ελληνική μουσική
    763 online   ·  210.833 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Έγινε η παρουσίαση του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη

    Έγινε πριν λίγες μέρες η παρουσίαση του νέου άλμπουμ της Γλυκερίας Η αγάπη είναι ελεύθερη σε μουσική Γιώργου Ζήκα και στίχους Βάσως Αλλαγιάννη, στον φιλόξενο χώρο του Beer Academy στην Αγία Παρασκευή.

    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη

    Γράφει το μέλος Ξ‘Ξ½ΟŽΞ½Ο…ΞΌΞΏΟ‚
    0 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 24 Οκτ 2010

    Αρχικά, ο σύζυγος της Γλυκερίας Στέλιος Φωτιάδης και παραγωγός του άλμπουμ της μαζί με τον ’γγελο Σφακιανάκη, καλοσώρισε τους φίλους και συνεργάτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και στη συνέχεια ο ’γγελος Σφακιανάκης μίλησε για τη νέα δουλειά, λέγοντας πως είναι αποτέλεσμα μιας παρέας, όπως συνηθιζόταν τις παλιές καλές εποχές που τα τραγούδια ήταν προϊόντα καρδιάς και είχαν συναίσθημα.

    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη
    Η Βάσω Αλλαγιάννη παίρνοντας το λόγο εξήγησε το πώς γεννήθηκαν αυτά τα τραγούδια, όταν ο -πάνω από 25 χρόνια- φίλος της Γιώργος Ζήκας, της έκανε κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές την ασυνήθιστη πρόταση να του δώσει στίχους της για να τους ντύσει με μουσική. Ασυνήθιστη, γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή, και ο ένας και ο άλλος έγραφαν οι ίδιοι στίχους και μουσική για τα τραγούδια τους. Ξάφνιασμα, ενθουσιασμός και απέραντη χαρά για το αποτέλεσμα ήταν τα συναισθήματα από αυτή τη συνεργασία και όπως χαρακτηριστικά είπε η Αλλαγιάννη, είχαν αισθανθεί ότι τα τραγούδια αυτά ήταν για τη Γλυκερία και ο δίσκος αυτός έγινε μαγικά.

    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη
    Ο Γιώργος Ζήκας με τη σειρά του, είπε πως τα τραγούδια αυτά είναι σοδειά μιας πνευματικής κατάστασης που καλλιεργούσαν όλα αυτά τα χρόνια αφού πέρα από τη φιλία, το πνευματικό δέσιμο με τη Βάσω Αλλαγιάννη είναι πολύ ισχυρό. «Στην πραγματικότητα» είπε, «στράγγιξα τον στίχο και ο στίχος μου έβγαλε αυτή τη μουσική, μέσα από τα αισθήματα των τραγουδιών. Ταίριαξαν τόσο πολύ μεταξύ τους στίχος και μουσική, σαν τα ερωτευμένα ζευγάρια που σπάνια βλέπεις πια». Έδωσαν τα τραγούδια στη Γλυκερία και πρώτη φορά βγήκε τόσο αβίαστα μία συνεργασία.   

    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη
    Η Γλυκερία στη συνέχεια ευχαρίστησε τους δύο δημιουργούς, είπε πως αγάπησε αυτά τα τραγούδια που είναι τραγούδια της καρδιάς και όχι του μυαλού και ευχήθηκε να βρουν το δρόμο τους και προς στις καρδιές των ανθρώπων που τα ακούν. Καλοσωρίζοντας τον «Πρόεδρο»  Λευτέρη Παπαδόπουλο, του έδωσε τον λόγο κι εκείνος ανάμεσα σε άλλα, είπε πως χαίρεται που βγαίνουν στις μέρες μας, μέρες αθλιότητας και οικονομικής δυσπραγίας αβάσταχτης, τέτοια τραγούδια και πως θεωρεί τη Γλυκερία μία από τις 3-4 μεγαλύτερες τραγουδίστριες του αιώνα.  

    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη
    Μετά, σειρά είχε το τραγούδι και η Γλυκερία με τους μουσικούς της και τους συμμετέχοντες στο άλμπουμ Κώστα Μακεδόνα, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρη Σταρόβα (ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που επίσης συμμετέχει στο δίσκο ήταν άρρωστος και δεν παραβρέθηκε) ερμήνευσαν κάποια από τα τραγούδια του άλμπουμ. Στη συνέχεια η Γλυκερία κάλεσε και τους υπόλοιπους φίλους τραγουδιστές που ήταν εκεί, τον Γιώργο Μαργαρίτη, την Αναστασία Μουτσάτσου, την Ευσταθία καθώς και τον στιχουργό Πάνο Φαλάρα για να τραγούδησαν όλοι μαζί.

    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη
    Στην όμορφη, συγκινητική και ζεστή αυτή βραδιά, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας, ο ηθοποιός Γιάννης Μποσταντζόγλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, με τον συνδυασμό του οποίου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ο Στέλιος Φωτιάδης.

    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη
    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη
    Έγινε η παρουσίαση  του CD Η αγάπη είναι ελεύθερη





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε