ελληνική μουσική
347 online   ·  204.067 μέλη


αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

Αυτά είναι τραγούδια!

Με υπερηφάνια ανακοινώνουμε πως σε λίγες ώρες ξεκινάει η τελική ψηφοφορία ανάμεσα σε 49 τραγούδια - διαμάντια που έχει την τιμή να φιλοξενεί το MusicHeaven, σ' ένα διαγωνισμό-μαραθώνιο που ξεκίνησε τον Οκτώβριο!

Αυτά είναι τραγούδια!

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Τα 49 τραγούδια του ΤΕΛΙΚΟΥ προέκυψαν απόλυτα δημοκρατικά, από 6 προκριματικά group τα οποία αποτελούνταν από συνολικά 240 τραγούδια.

Η ανάδειξη των τραγουδιών έγινε αποκλειστικά από μέλη του MusicHeaven, τα οποία ήταν εγεγγραμένα πριν την έναρξη του διαγωνισμού, προκειμένου να μην υπάρχει δυνατότητα αλλοίωσης της ψηφοφορίας και να αποφύγουμε φαινόμενα της επικράτησης αυτού με το ...μεγαλύτερο fan-club.

Μία ακόμη ενέργεια που έγινε, προκειμένου να αποφύγουμε οποιαδήποτε εξωτερική "επιρροή" κατά την ψηφοφορία, ήταν η απόκρυψη των συντελεστών και των δημιουργών του τραγουδιού. Εμφανίσαμε μόνο τον τίτλο του τραγουδιού και το είδος του και καμία άλλη αναφορά ή στοιχείο δε δόθηκε στους ψηφοφόρους.

Τέλος, αποφύγαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια "επιτροπή καλλιτεχνών", εμπιστευόμενοι τα μέλη μας και την κρίση τους.

Προσπαθήσαμε λοιπόν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε οτι η κρίση όσων ψήφιζαν θα έμενε ανεπηρέαστη από φιλίες, συμπάθειες, πιέσεις, έχθρες και αντιπαλότητες.

Αφήσαμε ως μόνο κριτήριο τη μουσική.

 

Και φθάσαμε λοιπόν στον ΤΕΛΙΚΟ που θα διαρκέσει μέχρι και τη νύχτα της 18ης Απριλίου.

Οι 3 συμμετοχές με την υψηλότερη βαθμολογία κερδίζουν τα δώρα, προσφορά των χορηγών του διαγωνισμού. Τα δώρα είναι δωροεπιταγές, ετήσια υποτροφία φοίτησης σε voice class, ώρες πρόβας σε επαγγελματικό studio & ώρες ηχογράφησης σε recording studio. Η ακριβής επιλογή των δώρων θα γίνει από τους νικητές μετά το τέλος του Διαγωνισμού, με προτεραιότητα επιλογής ανάλογα με την τελική θέση κατάταξης. Από το σύνολο των βραβείων, θα επιλέξει πρώτα η συμμετοχή με την συνολικά υψηλότερη βαθμολογία, κατόπιν η συμμετοχή με την 2η υψηλότερη βαθμολογία και τέλος, η συμμετοχή με την 3η καλύτερη βαθμολογία.

Τα τραγούδια των 20 πρώτων συμμετοχών (TOP-20) θα παραμείνουν στη σελίδα του Διαγωνισμού, για όλα τα επόμενα χρόνια λειτουργίας του MusicHeaven. Για κάθε τραγούδι θα υπάρχει player που θα επιτρέπει την ακρόαση του από τους επισκέπτες. Δίπλα σε κάθε τραγούδι, θα αναφέρονται πληροφορίες για τους δημιουργούς του (πχ website, τρόπος αγοράς/download, διεύθυνση mySpace, email). Με αυτό τον τρόπο, το MusicHeaven θα προωθεί διαρκώς, δωρεάν και χωρίς ημερομηνία λήξης, τα 20 πρώτα τραγούδια και τους δημιουργούς τους.

 

Εδώ μπορείτε να ακούσετε όλα τα τραγούδια του ΤΕΛΙΚΟΥ και να ψηφίσετε (από τα ξημερώματα της Κυριακής)

 
Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αν σου αρέσει να γράφεις, έλα στην ομάδα συντακτών του ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού του MusicHeaven και μοιράσου τις σκέψεις σου με τους πάνω από 4.000 καθημερινούς αναγνώστες του.

Στείλε μια δημοσίευση ή επικοινώνησε μαζί μας για απορίες!


