ελληνική μουσική
    563 online   ·  210.830 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Όχι άλλο καρκίνο για σένα και μένα

    Φυσικά η στιχουργική η μουσική και οι καλλιτέχνες δεν έμειναν αμέτοχοι κι ασυγκίνητοι…

    Όχι άλλο καρκίνο για σένα και μένα

    Γράφει ο ΦΑΙΔΩΝ ΑΛΚΙΝΟΟΣ (faidonalkinoos)
    39 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 01 Μαΐ 2011

    IMAGINE ALL THE CHILDREN

    "Όχι άλλο καρκίνο για σένα και μένα

    No more cancer for you and me"

     

    Imagine

    Cancer Free Song

     

    Το άρθρο αυτό απευθύνεται σε μας…

    Δεν απευθύνεται στους άλλους…

     

    Πολλοί άνθρωποι έχουν "χαθεί" από την απλή απλούστατη μη πρόληψη…

     

    Καρκίνος του πνεύμονα - Καρκίνος του εντέρου - Καρκίνος του ήπατος

    Καρκίνος στις ωοθήκες - Καρκίνος της ουροδόχου κύστης - Καρκίνος στομάχου

    Καρκίνος οισοφάγου - Καρκίνος της μήτρας - Καρκίνος του δέρματος

    Καρκίνος εγκεφάλου - Καρκίνος του μαστού - Καρκίνος του νεφρού

    Καρκίνος του προστάτη - Καρκίνος των οστών – Λευχαιμία

    Μελάνωμα - Καρκίνος του μυελού των οστών - Παγκρεατικός καρκίνος...

    κ.λ.π. άλλες μορφές που μπορούμε απλά να τις προλάβουμε…

     

    Φυσικά η στιχουργική η μουσική και οι καλλιτέχνες δεν έμειναν αμέτοχοι κι ασυγκίνητοι…

    Δεκάδες τα τραγούδια, τα θεατρικά έργα, τα ποιήματα, οι κινηματογραφικές ταινίες, και τα τηλεοπτικά σήριαλ που καταπιάστηκαν με το τεράστιο αυτό θέμα…

    Δεκάδες τα τηλεοπτικά σποτάκια μέσω των οποίων οι επώνυμοι (αφιλοκερδώς) καλούν τον Πολίτη του Πλανήτη Γη, να συμμετάσχει στην καταπολέμηση της επαράτου, να συμμετάσχει στην Πρόληψη…

    Το άρθρο διανθίζεται, από μερικά μόνο τραγούδια, γνωστών ή αγνώστων δημιουργών, επιφανών ή άσημων, που στο διαδίκτυο βρίθουν, καλώντας τον ακροατή να τα διαδώσουν…

    "Επάρατος νόσος", "ο ξορκισμένος", "η κακιά αρρώστια", είναι μερικές μόνο, από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο λαός μας, προκειμένου κατ’ ευφημισμό να γίνεται η αναφορά του στην ασθένεια αυτή…

     

    Λέγεται Καρκίνος όμως και προλαμβάνεται…

     

     

    Από τον Ιπποκράτη (460-360π.Χ.), που είναι και ο πρώτος γιατρός στον Πλανήτη μας, που ασχολήθηκε διεξοδικά, περιγράφοντας δε αναλυτικά το φαινόμενο του καρκίνου, μέχρι του άλλου μεγάλου γιατρού, του Γαληνού (129-199 μ.Χ.), πέρασαν περίπου 5 (πέντε) αιώνες.

    Ακολούθησαν οι: Αρεταίος Καππαδόκης (2ος μ.Χ. αιώνας), Ρούφος ο Εφεσίος, Διοσκουρίδης, Αρχιγένης, Φιλόξενος, Άντυλλος, Ορειβάσιος, Παλλάδιος, Αετίου, Παύλος ο Αιγινήτης, Θεοφάνης Νόννος, Μιχαήλ Ψελλός, Συμεών Σήθης και ο Ιωάννης Ακτουάριος – Ζαχαρίου (Τέλη 13ου-αρχές 14ου μ.Χ. αιώνα) πέρασαν ακόμα, περί τους (12) δώδεκα αιώνες.

    Πολύ νερό ή χειρότερα, πολλές οι ψυχές που έστρωσαν το άνισο οδόστρωμα της ζωής, μέσω της απώλειάς τους, από την επάρατο Νόσο…

    Ανίατη ή αθεράπευτη;;;

    Σημασία έχει πως λίγους αιώνες αργότερα τον εικοστό αιώνα στις μέρες μας δηλαδή, ένας άλλος μεγάλος γιατρός, Έλληνας και αυτός, ο Γεώργιος Παπανικολάου (13/05/1883 – 19/02/1962), ανακάλυψε και εφάρμοσε, το περίφημο τεστ παπ…

    Ένα πραγματικό δώρο ζωής στην ανθρωπότητα, αφού με τη μέθοδο αυτή προλαμβάνονται τα χειρότερα, προλαμβάνεται ο Θάνατος…

     

    Πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη…

     

    Cancer (Full Song) - My Chemical Romance

    Nottingham February 2011

     

    Turn away,
    If you could get me a drink
    Of water 'cause my lips are chapped and faded
    Call my aunt Marie
    Help her gather all my things
    And bury me in all my favorite colors,
    My sisters and my brothers, still,
    I will not Kiss you,
    'Cause the hardest part of this is leaving you.

    Now turn away,
    'Cause I'm awful just to see
    'Cause all my hairs abandoned all my body,
    Oh, my agony,
    Know that I will never marry,
    Baby, I'm just soggy from the chemo
    But counting down the days to go
    It just ain't living
    And I just hope you know

    That if you say (if you say)
    Goodbye today (goodbye today)
    I'd ask you to be true (cause I'd ask you to be true)

    'Cause the hardest part of this is leaving you
    'Cause the hardest part of this is leaving you

     

    Συμπτώματα Καρκίνου

    ΠΗΓΗ: http://www.karkinos24.gr

     

    Ορισμός

    Ο όρος «σύμπτωμα» αναφέρεται σε οποιοδήποτε οργανικό φαινόμενο φανερώνει την ύπαρξη παθολογικής κατάστασης, στην οποία και οφείλεται. Το σύνολο των συμπτωμάτων που παρατηρούνται σε έναν οργανισμό είναι σε πολλές περιπτώσεις ικανό να υποδείξει από τι πάσχει το σώμα και σε ποιο βαθμό, αλλά η επιβεβαίωση των σχετικών υποθέσεων προκύπτει πάντοτε από ανάλογες εξετάσεις.

    Τα συμπτώματα συχνά βοηθούν τον πάσχοντα να αντιληφθεί την παθογένεια που λυμαίνεται τον οργανισμό του και να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Σε άλλες περιπτώσεις, ωστόσο, μια νόσος μπορεί να χαρακτηρίζεται από ανεπαίσθητα συμπτώματα, που δεν είναι ικανά να προβληματίσουν τον ασθενή τόσο, ώστε να εξετάσει περαιτέρω τη φύση τους.

     

    Συμπτώματα Καρκίνου

    Ο Καρκίνος είναι ασθένεια – ή, καλύτερα, μια ομάδα ασθενειών – που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο αριθμό διακριτών συμπτωμάτων, η φύση και η ένταση των οποίων εξαρτάται από το είδος του καρκίνου, το μέγεθός του, τη θέση του στο σώμα, την κακοήθειά του, το αν έχει υποστεί μετάσταση, τη φυσιολογία και την ηλικία του πάσχοντα κ.ά.

    Πώς προκύπτουν τα συμπτώματα εξαιτίας του καρκίνου; Ουσιαστικά, προκύπτουν λόγω της σταδιακής αύξησης του αριθμού των καρκινικών κυττάρων: ενώ το νεόπλασμα (ο κακοήθης όγκος) αυξάνει σε μέγεθος, ασκεί πίεση σε γειτονικά, αγγεία, νεύρα, όργανα και περιβάλλοντες υγιείς ιστούς, γεγονός που συνήθως προκαλεί χαρακτηριστικά συμπτώματα, όπως πόνο. Καθώς ο αυξανόμενος όγκος αναπτύσσεται, απομυζά σημαντικές ποσότητες ενέργειες από το υπόλοιπο σώμα προκαλώντας μια αίσθηση εξάντλησης και αδυναμίας. Επίσης, ουσίες που απελευθερώνονται από τα καρκινικά κύτταρα είναι ικανές να επηρεάσουν το μεταβολισμό ή άλλες λειτουργίες, με αποτέλεσμα ανάλογα συμπτώματα.

