ελληνική μουσική
    696 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Νίκος Παπάζογλου: Ήμουν Κι εγώ Εκεί

    Άλμπουμ συλλεκτικό, που έλειπε από την ελληνική δισκογραφία!

    Νίκος Παπάζογλου: Ήμουν Κι εγώ Εκεί

    Γράφει ο Γιώργος Μπιλικάς (Orfeus)
    223 άρθρα στο MusicHeaven
    Παρασκευή 07 Μαΐ 2010

    *** Νίκος Παπάζογλου: Ήμουν Κι εγώ Εκεί (2009)



    ***
    Tracks: 1) Πρόλογος, 2) Άστρο του πρωινού, 3) Κίρκη, 4) Χάρτινο το φεγγαράκι κι αποσπάσματα, 5) Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, 6) Πύλη της άμμου, 7) Πότε Βούδας πότε Κούδας, 8) Παράβαση, 9) Σαράντα μίλια ναυτικά, 10) Όλοι δικοί μας είμαστε, 11) Από τον Πουνέντη, 12) Ψείρες, 13) Με το τραγούδι με το κρασί, 14) Κάποτε και τα λόγια ριζώνουν, 15) Βαρδάρης, 16) Μετάξι, 17) Η παρέα, 18) Το τσιφτετέλι του Διογένη.

    Για πρώτη φορά συγκεντρώνεται σε ένα άλμπουμ, η παράλληλη δισκογραφία του Νίκου Παπάζογλου, τα τραγούδια δηλαδή που έχει τραγουδήσει σε δίσκους άλλων, εκτός της προσωπικής του δισκογραφίας.

    Το «… ήμουν κι εγώ εκεί» περιλαμβάνει 18 τραγούδια, από τα πολύ γνωστά και αγαπημένα «Πότε Βούδας πότε Κούδας» των Π. Βαγιόπουλου, Μ. Ρασούλη, «Όλοι δικοί μας είμαστε» των Χρ. Νικολόπουλου, Μ. Ρασούλη, «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια» των Ν. Ξυδάκη, Μ. Ρασούλη και τα «Άστρο του πρωινού» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και «Κίρκη» του Σωκράτη Μάλαμα, μέχρι τα πιο σπάνια «Βαρδάρης» του Γιώργου Σφυρίδη σε ποίηση Θωμά Κοροβίνη, το παραδοσιακό «Από τον πουνέντη» καθώς και το παραδοσιακό παραμύθι «Κάποτε και τα λόγια ριζώνουν» που ο Νίκος αφηγείται μοναδικά.

    Το άλμπουμ αρχίζει με τον «Πρόλογο» του Παντελή Χατζηκυριάκου από το άλμπουμ ‘Ο Χασομέρης’ και ενδιάμεσα μας ταξιδεύει με το «Χάρτινο το φεγγαράκι… και αποσπάσματα» από το άλμπουμ ‘Ο κύριος Σαββόπουλος ευχαριστεί τον κύριο Χατζιδάκι και θα ’ρθει οπωσδήποτε’, την «Πύλη της άμμου» του Λουδοβίκου των Ανωγείων, την «Παράβαση» από τους ‘Αχαρνής’ του Διονύση Σαββόπουλου, «Σαράντα μίλια ναυτικά» των Μικρών Περιπλανήσεων, τις «Ψείρες» των Χειμερινών Κολυμβητών, «Με το τραγούδι, με το κρασί» από τη ζωντανή ηχογράφηση ‘Η Γλυκερία στο Λυκαβηττό’, «Το τσιφτετέλι του Διογένη» των Ν. Κυπουργού  Μ. Ρασούλη καθώς και δύο ακόμη τραγούδια του Γιώργου Σφυρίδη σε ποίηση Γιάννη Σκαρίμπα και Σίμου Ιωαννίδη αντίστοιχα.



