ελληνική μουσική
    430 online   ·  210.839 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Βράβευση στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

    Την περασμένη Πέμπτη στο METROPOLIS έγινε η απονομή πλατινένιου δίσκου στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και η παρουσίαση της συλλεκτικής έκδοσης του cd «Η ενοχή των αμνών» σε βινύλιο.

    Βράβευση στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

    Κυριακή 13 Μαρ 2011

    Η συναισθηματική ανάγκη του κόσμου να γυρίσει στις παλιές, καλές, αγαπημένες του συνήθειες, ανάγκη που είχε και ο ίδιος ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ήταν η αφορμή για την έκδοση του cd σε βινύλιο.

    Βράβευση στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
    Ήταν επιβεβλημένο η «Ενοχή των αμνών» να εκδοθεί σε βινύλιο για να μας θυμίσει με τον πιο ισχυρό τρόπο την ενοχή και ανοχή μας για τις καταστάσεις που βιώνουμε.

    Την απονομή του πολυπλατινένιου δίσκου έκανε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MΙΝΟS-EΜΙ, κυρία Μαργαρίτα Μάτσα και ανάμεσα στους συντελεστές του cd και στους υπόλοιπους φίλους και συνεργάτες που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ήταν ο Μάνος Ελευθερίου, ο Βασίλης Καζούλλης, η Ελένη Ράντου,  ο Λάκης Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι φίλοι και θαυμαστές του.

    Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας τραγούδησε για τους φίλους του που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και υπέγραψε τα συλλεκτικά βινύλια.

    Βράβευση στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
    Βράβευση στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
    Βράβευση στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
    Βράβευση στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22104   /   13.03.2011, 02:46   /   Αναφορά
    Πόσο πούλησαν αλήθεια αυτά τα μνημεία κενολογίας -κατ' ευφημισμόν τραγουδιών- του Σούση και κάποιου Μαύρου λέει, για να πάρουν πολυπλατινένιο(!) δισκο;



    Πόσο μπορεί τα ΜΜΕ να έχουν αλλοτριώσει το γούστο του κόσμου, πόσο μπορεί κάποιοι να μασάνε απο δήθεν "ποιοτικούς" για να τους αρέσουν τέτοια πράγματα;
    #22106   /   13.03.2011, 10:59






    Αυτό που μπορούμε να συζητήσουμε είναι πώς προέκυψε το πολυπλατινένιο. Από ποιες πωλήσεις; Των δισκοπωλείων ή της εφημερίδας; Το δεύτερο δεν συνιστά βεβαίως κριτήριο απονομής.



    Ως προς τα υπολοιπα που έθιξε ο περιηγητής, ο καθείς και οι επιλογές του.

    Administrator
    #22108   /   13.03.2011, 12:41
    Αν δεν κανω λαθος ο πλατινένιος είναι στα 12.000 κομμάτια. Αν μετράνε και της εφημερίδας (που πολύ το φοβάμαι), τότε μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση κάθε καλλιτέχνη που βραβεύεται. Και επειδή απ' οτι ξερω ΔΕΝ υπάρχει πλέον κάποιος τρίτος φορέας να μετράει πωλήσεις οιουδήποτε είδους και τις αποφάσεις τις λαμβάνουν οι δισκογραφικές και οι εκδότες των εφημερίδων, φορείς που έχουν συμφέρον, τότε μάλλον πρέπει να το δούμε σαν μια ιδιωτική εσωτερική διαδικασία, στην οποία ο κόσμος ΔΕΝ συμμετέχει, καθώς ΑΛΛΟ προϊόν αγόρασε. Αυτό που βραβεύεται είναι η εμπορική συνεργασία δισκογραφικής - εκδότη εφημερίδας.

    #22112   /   13.03.2011, 19:17
    Το "γούστο", όπως αναφέρεις, είναι κάτι υποκειμενικό. Δε διαφωνώ πως τα ΜΜΕ επηρεάζουν αρνητικά τη διαμόρφωση της καλαισθησίας. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να κρίνει το σύνολο. Κι αυτό γιατί δεν είναι σε θέση να το κάνει.



    Είναι άσχημο να βλέπει κανείς πόσο έχει πέσει η αξία της δουλειάς ενός καλλιτέχνη, ώστε να μοιράζεται σε εφημερίδες. Κι αυτό να μετριέται σαν "πώληση". Δε μας ενδιαφέρει πια η κτήση, αλλά η χρήση. Αυτά είναι χιλιοειπωμένα πράγματα.



    Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει τη δουλειά και την προσφορά του Μαχαιρίτσα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

    #22114   /   13.03.2011, 21:59
    Συμφωνώ απόλυτα!

    Η όποια δισκογραφικο-οικονομικη-συμφεροντολογική κατάσταση επικρατεί σε αυτά τα πεδία δεν αλλοτριώνει την αξία ενός καλλιτέχνη. Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις απέναντι από το ονόμα του Λ.Μαχαιρίτσα.

    #22122   /   14.03.2011, 15:58
    Αγαπητή μου Εμμανουέλα, εγώ διαφωνώ απόλυτα μαζί σου και εξηγούμαι αμέσως. Η αξία ενός καλλιτέχνη (και όχι μόνο) προκύπτει από την αξιολόγηση του έργου του. Αν αυτό το προσωπικό έργο δίνει εσκεμμένα την εντύπωση του "ανένταχτου" στο σύστημα, του επαναστάτη, του ιδεαλιστή, του αντικονφορμιστή κλπ., ενώ την ίδια στιγμή ο καλλιτέχνης αυτός συναινεί (sic) και συμμετέχει (με τη παρέα του!) σε ψεύτικες συστημικές φιέστες, τότε κάτι βρωμάει... Όταν μάλιστα, ο ίδιος αυτός "καλλιτέχνης" δε διστάζει να εμφανίζεται σε νυχτομάγαζο το οποίο χρεώνει 200€ το μπουκάλι και μάλιστα -εμμέσως πλήν σαφώς- να απαξιώνει τους ίδιους τούς θεατές του σε συνέντευξή του (http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=23523&start=20), τότε και πάλι κάτι βρωμάει...



    Στην ουσία Η ΝΤΡΟΠΗ πρέπει να είναι ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ και των συν αυτώ "συντελεστών" του δίσκου, που υποτιμούν τη νοημοσύνη αλλά το κριτήριο του μουσικόφιλου κοινού, αναμασώντας τα ίδια και τα "γίδια", εδώ και χρόνια!



    Είναι δική τους η ΝΤΡΟΠΗ, γιατί έχουν τη θρασύτητα (παραγωγός και "καλλιτέχνης") να εμπαίζουν το κόσμο χρησιμοποιώντας ένα ψευτο-επαναστατικό και διφορούμενο τίτλο για το δίσκο τους, την ίδια στιγμή που κάνουν "αρπαχτή" στην "αρπαχτή" και τα 'κονομάνε στη πίστα ενός ακριβού σκυλάδικου!



    Ίσως τελικά να αξίζει σε κάποιους από τους "οπαδούς" του αυτή η εξόφθαλμη κοροϊδία, όπως ακριβώς αξίζει στο Μαχαιρίτσα (και τους συν-αυτώ) το κοινό που έχουν...

    #22110   /   13.03.2011, 14:41   /   Αναφορά
    Πες τα, ρε περιηγητή !

    Πες τα, γαμώ το φελέκι τους...

    Γαμώ τα ψευτοέντεχνα βαρέων βαρών ζούδια που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες...
    #22111   /   13.03.2011, 14:49   /   Αναφορά
    Δεν δίνω μια κι ούτε με ενδιαφέρει προσωπικά πόσο έχει πουλήσει η όχι κάποιος καλλιτέχνης , αν πηρέ χρυσό η πλατινένιο αυτό είναι το τυρί της παγίδας και πολλές φορές περνά και στα πρωτεύοντα χαρίσματα κάποιου καλλιτέχνη …έχει πάρει τόσους χρυσούς και τόσους πλατινένιους λένε… ε και?

    Και αμέτρητοι σκυλαδες έχουν πάρει χρυσούς και πλατινένιους τι σημαίνει ? ότι πρέπει να τους ακούς? Η να τους υπολογίζεις για αυτόν τον λόγο? Έλεος!!!

    Τώρα για να είμαστε ΟΝ τόπικ ο Μαχαιρίτσας αξίζει σαν καλλιτέχνης για πολλούς λόγους πέρα από αυτόν του τραγουδοποιού που έχει βάλει πάρα πολλά λιθαράκια στην Ελληνική μουσική σκηνή .

    Αυτή σαφώς είναι η γνώμη μου η προσωπική και δεν αλλάζει αν δεν πάρει ξανά χρυσό η πλατινένιο ούτε κι ο μεγάλος Σταύρος Κουγιουμτζής πήρε ποτέ χρυσό τι να λέμε … αυτά τα μέτρα και τα σταθμά τα αφήνω σε όσους ζουν και τρέφονται με ΨΕΜΑ και ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ

    #22129   /   15.03.2011, 13:37   /   Αναφορά
    "κι ας είσαι απάτη" λέει σε ένα κομμάτι..



    τα views το youtube είναι λίγα..μα πολύ λίγα για να διακιολογούν τις πωλήσεις για πλατινένιο..



    δεν θα σταθώ στο ξεπούλημα της τέχνης του..

    αλλά το ξεπούλημα της ταπεινοφροσύνης που τόσο τον ξεχώριζε παλαιότερα..



    σου κάναν έξωση ρε λαυρέντη και κουβαλούσες μέσα στην νύχτα τα πράγματα σου (και της οικογένειας σου) για να μην στα κατασχέσουν..

    πες μου ρε φίλε..όταν κατέβαζες το πιάνο από τις σκάλες μες την νύχτα αυτό το όνειρο έχτιζες;;



    αλλά όταν κάθε χρόνο κάνεις συναυλίες για το κόμμα..

    όταν μπλέκεις την πολιτική με την τέχνη σου..είναι λογικό να μπερδέψεις κι άλλα πράγματα..