    Δεδομένης της αξίας της έγκαιρης διάγνωσης για τη θεραπεία πολλών ειδών καρκίνου, η εξοικείωση με τα συνήθη συμπτώματα μιας καοήθους νεοπλασίας μπορεί να αποδειχτεί όχι απλά χρήσιμη, αλλά και ζωτική. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι αγνοούν την πλειονότητα των σχετικών συμπτωμάτων, με πιθανό αποτέλεσμα να καταφρονήσουν τη σημασία τους σε περίπτωση που εμφανιστούν. Στόχος, λοιπόν, του προκείμενου άρθρου είναι μια διττή παρουσίαση των συμπτωμάτων αυτών: Αρχικά, ακολουθεί μια γενική αναφορά σε συμπτώματα που χαρακτηρίζουν γενικά την ύπαρξη καρκίνου και, στη συνέχεια, παρουσιάζεται ένα κατάλογος συμπτωμάτων που συσχετίζονται με συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

    Μια επισήμανση κρίνεται απαραίτητη: κανένα από τα παρακάτω συμπτώματα δεν συνεπάγεται τη βέβαιη ύπαρξη καρκίνου στον οργανισμό. Καθένα από αυτά θα μπορούσε να προκληθεί και από πολλές άλλες αιτίες ή παθογένειες. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν πρέπει να αγνοηθεί σε περίπτωση που προκύψει. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε ιατρική βοήθεια και να υποβληθούμε στις εξετάσεις που θα μας ζητηθούν. Οι εξετάσεις, και μόνο αυτές, θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη ή όχι καρκίνου στο σώμα.

     

    Γενικά Συμπτώματα

    1. Απώλεια βάρους

    Η ανεξήγητη απώλεια βάρους αποτελεί κοινό σύμπτωμα μεταξύ των καρκινοπαθών. Η κακοήθης νεοπλασία απορροφά θρεπτικές ουσίες από τον υπόλοιπο οργανισμό για να τροφοδοτεί τη συνεχή της ανάπτυξη και, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, προκαλεί ασυνήθιστη απώλεια βάρους, η οποία μπορεί να φτάσει, σε αρχικό στάδιο, τα 5 κιλά.

     

    2. Επίμονος πυρετός – εφίδρωση

    Ο επίμονος πυρετός χαρακτηρίζει πολλές μορφές καρκίνου σε προχωρημένο στάδιο και συνήθως αφότου έχουν υποστεί μετάσταση και προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα του πάσχοντα. Σπάνια, χαρακτηρίζει καρκίνους σε αρχικό στάδιο, όπως στην περίπτωση της λευχαιμίας και του λεμφώματος.

     

    3. Εξάντληση

    Η εξάντληση μπορεί να διακριθεί από την κοινή κόπωση, επειδή δεν αντιμετωπίζεται με την ξεκούραση. Στην περίπτωση αυτή, ο οργανισμός είναι αδύναμος όχι λόγω έντονης φυσικής άσκησης, αλλά λόγω της ενέργειας που απορροφά ο καρκινικός όγκος, καθώς και από άλλες πιθανές συγγενείς αιτίες (όπως, λ. χ., απώλεια αίματος εξαιτίας καρκίνου στομάχου).

     

    4. Άλγος

    Η πίεση του αναπτυσσόμενου όγκου σε γείτονες ιστούς και νεύρα συνήθως προκαλεί πόνο, προδίδοντας την ύπαρξη καρκίνου. Φυσικά, κάθε τύπος καρκίνου προκαλεί πόνο σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Πολύ συχνά, αποτελεί σύμπτωμα μετάστασης. Επίμονοι και ασυνήθιστοι πόνοι στο κεφάλι, την πλάτη, τη μήτρα, αλλά και οπουδήποτε αλλού πρέπει να ελέγχονται άμεσα.

     

    5. Δερματικές αλλοιώσεις

    Μελανώματα, ωχρότητα στο δέρμα και τα μάτια, ερυθρότητα στο δέρμα, κνησμός και ασυνήθιστη τριχοφυΐα είναι συμπτώματα που σχετίζονται με διάφορες μορφές καρκίνου (όχι μόνο του δέρματος).

    Ειδικά Συμπτώματα

    Φυσικά, κάθε μορφή καρκίνου επιφέρει και διακριτά, ιδιαίτερα συμπτώματα, σε βαθμό και έκταση που εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Στο σημείο αυτό, θα αναφερθούμε στα κυριότερα ειδικά συμπτώματα που συνδέονται με κοινές μορφές καρκίνου παγκοσμίως. Στο τέλος, ακολουθεί ένας κατάλογος αντιστοίχησης ειδών καρκίνου και συμπτωμάτων. Τα είδη καρκίνου παρατίθενται με βάση τη συχνότητα εμφάνισής τους, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με στοιχεία για τον καρκίνο που παρουσιάστηκε στη Γενεύη το 2003.