σχόλια (9)

σχολιάστε το παραπάνω άρθρο:


Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

kwstasagas Chat
MusicHeaven Guru
#19811   /   19.03.2010, 21:07   /   Αναφορά
Τα πράγματα είναι όπως τα γράφεις Χόρχε .... Ο διαγωνισμός έγινε πολύ - πολύ αξιοκρατικά και μέσα σε πλαίσιο, όσο το δυνατόν, αμεροληψίας .....Επίσης, κατά την ταπεινή μου άποψη, ΟΛΑ τα τραγούδια που προκρίθηκαν στον τελικό .... αξίζουνε, ΚΑΝΕΝΑ από αυτά δεν είναι "του πεταματού" : Κάποια είναι "μουσικά διαμάντια", κάποια αξιοπρεπέστατα, κάποια πολύ καλά, ενώ κάποια άλλα .... όοολο και κάτι έχουνε να πούνε !!! Και, προσωπικά, είναι χαρά μου που μέχρι τη λήξη του τελικού θα μπορώ να τα ακούω ξανά και ξανά ΟΛΑ, και τα 49 προκριθέντα .....Όμως, εκτός από αυτά τα τραγούδια, υπάρχουν κι ένα σωρό άλλα τραγούδια πολύ όμορφα και αξιόλογα που έμειναν εκτός τελικού, για τα οποία τόσο εγώ όσο και πολλοί συμφορουμίτες θα σκεφθήκανε "αχ, κρίμα που το τάδε ή το δείνα τραγούδι μείνανε εκτός τελικού, παρόλο που άξιζαν να προκριθούν". Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή [η οποία προχωράει πάντα μπροστά] ..... Και, φυσικά, ας μην ξεχνάμε ότι η τραγουδο - δημιουργία, το μεράκι για γράψιμο τραγουδιών και όλα τα συναφή ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ [ακόμη κι αν είναι ένας αξιοπρεπέστατος "θεσμός" όπως ο διαγωνισμός ΜΗ]. Όποιος έχει όρεξη, μεράκι και αγάπη σε αυτό που λέγεται "γράψιμο τραγουδιών", είναι βέβαιον ότι θα συνεχίσει να το κάνει, να το "καλλιεργεί" και να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον παρόντα [ή σε οποιονδήποτε άλλο] διαγωνισμό .....

Τέλος .... νιώθω και εγώ πολύ μεγάλη χαρά που πήρα μέρος σε αυτόν το διαγωνισμό !!! Με το τραγούδι που έστειλα θα έλεγα ότι ένιωσα κάπως .... σαν την ποδοσφαιρική ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ εκεί στα 80ς [πάλι θα σάς πρήξω με κατιτίς από τα 80ς !!!!!]. Λοιπόν, εκείνη την εποχή η ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ είχε παικταράδες, που χαιρόσουνα να τους βλέπεις να "κεντάνε" στο γήπεδο [Χατζηπαναγής, Παπαϊωάννου, Κωφίδης, Καραϊσκος, ο γκολκήπερ Γκεοργίεφ ..... παικταράδες Α΄ Ποιότητας !!!] και έπαιζε φοβερή μπάλα. Έτσι, έκανε όλη την ποδοσφαιρόφιλη Ελλάδα να την εγκωμιάζει και να την επαινεί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί !!!! Κι όμως .... κάτι της έλειπε !!! "Τι της έλειπε???" θα με ρωτήσετε ευλόγως !!! Μα .... τα βασικότερα : τίτλοι, διακρίσεις, κατάκτηση θέσης που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ .... Η ομάδα του Ηρακλή στα 80ς δεν πέτυχε ΤΙΠΟΤΕ από όλα αυτά, αφήνοντας στους οπαδούς της ένα "κενό" που ακόμη δεν λέει να κλείσει .... Κάπως έτσι ήταν και η πορεία του τραγουδιού μου "Αρχαίο Άγαλμα Στο Βυθό" : Αποκόμισε από αρκετούς συμφορουμίτες θετικά, έως εγκωμιαστικά, σχόλια αλλά .... δεν μπόρεσε να προκριθεί !!! Κι όμως .... καθόλου μα καθόλου δεν με πειράζει τούτο !!! Τα θετικά σχόλια των συμφορουμιτών [δλδ ανθρώπων που ... ξέρουν από μουσική] για το τραγούδι μου είναι για μένα η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ του, πολύ - πολύ σπουδαιότερη από την πρόκρισή του στον τελικό ..... Να 'στε καλά παιδιά ...........AR-ON Chat
Φθασμένος
#19812   /   19.03.2010, 21:07   /   Αναφορά
Ζούμε ιστορικές στιγμές!

Ίσως ο πιο καθαρός διαγωνισμός διαγωνισμός τραγουδιού που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα! Τα δύο πιο σπουδαία του χαρακτηριστικά:

1. Συμμετείχε εξαιρετικά μεγάλος αριθμός τραγουδιών και ας μην υπήρχαν "πολυτελή" κίνητρα (όπως λεφτά, τηλεοπτική προβολή, συμβόλαια, παρά μια αγνή δίψα των δημιουργών να κοινωνήσουν τη δουλειά τους στα μέλη της κοινότητας του Musicheaven), κάτι που αποδεικνύει ότι υπάρχει μεγάλο δυναμικό για καινούρια πράγματα και ελπίδα να βελτιωθεί η κατάσταση στο μουσικό στερέωμα, που δείχνει τελματωμένη...

