έμπνευση είναι σαφώς πιο σπάνιο πράγμα αν θα μπορούσαμε να το πούμε έτσι παρά η σπίθα....ίσως γιατί η δεύτερη δεν προέρχεται,περισσότερες φορές, απο την έμπνευση απο εμάς τους ίδιους
    #2141   /   08.05.2005, 12:16
    Προφανώς η "σπίθα" είναι μια καθαρά υποκειμενική μεταφορική έννοια που για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό.

    Εγώ στο κείμενο αυτήν την εννοώ ως τα γεγονότα εκείνα που μας δίνουν έμπνευση, που μας δίνουν χαρά και μας οδηγούν στην ευτυχία. Μόνο αν συγκεντρωθούμε σε αυτά τα γεγονότα και συναισθήματα θα καταλάβουμε πραγματικά τί θέλουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι.

    Μπορεί να έχεις μια διαφορετική ερμηνεία για την έννοια αυτή, αλλά προφανώς στο κείμενο την χρησιμοποιώ με τον δικό μου τρόπο (που τον εξηγώ).