    Λόγω της πολυπλοκότητας της φύσης των δεκάδων μορφών καρκίνου, δεν είναι δυνατή, αλλά ούτε και χρήσιμη, η πλήρης καταγραφή όλων των πιθανών ειδικών συμπτωμάτων. Ακολουθούν, με αλφαβητική σειρά, τα συνηθέστερα από αυτά.

     

    1. Αιμορραγία ή αιμόπτυση

    Η αιμορραγία, η αιμόπτυση ή οποιαδήποτε αποβολή αίματος από τον οργανισμό (λ. χ. από τον κόλπο, ή το μαστό) μπορεί να  προκληθεί από διάφορες μορφές καρκίνου (βλ. πίνακα). Εξέταση, επίσης, απαιτείται όταν παρατηρείται ροή αίματος μετά την εμμηνόπαυση.

     

    2. Αναιμία

    Αναιμία ονομάζεται η έλλειψη επαρκούς αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς του σώματος, παρέχοντας του τη δυνατότητα παραγωγής της απαραίτητης ενέργειας. Η έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων επιφέρει αίσθηση συνεχούς κόπωσης, και συνήθως προκαλείται από κάποια αιμορραγία. Ούτως ή άλλως, σε περίπτωση απώλειας αίματος, πρέπει να ερευνηθεί άμεσα η υφέρπουσα αιτία, καθώς η αναιμία συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου (βλ. πίνακα).

     

    3. Δυσλειτουργίες ή αλλαγές στις συνήθειες κένωσης και ούρησης

    Δυσκοιλιότητα, επίμονη διάρροια, αίσθηση ημιτελούς κένωσης, πόνος κατά την ούρηση, ίχνη αίματος στα ούρα ή τα περιττώματα, συχνουρία, αργή ούρηση με μικρή ποσότητα ούρων, αξιοσημείωτη μεταβολή στο μέγεθος και το χρώμα (μαύρο ή έντονα σκούρο) των κοπράνων θα μπορούσαν να αποτελούν συμπτώματα κακοήθους νεοπλασίας. Τα συμπτώματα αυτά πιθανόν συσχετίζονται με άλλους είδους παθογένειες – λ. χ. το αίμα στα κόπρανα να οφείλεται στην ύπαρξη ερεθισμένων αιμορροΐδων – αλλά, ούτως ή άλλως, απαιτείται η διερεύνηση της φύσης των.

     

    4. Δυσπεψία ή δυσχερής κατάποση

    Μολονότι συχνά συμπτώματα αυτού του είδους προκαλούνται από μη καρκινικούς παράγοντες, συγκαταλέγονται, επίσης, και στα συμπτώματα συγκεκριμένων μορφών καρκίνου (βλ. πίνακα).

     

    New Song ! A Hero (Cancer Tribute) !

    Supporting and Fighting Cancer

     

     

    5. Εξογκώματα ή σκληρύνσεις στο στήθος ή σε άλλα σημεία του σώματος

    Ορισμένοι τύποι καρκίνου (βλ. πίνακα) μπορούν να γίνουν αντιληπτοί μέσω της ψηλάφησης. Σκληρύνσεις ή αναπτυσσόμενα εξογκώματα μπορεί να είναι απλά κύστεις που έχουν αναπτυχθεί κάτω από το δέρμα, μπορεί, όμως, να αποτελούν ένδειξη ανάπτυξης νεοπλάσματος, είτε σε αρχικό, είτε σε προχωρημένο στάδιο. Για το λόγο αυτό, οποιαδήποτε εξογκώματα, ή διογκώσεις (λ. χ. στους όρχεις) που επιμένουν πρέπει να ερευνώνται άμεσα.

     

    6. Επίμονα Έλκη (τραύμα του δέρματος ή του βλεννογόνου)

    Επίμονα δερματικά τραύματα που δεν επουλώνονται, ανάλογες πληγές στο στόμα (ιδιαίτερα σε καπνιστές και σε άτομα που καταναλώνουν συχνά αλκοόλ), το πέος ή τον κόλπο αποτελούν συνήθη συμπτώματα διαφόρων ειδών καρκίνου (βλ. πίνακα).

     

    7. Επίμονος βήχας – βραχνάδα

    Βήχας και βραχνάδα που επιμένουν για εβδομάδες ή μήνα πρέπει να ελέγχονται άμεσα (Βλ. πίνακα).

