ελληνική μουσική
    885 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Δισκογραφία

    Στελλα Γαδεδη - Mona Lisa

    Η έμπειρη φλαουτίστρια Στέλλα Γαδεδη υπογραφει την 7η δισκογραφικη της δουλεια με την φωνη της Αντιγονης Μπουνα, που της αξίζει κι ένα θερμό καλωσόρισμα.

    Στελλα Γαδεδη - Mona Lisa

    Γράφει ο philippossm
    24 άρθρα στο MusicHeaven
    Σάββατο 22 Μαΐ 2010

    Δέκα ερωτικά τραγούδια με διαφορετικούς ρυθμούς  που όμως τα ενώνει η κοινή μουσική και ενορχηστρωτική αντιμετώπιση αλλά και η υπέροχη φωνή της Αντιγόνης Μπούνα.

    Η νέα δουλειά της Στέλλας  Γαδέδη με τίτλο «Mona Lisa» που κυκλοφορεί από τη Lyra περιλαμβάνει δέκα τραγούδια και μία οργανική σύνθεσή της.

    Το άλμπουμ πήρε τον τίτλο «Mona Lisa», από το ομώνυμο τραγούδι, γιατί όπως λέει η ίδια, θέλει με αυτόν τον τίτλο να δηλώσει την προτίμησή της στις αναμφισβήτητες αρετές και αξίες που έχει το διάσημο πορτρέτο:  την ομορφιά ,την διαχρονικότητα, αλλά και το μυστήριο.

    Για την Αντιγόνη Μπούνα είναι το πρώτο προσωπικό άλμπουμ  η οποία πριν από αυτό  συνεργάστηκε με διάφορους αξιόλογους συνθέτες και τραγουδιστές αποκτώντας εμπειρία πάνω στη λαϊκή και παραδοσιακή μουσική.

    Ξεχώρισα το «Σ’ ένα παγκάκι» για  τον γλυκό και ταξιδιαρικο ήχο του και το «λίγο πριν ξημερώσει» γιατί είναι ένα ενδεικτικό δείγμα την διαφορετικότητα  των τραγουδιών του δίσκου  αυτού που έχει μεγάλες επιρροές από την Jazz σκηνή.

    Τους στίχους υπογράφουν ο Πόλυς Κυριάκου, η Ζωή Παναγιωτοπούλου, η  Χριστίνα Αλογογιάννη κι η ίδια η Στελλα  Γαδέδη.





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #20136   /   22.05.2010, 17:43   /   Αναφορά
    Φαίνεται ενδιαφέρουσα δουλειά, αλλά με προβληματίζουν οι "ψαγμένες" δηλώσεις της δημιουργού.
    #20137   /   22.05.2010, 19:41   /   Αναφορά
    Για την Στέλλα Γαδέδη

    είτε ως σολίστ του φλάουτου είτε ως δημιουργός τραγουδιών τι να πει κανείς?

    Από 8 ετών ότι κάνει το κάνει άρτια δεν είναι τυχαίο οι τόσες μεγάλες συνεργασίες που έχει στο ενεργητικό τις με κορυφαία αυτή του Μ Χατζιδάκι οπού την είχε μόνιμη συνεργάτη

    τώρα ακούγοντας την Αντιγόνη Μπούνα, η φωνή της σου δημιουργεί ένα αίσθημα οικειότητας, χωρίς να σε παραπέμπει κάπου ή να σου θυμίζει κάτι κι αυτή είναι πολύ θετικό εύχομαι τα καλύτερα