ελληνική μουσική
    640 online   ·  210.830 μέλη

    Η όμορφη ακορντεονίστα και συνθέτις μέσα από 2 video και ένα μίνι βιογραφικό...

    Ζωή Τηγανούρια

    Γράφει ο Jorge (jorge)
    300 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 25 Σεπ 2009

    Η Ζωή Τηγανούρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαμοθράκη. Μεγαλώνοντας μέσα σε μουσική οικογένεια, παίζοντας μαζί με τον πατέρα της, παραδοσιακό βιολάτορα, σε χορούς του νησιού που ονομάζονταν μπάλοι, μυήθηκε στην από καρδιάς ενασχόληση και αφοσίωση στη μουσική.


    Ως ακκορντεονίστα (solist), η Ζωή Τηγανούρια συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής όπως  Γ.Νταλάρας, Δ.Γαλάνη,  Χ.Αλεξίου,  Μαρινέλλα,  Ε.Αρβανιτάκη,  Μ.Χατζηγιάννης,  Μ.Φραγκούλης,  Α.Ρέμος,  Τ.Τσανακλίδου,  Μ.Κανά,  Ο.Περίδης,  Π.Θαλασσινός και πολλούς άλλους και ηχογραφεί  σε εκατοντάδες δίσκους.

     

     


    Το 2006 η Ζωή Τηγανούρια ανοίγει ως support τις συναυλίες του    James Brown  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (θέατρο Λυκαβητού στην Αθήνα,  θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη).

     

     


    Παράλληλα αναζητά ως γνήσιος μουσικός κι άλλα μονοπάτια έκφρασης,  δημιουργώντας έτσι το group Senso Latino και ξεκινώντας συναυλίες και εμφανίσεις με Latin Tango άρωμα... Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί τον  double disk LiberTango. και τον 1ο προσωπικό της album με τίτλο Tanguera.


    Το 2008  η Ζωή Τηγανούρια δέχεται πρόταση από τη μεγάλη διεθνή κατασκευαστική  εταιρία μουσικών οργάνων Roland για να την εκπροσωπήσει.  Ξεκινά έτσι την συνεργασία της  με  την εμφάνισή της  στην Διεθνή Έκθεση Μουσικής  στην Φρανκφούρτη τον ίδιο χρόνο.

    Συγχρόνως κυκλοφορεί την 3ο προσωπική της δισκογραφική δουλειά η οποία ακούγεται και ντύνει όλο το soundtrack του τηλεοπτικού σήριαλ: Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο.

    Ζωή Τηγανούρια

    Τον Ιούνιο του 2009, η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα  στο Παγκόσμιο  Φεστιβάλ  Ακκορντεόν  στο  Ικάλινεν  της Φινλανδίας.

    Αυτό τον καιρό κυκλοφορεί σε Ελλάδα και εξωτερικό το 4ο προσωπικό της διπλό album.

    Χρήσιμο link: Συνέντευξη στην Καθημερινή


    Tags
    Μουσικά Είδη:LatinTangoΚαλλιτέχνες:ΜαρινέλλαΖωή ΤηγανούριαΕταιρίες:Roland



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #18950   /   25.09.2009, 23:15   /   Αναφορά
    Θεά
    #18952   /   26.09.2009, 20:10
    Από τα βιντεάκια του δημοσιεύματος, καθώς και από τα βιντεάκια στο YouTube, μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει ότη η Ζωή Τηγανούρια είναι πανέμορφη, είναι "θεά", όπως είπε ο προλαλήσας και .... συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τη γυναικεία γοητεία με το δεξιοτεχνικό παίξιμο του ακορντεόν, ενός μουσικού οργάνου που, δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα δεν του δείχνουν την υπόληψη που του αξίζει. Με τη Ζωή Τηγανούρια, όμως .... αυτή η κατάσταση σαν κάπως να "ανατράπηκε" : Ο συνδυασμός "γυναικείας γοητείας" και "δεξιοτεχνίας" έφερε αυτό το παρεξηγημένο όργανο στην πρώτη γραμμή. Έτσι, η εν λόγω καλλιτέχνιδα έγινε περιζήτητη στις ορχήστρες, ιδίως των καταξιωμένων τραγουδιστών και συνθετών !!! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, παρόλο που είναι ακόμη

    νεαρή σε ηλικία, να μετράει ... ένα σωρό συνεργασίες και να έχει ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό ...



    Όμως σαν συνθέτρια .... από τα τραγούδια της ή τις μουσικές της που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου δεν άκουσα κάτι που να μού κάνει "κλικ" ..... Όμως ... θα περιμένω στο μέλλον να με εκπλήξει ευχάριστα και ως συνθέτρια !!! Όπως και να το κάνουμε, από τους ικανούς περιμένουμε πάντα περισσότερα ......




    #18968   /   30.09.2009, 16:21   /   Αναφορά
    Πριν 12 χρόνια την πρωτοσυνάντησα με την ορχήστρα του Τσέρτου σε ένα όμορφο μαγαζί στην Μεσσηνία. Σε πρώτη φάση "κόλλησα" με το όμορφο πρόσωπο, σε δεύτερη με το παίξιμο, λέγοντας μέσα μου ότι αυτή θα τη δούμε στην πορεία με κανένα Νταλάρα...

    Όπως και έγινε, έχει παίξει με πολλούς γνωστούς, Έλληνες και μη.

    Πιστεύω ότι το αξίζει. Σίγουρα η ομορφιά μετράει, παικτικά όμως τουλάχιστον, είναι πραγματικά καλή και έχει πολύ όμορφη κίνηση που σε βάζει μέσα σε αυτό που ακούς..