     

    8. Λευκές κηλίδες και στίγματα στη στοματική κοιλότητα, τις παρειές (μάγουλα) και

    τη γλώσσα (λευκοπλακία)

    Η λευκοπλακία είναι μία σχετικά σπάνια βλάβη που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή της στοματικής κοιλότητας και χαρακτηρίζεται από διασπορά λευκών κηλίδων και στιγμάτων. Δυστυχώς, η λευκοπλακία συνδέεται με το κάπνισμα, χαρακτηρίζεται ως προ – καρκινικό φαινόμενο και, συνεπώς, αποτελεί σύμπτωμα εμφάνισης καρκίνου.

     

    9. Μεταβολές σε ακροχορδόνες ή ελιές – αλλοιώσεις στο δέρμα

    Οποιαδήποτε μεταβολή στο μέγεθος, το χρώμα, το σχήμα ή τη γενικότερη εμφάνιση μιας ακροχορδώνας (σαρκώδης επιδερμικός σχηματισμός) ή μιας ελιάς, καθώς και οποιαδήποτε σημαντική αλλοίωση του δέρματος μπορεί να υποδηλώνει την ανάπτυξη καρκίνου. Μια διογκούμενη, πολύχρωμη ή ακανθώδης στο σχήμα ελιά που αιμορραγεί μπορεί να είναι καρκινική. Σε καρκίνους του δέρματος, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία χαρακτηρίζεται νευραλγικής σημασίας και, συνεπώς, συστήνεται η άμεση προσφυγή σε ιατρική βοήθεια και κατεύθυνση όταν παρατηρούνται σχετικά συμπτώματα.

     

    10. Χρόνιες ή επιδεινούμενες μεταβολές σε σωματικές λειτουργίες

    Οποιαδήποτε επίμονη ενόχληση ή μεταβολή στη λειτουργία του σώματός σας η οποία μοιάζει να μην υποχωρεί είναι καλό να ελέγχεται: πιθανότατα δεν έχει καμία σχέση με καρκινογένεση, και μια σύντομη επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να σας διαφωτίσει ή και να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την εν λόγω ενόχληση. Αν, ωστόσο, όντως σχετίζεται με ανάπτυξη καρκίνου, τότε θα έχετε την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσετε έγκαιρα, στοιχείο που συχνά καθορίζει το βαθμό επιτυχίας μια αντικαρκινικής αγωγής.

    Ο πίνακας που ακολουθεί περιέχει τις πιο κοινές μορφές καρκίνου παγκοσμίως (με σειρά συχνότητας κρουσμάτων) και τα συνηθέστερα συμπτώματα που τις χαρακτηρίζουν. Δεν είναι, και ούτε θα μπορούσε να είναι πλήρης, λόγω της πολυπλοκότητας της νόσου (ας σημειωθεί πως κάθε καρκίνος μπορεί να υποστεί μετάσταση και ο μεταστατικός όγκος να προκαλέσει εξίσου πολυάριθμα και διακριτά συμπτώματα, όπως λ. χ. κατά την μετάσταση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στα οστά ή το ήπαρ). Περιλαμβάνει, όμως, την πλειονότητα των σχετικών συμπτωμάτων, η εξοικείωση με τα οποία μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη.

     

    One Day You Will



    You feel like you're falling backwards
    Like you're slippin' through the cracks
    Like no one would even notice
    If you left this town and never came back
    You walk outside and all you see is rain
    You look inside and all you feel is pain
    And you can't see it now

    [Chorus]
    But down the road the sun is shining
    In every cloud there's a silver lining
    Just keep holding on (just keep holding on)
    And every heartache makes you stronger
    But it won't be much longer
    You'll find love, you'll find peace
    And the you you're meant to be
    I know right now that's not the way you feel
    But one day you will
    You wake up every morning and ask yourself
    What am I doing here anyway
    With the weight of all those disappointments
    Whispering in your ear
    You're just barely hanging By a Thread
    You wanna scream but you're down to your last breath
    And you don't know it yet

    [Repeat Chorus]

    Find the strength to rise above
    You will
    Find just what you're made of, you're made of

    [Repeat Chorus]

    One day you will
    Oh one day you will

     

     

