ελληνική μουσική
    483 online   ·  210.830 μέλη

    Ίσως ο κορυφαίος μουσικός της Ιαπωνίας. Πληροφορίες για το αληθινό του όνομα και για την ημερομηνία γέννησής του ποτέ δεν έγιναν γνωστές.

    HYDE

    Γράφει η ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (MD30)
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 27 Νοέ 2009

    Πρόκειται για έναν απο τους πιο κορυφαίους μουσικούς της Ιαπωνίας! Η καριέρα του Hyde στη μουσική ξεκινά με το βραχύβιο συγκρότημα Jerusalem's Rod όπου κατείχε τη θέση του κιθαρίστα με το όνομα Hide (υποθετικά το πραγματικό του όνομα). Ωστόσο, μόνο αφότου γνώρισε τον Tetsu ξεκίνησε κανονικά. Αν και στην αρχή σκόπευε να παραμείνει κιθαρίστας, ο Tetsu επέμενε να συμμετάσχει στην μπάντα ως τραγουδιστής. Μαζί, δημιούργησαν τους L Arc~en~Ciel το 1991 κι έτσι σιγά σιγά το ταλέντο του άρχησε να γίνεται γνωστό στο ευρή κοινό!

    Μοναχοπαίδι, ο Hyde, μεγαλώνοντας σε μια συνοικία της Osaka, δεν είχε μια ιδιαίτερα φυσιολογική παιδική ηλικία εξαιτίας της μητέρας του που τον έντυνε συχνά με γυναικεία ρούχα. Είτε το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει την μουσική ικανότητα του και το στύλ του, είτε όχι, ένα μόνο είναι σίγουρο: ο Hyde αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον ευαίσθητο, θηλυπρεπή τραγουδιστή και τον κακότροπο punk-Rocker μέσω της ομότιτλης solo καριέρας του. Ξεφεύγοντας από τον τυπικό Japanese Rocker εκπλήσσει τους πάντες με την ποικιλία του σε μουσική και στύλ.

    Η καριέρα του Hyde στη μουσική ξεκινά με το βραχύβιο συγκρότημα Jerusalem's Rod όπου κατείχε τη θέση του κιθαρίστα με το όνομα Hide (υποθετικά το πραγματικό του όνομα). Ωστόσο, μόνο αφότου γνώρισε τον Tetsu ξεκίνησε κανονικά. Αν και στην αρχή σκόπευε να παραμείνει κιθαρίστας, ο Tetsu επέμενε να συμμετάσχει στην μπάντα ως τραγουδιστής. Μαζί, δημιούργησαν τους L Arc~en~Ciel το 1991. Ο Hide σύντομα άλλαξε το όνομά του σε Hyde, εμπνευσμένος από το κλασικό μυθιστόρημα Dr. Jekyll and Mr. Hyde του Robert Louis Stevenson, και αργότερα μετέτρεψε το κεφαλαίο "Η" σε μικρό.

    Καθώς οι L’ Arc έφταναν στην κορυφή, ο hyde σκεφτόταν να ξεκινήσει μια solo καριέρα, ιδιαίτερα γύρω στο 1997 όταν ο ντράμερ του συγκροτήματος Sakura τους εγκατέλειψε επειδή τον κατηγορούσαν για εγκληματικές πράξεις. Ωστόσο, αυτό το project δεν πραγματοποιήθηκε πριν το διάλειμμα των L' Arc το 2001. Μετατρέποντας όλα τα γράμματα του ονόματός του σε κεφαλαία και αλλάζοντας το χρώμα των μαλλιών του σε ανοιχτό ξανθό, ο Hyde άφησε στην άκρη την θέση του ως τραγουδιστης των L' Arc, κάνοντας όλες τις συνθέσεις και τους στίχους για τα μελλοντικά τραγούδια του. Με την κυκλοφορία του "Evergreen" τον Οκτώβριο του 2001 από την Haunted Records, παρακλάδι της δικής του Ki/oon, εξέπληξε θαυμαστές και κριτικούς με τη νωθρή μελωδία της κιθάρας και τους ευαίσθητους στίχους. Με την κυκλοφορία του "Angel's Tale" και του "Shallow Sleep," συνέχισε την παραγωγή γλυκών μελωδιών βασισμένων σε ακουστικές κιθάρες, προσθέτοντας τις B-sides του κάθε single του με το ίδιο κομμάτι αλλά στην αγγλική γλώσσα. Τον Μάρτιο του 2003, ο Hyde κυκλοφόρησε το πρώτο του full-length δίσκο με τίτλο Roentgen. Το κύριο μέρος του album αποτελείται από το ίδιο απαλό στύλ, επιτρέποντάς του να εκφράσει την ευαίσθητη πλευρά του.