    «Πρόκειται για μια ανθολογία τραγουδιών που τραγούδησα σε δίσκους φίλων και γνωστών όταν μου ζητήθηκε είτε γιατί γράφτηκαν έχοντας εμένα υπ’ όψιν, είτε γιατί ζητούσαν, κατ’ αυτούς, τη δική μου ερμηνεία. Ήμουν κι εγώ εκεί, να μοιραστώ την αγωνία και τις προσδοκίες τους συμμετέχοντας, αφού κατά βάσιν με εξέφραζαν. Τα τραγούδια αυτά υπάρχουν σε δίσκους που είναι πια δυσεύρετοι και σε κάποιες περιπτώσεις δεν επανεκδόθηκαν. Ιδού λοιπόν το σύνολο σχεδόν αυτών των συμμετοχών σε μια συλλογή».
    Νίκος Παπάζογλου

    *** Σχόλιο: Καλό δισκάκι έκανε ο φίλος μου ο Νίκος. Αν και απουσιάζει το "Φεύγω" του Περίδη, πρόκειται για ένα άλμπουμ συλλεκτικό που έλειπε από την ελληνική δισκογραφία!

    *** Να το πάρω; Ε ναι…

    *** Ευχαριστώ για την ανάγνωση...





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20058   /   08.05.2010, 14:53   /   Αναφορά
    Οτιδήποτε κυκλοφορεί και εμπλέκεται το όνομα "Νίκος Παπάζογλου", είναι πάντα αξιόλογο και διαφορετικό. Ένας καλλιτέχνης που η λέξη "σημαντικός" μου φαντάζει μικρή, με επιλογές στην πορεία του που τον καθιστούν παράδειγμα για μίμηση κι όχι φωτεινή εξαίρεση, όπως δυστυχώς αποτελεί σήμερα. Εν τω μεταξύ, προσωπικά τον αγαπώ ιδιαίτερα, γιατί τα τραγούδια του πιάνουν ευρύ φάσμα ειδών (λαϊκά, "έντεχνα", ροκ, κλπ.) και παράλληλα έχει πετύχει το γνωστό πολύ δικό του στίγμα!


    Ευχαριστούμε ιδιαίτερα Orfeus για την παρουσίαση!


    Υ.Γ.: έχω την εντύπωση ότι το "Φεύγω" του Περίδη δεν συμπεριελήφθηκε, καθώς ο Παπάζογλου το πρωτοτραγούδησε σε δικό του δίσκο (στο δίσκο του Περίδη το ερμήνευσε ο ίδιος ο δημιουργός), δεν πρόκειται δηλαδή για "παράλληλη δισκογραφία".
    #20062   /   08.05.2010, 20:11
    Ναι Χάρη. Έχεις δίκιο για το "Φεύγω".



    Thnx... :)

    #20109   /   14.05.2010, 16:49
    Ο Περίδης πήγε κάποτε μια κασέτα στον Παπάζογλου σε συναυλία στο "Αλεξάνδρειο" νομίζω. Ο Περίδης άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ίσως πιο γνωστός ως κιθαρίστας.



    Ο Παπάζογλου κάποια στιγμή πήρε τηλέφωνο ενδιαφερόμενος για δύο τραγούδια:



    Το "Φεύγω" &

    το "Μέσα στις λίμνες των ματιών σου".



    Τα τραγούδια αυτά συμπεριελήφθησαν στα "Σύνεργα" με την εκτέλεση του "Φεύγω" με πιάνο κατα την προσωπική μου γνώμη καλύτερη απο την του Περίδη αργότερα.


    #20063   /   08.05.2010, 20:27   /   Αναφορά
    Πραγματικά πολύ καλή σκέψη αυτός ο δίσκος

    Ο υπότιτλος της παρουσίασης που επέλεξε ο Orfeus

    Τα λέει ΟΛΑ

    Άλμπουμ συλλεκτικό, που έλειπε από την ελληνική δισκογραφία!



    Ευχαριστούμε Orfeus!!!

    #20113   /   14.05.2010, 17:24
    Πραγματικά έλειπε και είναι πολύ θετικό να βγαίνουν τέτοιες δουλειές και ευχαριστούμε για την παρουσίαση, γιατί χωρίς ενημέρωση δε θα μπορούσαμε να τις αναζητήσουμε.

    #20294   /   09.06.2010, 22:51   /   Αναφορά
    Καταπληκτικός!!!!!

    Ο Ν. Παπάζογλου είναι τέλειος!!!!!



    Μπράβο , ωραίο άρθρο!!!