    Ακολουθεί μία "τυχαία" αναφορά ονομάτων…

    Ονομάτων που έχασαν τη μάχη με τον καρκίνο…

    Που πάλεψαν με χαμόγελο και ιδιαίτερη δύναμη…

    Που θα μας μείνουν αξέχαστοι…

    Που μας χάρισαν πανέμορφες δραματικές ή κωμικές στιγμές τους…

    Που ο καρκίνος δεν τους χαρίστηκε…

    Μόνικα Βασιλειάδου, Νίκος Κούρκουλος, Τζένη Καρέζη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μελίνα Μερκούρη, Σπύρος Κωτσόπουλος, Γιώργος Παππάς, Δημήτρης Καμπερίδης, Θάνος Λειβαδίτης, Γκιζέλα Ντάλι (Αδαμαντία Μαυροειδή), Χρήστος Τσάγκας, Έλλη Λαμπέτη, Μαρία Βασιλείου, Μέμα Σταθοπούλου, Χρόνης Ξαρχάκος, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλίκη Γεωργούλη, Κώστας Καφάσης, Βαγγέλης Καζάν, Κώστας Χατζηχρήστος, Χρήστος Ευθυμίου, Ανδρέας Κατσούλας, Άννα Ματζουράνη, Αντώνης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λογοθετίδης, Αλέκος Αεξανδράκης, Σωτήρης Μουστάκας, Χριστίνα Σύλβα, Ελένη Χατζηαργύρη, Καίτη Λαμπροπούλου, Δούκισσα (Δούκισσα Φωταρά), Γιώργος Τσιτσόπουλος, Νατάσσα Γερασιμίδου…

     

    Τα φώτα δε θα ανάψουν γι αυτούς του δικούς μας ανθρώπους…

    Κανείς εδώ δε θα μαλώσει για πρωτιά ονόματος…

    Δική μου η ευθύνη…

    Η αυλαία θα μείνει όμως ανοιχτή…

    Το δικό τους φως θα λάμπει για δύναμη…

    Για ελπίδα…

    Μέσα από τη μνήμη τους – ας τιμήσουμε όλους τους ανθρώπους που χάθηκαν, όλους τους ανθρώπους που πάλεψαν και παλεύουν με τον "ανίκητο" ΚΑΡΚΙΝΟ…

     

    Just Stand Up Lyrics



    ALL:
    Every thing will be alright
    Rihanna:yeah
    Beyonce:
    The heart is stronger
    Than you think
    It's like it can go
    Through anything
    And even when you think
    It can't it finds a way
    To still push on
    Though

    Carrie Underwood:
    Sometimes
    You want to run away
    Ain't got the patience
    For the pain
    And if you
    Don't believe it
    Look into
    Your heart
    The beat goes on

    Rihanna:
    I'm tellin' you

    Miley Cyrus:
    Things get better
    Through Whatever

    Rihanna:
    If you fall

    Miley Cyrus:
    Dust it off
    Don't let up

    Sheryl Crow:
    Don't you know
    You can go
    Be your own miracle

    Beyonce:
    You need to know...

    Chorus (Sheryl Crow):
    If the mind
    Keeps thinking
    You've had enough
    But the heart
    Keeps telling you
    Don't give up

    Sheryl Crow/Beyoncé:
    Who are we to be
    Questioning
    Wondering what is what
    Don't give up
    Through it all
    Just stand up

    Fergie:
    It's like
    We all have better days
    Problems getting all up
    In your face

    Leona Lewis:
    Just because
    You go through it

    Fergie:
    Don't mean it got
    To take control, no

    Leona Lewis:
    You ain't gotta find
    No hiding place

    Keyshia Cole:
    Because the heart
    Can beat the hate

    Leona Lewis:
    Don't wanna
    Let your mind
    Keep playin' you

    Keyshia Cole:
    And sayin' you
    Can't go on

    Rihanna:
    I'm tellin' you

    Miley Cyrus:
    Things get better
    Through Whatever

    Rihanna:
    If you fall

    Miley Cyrus:
    Dust if off
    Don't let up

    LeAnn Rimes:
    Don't you know you

    Natasha Bedingfield:
    Can go

    LeAnn Rimes:
    Be your own

    Natasha Bedingfield:
    Miracle

    Carrie Underwood:
    You need to know

    [Chorus-All]
    If the mind
    Keeps thinking
    You've had enough
    But the heart
    Keeps telling you
    Don't give up
    Who are we to be
    Questioning
    Wondering what is what
    Don't give up
    Through it all
    Just stand up

    Mary J. Blige:
    You don't gotta be
    A prisoner
    In your mind

    Ciara:
    If you fall
    Dust it off

    Mary J. Blige:
    You can live your life

    Rihanna/Carrie Underwood:
    Yeah

    Mary J. Blige:
    Let your heart
    Be your guide

    Rihanna/Carrie:
    Yeah, yeah, yeah

    Mariah Carey:
    And you will know
    That you're good
    If you trust in the good