    Τον Απρίλιο του 2002, ο Hyde για μια ακόμα φορά εκπλήσσει τους fans του πρωταγωνιστώντας στην ταινία Moon Child με τον συνάδελφό τραγουδιστή του, Gackt, παρ' όλους τους αρχικούς δισταγμούς του γύρω από την ηθοποία. Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στους Ιαπωνικούς κινηματογράφους, παρουσιάζοντας ένα μουσικό ντουέτο μεταξύ του ίδιου και του Gackt με το όνομα "Orenji no Taiyou" (オレンジの太陽), το οποίο κυκλοφόρησε στο album του Gackt, Crescend. Aυτό απάλυνε την αναμονή του κοινού μέχρι την κυκλοφορία του τέταρτου του single "Helllo". O Hyde για ακόμα μια φορά άλλαξε τον ήχο του από απλό και μελωδικό σε δυνατό Rock. Με πιο σκούρα μαλλιά και punk-Rock ντύσιμο, ο Hyde επιστρέφει στον μουσικό χώρο αποφασισμένος να τα δώσει όλα. Αφού μαλάκωσε κάπως το στύλ του με το "Horizon "τον Νοέμβριο του 2003, κυκλοφορεί το δεύτερο solo album του, 666 (προφέρεται "roku roku roku" ως η Ιαπωνική προφορά του "Rock Rock Rock").

    Πριν την κυκλοφορία του δεύτερου album του, ο Hyde συνέρχεται ξανά με τους L’Arc τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2003 για μια εφταήμερη περιοδεία στο Shibuya, στο Tokyo. Αφού κυκλοφόρησε και το single των L' Arc "Ready Steady Go", οι ρυθμοί της solo καριέρας του επιβραδύνθηκαν. Σύντομα επέστρεψε στην ηθοποιία με την κυκλοφορία της ταινίας Last Quarter τον Οκτώβρη του 2004, επανέκδοσε το Roentgen με αγγλικούς στίχους, και κυκλοφόρησε μια συλλογή από pv με τον τίτλο Roentgen Stories. Τον περισσότερο καιρό όμως, παρέμεινε αποκλειστικά ο τραγουδιστής των L' Arc, μέχρι τον Οκρώβρη του 2005 όπου κυκλοφόρησε το καινούργιο του single "contdown", ίσως αναζητώντας ένα ακόμα διάλειμμα από τους L’Arc.

    Από την αρχή της καριέρας του, η προσωπική ζωή του Hyde δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα μυστήριο για το κοινό. Πληροφορίες για το αληθινό του όνομα και για την ημερομηνία γέννησής του ποτέ δεν έγιναν γνωστές. Κατά διαστήματα έβγαινε με Pop stars, μέχρι τον γάμο του με την Megumi Oishi τον Δεκέμβριο του 2000. Το παιδί τους γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2003, αν και το φύλο και το όνομα δεν γνωστοποίθηκαν ποτέ στο κοινό.

    Πέρα από τις αλλαγές της εμφάνισής του και του μουσικού στύλ του και μια κρυφή προσωπική ζωή, ο Hyde παραμένει ο αγαπημένος των θαυμαστών στην Ιαπωνική Rock κοινότητα, με τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν σε διαφημίσεις έως και ταινίες. Ωστόσο η επιτυχία του δεν περιορίστηκε στην Ιαπωνία, μιας και το 666 κυκλοφόρησε και στη Γερμανία το Σεπτέμβριο του 2005. Με δυνατή φωνή και ταλέντο στην κιθάρα, ο Hyde θα συνεχίσει να επηρεάζει την Ιαπωνική Rock σκηνή για πολύ καιρό ακόμα!

    Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την βιογραφία του hidetto Takarai (Hyde) στα παρακάτω sites:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Hyde_(musician)

    www.hyde.com

    http://www.last.fm/music/HYDE

    https://www.youtube.com/results?search_query=hyde&search_type=&aq=f


    Tags
    Μουσικά Είδη:PopRockΜουσικά Όργανα:κιθάρα



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    Administrator
    #19254   /   28.11.2009, 01:38   /   Αναφορά
    Αδιαφορο κινεζικο χαζοποπ.