ελληνική μουσική
    557 online   ·  210.840 μέλη
    αρχική > e-Περιοδικό > Νέα

    Κώστας Σμοκοβίτης - Νέο CD

    Το νέο cd του Κώστα Σμοκοβίτη με τίτλο ΕΦΤΑ.

    Κώστας Σμοκοβίτης - Νέο CD

    Γράφει ο KostasSmokovitis
    1 άρθρα στο MusicHeaven
    Δευτέρα 20 Ιούν 2011

    Δώδεκα σύγχρονα αλλά και διαχρονικά λαϊκά τραγούδια, συνοψίζονται στη φωνή του βάρδου του ελληνικού τραγουδιού ΚΩΣΤΑ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ, στην ολοκαίνουργια δισκογραφική του παρουσία με τον γενικό τίτλο "ΕΦΤΑ".

    Τιμώντας το βάρος της ιστορικής του διαδρομής, με τις ερμηνείες έργων των μεγαλύτερων ελλήνων συνθετών (Θεοδωράκη,  Καλδάρα, Κουγιουμτζή, Λοίζου, Μητσάκη, Δερβενιώτη, Νικολόπουλου, Σούκα, Χατζηνάσιου, Κόρου, Πολυκανδριώτη, Δημητρίου, Τερζή,  κ.α.) και ποιητών-στιχουργών (Βίρβου, Γκούφα, Δασκαλόπουλου, Μπουρμπούλη, Παπαδόπουλου, Ρασούλη, Χριστοδούλου, Ελευθερίου, Τσώτου κ.α.), ο Κώστας Σμοκοβίτης επιχειρεί μια παρέμβαση στα μουσικά δρώμενα, προτείνοντας τραγούδια κυρίως ερωτικά, με κοινωνικές όμως πάντα προεκτάσεις.

    Με τη δωρικότητα της φωνής του, τη λιτότητα της έκφρασής του, τη χαρακτηριστική σεμνότητά του (και ταιριάζει στους πραγματικά άξιους) και το γνωστό γεμάτο ευαισθησία ερμηνευτικό του ύφος, αποδίδει μοναδικά τα δώδεκα τραγούδια του CD που μόλις κυκλοφόρησε.

    Ο τίτλος "ΕΦΤΑ", προκύπτει από το ομότιτλο τραγούδι που βρίσκεται στη σειρά 7 κι ακόμα γιατί στη συγκεκριμένη δουλειά συνεργάστηκαν εφτά δημιουργοί, δουλεύοντας αδιάκοπα τρία ολόκληρα χρόνια.

    Τη μουσική έχει γράψει ο Βασίλης Σδούκος ενώ τους στίχους υπογράφουν οι ποιητές Δημήτρης Ιατρόπουλος και Δημήτρης Ι. Μπρούχος και οι στιχουργοί Φίλιππος Γράψας, Δημήτρης Κούτρας, Γιάννης Νικολαίδης  και Λάζαρος Τσόλκας.

    Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών επιμελήθηκαν εκτός από τον ίδιο τον συνθέτη, ο Ιωσήφ Χυδήρογλου και ο Στέλιος Μαρής.

    Εξαιρετικά τιμητική για το σύνολο της δουλειάς, είναι η φιλική συμμετοχή της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού ΠΙΤΣΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με την ανεπανάληπτη ερμηνεία της στο ντουέτο του τραγουδιού "ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΕ ΖΩΗ", σε στίχους του Δημήτρη Ι.Μπρούχου.

    Καλή ακρόαση!

     

    Εφτά

    Κώστας Σμοκοβίτης

     

    1. ΚΙΡΚΗ ΜΑΓΙΣΣΑ
    2. ΝΥΧΤΑ
    3. ΠΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΙ
    4. KAI ΤΟ ΛΕΜΕ ΖΩΗ
    5. ΕΧΩ ΆΛΛΕΣ ΕΙΚΟΣΙ ΨΥΧΕΣ
    6. ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ
    7. ΕΦΤΑ
    8. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
    9. ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ
    10. Η ΑΛΗΤΙΣΣΑ
    11. ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
    12. ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

    (από το Δελτίο Τύπου)





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #22908   /   20.06.2011, 14:13   /   Αναφορά
    Πάντοτε υπηρετούσατε με σεβασμό το καλό τραγούδι, με την καταπληκτική φωνή σας. Αν και δεν έχω ακούσει κάποιο τραγούδι από τη νέα σας δισκογραφική δουλειά, είμαι σίγουρος ότι είναι αξιόλογη όπως και οι προηγούμενες και θα την ακούσω με ευχαρίστηση. Καλή τύχη στη μετέπειτα πορεία σας.
    #22915   /   20.06.2011, 19:32
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και που μου το αναγνωρίζετε!

    Θέλω να πιστεύω πως και αυτή η δουλειά μου θα σας αρέσει!

    Να είστε καλά!

    #22916   /   20.06.2011, 19:37
    Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω το αγαπημένο μου Music Heaven και τους μουσικούς παραγωγούς, για την αγάπη, τη ζεστασιά και την φιλοξενία!!!

    #22925   /   21.06.2011, 00:28   /   Αναφορά
    Με χαρά είδα το άρθρο σου Κώστα και συγκινήθηκα . Συγκινήθηκα διότι εκτός από το να ακούω , διαβάζω και άρθρα γραμμένα από το χέρι , ανθρώπων που «έγραψαν ιστορία», όπως εσύ και τους οποίους έχουμε «κοντά μας» ως μέλη της Κοινότητος του ΜΗ . Είναι βέβαιο ότι η καινούργια σου δισκογραφική δουλειά θα είναι εξ ίσου καλή με τις άλλες . Θα την ακούσω βέβαια και εγώ πολύ ευχαρίστως .