    Ashanti:
    Everything
    Will be alright, yeah
    Light up the dark
    If you follow your heart

    Mary J. Blige:
    And it will get better

    Mariah Carey:
    Through Whatever

    [Chorus-All]
    If the mind
    Keeps thinking
    You've had enough
    But the heart
    Keeps telling you
    Don't give up
    Who are we to be
    Questioning
    Wondering what is what
    Don't give up
    Through it all
    Just stand up

    Fergie:
    You got it in you
    Find it within
    You got in ya
    Find it within now
    You got in you
    Find it within
    You got in ya
    Find it within now
    You got in you
    Find it within
    You got it in you
    Find it within
    Find it within you
    Find it within

    Through It All, Just Stand Up!

     

     

    Όχι άλλο καρκίνο για σένα και μένα

    No more cancer for you and me

     

    Πρόληψη…

     

     

    Κλείνω την αναφορά με τραγούδια του Bob Marley (1945-1981), από την τελευταία συναυλία του, στο Pittsburgh Pennsylvania, στις 23.09.1980

     

    Redemption & …



    Old pirates, yes, they rob I
    Sold I to the merchant ships
    Minutes after they took I
    From the bottomless pit
    But my hand was made strong
    By the hand of the almighty
    We forward in this generation
    Triumphantly
    Won't you help to sing
    These songs of freedom?
    'Cause all I ever have
    Redemption songs
    Redemption songs
    Emancipate yourselves from mental slavery
    None but ourselves can free our minds
    Have no fear for atomic energy
    'Cause none of them can stop the time
    How long shall they kill our prophets
    While we stand aside and look? Ooh
    Some say it's just a part of it
    We've got to fullfil the book

    Won't you help to sing
    These songs of freedom?
    'Cause all I ever have
    Redemption songs
    Redemption songs
    Redemption songs
    Emancipate yourselves from mental slavery
    None but ourselves can free our mind
    Woh, have no fear for atomic energy
    'Cause none of them-a can-a stop-a the time
    How long shall they kill our prophets
    While we stand aside and look?
    Yes, some say it's just a part of it
    We've got to fullfill the book
    Won't you help to sing
    These songs of freedom?
    'Cause all I ever had
    Redemption songs
    All I ever had
    Redemption songs
    These songs of freedom
    Songs of freedom

     

    Ο Bob Marley χτυπήθηκε από ολικές σχεδόν μεταστάσεις καρκίνου…

    Στα πρώιμα στάδια της ασθένειας, όταν διαγνώσθηκε πως, οι μελανιές στα πόδια του δεν ήσαν χτυπήματα, από το παιδικό ποδόσφαιρο και κάποια απλά παλιά αθώα τραύματα, αλλά καρκίνος, του ζητήθηκε να ακρωτηριασθεί…

    Αρνήθηκε…

    «Τον Ιούλιο του 1977, διαγνώστηκε κακόηθες μελάνωμα στα πόδια του Μάρλεϊ, για το οποίο πίστευε ο ίδιος ότι ήταν τραύμα από το ποδόσφαιρο. Αρνήθηκε τον ακρωτηριασμό, αναφέροντας ότι η επέμβαση θα επηρέαζε τον χορό του.

    Επίσης, γιατί σύμφωνα με την πίστη των Ρασταφαριανών, το σώμα πρέπει να είναι "ολόκληρο":

    [Rasta no abide amputation.

    I don't allow a man to be dismantled.
    Οι Ρασταφαριανοί δεν κάνουν ακρωτηριασμούς.

    Δεν επιτρέπω σε κανένα να είναι διαμελισμένος.]

    Από την βιογραφία Catch a Fire.

    Πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη…

    Αφήνω για το τέλος, ως επωδό ελπίδας το δίστιχο του τραγουδιού του:

     

    "Emancipate yourselves from mental slavery
    None but ourselves can free our minds"

    …………………………………………………………





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22410   /   02.05.2011, 07:58   /   Αναφορά
    Πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη… ΠΡΟΛΗΨΗ : Για να είμαστε ΟΛΟΙ μας εδώ και να τα λέμε για πολλά χρόνια ακόμη . Διάβασα προσεκτικά το πολύ ενδιαφέρον άρθρο Φαίδων , ειδικά για τα συμπτώματα . Θα μου επιτρέψεις να επισημάνω το εξής : Ψυχραιμία και άμμεσο, όπως αναφέρεται στο άρθρο, έλεγχο σε ένα από τα αναφερόμενα συμπτώματα που μπορεί να παρατηρήσουμε στον οργανισμό μας . Μην το αφήνουμε (από φόβο) να χρονίζει καθόλου διότι ,εκτός του προληπτικού ελέγχου που επιβάλλετα να γίνεται , υπάρχει κίνδυνος να μας γίνει έμμονη ιδέα (πολύ βασανιστική), ενώ αυτό (το σύμπτωμα) πιθανόν να προέρχεται από άλλη αιτία .