2. Υπήρξαν όλες εκείνες οι δικλείδες να είναι τα πράγματα ξεκάθαρα και δίκαια, με μια διαφάνεια που δε νομίζω να έχει επαναληφθεί ποτέ σε άλλους διαγωνισμούς τραγουδιού.

Τώρα, το αν το κοινό στην πλειοψηφία του είναι ώριμο και αντικειμενικό ώστε να προκρίνει τα πραγματικά αξιολογότερα τραγούδια, ανεξάρτητα του είδους τους, καθώς και το αν όσα είναι στον τελικό είναι ανώτερα από όλα όσα αποκλείστηκαν, είναι μια άλλη κουβέντα, που πολλά μπορούν να ειπωθούν. Όμως, και ο πιο υποκειμενικός παρατηρητής θα είναι ανειλικρινής αν δεν παραδεχτεί ότι χίλιες φορές να κοπεί από τον τελικό ενός διαγωνισμού ένας νέος π.χ. John Lennon (εδώ ας βάλει ο καθένας το όνομα που θέλει) επειδή το κοινό δεν είχε το χρόνο να τον προσέξει ή την παιδεία να τον ξεχωρίσει, παρά να τον κόψει μια επιτροπή "παντογνωστών", για τους ίδιους (ή ακόμη και πιο πονηρούς) λόγους...

Ας είναι η διαδικασία ψηφοφορίας στον τελικό όσο πιο μαζική και με όσο το δυνατόν πιο προσεκτική ακρόαση, καθώς υπάρχουν πράγματι πολλά διαμάντια μέσα στα τραγούδια που προκρίθηκαν. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια στο Musicheaven για αυτή την πράγματι πρωτοποριακή προσπάθεια!
tago Chat
Φθασμένος
#19816   /   20.03.2010, 00:52   /   Αναφορά
Να μη ξεχάσουμε να πούμε καλή επιτυχία σε όσους κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό, αλλά και σε όσους δε τα κατάφεραν να μη το βάλουν κάτω και να συνεχίσουν τη δημιουργική τους δουλειά.

sympetheros Chat
Φθασμένος
#19817   /   20.03.2010, 08:00
Χαίρομαι ιδαίτερα που είμαι μέλος σ ένα σάιτ που δίνει βήμα έκφρασης και στηρίζει νέους δημιουργούς να μπορέσουν να βγάλουν τη δουλεια τους προς τα έξω χωρίς ν αρχίσουν την πορεία τους στη μουσική διαδρομή...με εκπτώσεις!

Μπράβο Γιώργο για την αψογη και αδιάβλητη διοργάνωση !

Μπράβο σε όλους για τη συμμετοχή!

Orfeus Chat
Μουσικοπαραδεισένιος
#19818   /   20.03.2010, 10:48   /   Αναφορά
Εύχομαι κι' εγώ συγχαρητήρια σε όλους όσους έλαβαν μέρος και καλή επιτυχία στον τελικό του ...MusicHeaven Song League!
SakisKouroupos Chat
Συγχορδία Ματζόρε
#19819   /   20.03.2010, 12:52   /   Αναφορά
Καλή Επιτυχία σε όλους !!! Περισσότερο όμως εύχομαι καλή συνέχεια στη δημιουργία τους !!!
kithara-woman Chat
Φθασμένος
#19824   /   22.03.2010, 00:02   /   Αναφορά
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!Όσοι δεν κερδίσουν,δεν σημαίνει ότι το τραγούδι τους ήταν κατώτερο σε κάτι.

Πιστεύω θα προλάβω να ακούσω και τα 49 τραγουδια,τώρα που επιτέλους φτιάχτηκε η βλάβη που ειχα στο pc..Έχοντας την εμπειρία του περσινού διαγωνισμού,θυμάμαι ότι δεν ήξερα ποια να ψηφίσω,μου αρέσαν όλα σχεδόν τα τραγούδια,έτσι και τώρα,είμαι σίγουρη ότι πρόκειται για πολυ καλές συνθέσεις και πάλι θα δυσκολευτώ να διαλέξω..Από αύριο πιάνω εντατική δουλειά-ακρόαση..
panos68 Chat
Βασική Νότα
#19880   /   02.04.2010, 13:06   /   Αναφορά
Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες. Πάρα πολλά πανέμορφα έργα παρουσιάστηκαν σε αυτό το διαγωνισμό. Συγχαρητήρια και στο ΜΗ για την άψογη διεκπεραίωση. Να 'στε καλά όλοι σας ... ελπίζω του χρόνου να έχουμε και άλλο διαγωνισμό με ακόμα περισσότερες συμμετοχές. :-)


Σχόλια από άλλες δημοσιεύσεις