    #22411   /   02.05.2011, 08:53   /   Αναφορά
    Όλα αυτά είναι σωστά, αρκεί να μπορούν να διαγνώσουν τον καρκίνο που έχουμε. Μια κι έγινε λόγος για καλλιτέχνες που είχαν την ασθένεια αυτή, βρίσκω πολύ σχετική μια πανέμορφη αυτοβιογραφική ταινία του Nanni Moretti, το caro diario, όπου αφηγείται στο τελευταίο μέρος μια τέτοια περιπέτειά του. Έπασχε επί 8 μήνες από καρκίνο, αδυνάτιζε και υπέφερε, χωρίς να μπορεί κανείς να κάνει τη σωστή διάγνωση.
    #22412   /   02.05.2011, 09:20   /   Αναφορά
    εχθες ειδα ενα κοριτσακι σε αναπηρικο καρατσακι με τη μασκα του το μαντηλακι στο κεφαλι του και η μητερα του κοιταζε συνεχεια εαν ειχε πυρετο Και το μονο που σκεφτηκα ειναι γιατι αυτο το παιδι η καθε παιδι που ειναι στην ιδια θεση Δεν ξερω εαν πλεον μπορει να σωσει η προληψη σημερα οι μορφες ειναι καλπαζουσες Εχουμε οι ιδιοι καταστρεψει το περιβαλλον που ζουμε τις τροφες που μας συντηρουν Πιστευω οτι εαν δεν γυρισουμε σε ενα τροπο ζωης φυσικο οι ελπιδες ειναι πολυ λιγες να ξεφυγουμε ........
    #27064   /   06.04.2013, 08:25   /   Αναφορά

    από καρκίνο επίσης απεβίωσαν και οι:


    1.- Δημήτρης Σέμσης (Κουκουδέας Δημήτριος) ο Σαλονικιός, (το σπουδαιότερο βιολί των Βαλκανίων) 1890-1980


    2.- Ρίτα Σακελλαρίου 1934-1999


    3.- Απόστολος Χατζηχρήστος 1904-1959.


    Εις μνήμην...

    #27066   /   06.04.2013, 13:12   /   Αναφορά

    Δεν  βρίσκομαι εδώ με την επιστημονική μου ιδιότητα, αλλά με το χόμπυ της μουσικής. Γιαυτό δεν θα μπω στην ουσία του θέματος. Θα συγχαρώ όμως τον Φαίδωνα για ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του. Και θα αναφερθώ σε μια μόνο προσωπική ανάμνηση, που με συγκλόνισε.


    Μπήκα κάποτε να εξετάσω ένα ετοιμοθάνατο 7χρονο κοριτσάκι, που νοσηλευόταν σε απομόνωση, στο τελικό στάδιο λευχαιμίας.


    -Φύγε! Δεν είσαι γιατρός και κακώς φοράς λευκή μπλούζα!


    -Γιατί το λες αυτό;


    -Γιατί μου λέτε ψέμματα! Δεν μου λέτε την αλήθεια, ότι έχω καρκίνο και θα πεθάνω. Και με βασανίζετε άδικα. Εγώ όμως το ξέρω. Το διάβασα κρυφά στην εγκυκλοπαίδεια. Ξέρω καλά τί έχω και ότι δεν πρόκειται να γίνω καλά! Εσείς οι γιατροί είστε ψεύτες. Και ο θεός είναι άδικος. Τί έφταιξα εγώ;


    Έμεινα άφωνος και βγήκα σκυφτός, αγκαλιάζοντας τον πατέρα, ανώτερο αξιωματικό της πολεμικής Αεροπορίας, που είχε ακούσει τη συζήτηση από τη μισάνοιχτη πόρτα και έκλαιγε σιωπηλά με λυγμούς.


    Ένιωσα εντελώς ανίσχυρος. Και τα πύρινα λόγια αυτού του παραμορφωμένου από την αρρώστεια και τη θεραπεία παιδιού αντηχούν ακόμα στα αυτιά μου. Την άλλη μέρα ήρθαν για το πιστοποιητικό.